Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Mekkora bevételre számíthat az ember bányászattal?

Indította Tibcsii, december 07, 2016, 10:15:48 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Balvanylajos

Idézetet írta: -_0_0_0_0 Dátum július 04, 2017, 11:39:35 DÉLUTÁN
Sziasztok.
Jó lenne összegyűjteni minél több tényezőt, amelyektől függ egy coin árának emelkedése/esése, és ezeket csokorba szedni. Van esetleg vhol ez így összegyűjtve már? Akár itt a fórumon, vagy külföldi oldalon. Hetek óta olvasok, tehát nem vagyok lusta, de ezt így nem találtam. Elég, ha néhány tényező eszébe jut vkinek, kérem, hogy írja le, aztán többen kiegészítik majd. Ez nagyon összetett kérdés, szóval mindig lehet bővíteni a választ, még ha általánosan is van szó a coinokról, nem konkrétan egyről.
Köszi előre is.


A coin árának változása tisztán a kereslet-kínálat alapján.
Ugyanúgy működik, mint mondjuk a budapesti értéktőzsde. Nem jegyeznek árat, hanem kint van a vételi könyv és nyilvános, ott van benne hogy ki milyen árszinten és mekkora mennyiségben eladó/vásárló. És ez minden tőzsdénél így működik (poloniex, kráken, bittrex, stb)
Az árváltozást olyan dolgok befolyásolják érdemben, amikről mi, utolsó porszemek a történetben már csak utólag szerzünk tudomást. Pontosan ugyanúgy, mint az "éles" "nagy" tőzsdén.


Például néhány hete már hír volt, hogy az egyik nagy kiugrást az ETH-ban az okozta, hogy Venezuelában már elfogyott a dollár és az extrém módon értéktelenedő bolivárt így kriptopénzekre, [főleg ETH] váltották.


Ugyanúgy előfordulhat, hogy Kínában kijön valami új törvény és majd tömegesen fogják hazavinni a pénzt, [mint ahogy itthon is működik az adóamnesztia, ... minden évben!] akkor majd visszaváltják a BTC-t jüanra és bizony lesz pár tízezer BTC a kínálat oldalon.


Ugyanekkora esélye van, hogy holnaptól a JP Morgan elkezdi használni a ZEC blockchain technológiáját. Ja, ez már megtörtént, nézd meg mi volt aznap az árfolyammal. Duplázott.


Szóval ugyanúgy működik, mint a "rendes" tőzsde. Csak spekulálni lehet, nincsen biztos kimenetel. Mint mindig az életben :)