Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Pénz bányászathoz

Indította reysys, április 11, 2017, 05:21:51 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Worlynox

Idézetet írta: Uhura Dátum április 12, 2017, 03:50:14 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Lord11 Dátum április 12, 2017, 03:22:16 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 12, 2017, 02:37:34 DÉLUTÁN
Meg kell nézni most a Cetelem 9.5% /éves kamatot számol pl. Meg kell nézni mit hogyan , de ez ugyanúgy része a bányászatnak. Ez egy vállalkozás , kiadás - bevétel, állandó költségek, stb.

Azért javasolt aki full kezdő a Fagyi Zoli féle step by step / card by card szisztéma, mert így 1 kártyával vagy 2 kártyával tanulja meg az összes "szopást" így kisebb a veszteség ha gebasz van.

igen, én is inkább így fogalmaznám meg, ez az egész bányászat nem csak befektetés, inkább vállalkozás jellegű.
Pont mint amikor egy kisvállalkozó másodállásban kezd dolgozni a garázsban, aztán folyamatosan bővül, végül, ha jól megy, nagy gyára lesz.

Igen. Anno Klapka mesélte, hogy amikor csinálni akart egy vállalkozást amihez nem értett, megtanulta A-Z-ig az egészet. Mert csak így látod a veszélyeket, buktatókat mert írhatja itt Vegántól,m Fagyi Zolin át bárki, te, én, hogy kockázat van de kezelhető és ez még mindig kisebb kockázat mind mondjuk egy 2xx ezres ASIC ha az illető nem tudja honnan jöhet a pofon.

Meg ha fiatal vagy ez egy jó tanuló időszak lehet a vállalkozóvá váláshoz. Megtanulod kicsiben a vállalkozás ökölszabályait, kicsit talán ezért is szeretném ha legálisan lehetne mindent csinálni. Mert ha valaki ezzel kezd ne a "rosszat"  tanulja meg elsőre. Hogy nem fizetünk adót, stb.

Klapka és a tisztesség egy mondatban érdekes azért :)
Mivel pályafutása elején kifelé pénzért vitt embereket, visszafelé meg aranyat csempészett.
Nem véletlen cserélte akkoriban sűrűbben a Mercedes-et mint a Kádár elnökünk.

Til

Ez a topic, attol fuggettlenul,hogy nem sok ertelme van, igen porog.   8)
C:\> del c:\command.com

jzsolt

Meg kell nézni most a Cetelem 9.5% /éves kamatot számol pl. Meg kell nézni mit hogyan , de ez ugyanúgy része a bányászatnak. Ez egy vállalkozás , kiadás - bevétel, állandó költségek, stb.

Azért javasolt aki full kezdő a Fagyi Zoli féle step by step / card by card szisztéma, mert így 1 kártyával vagy 2 kártyával tanulja meg az összes "szopást" így kisebb a veszteség ha gebasz van.

Na a Cetelem is leszphat... anno egyszer akartam felvenni 1,5 millió hitelt 2 évre, havi 56k törlesztővel. Erre a hátterem az volt, hogy havi 300k nettó, 0 hitel, 0 tartozás, nem voltam bar listás, tiszta voltam mint egy szűz lány pnája... elutasították :D Tehát én nem értem, hogy ezeknél egy másfél milliós hitelhez milyen nettó fizetés kell? 800-1m között? Hát akkor dugják fel maguknak a pénzüket... mentem máshova :)

Skankhunt42

Mielott nagyon belemelegedtek a hiteles tortenetbe nem art azzal is szamolni mivan ha beesik a BTC megint $400 korulre, a hitelt akkor is fizetni kell, es lehet eltelik ujabb fel ev 1 ev mire $1000 felett lesz... 400-as BTC nem termel annyit a rig...
Azt se felejtsetek el hogy nemsokara jon a vega... felveszed a hitelt 2 honapra kijon a vega, annak fuggvenyeben hogyan muzsikal mining kornyezetben elkepzelheto hogy lesz egy hatalmas difficulty boom -> megint csak nem termel annyit a rig.
Ebbe hitelbol belevagni nagyon nagy batorsag(butasag) foleg most, esetleg ha kijott a vega es latjuk mennyire forgatja fel a piacot.

Karcsi papa

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 12, 2017, 05:23:41 DÉLUTÁN
Mielott nagyon belemelegedtek a hiteles tortenetbe nem art azzal is szamolni mivan ha beesik a BTC megint $400 korulre, a hitelt akkor is fizetni kell, es lehet eltelik ujabb fel ev 1 ev mire $1000 felett lesz... 400-as BTC nem termel annyit a rig...
Azt se felejtsetek el hogy nemsokara jon a vega... felveszed a hitelt 2 honapra kijon a vega, annak fuggvenyeben hogyan muzsikal mining kornyezetben elkepzelheto hogy lesz egy hatalmas difficulty boom -> megint csak nem termel annyit a rig.
Ebbe hitelbol belevagni nagyon nagy batorsag(butasag) foleg most, esetleg ha kijott a vega es latjuk mennyire forgatja fel a piacot.

Ha a BTC beesne ahogy írod 400 dollárra akkor pl. DASH, ETH stb. ára 2-3 szorosára emelkedik. És itt nem beszélt ha jól figyeltem senki se Bitcoinról.
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

messimage

Karcsi papa

Skankhunt42

Idézetet írta: Karcsi papa Dátum április 12, 2017, 06:24:15 DÉLUTÁN

Ha a BTC beesne ahogy írod 400 dollárra akkor pl. DASH, ETH stb. ára 2-3 szorosára emelkedik. És itt nem beszélt ha jól figyeltem senki se Bitcoinról.

Atfogalmazom hogy konnyebben ertheto legyen. A BTC mint legelterjettebb deviza nagy hatassal van az osszes tobbire, ha a BTC-vel valami szornyuseg tortenik es megrednul a cryptodevizakban a bizalom az visz mindent. Masresz, mibe convertalod at a tobbi devizat amit banyaszol? Nem BTC-be? Ettol fuggetlenul amit irtam ervenyes tetszoleges devizara, legyen az DASH, ETH, barmi.
Sot a BTC-n kivuli egyeb devizaknak is nagy hatasa van a piacra. Vegyuk peldaul hogy mi lenne ha bedolne az ETH vagy ETH classic? Mit csinalna az a 20-25(fogalmam sincs mennyi tippeltem) ezer banyasz? Azonnal valtana masra. Mit tortenne azzal a massal? Ugyvan, novekedne a difficulty, csokkenne a profit.
Egyszoval csak arra probaltam ravilagitani hogy osszetett penzugyi folyamatok huzodnak meg a hatterben meg akkor is ha egyesek csak odaig latnak hogy "veszek egy VGA oszt banyaszok".

Mint minden befektetes ez is kockazattal jar, ezert gondolom en, ami termeszetesen egyeni velemeny, hogy hitelbol megoldott befektetes meg tovabb noveli a kockazatot. De tolem mindenki ugy adositja el magat ahogy szeretne. :)

Karcsi papa

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 12, 2017, 08:53:29 DÉLUTÁN

Atfogalmazom hogy konnyebben ertheto legyen. A BTC mint legelterjettebb deviza nagy hatassal van az osszes tobbire, ha a BTC-vel valami szornyuseg tortenik es megrednul a cryptodevizakban a bizalom az visz mindent. Masresz, mibe convertalod at a tobbi devizat amit banyaszol? Nem BTC-be? Ettol fuggetlenul amit irtam ervenyes tetszoleges devizara, legyen az DASH, ETH, barmi.
Sot a BTC-n kivuli egyeb devizaknak is nagy hatasa van a piacra. Vegyuk peldaul hogy mi lenne ha bedolne az ETH vagy ETH classic? Mit csinalna az a 20-25(fogalmam sincs mennyi tippeltem) ezer banyasz? Azonnal valtana masra. Mit tortenne azzal a massal? Ugyvan, novekedne a difficulty, csokkenne a profit.
Egyszoval csak arra probaltam ravilagitani hogy osszetett penzugyi folyamatok huzodnak meg a hatterben meg akkor is ha egyesek csak odaig latnak hogy "veszek egy VGA oszt banyaszok".

Mint minden befektetes ez is kockazattal jar, ezert gondolom en, ami termeszetesen egyeni velemeny, hogy hitelbol megoldott befektetes meg tovabb noveli a kockazatot. De tolem mindenki ugy adositja el magat ahogy szeretne. :)

Miért kellene pont BTC-be átváltani, dollárról még nem hallottál? A bányászok ha látják(gondolom nem tök hülyék) esik az ETC bár ezekből nem sok lehet nem fogják tovább bányászi. ETH, DASH mögött meg komoly vállalkozások, és üzleti stratégia áll, tehát nem egyik napról a másikra érné őket a csőd veszélye.
Kelted itt a hisztériát.. esetleg a bányagépek nem fognak leégni?

Lord11

Idézetet írta: Karcsi papa Dátum április 12, 2017, 09:24:38 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 12, 2017, 08:53:29 DÉLUTÁN

Miért kellene pont BTC-be átváltani, dollárról még nem hallottál? A bányászok ha látják(gondolom nem tök hülyék) esik az ETC bár ezekből nem sok lehet nem fogják tovább bányászi. ETH, DASH mögött meg komoly vállalkozások, és üzleti stratégia áll, tehát nem egyik napról a másikra érné őket a csőd veszélye.
Kelted itt a hisztériát.. esetleg a bányagépek nem fognak leégni?

Hát persze, lehet még folytatni a sort :D :D :D
-egy jövőbeni kormány visszavonja a rezsicsökkentést és háromszoros áron adja az áramot
-az EU 50%-os vámot vet ki mindenféle eszközre, ami alkalmas a bányászatra
-az állam tranzakciós illetéket vet ki a kriptó tranzakciókra
-jön a Vega után a Szupervega és a difficulty olyan magas lesz, hogy egy db coin-t sem lehet már bányászni
-netadó 1000FT/MB
-kitör a negyedik világháború
-csak bányásztrafik bányászhat ezentúl
-jön egy őrült matematikus, aki megoldja a prim számok problémáját és akkor nincs több kriptó...
-kialszik a Nap...

és a sort még lehetne folytatni :D

Minden vállalkozás kockázattal jár és meg kell tanulni a kockázatokat kezelni és időben váltani. Ez is erről szól.
Aki meg úgy érzi, ez nem neki való, az foglalkozzon mással. Ilyen egyszerű

Uhura

Idézetet írta: Worlynox Dátum április 12, 2017, 03:57:46 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 12, 2017, 03:50:14 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Lord11 Dátum április 12, 2017, 03:22:16 DÉLUTÁN

igen, én is inkább így fogalmaznám meg, ez az egész bányászat nem csak befektetés, inkább vállalkozás jellegű.
Pont mint amikor egy kisvállalkozó másodállásban kezd dolgozni a garázsban, aztán folyamatosan bővül, végül, ha jól megy, nagy gyára lesz.

Igen. Anno Klapka mesélte, hogy amikor csinálni akart egy vállalkozást amihez nem értett, megtanulta A-Z-ig az egészet. Mert csak így látod a veszélyeket, buktatókat mert írhatja itt Vegántól,m Fagyi Zolin át bárki, te, én, hogy kockázat van de kezelhető és ez még mindig kisebb kockázat mind mondjuk egy 2xx ezres ASIC ha az illető nem tudja honnan jöhet a pofon.

Meg ha fiatal vagy ez egy jó tanuló időszak lehet a vállalkozóvá váláshoz. Megtanulod kicsiben a vállalkozás ökölszabályait, kicsit talán ezért is szeretném ha legálisan lehetne mindent csinálni. Mert ha valaki ezzel kezd ne a "rosszat"  tanulja meg elsőre. Hogy nem fizetünk adót, stb.

Klapka és a tisztesség egy mondatban érdekes azért :)
Mivel pályafutása elején kifelé pénzért vitt embereket, visszafelé meg aranyat csempészett.
Nem véletlen cserélte akkoriban sűrűbben a Mercedes-et mint a Kádár elnökünk.

Én nem azt állítottam, hogy Klapka tisztességes volt. Én arra hozta fel példaként, hogy ha csinálni akarsz bármit az életben csak akkor fog menni a vállalkozás - normális körülmények között -
ha értesz hozzá. Ezért mielőtt 5 riggel elkezdenéd jó lenne pár kártyával tesztüzemezni és tudást / tapasztalatot szerezni.

Ez persze nem vonatkozik a semmihez nem értő de minden biszniszből milliárdokat húzó gazdasági zsenikre ....  8)

Skankhunt42

Nem allt szandekoban hiszteriat kelteni, elnezest ha ez jott le. De ahogy latom vannak itt a penzugyekben igen csak jaratlan emberek. De elnezest. Nem szoltam.  :) HITELRE FEL! :D

fpeter

Egyébként ha az ETH, ZEC árfolyama fent marad, akkor sincsen nagy baj ha a BTC leesik - max több BTC-t kapsz adott egységért és többet kell belőle adnod a váltó oldalaknak - a gyakorlatban ugyanannyi $-od lesz. Ha meg meg is tartasz némi BTC-t és ismét felmegy akkor meg örülhetsz mint majom a farkának :)

A hitelre vásárlásba viszont tényleg bele kell számolni azt a kockázatot, hogy mi van ha ideiglenesen beesik minden bányászható pénz árfolyama? Termelni természetesen továbbra is lehet, mert ha felfelé indulnak a számok akkor ismét sokat fog érni - csak addig nem szabad eladni, mert azzal realizálod is a veszteséget - de a hitelt és a villanyszámlát addig is fizetni kell valamiből. Tehát csak akkora hitelösszegben gondolkodj amit akkor is tudsz fizetni ha ínségesebb idők jönnek és 1-2-3 hónapig nem ajánlott eladni a coinokat...
¯\_(ツ)_/¯

HDMI dummy eladó > keresd az azonos nevű topikban!

Uhura

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 12, 2017, 10:17:43 DÉLUTÁN
Nem allt szandekoban hiszteriat kelteni, elnezest ha ez jott le. De ahogy latom vannak itt a penzugyekben igen csak jaratlan emberek. De elnezest. Nem szoltam.  :) HITELRE FEL! :D

Bocsi lehet te engem értettél félre én az utolsó mondatomat tágabb és nem erre vonatkozóan tettem, azt hittem egyértelmű. Elnézést nem neked vagy egyetlen ittlevőnek sem szólt közvetlenül.

Én olyan Zukkerbergert is meghaladó pénzügyi zsenire gondoltam .....

Nem védem a hitelt és csak annak ajánlom aki kellő belátással él és tudja mit és hogyan csinál. Ezért írtam, hogy ha van 10k pénzed akkor addig nyújtózz max nem lesz söröcske, meg cigi ..

Lord11

Idézetet írta: Uhura Dátum április 12, 2017, 11:10:39 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 12, 2017, 10:17:43 DÉLUTÁN

Bocsi lehet te engem értettél félre én az utolsó mondatomat tágabb és nem erre vonatkozóan tettem, azt hittem egyértelmű. Elnézést nem neked vagy egyetlen ittlevőnek sem szólt közvetlenül.

Én olyan Zukkerbergert is meghaladó pénzügyi zsenire gondoltam .....

Nem védem a hitelt és csak annak ajánlom aki kellő belátással él és tudja mit és hogyan csinál. Ezért írtam, hogy ha van 10k pénzed akkor addig nyújtózz max nem lesz söröcske, meg cigi ..
Én sem védeni akarom a hiteleket, de ha kellően tudsz kockázatot kezelni és tisztában vagy a lehetőségekkel, akkor esetleg érdemes lehet.
De ha már hitelfelvételről beszélünk, előbb érdemes ilyesmire felvenni hitelt, mint új nagytévére, meg luxuskocsira.

somogyi betyár

Tesa, jön a nyár, irány a Balcsi fagyit, meg qkoricát árulni  ;D
...de hogy életképes legyen a projekt: Sviccerland, Dojcsland, Júké.
Ha nem tudsz annyit félretenni 2-3 hónap alatt, hogy egy 3 kártyás "starter deck" kijöjjön belőle, akkor meg sem érdemled  8)
"Ahol akarat van, ott mód is akad"

proziroxx

Én majdnem fél évig spóroltam, mire összejött a pénz az első 6 kártyás rigemre... Remélem nem volt rossz befektetés  8)

Turcy086

Most lehet sok mindenki lelki világába gázolok, de az régen rossz, ha valaki hitelt vesz fel azért bányagép építés miatt... Annyit és csak is annyit szabad, ami nem a konyhapénzed. Jó persze nyilván rossz érzés ha beleölsz 5kilót a gépedbe és nem ér semmit, de akkor se szabad felvenni kölcsönt ;-)
Aki pedig minden megtakarított pénzét erre költi az nagyon bevállalós, de persze mindenkinek drukkolok

Uhura

Idézetet írta: lbandita Dátum április 13, 2017, 07:52:34 DÉLUTÁN
persze vegyél fel hitelt, aztán kapsz egy difikulti bombot :) és mehetsz a lecsóba, tüntetni a parlament elé hogy rohadt bank átvágott :)
de aki mer az nyer nemde? utóbbi egy hónapban eth dif megduplázódott szinte.... ha nincs ez a btc balhé mind becsődöltünk volna.

Ezért mondtam én legalábbis: ha hitelt veszel fel akkor a törlesztő ne legyen több mint a saját havi magán pénzed amit magadra költesz olyan dolgokra melynek elvesztése, korlátoz de nem visz anyagi csődbe.

Mindenek megvan a maga módja és ideje és korlátja. Magyarországon alapvető probléma, hogy a szülök én fordítanak kellő figyelmet a gyerekeik alapvető életre nevelésére - ezen belül pedig a gazdasági és pénzügyi ismeretek megfelelő elsajátítására sem - mert őnekik sincsenek meg ezekre a készségek / képességek.

Ha a zsebpénz megfelelő beosztásával a mérték megfelelő növelésével lassan ránevelnék az emberkéket arra, hogy megtanuljon előre látni és felmérési az adott összeghez és életkorhoz a hatásokat sokkal kevesebb lett volna a bedőlt deviza hitel.

Az azért egyszerűen belátható, ha 10e-nél nagyobb mértékű törlesztő részletet nem vállalsz be - ami kb. 2-3 kártyás rendszer ára - akkor elégé kicsi az esélye a fejre állásnak egy kereső és nem 80e fizetésű személynek. De mindenkinek maga saját rendszerében kell látnia mit bír el, vagy mik a határai.

evko81

Vega, vega...
Rx580... 2 honapja mar nincs eth...persze, lehet 2 ev mulva is lesz...
Ezt olvasgatom....
Az Rx580 tul sokat nem hoz.
Vega? Jo lesz banyaszatra?
Rx470 60000huf. Vega lesz pl 190000huf.
Ahhoz, h megerje, hatalmas teljesitmenyt ( nem 50Mh/s!) kell produkslnia minimalis fogyasztas mellett.
Raadasul 1 ev alatt kevesebb, mint fele lesz az ara.
Kivancsi leszek.. Szamomra ezek a temak kicsit unalmasak mar.
Talalgatasok.
Epp olyan, mint holnap kitor a 3. vilaghaboru.. Kitorhet, sot, vilagvege is volt mar vagy 8x, miota elek... :)