Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

USB Riser választás

Indította Coikaa, augusztus 29, 2017, 06:50:27 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Coikaa

Sziasztok!

Ki melyik USB Riser verziót ajánlja?
Melyik most a legmegbízhatóbb? legbiztonságosabb?
006? 006C? 007? 007S vagy valami egyéb verzió?

CryptoP

Idézetet írta: Coikaa Dátum augusztus 29, 2017, 06:50:27 DÉLELŐTT
Sziasztok!

Szia!

A v006C verzióból szoktam venni minden esetben a 6PIN - SATA verziót, ebből már ki van iktatva a felesleges 3V-os ág, így kevesebb az áramfelvétele a SATA csatiról, biztonságosabb, ezért én ezt használom.

Tapatalkkal küldve az én SM-G925F eszközömről

CryptoP - Egy bányász csatorna (YouTube Chanel) /Kripto bányászat az elejétől a végéig/

Zorg33

Ez nem igaz, nem kevesebb az áramfelvétele, hanem több, mert a 3.3V-ot is a 12V-ból csinálja némi veszteséggel.
Tehát a 12V ágról veszi fel azt a plusz 2-3W-ot is, amit a sima típus az 5V-ról vesz.Lehetőleg nem SATA csatival kell használni.

6pines csatijával kell használni és elég 1 párat bekötni, én így használom a szervertápjaimmal.

Szerk: 300!! :)

Uhura

Sziasztok!

Nézd alapjában az dönti el milyen eszközt hajtasz róla.

1.) 470.-ig kb nincs olyan riser ami valami óriási gebaszt tudna csinálni. még a sata is jó lehet , de mondjuk duálnál már inkább molex / 6 pin. 
2.) 470.-alatt minden jó mert ha egy kártya 30-60-80W fogyaszt azt is még egy szar sata is kiszolgálja (persze a gyártási hibás , stb. -re nem értve, az bárhol gondot okoz)
3.) 470.es felett már jobb ha molex / 6 pin , és ott is nem a satás hozzá adott bekötő vezetéket használva kötőd be a risert. hanem közvetlenül a táp csatival vagy a külön vásárolt osztó eszközökkel
4.) A brutális zabálós kártyáknál meg inkább már csak a 6 pint javasolnám közvetlen rákötéssel vagy legalább osztóval de AWG18-20 -as vezetékkel.

Hi Zorg. Mi újság a Morgon ?  8)

Arkenso

Idézetet írta: CryptoP Dátum augusztus 29, 2017, 06:57:09 DÉLELŐTT
Sziasztok!

Szia!

A v006C verzióból szoktam venni minden esetben a 6PIN - SATA verziót, ebből már ki van iktatva a felesleges 3V-os ág, így kevesebb az áramfelvétele a SATA csatiról, biztonságosabb, ezért én ezt használom.

Nem bántani akarlak, de ez is egy orbitális baromság :)

Uhura

Idézetet írta: Arkenso Dátum augusztus 29, 2017, 05:30:56 DÉLUTÁN
Idézetet írta: CryptoP Dátum augusztus 29, 2017, 06:57:09 DÉLELŐTT
Sziasztok!

Szia!

Nem bántani akarlak, de ez is egy orbitális baromság :)

Ark nem kímélted , benyomtad neki face to face  ??? :o :-\ ..... bár kétségtelen igazság amit írsz.

1.) v006c az 6 pines csatlakozós ebben igaza van cryptonak de ebből általában a kinaiak nem szállítanak csak satás végűt ... de ez egy olyan költségkímélés ami lényegtelen , rögtön eldobandó tétel - mármint  a6 pin - sata -
2.) mivel a 6 pinesbe kibaszottól csak 12V volt van bekötve , ezért az a szerencsételn 3v nem oszt nem szoroz , mert onnan nem fog felvenni semmit 
3.) bármilyen kinai 6pin / molex - sata csatlakozó nem soha nem lesz anynira bistonságos mint ha egyből rákötöd a tápra a risert a táp kábeleinek segítségével
4.) össze kevered azt a risertz ami maga állítja elő az 5 v és azt ami felveszi azt , ez a sata szempontjából annyira lényeges , hogy a 3v , 5 v láb hsaználatban van vagy nem , de ezzel nem nyersz biztonságot semmit mert a Amperek nem ott fognak "diffundálni "
na én is sok hülyeségte összehordtam gyorsan

Bob

Idézetet írta: Uhura Dátum augusztus 29, 2017, 03:11:29 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Nézd alapjában az dönti el milyen eszközt hajtasz róla.

1.) 470.-ig kb nincs olyan riser ami valami óriási gebaszt tudna csinálni. még a sata is jó lehet , de mondjuk duálnál már inkább molex / 6 pin. 
2.) 470.-alatt minden jó mert ha egy kártya 30-60-80W fogyaszt azt is még egy szar sata is kiszolgálja (persze a gyártási hibás , stb. -re nem értve, az bárhol gondot okoz)
3.) 470.es felett már jobb ha molex / 6 pin , és ott is nem a satás hozzá adott bekötő vezetéket használva kötőd be a risert. hanem közvetlenül a táp csatival vagy a külön vásárolt osztó eszközökkel
4.) A brutális zabálós kártyáknál meg inkább már csak a 6 pint javasolnám közvetlen rákötéssel vagy legalább osztóval de AWG18-20 -as vezetékkel.

Hi Zorg. Mi újság a Morgon ?  8)

Na, azért én jobban vigyáznék. Egy rx470-es kártyánál a sata csatlakozó a risernél már érezhetően langyosodik.
Nem az a lényeg, hogy mekkora kártya, hanem mennyit vesz fel a PCI-E csatlakozója felől.
Egy kis kártya is, ami mondjuk 75 wattal megy, de nincs külön 6 pin-es tápcsatlakozó rajta, hanem az egészet a PCI-E felől veszi fel, leégetheti a sata tápcsatlakozót. Egy nagy kártya, amin meg van külön 8 pines és/vagy 6 pines tápcsatlakozó is, előfordulhat, hogy a PCI-E csatlakozón csak 20 wattot vesz fel. Oda meg simán elég lehet a sata tápcsatlakozós riser.
Tehát az határozza meg, hogy melyik csatlakozós riser a jó, hogy mennyi a kártyának az áramfelvétele a PCI-E csatlakozóján keresztül, és a tápegységen milyen csatlakozók vannak. De igazából már a tápegység megválasztásánál is érdemes gondolni rá, hogy milyen gépet akar az ember építeni. Végig kell gondolni, hogy melyik vezetéken, melyik csatlakozón mennyi áram fog menni. És az elosztókat meg átalakítókat sem szabad ész nélkül használni. Egy ilyen átalakító könnyen okozhat problémát: https://ipon.hu/GalleryMod/2012-06/103336/372330_delock_82924_sata___pci_e_tapkabel_atalakito_021m.jpg

Uhura

OKé abban igazad van , hogy a kis kártyák a pci-e felül veszik fel a tápot 100%-ban ha nincs külön pcie-e csatijuk de ennek ellenére a kártya határozza meg mert a kártya fogyasztása meghatározza a tápellátási rendszerét is, kisebb fogyasztás nincs külön power connector nagyobb táp igény van ....