Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Minden ami Nvidia

Indította Székely Vegán, december 27, 2016, 10:08:47 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 12 Vendégek van a témában

ironsnowman

Afterburnerrel ha manualisra alitom a venti hutes gorbejet akkor az az osszes kartyara ervenyes. Kolon nem lehet alitani minden kartyanak?

Gaabeesz

Udv.

Lassan osszetudom vegre rakni a 7-es rigemet (1080ti), mar megvan minden a kereten kivul.

Egy kartyaval megy mar a csakany.

Kerdes az, ha osszekotom riserrel a kartyakat, kell valamit allitanom, hogy felismerje a kartyakat?
Alaplap: z170a pro carbon.
Az olvasottaknak megfeleloen UEFI modban tettem fel rá a wint.
Biost igaz nem néztem még, hogy mennyire friss.

Afterburnerben lehet kartyarol/kartyara konfiguralni mindent?

Tovabba nem sikerult afterburnerrel automatikusan betolteni az elmentett venti/stb profilt (csak manualisan inditva) hogy kell azt megcsinalni?
A starupot pedig kijeloltem.
Koszi

zs1991

Idézetet írta: menorel Dátum június 02, 2017, 07:04:11 DÉLELŐTT
Idézetet írta: zs1991 Dátum június 02, 2017, 12:10:11 DÉLELŐTT
Hali!

Egy GTX 1060-nal próbálnám ki a bányászást kezdetben. Az EWBF's CUDA Zcash miner-t szedtem le kezdetben, az jó lesz hozzá? Melyik pool-al érdemes csinálni? Egy pár mondatos tutorialt az egész elkezdéséhez valaki tudna írni, vagy tudna linkelni? Előre is köszi!

Ha az EWBF-ig eljutottál, akkor már nagy gáz nem lehet.
poolok amiket én használok használtam:
- zec.suprnova.com
- flypool.com

Utóbbit használom, az előbbi eléggé kezdő friendly, különösen ha pici kapacitással fogsz neki. A suprnova-hoz kell regisztrálni, a flypoolhoz még csak az sem kell.

Mindkét esetben fog kelleni egy Zec wallet, ezt vagy töltesz le, vagy ha amúgy is az a célod, hogy eladod a megtermelt zec-et, akkor egyszerűbb ha egyből valamelyik kereskedelmi platformon hozol létre egy walletet. Én a kraken.com-ot használom, de ott eléggé körülményes a regisztráció a tier verifikáció miatt, van ennél sokkal egyszerűbb platform is, de azokat én nem ismerem.

Ha megvan a walletID-t, akkor indulhat a bányászat, ehhez találasz az EWBF könyvtárában egy flypool.bat-ot vagy suprnova.bat-ot, mindkettőt értelemszerűen szerkeszd meg. suprnova esetén a regisztrált userID-dat és a workerID-t kell megadni, a flypool esetén pedig a "walletID.workerID"-t egyben ponttal elválasztva.

Ha megvagy, akkor indíthatod a minert és indulhat a buli.

Ha windows 7 vagy windows 10-et használsz, akkor érdemes csinálni az indító scriptről egy shortcutot és azt bemásolni az startup mappába (windows+R gomb utána beirni: "shell:startup"). Így a gép esetleges újraindulásakor is elindul egyből a miner (már persze ha autologinod van).

Nagy hírtelen a kezdéshez szerintem ennyi elég :)

Köszi a segítséget! :)
Még annyi lenne a kérdésem, hogy hol találom meg a Kraken-en a walletID-t (regisztráció már megvan és verifikálásra vár hogy Tier 1-es legyek)?
Valamint a workerID-t sem tudom, hogy hol lehet megnézni.

ironsnowman

Nalam igy muzsikal egy zotac gtx 1070-es meg egy gainward gtx 1060 6gb:

PeeT

Sziasztok!

Ti milyen programot használtok Nvidiánál alulfeszelésre?

evko81

Sziasztok!

GTX1060-nál milyen mem illetve gpu clockot érdemes körülbelül állítani?
És a többi beállítás msi afterburnerrel?

Légy szíves küldjetek egy jól működő beállítást, egy fotót pl....

Köszi :)

hoppus

zcash bányánál nvidia esetében számít, hogy mekkora memóriás a kártya?

ahogy néztem jelenleg a piacon 1060-ból inkább a 3gigásakat lehet reális áron kapni, 1070nél pedig a 8gigás sem sokkal drágább mint társai.

whattomine oldalon ugye csak annyit lehet kiválasztani hogy 1060 vagy 1070. azt tudom, hogy eth-nál az rx szériánál 4/8g pár hash különbséget jelentett csak, nem volt számottevő.

ironsnowman

Idézetet írta: hoppus Dátum június 02, 2017, 07:40:43 DÉLUTÁN

ahogy néztem jelenleg a piacon 1060-ból inkább a 3gigásakat lehet reális áron kapni, 1070nél pedig a 8gigás sem sokkal drágább mint társai.

whattomine oldalon ugye csak annyit lehet kiválasztani hogy 1060 vagy 1070. azt tudom, hogy eth-nál az rx szériánál 4/8g pár hash különbséget jelentett csak, nem volt számottevő.

Az 1060 -as kartyaknal nem csak a memoria a kulombseg hanem a cuda magok szama is(1152 a 3 gb es 1280 a 6 gb).
Igy egy kicsivel jobban teljesit mindenkepp a 6 gb-os..
Nekem 6 gb-os van, Base Clock +220Mhz, Memory Clock +600 Mhz, es igy zcash-t 320-330 sol\s koszott banyassza, eth-t pedig 22,5 Mhs.

Ugyanabba az alaplapba az 1070-es: Base Clock +210, Memory Clock +610, Zec:550-570 sol\s kozott, eth-t pedig 31.5 Mhs.
Jelenleg ez a 2 karta van a lapba es igy fogyaszt falbol 310W-ot.
Meg van mit optimalizalni a fogyasztasod de csak 1 napja indult.

Székely Vegán

Idézetet írta: ironsnowman Dátum június 02, 2017, 08:17:32 DÉLUTÁN

Az 1060 -as kartyaknal nem csak a memoria a kulombseg hanem a cuda magok szama is(1152 a 3 gb es 1280 a 6 gb).
Nekem 6 gb-os van, Base Clock +220Mhz, Memory Clock +600 Mhz, es igy zcash-t 320-330 sol\s koszott banyassza, eth-t pedig 22,5 Mhs.

Ugyanabba az alaplapba az 1070-es: Base Clock +210, Memory Clock +610, Zec:550-570 sol\s kozott, eth-t pedig 31.5 Mhs.

A 1070-nél ejsze elírás az 550-570.. 450-470 a max.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

hoppus

köszi a választ.

ha jol számolok akkor jobban megéri 2db 1060 mint 1db 1070.  a 1070 ára közel kétszer annyi mint a 1060 viszont abból két darab többet hoz mint 1db 1070. na persze ez akkor igaz ha nem számit a fogyasztás.

ironsnowman

Idézetet írta: Székely Vegán Dátum június 02, 2017, 08:33:44 DÉLUTÁN

A 1070-nél ejsze elírás az 550-570.. 450-470 a max.

Jaja :). Elirtam 450-470 akart lenni. Bocs.

ironsnowman

Nagyos hasznos kis modszerre bukkantam.
Inditsatok a Zec miner 0.3.3b-t Power Shell-be es egy csomo hasznos dolgot meg ki lehet iratni vele.
Fogyasztas meg Hatekonysag(Sol/W arany)

menorel

Csak ezért felesleges powershellben indítani a miner-t. Sima parancssorból is ki tudod íratni ugyanezt a "--pec" paraméter hozzáadásával:
--
Variance - Mind the Gap! - ZEC bányász jómunkásember!
http:/variance.hu/category/otc

ironsnowman

Power Shellbe jobban nez ki :) .

menorel

--

Gaabeesz

Udv ujra.

Na sikerult osszerakni vegre a szerkezetet, de nincs öröm.

Tehat a lap z170a pro carbon.
A kartyák Gigabyte Gaming 1080ti OC
Win10 64bit UEFI
Sajnos 4 kartyat ismer fel csak a lap.

Az itt leirtakat vegig zongoraztam:

https://forum.z.cash/t/msi-z170-7-gpu-bios-setting-step-by-step/14473

Mi lehet a baj?
Koszi

menorel

Idézetet írta: Gaabeesz Dátum június 02, 2017, 11:15:59 DÉLUTÁN
Udv ujra.

Win10 64bit UEFI
Eleve 4 kartya kapott csak "lángra" bekapcsolasnal. Igy a tobbit levettem a rendszerrol.

De az nvidia drivert nem engedi feltenni.
Eszkozkezelo latja a 4 kartyat.
Hol lehet a hiba?
Az alaplapi vga-t nem tudtam kikapcsolni, mert nem talaltam letiltas opciot.

Koszi

Tipikus kérdések így az elejére:
- felraktad a legfrissebb bios drivert? Mert az nélkül max 4 kártya fog menni. (msi-ről töltsd le, rakd egy pendrivere, majd biosban-> M-Flash. Állítólag fontos, hogy flashelés közben Ne legyen bedugva egy riser se)
- ha igen, a BIOSban átkapcsoltad mindkét PCI-E izét GEN1-re?
- ha igen, "Enable"-re raktad a biosban az "Above 4G/Crypto currency mining" opciót?
- ha igen, eljátszottál a PCI-E latencyvel és felvetted előbb 90-re, vagy 130-ra?

Na ha ezeket mindet végig játszottad, akkor már lesz esélyed rá, hogy több mint 4 GPU-t láss. Ezen beállítások nélkül az alaplap max 4-et enged. És még ennek is örülhetünk, mert ugye a Z170a chipsetbe belemenő skylake, kabylake CPU-kból rendesen kispóroltál azt ami kellene a 4+ GPU-hoz. (PCIe x16 lanes)

Nekem speciel nincs pro carbon alaplapom, ellenben Z170a SLI PLUSból van jónéhány. Azokból én stabilan ki tudok hozni 5 GPU-t, hatot meg sem próbáltam.
--

Gaabeesz

Idézetet írta: menorel Dátum június 03, 2017, 12:59:23 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Gaabeesz Dátum június 02, 2017, 11:15:59 DÉLUTÁN
Udv ujra.

Win10 64bit UEFI
Eleve 4 kartya kapott csak "lángra" bekapcsolasnal. Igy a tobbit levettem a rendszerrol.

De az nvidia drivert nem engedi feltenni.
Eszkozkezelo latja a 4 kartyat.
Hol lehet a hiba?
Az alaplapi vga-t nem tudtam kikapcsolni, mert nem talaltam letiltas opciot.

Koszi

Tipikus kérdések így az elejére:
- felraktad a legfrissebb bios drivert? Mert az nélkül max 4 kártya fog menni. (msi-ről töltsd le, rakd egy pendrivere, majd biosban-> M-Flash. Állítólag fontos, hogy flashelés közben Ne legyen bedugva egy riser se)
- ha igen, a BIOSban átkapcsoltad mindkét PCI-E izét GEN1-re?
- ha igen, "Enable"-re raktad a biosban az "Above 4G/Crypto currency mining" opciót?
- ha igen, eljátszottál a PCI-E latencyvel és felvetted előbb 90-re, vagy 130-ra?

Na ha ezeket mindet végig játszottad, akkor már lesz esélyed rá, hogy több mint 4 GPU-t láss. Ezen beállítások nélkül az alaplap max 4-et enged. És még ennek is örülhetünk, mert ugye a Z170a chipsetbe belemenő skylake, kabylake CPU-kból rendesen kispóroltál azt ami kellene a 4+ GPU-hoz. (PCIe x16 lanes)

Nekem speciel nincs pro carbon alaplapom, ellenben Z170a SLI PLUSból van jónéhány. Azokból én stabilan ki tudok hozni 5 GPU-t, hatot meg sem próbáltam.

Nem lattam hogy kaptam valaszt, igy idokozben modositottam a hsz-t.

Na ezt nem tudom hol kell!?

Tobbi dolog megvolt

menorel

Idézetet írta: Gaabeesz Dátum június 03, 2017, 01:04:21 DÉLELŐTT

Na ezt nem tudom hol kell!?

Tobbi dolog megvolt

Pontosan ugyanott ahol a többi PCI Expresses beállítás is van. A Gen1 és az "Above 4G" között van egy opció, ha azt kinyitod, akkor ott leszenek a lehetséges PCI latency opciók, elvileg 32-vel kezdődik, ha jól emlékszem. Az 5-6 GPU-s rigeknél ezt egészen 96ig van afelé is fel kell venni, hogy minden kártya jól performáljon.
--

Tiba

ironsnowman! Néztem az afterburner beállításaidat, és a core voltage az nem biztos hogy jó 100% on, én mindehol 0 ra rakva látom.