Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Most is megéri?

Indította Turcy086, február 18, 2017, 02:34:11 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Turcy086

Sziasztok!

Nézegettem videókat, etherum bányászással kapcsolatban (gép összerakás stb.)

Számolgattam:
-alaplap 25 ezer
-proci 12 ezer
-táp 50 ezer
-ram 10 ezer
-hdd 10 ezer
-rx480 80 ezer

Ez 187 ezer. Villanyszámlával most nem számolok. Egy darab RX480 25MH/s termel, kalkulátorok szerint havi 30 dollár, azaz 9 ezer forint jönne belőle.
Lehet én vagyok láma, de 187/9= 21 hónap alatt jön vissza a  teljes gép ára, de még 8 hónap múlva is lennék ott, hogy vehetnék következő VGA-t, amivel persze már hogy 50 MH-t termelek. (rig épités költségével most direkt nem számoltam)
De ha még használtan is veszem a cuccokat, legyen 140 ezer a vége.

Vagy valamit nem számolok jól?  :-\

Worlynox

Idézetet írta: Turcy086 Dátum február 18, 2017, 02:34:11 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Számolgattam:
-alaplap 25 ezer
-proci 12 ezer
-táp 50 ezer
-ram 10 ezer
-hdd 10 ezer
-rx480 80 ezer

Ez 187 ezer. Villanyszámlával most nem számolok. Egy darab RX480 25MH/s termel, kalkulátorok szerint havi 30 dollár, azaz 9 ezer forint jönne belőle.
Lehet én vagyok láma, de 187/9= 21 hónap alatt jön vissza a  teljes gép ára, de még 8 hónap múlva is lennék ott, hogy vehetnék következő VGA-t, amivel persze már hogy 50 MH-t termelek. (rig épités költségével most direkt nem számoltam)

1 kártyához nem kell ekkora táp, és rx 480 8gb 30 MH/s, az rx 470 4gb 28 Mh/s.
(magánvélemény: 1 kártyával tuti nem kezdeném el)

Turcy086

Köszi a választ
Azért vennék ekkora tápot, mert későbbiekben csak rá kelljen rakni az új VGA-t.

Ha pedig kinövöm, a riget, új alaplap, új ram, stb. stb.

Tegyük fel,  5 VGA-val kezdek, az plusz 284 ezer az eredeti árhoz képest és kb egy helyben toporgok.... :(

Til

Sziasztok!

Számolgattam:
-alaplap 25 ezer
-proci 12 ezer
-táp 50 ezer
-ram 10 ezer
-hdd 10 ezeru
-rx480 80 ezer

En 2 honap alatt kerestem 170 dollart.Ebbol lejon 80 dollar aram.
Maradt 90 dollar.Az havi 45 dollar /4 kartya.
A kalkulator az csak napi szintet mutat,de meg azt se.
Sokszor nap vegere leesik az arfolyam,ezert lehet aznap nem keresel semmit.
A tendencia azt mutatja minden altcoin arfolyama szep lassan esik.Hiaba banyaszol 3 dollart /nap, ha nap vegere az arfolyameses kovetkezteben vesztel 3 dollart.
A zec 2 honapja 60 dollar volt.Most 30.
A pascal par hete 1 dollar felett volt,banyasztam is,de mire bevaltottam lett 0.3 dollar.
Az mas lenne ha feltornaszna magat valamelyik altcoin,de ketlem,hogy ez megtortenik.
A zec talan meg felmaszik ujra a 35 dollar szintre,akkor kenytelen leszek bevaltani a 60 dollar helyett.
Kicsit lutri ez.De megis mar az uj gepre rakom felre a penzt.
Valahogy megis szeretem csinalni,pedig hasznot nem nagyon latok belole.
De egy kartyaval csak akkor kezdenem,ha tudnam kesobb veszek meg melle 3 at minimum.
Ha 10 kartyam lenne,akkor teljesen maskepp irnek most tuti.Nekem annyi kellene hogy megerje.
C:\> del c:\command.com

DrPascal

Sziasztok!

Számolgattam:
-alaplap 25 ezer
-proci 12 ezer
-táp 50 ezer
-ram 10 ezer
-hdd 10 ezer
-rx480 80 ezer

Egy kártyával felesleges elkezdeni.

Az nagy hiba, hogy a villanyszámlával nem számolsz, mert az a legnagyobb költség, és ott dől el, megéri-e vagy sem.
Persze ha ingyen van akkor ok.

A megtérülés kiszámolását felejtsd el.
Amikor óránként, percenként akkorát tud változni a dolog, hogy csak pislog az ember, az a 21 hónap az iszonyú hosszú idő!

bbencee

Idézetet írta: DrPascal Dátum február 18, 2017, 06:15:59 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Számolgattam:
-alaplap 25 ezer
-proci 12 ezer
-táp 50 ezer
-ram 10 ezer
-hdd 10 ezer
-rx480 80 ezer

Egy kártyával felesleges elkezdeni.

Az nagy hiba, hogy a villanyszámlával nem számolsz, mert az a legnagyobb költség, és ott dől el, megéri-e vagy sem.
Persze ha ingyen van akkor ok.

A megtérülés kiszámolását felejtsd el.
Amikor óránként, percenként akkorát tud változni a dolog, hogy csak pislog az ember, az a 21 hónap az iszonyú hosszú idő!

Egyetértek!
Azt meg akarja senki hogy egy komplett gép árát fogja visszahozni (főleg nem 1 kártyával) belátható időn belül. Nyílván vagy van egy alaplapod ami képes több kártyát is befogadni, akár x1-el, vagy veszel egyet. Ezen kívül a videókártyákat és a risereket kell megvenni, esetleg egy erősebb tápot. Ennyi.

filamester

Épp ma lett 1 hónapos az első rigem. Egy kis összegzés:
Az hogy mennyibe kerül összerakni egyet, azzal mindenki tisztában van. (6x MSI RX 470 Gaming X).
Jöjjenek a számok:
Poloniexen lett 189 dollárom (178 euro), az áramfogyasztás pedig 567 Kw lett ami nálam 85 euróba kerül.
Szóval 93 eurót kerestem tisztán. Ebben volt ZEC,PASC és egy jó ideje csak ETC. Na meg az elején jó pár leállás amíg rájöttem mit hogyan kell beállítani :)
Szépen lassan elkezdtem beszerezni az alkatrészeket a következő righez is, jövőhéten már menni fog az is valószínűleg :) Amíg havi 90-100 euró hasznot hoz legalább, addig benne vagyok a buliban :) 
18 x MSI RX 470 Gaming X 4GB
6 x Gigabyte Aorus RX 570 4GB
4 x Gigabyte RX 580 8GB
6 x Gigabyte Aorus RX 580 4GB

Til

Idézetet írta: filamester Dátum február 19, 2017, 03:54:51 DÉLUTÁN
Az hogy mennyibe kerül összerakni egyet, azzal mindenki tisztában van. (6x MSI RX 470 Gaming X).
Jöjjenek a számok:
Poloniexen lett 189 dollárom (178 euro), az áramfogyasztás pedig 567 Kw lett ami nálam 85 euróba kerül.
Szóval 93 eurót kerestem tisztán. Ebben volt ZEC,PASC és egy jó ideje csak ETC. Na meg az elején jó pár leállás amíg rájöttem mit hogyan kell beállítani :)
Szépen lassan elkezdtem beszerezni az alkatrészeket a következő righez is, jövőhéten már menni fog az is valószínűleg :) Amíg havi 90-100 euró hasznot hoz legalább, addig benne vagyok a buliban :)
Ezek szerint amit keresel azt azonnal atvaltod btc-be?
C:\> del c:\command.com

filamester

Idézetet írta: Til Dátum február 19, 2017, 04:20:03 DÉLUTÁN
Idézetet írta: filamester Dátum február 19, 2017, 03:54:51 DÉLUTÁN
Jöjjenek a számok:
Ezek szerint amit keresel azt azonnal atvaltod btc-be?
Igen, szerintem sokkal jobban megéri így. Terveim szerint a teljes bevételt btc-ben fogom hagyni évekig.
18 x MSI RX 470 Gaming X 4GB
6 x Gigabyte Aorus RX 570 4GB
4 x Gigabyte RX 580 8GB
6 x Gigabyte Aorus RX 580 4GB

Parano1d

Sziasztok!

Számolgattam:
-alaplap 25 ezer
-proci 12 ezer
-táp 50 ezer
-ram 10 ezer
-hdd 10 ezer
-rx480 80 ezer

Én a helyedben elgondolkoznék azon, hogy egyszerűen BTC-be fekteted a pénzedet. Nincs vele annyi nyűg, és szép hozamokat produkál (igazából többet is mint a bányászat mostanság). Nyilván van abban is kockázat, de ha a BTC bezuhan, akkor a többi alt is be fog zuhanni, és a bányászatnak is vége lesz akkor. A hardvereket persze pénzé lehet tenni, de jó befektetés amúgy.

andysk

Ja ha lessz még 1 BTC árzuhanás tuti lecsapok rá!! Úgyis csak ideiglenes lessz.