Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

RIG keret építés, meg ami hozzá tartozik

Indította Fagyi Zoli, december 02, 2016, 07:53:55 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 10 Vendégek van a témában

exertech001

Idézetet írta: dekboy Dátum április 27, 2017, 08:39:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Kezdobanyasz9999 Dátum április 27, 2017, 07:11:42 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 27, 2017, 06:00:36 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dekboy Dátum április 27, 2017, 05:40:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 27, 2017, 05:31:42 DÉLUTÁN
Idézetet írta: exertech001 Dátum április 27, 2017, 05:02:14 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Kezdobanyasz9999 Dátum április 27, 2017, 02:10:16 DÉLUTÁN
Én egy ilyenre gondoltam és ezt alakítom picit át.

https://www.obi.hu/polcok/obi-polcos-femallvany-csavaros-horganyzott-75-cm-x-75-cm-x-30-cm/p/3407889
Ilyet használok. Tökéletes. 1 darab fa "rúd" kellett pluszba és kész a rig.

Ezt én is néztem de annyira nyiklet nyaklot, hogy aztán elvettetem az ötletet :(
Bakker...pedig jónak tűnik...és olcsó is...

Nézd amig az OBI-ban a falhoz van csavarozva jónak ütik de egy 1 mm -es lemez meghajlítva az egész.

Én úgy vagyok vele hogy ez bőven jó max ha nagyon instabil egy két feszítőt berakok azt kész mindegy úgy se fogom sehova hordozgatni csak fel a falra aztán had mennyen :D
Ja,végülis...már készen kapod 2rongyé  :D nem kell otthon fúrni,faragni,csak ha egyedi ötleted van...
Miután összerakjátok, nem lesz instabil. abszolut nem. Csinálok majd képet és posztolom.

Kezdobanyasz9999

Idézetet írta: exertech001 Dátum április 27, 2017, 08:56:18 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dekboy Dátum április 27, 2017, 08:39:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Kezdobanyasz9999 Dátum április 27, 2017, 07:11:42 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 27, 2017, 06:00:36 DÉLUTÁN
Idézetet írta: dekboy Dátum április 27, 2017, 05:40:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 27, 2017, 05:31:42 DÉLUTÁN
Idézetet írta: exertech001 Dátum április 27, 2017, 05:02:14 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Kezdobanyasz9999 Dátum április 27, 2017, 02:10:16 DÉLUTÁN
Én egy ilyenre gondoltam és ezt alakítom picit át.

https://www.obi.hu/polcok/obi-polcos-femallvany-csavaros-horganyzott-75-cm-x-75-cm-x-30-cm/p/3407889
Ilyet használok. Tökéletes. 1 darab fa "rúd" kellett pluszba és kész a rig.

Ezt én is néztem de annyira nyiklet nyaklot, hogy aztán elvettetem az ötletet :(
Bakker...pedig jónak tűnik...és olcsó is...

Nézd amig az OBI-ban a falhoz van csavarozva jónak ütik de egy 1 mm -es lemez meghajlítva az egész.

Én úgy vagyok vele hogy ez bőven jó max ha nagyon instabil egy két feszítőt berakok azt kész mindegy úgy se fogom sehova hordozgatni csak fel a falra aztán had mennyen :D
Ja,végülis...már készen kapod 2rongyé  :D nem kell otthon fúrni,faragni,csak ha egyedi ötleted van...
Miután összerakjátok, nem lesz instabil. abszolut nem. Csinálok majd képet és posztolom.

'jóvanazúgy" :D

Uhura

Amúgy igazad van mi szarnak bohóckodni vele :) ocsó , megfelel és nem esik szét  akkor gyóvan úgy .. amúgy is ez a szar rig építés csak e-peen mutogatás ... ameddig bányászik nem a szépségért kell szeretni.  8)

exertech001

FrenkyAti

Idézetet írta: exertech001 Dátum április 28, 2017, 07:31:23 DÉLELŐTT

Ez az obi polc. Perfect.
A kártyák nem melegszenek jobban így hogy lezártad félig a levegő nyílását?

drizzt_do_urden

a referencia kartyak fujjak elofele a levegot, ezeknel altalaba felfele szall el a ho es oldalt,

Laca012

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 28, 2017, 10:59:05 DÉLELŐTT
a referencia kartyak fujjak elofele a levegot, ezeknel altalaba felfele szall el a ho es oldalt,

Igen, itt valoszinuleg az a polc amin a monitor van, az a forro..
Meg remeljuk, hogy a mellette levo hutogep nem az a fajta ami az oldalan adja le a meleget.. Mert akkor tuti "segitenek" egymasnak...

Kezdobanyasz9999

Idézetet írta: FrenkyAti Dátum április 28, 2017, 09:15:22 DÉLELŐTT
Idézetet írta: exertech001 Dátum április 28, 2017, 07:31:23 DÉLELŐTT

Ez az obi polc. Perfect.
A kártyák nem melegszenek jobban így hogy lezártad félig a levegő nyílását?

Jó nagy keret egy kártya még simán elfér :D

exertech001

Idézetet írta: Laca012 Dátum április 28, 2017, 11:30:56 DÉLELŐTT
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 28, 2017, 10:59:05 DÉLELŐTT

Igen, itt valoszinuleg az a polc amin a monitor van, az a forro..
Meg remeljuk, hogy a mellette levo hutogep nem az a fajta ami az oldalan adja le a meleget.. Mert akkor tuti "segitenek" egymasnak...
Igen ezen már gondolkodtam, de akkor hol lennének a ventillátorok? Mert a felső polcon lógnak. ha azt kiveszem akkor nemtudom hova tenni. 30-40% -al mennek a ventik 59 fokos kártyák. Egyelőre kezdésnek jó. lehet késöbb majd kitalálok valami jobbat :)

hoppus

Ez a rig nagyon jo. Kompakt, mozgathato es a hutese is jonak tunik. Jo lenne egy tervrajz hozza.

https://m.youtube.com/watch?v=F9z5bmjEepQ

Uhura

Idézetet írta: hoppus Dátum április 29, 2017, 05:50:00 DÉLUTÁN
Ez a rig nagyon jo. Kompakt, mozgathato es a hutese is jonak tunik. Jo lenne egy tervrajz hozza.

https://m.youtube.com/watch?v=F9z5bmjEepQ

lakat csinál egy ehez hasonló megoldást és árulja is. Szerintem őt keresd ha ilyen kell.

messimage

Ha valaki tud valakit, esetleg maga vállalná, érdekelne bányász rig (keret). Persze emberi áron, kb 6-7db kéne még, mert már annyira unom a fúrást meg csavarozást, hogy elhalálozok benne :)

nagymag

Van valakinek tapasztalata 19"-os rack-be szerelhető házzal?
Pl.: Gray Matter GPU Server Case

Már egy ideje agyalok rajta, rendkívül praktikusnak tűnik, de az 500$-os árat erős túlzásnak vélem.

Uhura

Idézetet írta: nagymag Dátum május 04, 2017, 09:58:28 DÉLELŐTT
Van valakinek tapasztalata 19"-os rack-be szerelhető házzal?
Pl.: Gray Matter GPU Server Case

Már egy ideje agyalok rajta, rendkívül praktikusnak tűnik, de az 500$-os árat erős túlzásnak vélem.

Én naggyából 2 hónapja fejeztem be a gépem rack-be költöztetést amit kb. 1 évig tervezgettem. Előtte egy nyitott házban volt, lepte a por de így sem volt vele gond. Pár tapasztalat ezzel kapcsolatban - hozzá téve, hogy nem vagyok sem rendszer informatikus vagy nem üzemeltettem soha nagy gépeket szerverteremben - vagyis "laikusként" nyilatkozom:

- A rackben nekem bármilyen hűtés ellenére megnőtt a rendszer átlag hőmérséklete, kb. +5-10 C-vel.
- Zajosabb a rendszer mert ide már sokkal nagyobb légszállítás szükséges ugyanahoz a teljesítményhez.
- A rackhez kb. egy megfelelő sín szükséges a ki be mozgatáshoz, a kábelek megfelelő vezetése is szükséges, hogy a ki be mozgatásnál ne sérüljön vagy egyáltalán tudjad használni.
- A rack-es megoldásnál csak akkor lehet megfelelően üzemeltetni ha mind az "elején" mind a végén szabadon hozzá férsz.
- A rackhez alapjában nagy céges környezethez mért érakon kapsz mindent - persze lehet egy csomó dolgot szerezni ocsóért de nem biztos éppen az van a piacon ami neked kell, ha pedig nincs az drága lesz. Ezt úgy mondom, hogy 1 db vacsi új és 1 db használt 1U enclosert szereztem szumm: 24 ezerért amikor új ára 120e / db. Vagyis szerencsém volt.
- A rackben csak akkor éri meg ha vagy többet akarsz kis helyen vagy valamiért szerelmi viszonyt ápolsz velük és van mindenfajta beszerzési forrásod, céged selejtez.   
- Maga a rack házak is - főleg ami nekünk kell -  a spec kialakítása miatt drágák.  (persz itt jegyzem meg lakat kolléga megfelelő tervek alapján szerintem csinál neked a linkelthet nagyon hasonló megoldású rack-et , szerintem fele árban is. )
- Az extra hűtési igény miatt szerintem drágább.
-

kidface

Pár hónapja Zorg33 kollégával pont egy időben kezdtünk bele a ProLiant DL580 G5 atalakitasaba!

Uhura

Ezt nézted már?: Ezért az árért nem rossz bár nem teljesen bányászatra van kialakítva :D

https://www.jofogas.hu/baranya/Rack_szekreny_28309718.htm

DrPascal

Idézetet írta: MargosikkPiora Dátum május 05, 2017, 07:11:47 DÉLUTÁN
Udv

A Kockas ujsagbol hany szam jelent meg?
Rendszervaltas elott es utan is erdekel, raadasul rvaltas utan cimvaltozas is volt.
Kulonszam is erdekel ha volt.

Koszonom

Érdekes ötlet Kockás újságból keretet építeni!
Biztos jól nézne ki, különösen a különszámokból!

Uhura

Idézetet írta: MargosikkPiora Dátum május 05, 2017, 07:11:47 DÉLUTÁN
Udv

A Kockas ujsagbol hany szam jelent meg?
Rendszervaltas elott es utan is erdekel, raadasul rvaltas utan cimvaltozas is volt.
Kulonszam is erdekel ha volt.

Koszonom

Nem is tudtam, hogy Belurusiában megjelent a kockás magazin :D