Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

RIG keret építés, meg ami hozzá tartozik

Indította Fagyi Zoli, december 02, 2016, 07:53:55 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 9 Vendégek van a témában

kidface

Idézetet írta: Laca012 Dátum január 28, 2017, 11:32:29 DÉLUTÁN
Idézetet írta: kidface Dátum január 28, 2017, 03:46:24 DÉLUTÁN
Kene most mar valami ujitas! Kezd unalmas lenni ez a hagyomanyos rig keret!
Nincs senki, aki beujitana egy kicsit!
Elavult ez mar es kellene a fejlesztes :)

Gondolkodom egy henger alakú rigben. A kártyák sugár irányban (csillag alakban) csatlakozókkal felfele.. A hűtés miatt gondoltam, mert úgy vettem észre, hogy ha (teljesen) a szomszéd kártya hátoldaláról szívja az eleve meleg levegőt az nem a legjobb. Nem tudom mennyire lenne hatásosabb, de minden kártya egyforma pozícióban lenne, nem lenne az, hogy a két szélső másképp melegszik. Helykihasználásban biztos "karácsonyfa", de tuti nem lenne egy szokványos elrendezés...  ;)

Érdekesen nézne ki az biztos!

adamszumu

viszont a "hagyományos" hlyzetben az egyik kártya hűti a másikatés őt is hűti egy másik(én a végére tetem 1 + ventit ogy a hátoldalát is hűtse), hengerben peding nem. Én még egy picit közelebb raktam a kártyákat mint 1 videókártya(4,9cm) mert a levegő sűrűsége is + hűtést adhat ezért van minden egyes kártához egy ventillátor hogy oldalról hideget fújjon(mivel a levegő áramlási sebbessége + a sűrűsége számít és az a baj hogy csak a videókártya veni közelében ahol még elég szűk a hely ott van megfelelő levegőmenyiség a jó hűtéshez)

IdézÉrdekesen nézne ki az biztos!

kidface

Idézetet írta: adamszumu Dátum január 29, 2017, 10:37:57 DÉLELŐTT
viszont a "hagyományos" hlyzetben az egyik kártya hűti a másikatés őt is hűti egy másik(én a végére tetem 1 + ventit ogy a hátoldalát is hűtse), hengerben peding nem. Én még egy picit közelebb raktam a kártyákat mint 1 videókártya(4,9cm) mert a levegő sűrűsége is + hűtést adhat ezért van minden egyes kártához egy ventillátor hogy oldalról hideget fújjon(mivel a levegő áramlási sebbessége + a sűrűsége számít és az a baj hogy csak a videókártya veni közelében ahol még elég szűk a hely ott van megfelelő levegőmenyiség a jó hűtéshez)

IdézÉrdekesen nézne ki az biztos!

bbencee

"Próbáld csak ki ha egy sima pc ventilátort lezársz egy lappal, simán felpörög magasabb fordulatra"

akárcsak a porszívónál! :)

CryptoMan

Én valami ilyesmit tudnék elképzelni (bocs a pain-t miatt  ::) )
A CAN-FAN-re ráköthető lenne több rigre is.

Elvi:
https://gyazo.com/7f64144f033145fcb828ec91e4eb571b

CAN-FAN:
http://www.canfan.nl/cfrk100.html

niagara59

Kérdésem, mért jó ha minden nyitott?
Mi van a porral nem árt a kártyáknak?
Láttam zárt üveg vitrinben, ill. szekrényben, nem jobb megoldás?
S egy nem konkrétan ide tartozó kérdés. Ha nem használom az alaplapi (24)dugót, mit kel összekötni, hogy működjön a táp. nekem csak a 4 es oooo csatlakozok kellenek.
EWENT 600 W PFC
niagara59@gmail.com

kidface

Idézetet írta: niagara59 Dátum január 30, 2017, 11:46:21 DÉLUTÁN
Kérdésem, mért jó ha minden nyitott?
Mi van a porral nem árt a kártyáknak?
Láttam zárt üveg vitrinben, ill. szekrényben, nem jobb megoldás?
S egy nem konkrétan ide tartozó kérdés. Ha nem használom az alaplapi (24)dugót, mit kel összekötni, hogy működjön a táp. nekem csak a 4 es oooo csatlakozok kellenek.
EWENT 600 W PFC
niagara59@gmail.com
A termelt ho szabadon el tud tavozni! Havonta 1x leállítod és kitisztitod.
A 24-és csatin a zöld kábelt össze kell kötni valamelyik feketével.

drizzt_do_urden

Idézetet írta: lbandita Dátum január 31, 2017, 09:42:12 DÉLELŐTT
http://index.hu/tech/2016/08/18/programozhato_kvantumszamitogep/

lehet hamarosan vége a kriptopénznek, már vannak működő gépek melyeket használnak is , mondanom sem kell hogy nagyobb számítási kapacitással fognak rendelkezni
mint ma az összes proci együtt, ha valaki birtokol ilyen gépet akkor könnyen lesöpörhet minden bányát még a kínaiakat is, magyarul visszaszerzik a pénz feletti uralmat.
persze ez másra is ki fog hatni pl a titkosításokra is hiszen nem lesz gond a visszafejtés.
érdekelte ki hogyan látjátok ezt.

na ettol en meg nem felek :))

Til

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum január 31, 2017, 09:57:27 DÉLELŐTT

lehet hamarosan vége a kriptopénznek, már vannak működő gépek melyeket használnak is , mondanom sem kell hogy nagyobb számítási kapacitással fognak rendelkezni
mint ma az összes proci együtt, ha valaki birtokol ilyen gépet akkor könnyen lesöpörhet minden bányát még a kínaiakat is, magyarul visszaszerzik a pénz feletti uralmat.
persze ez másra is ki fog hatni pl a titkosításokra is hiszen nem lesz gond a visszafejtés.

Meg addig is míg kifejlesztik stabilra a kvantumsz.gepet,addig
megáll a fejlődés informatika teren. 10EV mulva mar ujabb bivalyeros vgak lesznek a cryptovaluta pedig viragozni fog.
C:\> del c:\command.com

kidface

Nem hiszem hogy a kvantumszamitogepet banyaszasra fogjak hasznalni! :)
Annal sokkal fontosabb feladatai lesznek! PL. a teljes amerikai nep megfigyelese!!!!! Meg a vilaget!!!!
Aztan jon valami barom es ratesz egy mesterseges inteligenciat es lottek nekunk...

DrPascal

Idézetet írta: kidface Dátum január 31, 2017, 12:32:00 DÉLUTÁN
Nem hiszem hogy a kvantumszamitogepet banyaszasra fogjak hasznalni! :)
Annal sokkal fontosabb feladatai lesznek! PL. a teljes amerikai nep megfigyelese!!!!! Meg a vilaget!!!!
Aztan jon valami barom es ratesz egy mesterseges inteligenciat es lottek nekunk...

Azt hiszem akkor nekünk már mindegy lesz. :)

Viszont rohadt jó kereteket lehetne gyártani hozzá!

andysk

Idézetet írta: Til Dátum január 31, 2017, 10:53:14 DÉLELŐTT
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum január 31, 2017, 09:57:27 DÉLELŐTT

Meg addig is míg kifejlesztik stabilra a kvantumsz.gepet,addig
megáll a fejlődés informatika teren. 10EV mulva mar ujabb bivalyeros vgak lesznek a cryptovaluta pedig viragozni fog.
A kínai bányákat???????
Hát szerinted hol lesz ezen gépek tömeges gyártása????
Tanzániában??????????????????????????????????
Gyerekek!! Az elmúlt 1 évben 4x jártam Kínában. Aki még ott nem volt, el sem tudja képzelni. A béka segge allatt sem vagyunk sem mi sem az USA. Már sokkal régebben elqrtuk. :-(

andysk

Ja, mennyi az ára?? A honfitársunkéhoz hasonlítva??

Mr Brown

Eppen a keretem epiteset tervezem. Az a gondolatom tamadt, hogy szerelnek ventilatorokat felkeszulve a meleg nyari napokra. A kerdesem az volna, hogy eleg volna csak hatulra 3-4 darabot tenni ami szivna ki a meleget (12 centiseket)? Elore van ertelme szerelni amik fujnak a levegot a kartyakra vagy folosleges mivel melegben csak a meleg levegot fujna a kartyakra?

kidface

Idézetet írta: Mr Brown Dátum április 09, 2017, 01:59:50 DÉLUTÁN
Eppen a keretem epiteset tervezem. Az a gondolatom tamadt, hogy szerelnek ventilatorokat felkeszulve a meleg nyari napokra. A kerdesem az volna, hogy eleg volna csak hatulra 3-4 darabot tenni ami szivna ki a meleget (12 centiseket)? Elore van ertelme szerelni amik fujnak a levegot a kartyakra vagy folosleges mivel melegben csak a meleg levegot fujna a kartyakra?
En a helyedben a legaramlast segitenem elo!
Szoval hatulrol fujja es elorol szivja a levegot. Persze hatul ne legyen hoforras (alaplap,tap,stb)

Mr Brown

kidface

Idézetet írta: Mr Brown Dátum április 10, 2017, 07:27:27 DÉLELŐTT
8 ventilatort elbirna egy sata csatlakozo?

SATA csatinak ossz. 15 pin-je van, amibol 9 pin-en (3 x 3.3V, 3 x 5V, 3 x 12V) van fesz. Mindegyik pin 1.5A-t bir.

Nezd meg a 8 venti hagy V-os (gondolom 12V) es hany A-esek! Ha 12V-os az osszes venti akkor 3 x 1.5A azaz 4.5A-ig gond nelkul kuthetsz ra cuccot.

Zorg33

Szerintem igen/nem választ várt.
Ez csak olaj a tűzre.

:D