Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Pénz bányászathoz

Indította reysys, április 11, 2017, 05:21:51 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 2 Vendégek van a témában

jzsolt

Idézetet írta: dekboy Dátum április 11, 2017, 05:56:12 DÉLUTÁN
Idézetet írta: jzsolt Dátum április 11, 2017, 05:36:10 DÉLUTÁN
Ennek a témának már most nem látom értelmét. Én pl erre a kérdésre szemtől szemben is azt mondanám, hogy a világon semmi közöd hozzá.

Akkor ezek szerint én is jól értelmeztem a kérdést....de nem akartam egyből így beszólni...! :)

Ami a szívemen az a számon, őszinte és nyers ember vagyok... ezért is szoktak hamar kiutálni minden fórumról :D

jzsolt

Idézetet írta: reysys Dátum április 11, 2017, 06:16:39 DÉLUTÁN
köszönöm az építő jellegű hozzászolásokat

téma inditás arra irányult ,hogy bizonyos anyagi potenciál -( lásd havi fizetés , mint a többségi halandó társadalom ) -on túl milyen lehetőségek , tapasztalatok voltak ,vannak ..lehetnek bányászat hardvereinek anyagi biztosítására és további fejlesztésére

de ha a fentebb emlitett reakció szűrődik ki a téma kezdemányezésből  , valszeg bennem van a hiba :-)))) kérnék moderátor általi tématörlést

maradok továbbiakban csendes szemlélödő

,mint eddig is

boldog ,hosszú és eredményes bányásztevékenységet mindenkinek 
:P

Nem kell csendes szemlélődőnek lenned. Csak tudd, hogy mik azok a kérdések, amik indiszkrétek. EZ az :)

Uhura

Idézetet írta: jzsolt Dátum április 11, 2017, 08:02:58 DÉLUTÁN
Idézetet írta: reysys Dátum április 11, 2017, 06:16:39 DÉLUTÁN
köszönöm az építő jellegű hozzászolásokat

téma inditás arra irányult ,hogy bizonyos anyagi potenciál -( lásd havi fizetés , mint a többségi halandó társadalom ) -on túl milyen lehetőségek , tapasztalatok voltak ,vannak ..lehetnek bányászat hardvereinek anyagi biztosítására és további fejlesztésére

de ha a fentebb emlitett reakció szűrődik ki a téma kezdemányezésből  , valszeg bennem van a hiba :-)))) kérnék moderátor általi tématörlést

maradok továbbiakban csendes szemlélödő

,mint eddig is

boldog ,hosszú és eredményes bányásztevékenységet mindenkinek 
:P

Nem kell csendes szemlélődőnek lenned. Csak tudd, hogy mik azok a kérdések, amik indiszkrétek. EZ az :)

Troll-e vagy vazze ?  Szerintem nem vagy Troll, rossz kérdésre nincs jó válasz.....

messimage

Az az igazság, hogy erre is igaz az egyik kedvenc mondásom kedves témaindító. Pénzt csak pénzből lehet csinálni:)

fpeter

Idézetet írta: messimage Dátum április 11, 2017, 09:11:35 DÉLUTÁN
Az az igazság, hogy erre is igaz az egyik kedvenc mondásom kedves témaindító. Pénzt csak pénzből lehet csinálni:)

Avagy a kutya is oda xarik ahol már van... :)

Át kell gondolni hogy mekkorát akarsz kockáztatni. Esetleg keresgélni a számtekboltok kínálatában, hátha van olyan ahol 0% THM-el odaadják jó áron legalább a vidkártyákat és akkor a nagyja meg van oldva részletre, a maradékot meg már csak összelegózod...
¯\_(ツ)_/¯

HDMI dummy eladó > keresd az azonos nevű topikban!

Uhura

Idézetet írta: fpeter Dátum április 11, 2017, 10:17:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: messimage Dátum április 11, 2017, 09:11:35 DÉLUTÁN

Avagy a kutya is oda xarik ahol már van... :)

Át kell gondolni hogy mekkorát akarsz kockáztatni. Esetleg keresgélni a számtekboltok kínálatában, hátha van olyan ahol 0% THM-el odaadják jó áron legalább a vidkártyákat és akkor a nagyja meg van oldva részletre, a maradékot meg már csak összelegózod...

Nézd ott van a 220volt , 9,5% THM-re adják 36 hónapra. Az azt jelenti, hogy kb. 60-70ezres kártyán 10e Ft a 3 év alatt a kamat. 200e-ig nem kell még önrész sem.

Vagyis simán tudnál egy 6-os riget építeni 0 önrészel ha összefogsz az asszonnyal. Amit kifizetsz az kb. 80e Ft pluszban. Így kb. 30e lenne a havi törlesztő.

De ez nagyon vak játék és 0-ról így beleugrani egy teljes rigbe full felelőtlenség.

proziroxx

Ez nem egy olyan dolog, amit hitelből érdemes finanszírozni. A bányászatnak épp az a lényege, hogy ott spórolj, ahol tudsz. A bankok etetése pedig eléggé ellentétes ezzel...
Inkább adj el valamit, vagy kérj kölcsön szüleidtől/ismerőseidtől, ha már ennyire bele akarsz vágni...

kidface

En ertem mire gondol reysys, de ez igen kenyes tema.
Az emberek nem szeretnek beszelni az anyagi helyzetukrol, szerintem.

Ha megoldasokat keresel, hogy mibol finanszirozd a rig fejleszteset, passz... Mindenki ugy oldja meg, ahogy a korulmenyei megengedi.
Sajna a banyaszas is olyan befektetes, amihez kell toke, hogy aztan kesobb hasznot termeljen.
Van aki kartyankent tud csak fejlodni, es van akinek van tokeje es egybol tud 1-2 vagy tobb rig-et osszerakni.

Hitelt csak aruhitelt es semmi mast, azok nem annyira agressziv kamatozasuak! De ezt is csak akkor ha mar van par kartyad amik hasznot termelnek es fejleszteni szeretnel egy kicsit nagyobb utemben. Pl. van mar 3kartyad es akarsz meg 3-at, akkor azt veheted aruhitelre, mert a 6 kartya egyutt siman kitermeli a 3 kartya torlesztojet es meg marad is. Ilyenkor nyilvan nagyobb a kockazat!

Ha tenyleg van 1.5millios befektetod, akkor azt ajanlom hogy jutalekert cserebe allitsd ossze, uzemeltesd, tartsd karban neki a rigeket!
Amit megkeresel fektesd sajat rig-be. Kezdesnek ez jo.

reysys

Akkor még egyszer megköszönném az eddigi értelmes hozzászolásokat ( és az igazi magyaros virtust)

nem arra vagyok kiváncsi ,hogy kinek mi van a zsebében !!!!!!!!!!!!!!!!!!vagy ,hogy milyen anatómiai tudása van ( lásd máj,vese  és egyéb kinai inyencségek)

baromi egyszerű a téma : bizonyos szinten túl befektetni kell ...a hivatalos lehetőségek érdekeltek volna ..csakhát a többség egyből a zsebéhez kapott ( jaj)

banki hitelek ,kezdő vállalkozás alapítása, inkubátor programok stb.stb.stb. ilyen és ehhez hasonló hivatalos(!!!!!!!!!!!)   lehetőségek segithetnek bárkit ,aki tovább lát az orránál..........

ZsZolee

Idézetet írta: reysys Dátum április 12, 2017, 06:10:51 DÉLELŐTT
Akkor még egyszer megköszönném az eddigi értelmes hozzászolásokat ( és az igazi magyaros virtust)

nem arra vagyok kiváncsi ,hogy kinek mi van a zsebében !!!!!!!!!!!!!!!!!!vagy ,hogy milyen anatómiai tudása van ( lásd máj,vese  és egyéb kinai inyencségek)

baromi egyszerű a téma : bizonyos szinten túl befektetni kell ...a hivatalos lehetőségek érdekeltek volna ..csakhát a többség egyből a zsebéhez kapott ( jaj)

banki hitelek ,kezdő vállalkozás alapítása, inkubátor programok stb.stb.stb. ilyen és ehhez hasonló hivatalos(!!!!!!!!!!!)   lehetőségek segithetnek bárkit ,aki tovább lát az orránál..........

A fogalmazásodból ítélve szerintem még nagyon fiatal vagy, hogy jelentős Önálló kereseted legyen és egy ilyen dolgot finanszírozz. Én a helyedben inkább képezném magam és elsődlegesen egy jól kereső munkát céloznák meg. Ezt pedig csak hobbiként kezelném. Soha nem mennék bele, hogy hitelből, kölcsönből finanszírozzam, mert mi van ha bedől? Akkor egy plusz terhet kell cipelned, az amúgy sem stabil anyagi lábaidon.

over886

Idézetet írta: ZsZolee Dátum április 12, 2017, 07:41:35 DÉLELŐTT
Idézetet írta: reysys Dátum április 12, 2017, 06:10:51 DÉLELŐTT

A fogalmazásodból ítélve szerintem még nagyon fiatal vagy, hogy jelentős Önálló kereseted legyen és egy ilyen dolgot finanszírozz. Én a helyedben inkább képezném magam és elsődlegesen egy jól kereső munkát céloznák meg. Ezt pedig csak hobbiként kezelném. Soha nem mennék bele, hogy hitelből, kölcsönből finanszírozzam, mert mi van ha bedől? Akkor egy plusz terhet kell cipelned, az amúgy sem stabil anyagi lábaidon.

+1

hoppus

esetleg idősebb hölgyeknek is nyújthatsz bizonyos szolgáltatásokat, úgy hallottam (egy barátom barátjának az ismerősétől) elég jól fizet.

viccet félretéve pedig ez nagyon egyéni, kinek milyen lehetőségei vagy ismerősei vannak. adj el minden nem használt felesleges dolgot magad körül (semmiképpen nem anyuciék ékszereire gondolok), és/vagy gyüjtögess és apránként épits. ha bátor vagy és szeretsz kockáztatni akkor banki hitel is bejátszik de annyira ezt nem javasolnám. ismerőstől kéregetni megintcsak nem jó dolog.
2-3 kártyával már érdemes lehet megindulni, az abból bejövő pénzt visszatudod forgatni és durván 2 havonta tudsz venni egy újabb kártyát (jelenlegi árfolyamokat nézve ami bármikor változhat akár negativ akár pozitiv irányba).

reysys

Idézetet írta: hoppus Dátum április 12, 2017, 09:27:34 DÉLELŐTT
esetleg idősebb hölgyeknek is nyújthatsz bizonyos szolgáltatásokat, úgy hallottam (egy barátom barátjának az ismerősétől) elég jól fizet.

viccet félretéve pedig ez nagyon egyéni, kinek milyen lehetőségei vagy ismerősei vannak. adj el minden nem használt felesleges dolgot magad körül (semmiképpen nem anyuciék ékszereire gondolok), és/vagy gyüjtögess és apránként épits. ha bátor vagy és szeretsz kockáztatni akkor banki hitel is bejátszik de annyira ezt nem javasolnám. ismerőstől kéregetni megintcsak nem jó dolog.
2-3 kártyával már érdemes lehet megindulni, az abból bejövő pénzt visszatudod forgatni és durván 2 havonta tudsz venni egy újabb kártyát (jelenlegi árfolyamokat nézve ami bármikor változhat akár negativ akár pozitiv irányba).
[/quot

Sajnos szuleim nem elnek mar.es lassan nalam is kopogtatt  a nyugdij....koszonom az eddigi hozzaszollasokat...tovabbi  szep napot.kedves forumtarsak

hoppus

arra gondoltam, hogy semmiképpen ne más értékétől vagy számodra fontos értékektől vállj meg. itt valóban egy befektetésről van szó ami minden esetben kockázatos. ezt mindenki maga mérlegeli mennyit tud és mennyit mer kockáztatni.

szerintem olyan befektetésről még nem hallott a világ ami kockázatmentes, csak a mértéke változik.

Karcsi papa

Nálunk éves óraleolvasás van, tehát ha év elején elkezdenék bányászi akkor 11 hónapig nem jelentkezne a számlán a plusz fogyasztás. Az utolsó 2-3 hónap fedezné az éves fogyasztást.
Veszel fel 400e forintot ez fedez egy 6-os riget.
Durván 500ezret fizetsz vissza.
Havi bevételed kb 80e 6.5 hónap alatt a törlesztés letudva.

Ez csak egy elméleti elgondolás hol siklott félre a vonatom?
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Uhura

Idézetet írta: proziroxx Dátum április 11, 2017, 11:50:08 DÉLUTÁN
Ez nem egy olyan dolog, amit hitelből érdemes finanszírozni. A bányászatnak épp az a lényege, hogy ott spórolj, ahol tudsz. A bankok etetése pedig eléggé ellentétes ezzel...
Inkább adj el valamit, vagy kérj kölcsön szüleidtől/ismerőseidtől, ha már ennyire bele akarsz vágni...

Nézd én nem értek a bankok folyamatos ocsárolásával egyet, nem azért mert bankban dolgozom vagy hasznom van belőle. Az általános probléma az, hogy az emberek nagyrésze nem tanult 40 évig igazi közgazdaságtant. 
ha valaki akar valamit de nincs meg rá a pénze akkor a bank ad, megfelelő feltételek és szabályzok mellet. Mivel a bányászati kicsit az idővel is való harc - mivel az idő múlásával ugyanazon eszközökkel csökken a nyereség ráta ezért lényeges, hogy milyen hamar kezdesz és kb. milyen kiépítéssel.
Ha leülsz és kiszámolod, hogy van 5-10 ezer Forintod amit magadra költhetsz a családi kaszából és van mondjuk 30 ezer spórolt pénzed akkor könnyen kiszámítható, hogy küldő forrás nélkül max saját gép nyüstölésével kátyáról kártyára tudsz építkezni. Mire így lesz egy 3-4 gpu-s riged addigra kb. ez a kiépítés sokkal kisebb nyereséget fog termelni mint ha rühtön 4 GPU-val kezdtél volna.

Csak meg kell nézni novemberben és januárban a kártyák 60k körül voltak , most már a legtöbb bányász kártya 70 körül van bruttó. Éppen tagnap gondolkodtam veszek 2 kártyák 66k-ér ma már 71k .

Mit tehetsz ilyenkor: A.) nem csinálsz semmit marad a kártáyról kártáyra módszer, B.) kölcsönkérsz, stb. C.) hitel veszel fel, jelenleg az áruhitelek kamatai a csökkenő kamatlábak miatt 36 hónapra jóval kedvezőbbek. Ha veszel 3 kártyát a gépedbe - persze ha van saját megfelelő géped - akkor kb. 190k-ból kijössz aminek úgy 9e / hó a kamata. A gépek termelnek kb. 150 dollár / hó összesen.

Tovább nem számolom mert egyértelmű szerintem... az egyetlen hátul ütője a kényszer pálya mert hiteled van. Ez pedig mindenki szabad döntése, mert ugye felnőttek vagyunk.

kidface: +1

Karcsi papa: egyetlen gond, hogy az éves leolvasásnál az előző évi összfogyasztás valamied részét általányban bekérik :(

Lord11

Idézetet írta: Uhura Dátum április 12, 2017, 01:37:02 DÉLUTÁN
Idézetet írta: proziroxx Dátum április 11, 2017, 11:50:08 DÉLUTÁN

Nézd én nem értek a bankok folyamatos ocsárolásával egyet, nem azért mert bankban dolgozom vagy hasznom van belőle. Az általános probléma az, hogy az emberek nagyrésze nem tanult 40 évig igazi közgazdaságtant. 
ha valaki akar valamit de nincs meg rá a pénze akkor a bank ad, megfelelő feltételek és szabályzok mellet. Mivel a bányászati kicsit az idővel is való harc - mivel az idő múlásával ugyanazon eszközökkel csökken a nyereség ráta ezért lényeges, hogy milyen hamar kezdesz és kb. milyen kiépítéssel.
Ha leülsz és kiszámolod, hogy van 5-10 ezer Forintod amit magadra költhetsz a családi kaszából és van mondjuk 30 ezer spórolt pénzed akkor könnyen kiszámítható, hogy küldő forrás nélkül max saját gép nyüstölésével kátyáról kártyára tudsz építkezni. Mire így lesz egy 3-4 gpu-s riged addigra kb. ez a kiépítés sokkal kisebb nyereséget fog termelni mint ha rühtön 4 GPU-val kezdtél volna.

Csak meg kell nézni novemberben és januárban a kártyák 60k körül voltak , most már a legtöbb bányász kártya 70 körül van bruttó. Éppen tagnap gondolkodtam veszek 2 kártyák 66k-ér ma már 71k .

Mit tehetsz ilyenkor: A.) nem csinálsz semmit marad a kártáyról kártáyra módszer, B.) kölcsönkérsz, stb. C.) hitel veszel fel, jelenleg az áruhitelek kamatai a csökkenő kamatlábak miatt 36 hónapra jóval kedvezőbbek. Ha veszel 3 kártyát a gépedbe - persze ha van saját megfelelő géped - akkor kb. 190k-ból kijössz aminek úgy 9e / hó a kamata. A gépek termelnek kb. 150 dollár / hó összesen.

Tovább nem számolom mert egyértelmű szerintem... az egyetlen hátul ütője a kényszer pálya mert hiteled van. Ez pedig mindenki szabad döntése, mert ugye felnőttek vagyunk.

kidface: +1

Karcsi papa: egyetlen gond, hogy az éves leolvasásnál az előző évi összfogyasztás valamied részét általányban bekérik :(

Annyit tennék csak hozzá, hogy szerintem a személyi kölcsönök jobb konstrukciók míg az áruhitelek. Személyi kölcsön THM 8%-15%, adósminősítéstől függően, míg az áruhitelek THM-je 40% körül mozog.

Uhura

Meg kell nézni most a Cetelem 9.5% /éves kamatot számol pl. Meg kell nézni mit hogyan , de ez ugyanúgy része a bányászatnak. Ez egy vállalkozás , kiadás - bevétel, állandó költségek, stb.

Azért javasolt aki full kezdő a Fagyi Zoli féle step by step / card by card szisztéma, mert így 1 kártyával vagy 2 kártyával tanulja meg az összes "szopást" így kisebb a veszteség ha gebasz van.

Lord11

Idézetet írta: Uhura Dátum április 12, 2017, 02:37:34 DÉLUTÁN
Meg kell nézni most a Cetelem 9.5% /éves kamatot számol pl. Meg kell nézni mit hogyan , de ez ugyanúgy része a bányászatnak. Ez egy vállalkozás , kiadás - bevétel, állandó költségek, stb.

Azért javasolt aki full kezdő a Fagyi Zoli féle step by step / card by card szisztéma, mert így 1 kártyával vagy 2 kártyával tanulja meg az összes "szopást" így kisebb a veszteség ha gebasz van.

igen, én is inkább így fogalmaznám meg, ez az egész bányászat nem csak befektetés, inkább vállalkozás jellegű.
Pont mint amikor egy kisvállalkozó másodállásban kezd dolgozni a garázsban, aztán folyamatosan bővül, végül, ha jól megy, nagy gyára lesz.

Uhura

Idézetet írta: Lord11 Dátum április 12, 2017, 03:22:16 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 12, 2017, 02:37:34 DÉLUTÁN

igen, én is inkább így fogalmaznám meg, ez az egész bányászat nem csak befektetés, inkább vállalkozás jellegű.
Pont mint amikor egy kisvállalkozó másodállásban kezd dolgozni a garázsban, aztán folyamatosan bővül, végül, ha jól megy, nagy gyára lesz.

Igen. Anno Klapka mesélte, hogy amikor csinálni akart egy vállalkozást amihez nem értett, megtanulta A-Z-ig az egészet. Mert csak így látod a veszélyeket, buktatókat mert írhatja itt Vegántól,m Fagyi Zolin át bárki, te, én, hogy kockázat van de kezelhető és ez még mindig kisebb kockázat mind mondjuk egy 2xx ezres ASIC ha az illető nem tudja honnan jöhet a pofon.

Meg ha fiatal vagy ez egy jó tanuló időszak lehet a vállalkozóvá váláshoz. Megtanulod kicsiben a vállalkozás ökölszabályait, kicsit talán ezért is szeretném ha legálisan lehetne mindent csinálni. Mert ha valaki ezzel kezd ne a "rosszat"  tanulja meg elsőre. Hogy nem fizetünk adót, stb.