Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

RIG keret építés, meg ami hozzá tartozik

Indította Fagyi Zoli, december 02, 2016, 07:53:55 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 6 Vendégek van a témában

LordAthis

Idézetet írta: MargosikkPiora Dátum május 05, 2017, 07:11:47 DÉLUTÁN
Udv

A Kockas ujsagbol hany szam jelent meg?
Rendszervaltas elott es utan is erdekel, raadasul rvaltas utan cimvaltozas is volt.
Kulonszam is erdekel ha volt.

Koszonom

Sírok!  ;D
Valami nagyon jó anyagot szerzett és egyszerre fórumozik pár helyen... ;)
Kicsit félre mehetett, vagy beindult a zöld-zseniképző hatás és álmodott egy Kockás újság RIG keretet... :D

Egyébiránt, hogy válaszoljak is, majd megnézem!
Elvileg vagy az van meg az összes digitalizálva, vagy az Alfa Magazin...
Majd ránézek! :)

Skankhunt42

Idézetet írta: Uhura Dátum május 04, 2017, 11:16:42 DÉLELŐTT
Idézetet írta: nagymag Dátum május 04, 2017, 09:58:28 DÉLELŐTT
Van valakinek tapasztalata 19"-os rack-be szerelhető házzal?
Pl.: Gray Matter GPU Server Case

Már egy ideje agyalok rajta, rendkívül praktikusnak tűnik, de az 500$-os árat erős túlzásnak vélem.

Én naggyából 2 hónapja fejeztem be a gépem rack-be költöztetést amit kb. 1 évig tervezgettem. Előtte egy nyitott házban volt, lepte a por de így sem volt vele gond. Pár tapasztalat ezzel kapcsolatban - hozzá téve, hogy nem vagyok sem rendszer informatikus vagy nem üzemeltettem soha nagy gépeket szerverteremben - vagyis "laikusként" nyilatkozom:

- A rackben nekem bármilyen hűtés ellenére megnőtt a rendszer átlag hőmérséklete, kb. +5-10 C-vel.
- Zajosabb a rendszer mert ide már sokkal nagyobb légszállítás szükséges ugyanahoz a teljesítményhez.
- A rackhez kb. egy megfelelő sín szükséges a ki be mozgatáshoz, a kábelek megfelelő vezetése is szükséges, hogy a ki be mozgatásnál ne sérüljön vagy egyáltalán tudjad használni.
- A rack-es megoldásnál csak akkor lehet megfelelően üzemeltetni ha mind az "elején" mind a végén szabadon hozzá férsz.
- A rackhez alapjában nagy céges környezethez mért érakon kapsz mindent - persze lehet egy csomó dolgot szerezni ocsóért de nem biztos éppen az van a piacon ami neked kell, ha pedig nincs az drága lesz. Ezt úgy mondom, hogy 1 db vacsi új és 1 db használt 1U enclosert szereztem szumm: 24 ezerért amikor új ára 120e / db. Vagyis szerencsém volt.
- A rackben csak akkor éri meg ha vagy többet akarsz kis helyen vagy valamiért szerelmi viszonyt ápolsz velük és van mindenfajta beszerzési forrásod, céged selejtez.   
- Maga a rack házak is - főleg ami nekünk kell -  a spec kialakítása miatt drágák.  (persz itt jegyzem meg lakat kolléga megfelelő tervek alapján szerintem csinál neked a linkelthet nagyon hasonló megoldású rack-et , szerintem fele árban is. )
- Az extra hűtési igény miatt szerintem drágább.
-

Milyen case-t hasznaltal? En egy Rosewill L4500-ba gyomoszoltem be 7 kartyat. De igazabol egy remalom, rengeteget szoszmoszoltem mire mindent sikerult belegyomoszolni, elferni a kabelekkel.. termeszetesen mikor osszeraktam 7 kartyabol 4-et latott, aztan 5-ot, aztan 7-et... Homerseklettel egyelore nincs gond, 3db 12cm venti szivja be, hatul meg 2db 8 centis venti tolja ki a levegot.
Sajnos tobb ventit mar nem birok belerakni.

Uhura

Skankhunt42: Ne a RIG-emet raktam rack-be - pedig gondolkodtam rajta - hanem a munka pc-met plusz a többi sallangot pl: backup, NAS, switch, UPS, stb.
Amúgy a gép egy Codegan típusú rackben van, a ház pedig egy 12 Unitos fali szekrény , kerekkel meg buherálva, hogy lehessen ki be gurítani a szerelés - stb. miatt. Nyitott hátul (a hátát leszedtem) .

Felül van  2db 12 cm-es vetri a házban 4 db 2-2 hátul elől 8 cm-es vetri van. A ház felső zárólemeze eltávolítva , hogy a rack szekrény 2 db felső ventrije közvetlenül tudja szívni a levegőt elfelé.
Az elsők be a felső és hátsók pedig ki szívják a levegőt.

Ennek ellenére melegebb van benne :( mint a nyitott házas 2 ventris időszakban.

A kép alul, hogy érsd miről beszélek. Bocsi de vakuval készült.

CryptoMan

Idézetet írta: Uhura Dátum május 06, 2017, 10:06:28 DÉLUTÁN
Skankhunt42: Ne a RIG-emet raktam rack-be - pedig gondolkodtam rajta - hanem a munka pc-met plusz a többi sallangot pl: backup, NAS, switch, UPS, stb.
Amúgy a gép egy Codegan típusú rackben van, a ház pedig egy 12 Unitos fali szekrény , kerekkel meg buherálva, hogy lehessen ki be gurítani a szerelés - stb. miatt. Nyitott hátul (a hátát leszedtem) .

Felül van  2db 12 cm-es vetri a házban 4 db 2-2 hátul elől 8 cm-es vetri van. A ház felső zárólemeze eltávolítva , hogy a rack szekrény 2 db felső ventrije közvetlenül tudja szívni a levegőt elfelé.
Az elsők be a felső és hátsók pedig ki szívják a levegőt.

Ennek ellenére melegebb van benne :( mint a nyitott házas 2 ventris időszakban.

A kép alul, hogy érsd miről beszélek. Bocsi de vakuval készült.

Ha tudnál alura tenni ventit az segítene, mert így nem kap friss levegőt csak a meleget probálják elszívni a fenti ventieid.

spikes

Valami jó rack házon én is gondolkodok. Ebayen van egy 250 eurós ház ami nem tűnik rossznak..

kidface

Szerintem felesleges tobb szaz dollar vagy euro-t kidobni ilyesmire, inkabb vegyel egy kartyat :)

spikes

Idézetet írta: kidface Dátum május 07, 2017, 05:04:29 DÉLUTÁN
Szerintem felesleges tobb szaz dollar vagy euro-t kidobni ilyesmire, inkabb vegyel egy kartyat :)

Ez attól is függ hol üzemel...

LordAthis

Idézetet írta: LordAthis Dátum május 05, 2017, 11:56:04 DÉLUTÁN
Idézetet írta: MargosikkPiora Dátum május 05, 2017, 07:11:47 DÉLUTÁN
Udv

A Kockas ujsagbol hany szam jelent meg?
Rendszervaltas elott es utan is erdekel, raadasul rvaltas utan cimvaltozas is volt.
Kulonszam is erdekel ha volt.

Koszonom

Sírok!  ;D
Valami nagyon jó anyagot szerzett és egyszerre fórumozik pár helyen... ;)
Kicsit félre mehetett, vagy beindult a zöld-zseniképző hatás és álmodott egy Kockás újság RIG keretet... :D

Egyébiránt, hogy válaszoljak is, majd megnézem!
Elvileg vagy az van meg az összes digitalizálva, vagy az Alfa Magazin...
Majd ránézek! :)

Megnéztem, Alfa Magazin van meg...

nagymag

Idézetet írta: spikes Dátum május 07, 2017, 05:23:08 DÉLUTÁN
Idézetet írta: kidface Dátum május 07, 2017, 05:04:29 DÉLUTÁN

Ez attól is függ hol üzemel...

Pont emiatt gondolkozom valamilyen zárt megoldáson. Egy lakásban tényleg felesleges rack szekrénybe rendezni 1-2-3-4 bányarémet, de ha külső helyszínen futtatnám őket, akkor fontos tényező hogy minimalizálva legyen pl. a sérülékenység (esetleg a fizikai hozzáférés is (mármint a gép belsejéhez)).

Uhura

A racknek mag van az az előnye, hogy zárt kompakt, védett és sorolható. Ez tökéletesen igaz, de hangosabb, kicsit melegebb - persze nem úgy - és drágább. A másik probléma, hogy neked spec rack kellene, hiszen hátúl vagy elöl a tápon, interneten kívül nem jön ki semmi csak a meleg levegő.  Hosszabb kivitel kel, ne a rövid sima ATX házak méretéhez igazított verzió és nem a klaszikus oldal tápos megoldású lenn az ideális.
Ezért ha nagyon szigorúan vesszük akkor neked legalább 4U de inkább 6U magas elején végén ventillátoros rack kellen, ez meg drága mert egyedi.

Igazából a hosszú távú üzemeltetéshez tényleg a rack az ideális de csak akkor ha egyszerre rakod össze, egy kupacból való alkatrészekből , jól letesztelve és figyelmesen összerakva. Amikor össze van rakva, és tesztelten működik bezárod berakod a helyére és kész. Mert ha gond van vele a rack csak akadályozni fog éppen az előnyei miatt: mert kompakt, kicsi és zárt, valamint sorolt.  :(

PeetBp

Facebook csoport: Elektronikus Pénz ( Bányászás )

Skankhunt42

Idézetet írta: Uhura Dátum május 08, 2017, 10:46:52 DÉLELŐTT
A racknek mag van az az előnye, hogy zárt kompakt, védett és sorolható. Ez tökéletesen igaz, de hangosabb, kicsit melegebb - persze nem úgy - és drágább. A másik probléma, hogy neked spec rack kellene, hiszen hátúl vagy elöl a tápon, interneten kívül nem jön ki semmi csak a meleg levegő.  Hosszabb kivitel kel, ne a rövid sima ATX házak méretéhez igazított verzió és nem a klaszikus oldal tápos megoldású lenn az ideális.
Ezért ha nagyon szigorúan vesszük akkor neked legalább 4U de inkább 6U magas elején végén ventillátoros rack kellen, ez meg drága mert egyedi.

Igazából a hosszú távú üzemeltetéshez tényleg a rack az ideális de csak akkor ha egyszerre rakod össze, egy kupacból való alkatrészekből , jól letesztelve és figyelmesen összerakva. Amikor össze van rakva, és tesztelten működik bezárod berakod a helyére és kész. Mert ha gond van vele a rack csak akadályozni fog éppen az előnyei miatt: mert kompakt, kicsi és zárt, valamint sorolt.  :(

A draga mondjuk relativ, plusz nem tudom Magyarorszagon lehet-e kapni, de mint irtam mar a Rosewill L4500 szinte tokeletes erre a celra. En itt ~$100-ert tudom beszerezni, szerintem nem annyira veszes.
Az enyem igy nez ki:

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/05/08/85620170505_194301.jpg

spikes

Hello!

Ez Hány Unit magas? Illetve milyen mély?

Uhura

Skankhunt42: Jól néz ki mennyi a hőfoka és a ventri % a kariknak ?

Szupi a lécbetét  8)

nagymag

Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum május 08, 2017, 04:45:56 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum május 08, 2017, 10:46:52 DÉLELŐTT

A draga mondjuk relativ, plusz nem tudom Magyarorszagon lehet-e kapni, de mint irtam mar a Rosewill L4500 szinte tokeletes erre a celra. En itt ~$100-ert tudom beszerezni, szerintem nem annyira veszes.
Az enyem igy nez ki:

http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/05/08/85620170505_194301.jpg

Ezt a házat nézegettem én is, de sajnos nem nagyon van európában (ahol meg igen, ott horror a szállítás).

Artthur

Server case? ugyan már...  :)

Drop and pop rig, függőleges kártyaelrendezés, nyitott keret, számításaim szerint 2x6 kártya vígan elfér alaplappal.

Hazai ipar ékes terméke 3800 Ft, 2 vágódeszka minden 2. emeletre (jelen esetben zokni magasságban az egyik) és kész + 2 léc a tetejére kereszbe hogy ne tudjon összecsuklani. Szalonnát is lehetne rajta vágni.

Szerintetek? :)

kidface

Idézetet írta: Artthur Dátum május 09, 2017, 07:26:46 DÉLUTÁN
Server case? ugyan már...  :)

Drop and pop rig, függőleges kártyaelrendezés, nyitott keret, számításaim szerint 2x6 kártya vígan elfér alaplappal.

Hazai ipar ékes terméke 3800 Ft, 2 vágódeszka minden 2. emeletre (jelen esetben zokni magasságban az egyik) és kész + 2 léc a tetejére kereszbe hogy ne tudjon összecsuklani. Szalonnát is lehetne rajta vágni.

Szerintetek? :)

peter1300

Sziasztok!

Az első rigem harcrakész, már csak a riserek és a kártyák hiányoznak. Nagyon megtetszettek az álló rigek, hőszállítás szempontjából szembemenve a többséggel, jólvan életképesebbnek látom, persze a "hőszállítás" része az után lesz kivitelezve, ha megvannak a kártyák, de terv már van. :)
http://kephost.com/image/0FWm
http://kephost.com/image/0FWg

spikes

Értem én ezt a fa keretet DE... mesélek vmit.
Ma voltam a szerverteremben, mert az egyik diagnosztikai gép lehalt. Ez egy miniITX gép fogyasztása kb. 35W... 12V-os DC tápról megy lassan 3 éve minden gond nélkül... Ma odamegyek és a 12V-os DC dugó és az aljzat szét van olvadva teljesen! (Mondom 35W fogyasztás, stabil 18 fok a teremben)

Ennek az esélye, hogy lángra kap 50-50 százalék vagy kigyullad vagy nem...

Na most ilyen esetben a fa keret, és ott alszol nem messze.... a többit a képzeletre bízom...