Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Milyen rig-et tanácsoltok?

Indította reloopbenny, december 02, 2016, 12:17:53 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 10 Vendégek van a témában

Fireball

Milyen lehet ez a táp: Kolink Continuum 1200W KL-C1200PL, vett már ilyet valaki közületek?

kidface

Egy ilyet megneznek mennyivel hashel?

kidface

Hali, van uj BIOS frissites (1.7) az MSI oldalon a Z170A GAMING PRO CARBON 7 PCIe slot-os laphoz, ami mar tamogatja a multi GPU-t!!!

BIOS Update letoltes: http://download.msi.com/bos_exe/7A12v17.zip

Le is lett tesztelve 7 GPU-val itt:
https://forum.z.cash/t/msi-z170-7-gpu-bios-setting-step-by-step/14473

n4pol3on24

Sziasztok.
Most szeretném összerakni az első RIG-emet 1-3 GPU van elkezdeni.
És az lenne a kérdésem hogy szerintetek 470 vagy 480-akat kezdjek el vásárolni
Én nagyon MSI fun vagyok ezért biztos azok lesznek csak hogy 470 vagy 480 legyen,
És 4 vagy 8 GB-osak legyenek ?
Válaszotokat előre köszönöm.

kidface

Idézetet írta: n4pol3on24 Dátum április 01, 2017, 12:36:23 DÉLUTÁN
Sziasztok.
Most szeretném összerakni az első RIG-emet 1-3 GPU van elkezdeni.
És az lenne a kérdésem hogy szerintetek 470 vagy 480-akat kezdjek el vásárolni
Én nagyon MSI fun vagyok ezért biztos azok lesznek csak hogy 470 vagy 480 legyen,
És 4 vagy 8 GB-osak legyenek ?
Válaszotokat előre köszönöm.

Penztarcad szerint vasarolj. Nem tudom a jelenlegi otthoni arakat, 470-esbol szerintem eleg a 4GB-os, a 480-asbol meg 8GB-ost.

Csongor

Sziasztok!
Mostanaban sokat gondolkodtam, hogy en is nekifogjak banyaszni. A tegnap a neten bongeszve talaltam egy helyet, ahol olcson adjak az MSI RX470-eseket, es gondoltam most belekezdek.
Amibol allna a gep:
Alaplap: Asrock H81 btc
Legolcsobb 1150-es foglalatu proci (hasznaltan)
Legolcsobb 4 vagy 8gb Kingston RAM, 6 darab MSI RX 470, amibol eloszor csak 3-at vennek,(nem akarom lenullazni a bankszamlam) egy 1000W-os corsair tap, es egy HDD.

Egyelore meg habozok az alkatreszek ara miatt, meg attol tartok, hogy nem eri meg. Mennyi penzt hozna nekem a 6 kartya havonta? 14 cent korul fizetek az aramert, ha hozna legalabb havi 160-180$ profitot, akkor befektetnek.
Akik mar jartasok vagytok a temaban kisegittek kicsit?
Udv Csongor

kidface

Idézetet írta: Csongor Dátum április 01, 2017, 04:57:24 DÉLUTÁN
Sziasztok!
Mostanaban sokat gondolkodtam, hogy en is nekifogjak banyaszni. A tegnap a neten bongeszve talaltam egy helyet, ahol olcson adjak az MSI RX470-eseket, es gondoltam most belekezdek.
Amibol allna a gep:
Alaplap: Asrock H81 btc
Legolcsobb 1150-es foglalatu proci (hasznaltan)
Legolcsobb 4 vagy 8gb Kingston RAM, 6 darab MSI RX 470, amibol eloszor csak 3-at vennek,(nem akarom lenullazni a bankszamlam) egy 1000W-os corsair tap, es egy HDD.

Egyelore meg habozok az alkatreszek ara miatt, meg attol tartok, hogy nem eri meg. Mennyi penzt hozna nekem a 6 kartya havonta? 14 cent korul fizetek az aramert, ha hozna legalabb havi 160-180$ profitot, akkor befektetnek.
Akik mar jartasok vagytok a temaban kisegittek kicsit?
Udv Csongor

Jelenleg nagyon jo profitot lehet elerni!
6 kartyaval $300+ /ho ETH eseten!  8)

Csongor

14centes aramkoltseggel is? Ha tenyleg olyan jo, most megyek az uzletbe, es rendelem meg a kartyakat, hetfo-keddre mar a kezembe vannak.

kidface

Idézetet írta: Csongor Dátum április 01, 2017, 05:47:05 DÉLUTÁN
14centes aramkoltseggel is? Ha tenyleg olyan jo, most megyek az uzletbe, es rendelem meg a kartyakat, hetfo-keddre mar a kezembe vannak.
6x27MH/s=162MH/s
900W fogyasztas
$0.14 KW/h

https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=162&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=900&CostPerkWh=0.14

drizzt_do_urden

Idézetet írta: kidface Dátum április 01, 2017, 05:57:41 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Csongor Dátum április 01, 2017, 05:47:05 DÉLUTÁN
6x27MH/s=162MH/s
900W fogyasztas
$0.14 KW/h

https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/eth?HashingPower=162&HashingUnit=MH%2Fs&PowerConsumption=900&CostPerkWh=0.14

azona fogyasztason meg lehet faragni le. en 800 watton vagyok dualba. annyi hogy 158 az ETH nem 162 ...

Csongor

Most jovok az uzletbol. Megrendeltem 3 kartyat, es a tapot. Remelem bejon a dolog, es nem banom meg majd.
(Gyomorideggel adtam oda a regen gyujtogetett penzem...)

drizzt_do_urden

es meg mennyit fogod idegelni magad amig uzembe helyezed oket :)) na de ez a szep benne. isten hozott a banyaba :)) remelem olyan tapot vettel amleyik elvisz majd 6 vagy 7 kartyat is :)) mert 3 kartyaval kezd az ember de abbol meg lesz tobb is :))

kidface

Mire eszbe kapsz mar videokartyaval fogsz telente futteni  ;D

Csongor

Egy 1000W-os Corsair tapot vettem, adtam a minosegre.
A videokartyaval valo futest nem banom, egy 10m2-es szobam van, ami kulonall egyeb futott helyisegektol, majd hulyet kaptam mikor kijott a teli gazszamla.

(Amugy miert nem tudok PC-rol belepni a forumra? Valamiert le vagyok tiltva.)

drizzt_do_urden

Csongor

Ugy nez ki, hogy az Asrock H81 alaplapot csak csillagaszati osszegrt tudom beszerezni. Nezegettem mas 6 PCI-E slotos alaplapokat, de ugyanolyan aran kaptam csak.
Arra gondoltam, hogy veszek egy 5 slotos alaplapot, egy Gigabyte 970A-DS3P-t, viszonylag elerheto ara van ujan is, es kesobb Fagyi Zoli altal mutatott PCI-E elosztoval tovabb osztom az egyik slotot. Igy ha a tap megbirja, kesobb akar 7 kartyat is bekothetek. Mit szoltok ehhez a megoldashoz?

kidface

Idézetet írta: Csongor Dátum április 03, 2017, 01:47:13 DÉLUTÁN
Ugy nez ki, hogy az Asrock H81 alaplapot csak csillagaszati osszegrt tudom beszerezni. Nezegettem mas 6 PCI-E slotos alaplapokat, de ugyanolyan aran kaptam csak.
Arra gondoltam, hogy veszek egy 5 slotos alaplapot, egy Gigabyte 970A-DS3P-t, viszonylag elerheto ara van ujan is, es kesobb Fagyi Zoli altal mutatott PCI-E elosztoval tovabb osztom az egyik slotot. Igy ha a tap megbirja, kesobb akar 7 kartyat is bekothetek. Mit szoltok ehhez a megoldashoz?
Ez is egy megoldas, csak nezd az ossz koltseget! nehogy a 2 osszesen tobb legyen mint egy uj 6-7 slot-os alaplap :)

hoppus

Idézetet írta: Csongor Dátum április 03, 2017, 01:47:13 DÉLUTÁN

és figylej az alaplap chipset-re is mert nem mindegyik tud 4 vga-nál többet kezelni