Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

RX 460/ RX 550 / RX 560

Indította Andokaaa, június 14, 2017, 06:59:37 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 9 Vendégek van a témában

Olajbuvar

Sziasztok!

A topikot végig olvasva gondoltam kérdezek tőletek néhány számomra meg nem teljesen tiszta dolgot. Adott két gépben 1-1 Asus RX560 4GB GDDR5 ROG-STRIX-RX560-O4G-EVO- videokártya. Eredetileg nem bányászatra lettek vásárolva, de időközben Székelyvegán és Fagyizoli videói felkeltették a figyelmemet és idekerültem ebbe a kis bányásztársulásba. Jelenleg ezt "Claymore's Dual Ethereum+Decred_Siacoin_Lbry_Pascal AMD+NVIDIA GPU Miner v10.2 - Catalyst 15.12-17.x - CUDA 8.0_7.5_6.5.zip" szoftvert használok ethereumot és pascalt dual módban bányászva. A Claymore's progiban a bat file-t Fagyizoli videója alapján állítottam be. Ethereumnal 10.5Mh/s (ethermine.org), pascal pedig 147Mh/s (pasc.nanopool.org), eredeti gyári biossal. A 17.11.4 Catalist van telepítve. Szeretnék segítséget kérni tőletek abban, hogy többet hozzunk ki ezekből a kártyákból amennyiben lehetséges. Kártya bios módosítást még nem csináltam, de olvastam mielőtt módosítanánk mentsük el az eredetit.

Segítő válaszaitokat köszönettel fogadom. :)

kucsma

Arkenso

Idézetet írta: kucsma Dátum január 14, 2018, 07:30:37 DÉLUTÁN
Bios modolással elvileg kihozhatod belőle a 13 mh-t.

Lehet nem kellene hülyeségekkel teleszemetelni a fórumot :)

Turcy086

Idézetet írta: Arkenso Dátum január 14, 2018, 07:44:30 DÉLUTÁN

Csak félig igaz :)
13MH tényleg ki lehet hozni, csak a videó nem odavaló

Olajbuvar

Idézetet írta: Turcy086 Dátum január 15, 2018, 10:18:57 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Arkenso Dátum január 14, 2018, 07:44:30 DÉLUTÁN

Csak félig igaz :)
13MH tényleg ki lehet hozni, csak a videó nem odavaló

Sziasztok!

Tudom jól kezdő vagyok, de szeretném elérni azt a 13Mh/s a kártyákkal, mert a két kártyánál már jelentős emelkedés lenne a Hash terén. Kutakodtam a youtuben és találtam néhány idevágó videót, van magyar és angol nyelven is. Szerintetek ezek a videók így helytállóak és ezek alapján sikeresen módosíthatnám az Asus RX 560 Strixx evo gaming kártyát?

https://www.youtube.com/watch?v=axew8nvRoIc

https://www.youtube.com/watch?v=8zQ1CUjRGlU&t=2s

Köszönöm ha segítetek.

Mar2004

Idézetet írta: Olajbuvar Dátum január 15, 2018, 09:20:06 DÉLUTÁN

Sziasztok!

Tudom jól kezdő vagyok, de szeretném elérni azt a 13Mh/s a kártyákkal, mert a két kártyánál már jelentős emelkedés lenne a Hash terén. Kutakodtam a youtuben és találtam néhány idevágó videót, van magyar és angol nyelven is. Szerintetek ezek a videók így helytállóak és ezek alapján sikeresen módosíthatnám az Asus RX 560 Strixx evo gaming kártyát?

Köszönöm ha segítetek.

A belinkelt videokban a polaris editor 1.4-es verziója szerepel, amiben még nincs "one click timing patch" funkció. Neked viszont - tapasztalat nélkül - inkább ezt a funkciót javasolnám, ami elérhető a polaris újabb verzióiban (jelenleg 1.6.7). Egyszerűbb használni és legtöbbször jobb eredményt hoz, mint az 1500-as strap átmásolása.

Pár hozzászólással korábban részletesen leírták a használatát. Csak rá kell klikkelned a  "one click timing patch" gombra, elmenteni a módosított biost és kiírni.

Nálam az összes 560-as megy amúgy 14 MH körül, többségében fölötte, csak egy maradt 13.6-on. A te kártyád még jobb lehet, az asus evo-k teljesítményben és minőségben is a legjobbak között vannak az 560-osok között.

Szerk.: Módosított bios-al történő újraindítás után lényeges az afterburner (vagy hasonló progrram) segítségével emelni a ram órajelét 1750-ről 2000-re, illetve amíg a fagyás nélkül bírja a kártya. Tehát ha nem jó 2000-en, akkor levinni 1850-re, majd kis lépésenként növelni, amíg nem dob hibákat a miner program. Gpu órajel növelése kevésbé hat ki a hashrate-re, ha jó a kártya teljesítménye emelt ram órajel mellett, kis mértékben csökkenteni is lehet a gpu órajelet lényeges teljesítmény csökkenés nélkül. Utóbbinak főleg akkor van jelentősége, ha a gép áramfogyasztását csökkenteni akarod. Ilyenkor (továbbra is emelt ram órajel mellett) csökkented a gpu órajelet és a gpu feszültségét, amíg nem csökken lényegesen a hashrate. Mellette pedig méred a fogyasztást.

Olajbuvar

Szia!

Köszönöm szépen a válaszodat :)  Az eredeti bios lementése után, a tanácsaid alapján megpróbálkozom a bios módosításával. Bízom benne, hogy sikeres és eredményes beavatkozásról tudok majd beszámolni.

További szép napot Neked! :)

Olajbuvar

Idézetet írta: Mar2004 Dátum január 15, 2018, 10:22:50 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Olajbuvar Dátum január 15, 2018, 09:20:06 DÉLUTÁN

Sziasztok!

Köszönöm ha segítetek.

A belinkelt videokban a polaris editor 1.4-es verziója szerepel, amiben még nincs "one click timing patch" funkció. Neked viszont - tapasztalat nélkül - inkább ezt a funkciót javasolnám, ami elérhető a polaris újabb verzióiban (jelenleg 1.6.7). Egyszerűbb használni és legtöbbször jobb eredményt hoz, mint az 1500-as strap átmásolása.

Pár hozzászólással korábban részletesen leírták a használatát. Csak rá kell klikkelned a  "one click timing patch" gombra, elmenteni a módosított biost és kiírni.

Nálam az összes 560-as megy amúgy 14 MH körül, többségében fölötte, csak egy maradt 13.6-on. A te kártyád még jobb lehet, az asus evo-k teljesítményben és minőségben is a legjobbak között vannak az 560-osok között.

Szerk.: Módosított bios-al történő újraindítás után lényeges az afterburner (vagy hasonló progrram) segítségével emelni a ram órajelét 1750-ről 2000-re, illetve amíg a fagyás nélkül bírja a kártya. Tehát ha nem jó 2000-en, akkor levinni 1850-re, majd kis lépésenként növelni, amíg nem dob hibákat a miner program. Gpu órajel növelése kevésbé hat ki a hashrate-re, ha jó a kártya teljesítménye emelt ram órajel mellett, kis mértékben csökkenteni is lehet a gpu órajelet lényeges teljesítmény csökkenés nélkül. Utóbbinak főleg akkor van jelentősége, ha a gép áramfogyasztását csökkenteni akarod. Ilyenkor (továbbra is emelt ram órajel mellett) csökkented a gpu órajelet és a gpu feszültségét, amíg nem csökken lényegesen a hashrate. Mellette pedig méred a fogyasztást.

Sziasztok!

Kedves Mar2004! Ahogyan írtad elkezdtem. Atiflash-el bios lementve "AsusRX560eredeti.rom" néven. Azonban amikor megnyitom a PolarisBiosEditor1.6.7.-ben akkor a Timing Strap csak 1500-ig van kalibrálva. A videókban és leírásokban legalább 2000-ig látom, azonban az én kártyám esetében csak 1500-ig jeleníti meg. Természetesen ennek fényében nem kezdtem el semmiféle változtatást. Kérdésem az lenne ilyenkor mi a teendő, mi a lehetőség?

Köszönöm a válaszaitokat.

Cougar

Sziasztok! Adott két Samsung ramos ASUS Radeon RX 460 STRIX 4G Gaming videokártya, amik kaptak bios módosítást. A beállítások mindkét kártyánál ugyan azok,  a kártyákat külön-külön szólóban teszteltem csak egymaguk, de simán egy van egy  1,5-2 Mh/s (ETH) különbség a két kártya között, ami elég indokolatlan egyenlőre számomra. 
Tipp, ötlet, hogy mi lehet az eltérés oka? :o

Mar2004

Idézetet írta: Olajbuvar Dátum január 17, 2018, 07:24:13 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Kedves Mar2004! Ahogyan írtad elkezdtem. Atiflash-el bios lementve "AsusRX560eredeti.rom" néven. Azonban amikor megnyitom a PolarisBiosEditor1.6.7.-ben akkor a Timing Strap csak 1500-ig van kalibrálva. A videókban és leírásokban legalább 2000-ig látom, azonban az én kártyám esetében csak 1500-ig jeleníti meg. Természetesen ennek fényében nem kezdtem el semmiféle változtatást. Kérdésem az lenne ilyenkor mi a teendő, mi a lehetőség?

Ne foglalkozz vele, ugyanúgy "one click timepatch", majd bios mentés, kiírás. Ilyenkor az 1500-as strapot használja az összes frekvencián 1500 fölött.

Nekem is van egyébként ilyen kártyám, elpida ramos rx 460-as, lásd kép.

Tiéd micron ramos, ennél van még egy további opció is a timing-ra, ha nem találod elég jónak a "one click" után.  Ezzel a strap-al lehetne majd még próbálkozni, bemásolva 1500-ra:

"777000000000000022AA1C0073626C41B0551016BA0D260B0060060004061420EA8940AA030000001914292EB22E3B16"

kasima

Idézetet írta: Cougar Dátum január 18, 2018, 10:10:54 DÉLUTÁN
Sziasztok! Adott két Samsung ramos ASUS Radeon RX 460 STRIX 4G Gaming videokártya, amik kaptak bios módosítást. A beállítások mindkét kártyánál ugyan azok,  a kártyákat külön-külön szólóban teszteltem csak egymaguk, de simán egy van egy  1,5-2 Mh/s (ETH) különbség a két kártya között, ami elég indokolatlan egyenlőre számomra. 

Meg esik az ilyen bár 2mh/s az már elég sok... ilyen 0.2-04  volt nálam az eltérés..

Cougar

Idézetet írta: kasima Dátum január 18, 2018, 10:46:50 DÉLUTÁN

Meg esik az ilyen bár 2mh/s az már elég sok... ilyen 0.2-04  volt nálam az eltérés..

No igen, azt még én is könnyebben elengedném, de ez így már jelentős. Ma még jön egy ugyan ilyen kártya megnézem azzal mi a helyzet. 

Til

Azt nem tudtuk meg,hogy mennyi a hashrate?Valamint milyen bios moddot?
C:\> del c:\command.com

Mr Brown

A sorsom összehozott egy pár ASUS RX560 4GB kártyával. Ami már a kicsomagolásnál feltűnt, hogy külön tápcsati nincs rajta. USB Risserel be is kötöttem, 1500 Timing Bios moddal hozza is 13.1 MH/s értéket. A memória mikronos de nem volt gond a moddal. Afterburnerben viszont nem lehet állítani az undervoltozást (természetesen menüből engedélyezve van, de szürke marad). Tudtok erre valamilyen megoldást? A másik kérdés meg, hogy mennyire egészséges kártyák ezek a tápcsati nélküli verziók? Nem mennek tönkre hamarabb a bányászattól? Esetleg valakinek tapasztalata az ilyen kártyákkal?

macsi

Idézetet írta: Mr Brown Dátum január 19, 2018, 08:08:47 DÉLELŐTT
A sorsom összehozott egy pár ASUS RX560 4GB kártyával. Ami már a kicsomagolásnál feltűnt, hogy külön tápcsati nincs rajta. USB Risserel be is kötöttem, 1500 Timing Bios moddal hozza is 13.1 MH/s értéket. A memória mikronos de nem volt gond a moddal. Afterburnerben viszont nem lehet állítani az undervoltozást (természetesen menüből engedélyezve van, de szürke marad). Tudtok erre valamilyen megoldást? A másik kérdés meg, hogy mennyire egészséges kártyák ezek a tápcsati nélküli verziók? Nem mennek tönkre hamarabb a bányászattól? Esetleg valakinek tapasztalata az ilyen kártyákkal?

https://www.kriptopenz.info/forum/index.php?topic=4757.0

Mr Brown

Til

Idézetet írta: Mr Brown Dátum január 19, 2018, 08:08:47 DÉLELŐTT
Nekem is vannak ilyenek, csak 460-as verzióban.13.5 jelenleg ethash-en.Az egyik ,csak 12.6-ot tud, oda 1625-ös timing lett ,azzal stabil.
Van ,aki szerint 15-öt is tudnak, ott viszont kíváncsi lennék a fogyasztásra.Nekem pontosan 410W-ot eszik a teljes rig 6 kártyával.
C:\> del c:\command.com

Cougar

Idézetet írta: Til Dátum január 19, 2018, 07:37:19 DÉLELŐTT
Azt nem tudtuk meg,hogy mennyi a hashrate?Valamint milyen bios moddot?

Jogos. 1500 Timinget kaptak és így stabilan 13.4-13.5 környékén mennek 1100/1910 beállításokkal. Az említett kártya meg csak 11.3-11.4-et.  :-\
Időközben sikerült még 2 ugyan ilyen kártyát megnézni, azok rendben mennek.

Olajbuvar

Idézetet írta: Mar2004 Dátum január 18, 2018, 10:40:17 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Olajbuvar Dátum január 17, 2018, 07:24:13 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Ne foglalkozz vele, ugyanúgy "one click timepatch", majd bios mentés, kiírás. Ilyenkor az 1500-as strapot használja az összes frekvencián 1500 fölött.

Nekem is van egyébként ilyen kártyám, elpida ramos rx 460-as, lásd kép.

Tiéd micron ramos, ennél van még egy további opció is a timing-ra, ha nem találod elég jónak a "one click" után.  Ezzel a strap-al lehetne majd még próbálkozni, bemásolva 1500-ra:

"777000000000000022AA1C0073626C41B0551016BA0D260B0060060004061420EA8940AA030000001914292EB22E3B16"

Sziasztok!

Kedves Mar2004!

Az általad adott memória időzítéssel sikerült kicsiholnom szűk 1MH/s pluszt a kártyámból. Az alábbi beállításokkal az Afterburnerben stabilan 11,4MH/s az ethermine.org poolon. A bios módosítás egyébként rendben ment, nem volt semmi ami negatívan hatott volna.

Köszönöm a segítségedet.

Turcy086

Idézetet írta: Mr Brown Dátum január 19, 2018, 10:35:45 DÉLELŐTT
Idézetet írta: macsi Dátum január 19, 2018, 08:36:56 DÉLELŐTT
https://www.kriptopenz.info/forum/index.php?topic=4757.0

Szuper. Köszi. Ez eszembe se jutott.
Valakinek tapasztalata a betáp nélküli kártyákról?

Nincs semmi baj, nem fog elöbb tönkre menni.
Egész egyszerűen azért ilyen a kártya, mert nem eszik annyit, mint egy 470-570 vagy komolyabb kártya. Ha kevesebbet eszik,riseren is tud elég kakaót felvenni. Gyártók nem hülyék :)