Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

VGA kártyák memória adatbankja

Indította Uhura, április 06, 2017, 09:59:14 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 2 Vendégek van a témában

Uhura

Idézetet írta: Laca012 Dátum április 09, 2017, 12:51:40 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Uhura Dátum április 08, 2017, 04:48:30 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Til Dátum április 08, 2017, 04:24:48 DÉLUTÁN
Msi rx470 gaming x 4gb
Hynix 03sb -1db
Samsung 66sb -3db

Köszi szépen.

Akkor most már csak egy kérdés..
Van egy kártyám nekem is ami 66sb, de a gpu-z hynix-et mutat. (mint ahogy az összes többi 03sb-nél)
Amikor megflasheltem őket nem mentegettem külön őket, hanem egyet lementettem, módosítottam, aztán mindegyik kártyára azt az egy módosítottat toltam fel.
Lehetséges, hogy samsung, csak hynix biossal már nem mutatja?

Akkor berakjuk az adatbázisban a nem biztos adat közé (zárojelbe).
Amúgy az én kártyáim közül is van olyan a GPU-z ben hynix amúgy a számok alapján elpida :) Mintha Zorg mondta volna , hogy ő már a GPU-z ben sem bízik mert volt olyan kártyája amit a GPU z X-nek hozott de a modolásnál csak Y memória moddal volt hajlandó mukodni.

Én azon sem lennék meglepve ha a memória gyártók közötti cserebere miatt lenének ilyen anomáliák. Karteleznek és kisegítik egymást ha egy tétel fennakad vagy megcsúszik. Vagy a gyártó slendrián és nem követi le 100%-ban a gyári számoknál az egyes tételeket. Külön - külön töltik az egyes alkatrészeket és összefutnak olyan tételek amikor egy sorozatban ami eredetileg samsung a végén belefut egy elpida vagy hínixes sorozat.

De amúgy szerintem így nézegetve a memória számozást a Gigánál és a Sapphire-nél nem a gyártót jelölik a számok - vagyis nem direktben - hanem mondjuk sapphire vesszük: 1641  a 16 az a 2016 vége és a másik szám  41-es szállítmány. Így a lényeg meg van jelölve de csak ők tudják a saját gyártási logjuk után, hogy a 1641-ből mennyi volt samsung és mennyi elpida. Ami érdekes és az én teóriámat támasztja alá, hogy micronos memóriák szinte mind 17-es számmal kezdődnek. Vagyis lehet micron csak azért van mert az eredetileg lekötött kapacitások már nem voltak elegendők így micronnal egészítették ki a kereslet miatti többlet igényeket.    Ami meg 16-os számő micron az előrendelés volt de nem vált be így nem vettek tőlük többet.

Uhura

Idézetet írta: Laca012 Dátum április 09, 2017, 11:37:16 DÉLELŐTT
Annyit még hozzátennék, hogy az a kártyám szarabbul is muzsikál.  A többi az 1500 moddal 1150/1800-on megy hiba nélkül (hardwermonitor) de ez csak 1150/1750-nél "tiszta"
Másrészt még így is kevesebbet hoz mint a többi ugyanazon a frekvencián. Lehet be kellene próbálnom az 1750-es bios mod verziót?

Egyenlőre még nem volt időm modolni de majd Május elején lesz 1-2 napom és akkor bepróbálom. Most hozza a 21-22 között real értéket ETH-ból és 200-220-at PASC-ból / db modolás nélkül a kártya és ez egyenlőre elég nekem.  Még teszt üzemben futók.

Artthur

Uhura

Idézetet írta: Laca012 Dátum április 18, 2017, 11:45:43 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 09, 2017, 09:01:53 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Laca012 Dátum április 09, 2017, 12:51:40 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Uhura Dátum április 08, 2017, 04:48:30 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Til Dátum április 08, 2017, 04:24:48 DÉLUTÁN
Msi rx470 gaming x 4gb
Hynix 03sb -1db
Samsung 66sb -3db

Köszi szépen.

Akkor most már csak egy kérdés..
Van egy kártyám nekem is ami 66sb, de a gpu-z hynix-et mutat. (mint ahogy az összes többi 03sb-nél)
Amikor megflasheltem őket nem mentegettem külön őket, hanem egyet lementettem, módosítottam, aztán mindegyik kártyára azt az egy módosítottat toltam fel.
Lehetséges, hogy samsung, csak hynix biossal már nem mutatja?

Akkor berakjuk az adatbázisban a nem biztos adat közé (zárojelbe).
Amúgy az én kártyáim közül is van olyan a GPU-z ben hynix amúgy a számok alapján elpida :) Mintha Zorg mondta volna , hogy ő már a GPU-z ben sem bízik mert volt olyan kártyája amit a GPU z X-nek hozott de a modolásnál csak Y memória moddal volt hajlandó mukodni.

Én azon sem lennék meglepve ha a memória gyártók közötti cserebere miatt lenének ilyen anomáliák. Karteleznek és kisegítik egymást ha egy tétel fennakad vagy megcsúszik. Vagy a gyártó slendrián és nem követi le 100%-ban a gyári számoknál az egyes tételeket. Külön - külön töltik az egyes alkatrészeket és összefutnak olyan tételek amikor egy sorozatban ami eredetileg samsung a végén belefut egy elpida vagy hínixes sorozat.

De amúgy szerintem így nézegetve a memória számozást a Gigánál és a Sapphire-nél nem a gyártót jelölik a számok - vagyis nem direktben - hanem mondjuk sapphire vesszük: 1641  a 16 az a 2016 vége és a másik szám  41-es szállítmány. Így a lényeg meg van jelölve de csak ők tudják a saját gyártási logjuk után, hogy a 1641-ből mennyi volt samsung és mennyi elpida. Ami érdekes és az én teóriámat támasztja alá, hogy micronos memóriák szinte mind 17-es számmal kezdődnek. Vagyis lehet micron csak azért van mert az eredetileg lekötött kapacitások már nem voltak elegendők így micronnal egészítették ki a kereslet miatti többlet igényeket.    Ami meg 16-os számő micron az előrendelés volt de nem vált be így nem vettek tőlük többet.

Jelentem a kerdeses kartyat megflasheltem a samsung biossal es most mar SAMSUNG-ot mutat..
Ugyhogy valoszinuleg ez egy SAMSUNG lehet eredetileg is?!
Mondjuk a biosok kozott polaris editorban nezve nem sok kulonbseg van, gondolom ezert indult es tette a dolgat, csak nem a legjobban.

A VRAM szekcioban a tipusszam is kulonbozik, meg a Vendor ID meg termeszetesen az osszes idozites erteke.
Ezen kivul erdekes modon a powertune is kulonbozik...
TDC Amper SAMU 107A Hynix 125A
Max power limit SAMU 110W Hynix 150W

Nekem is tegnap MSI kártyát beraktam először és majd a szívbaj jött rám amikor a GPU-z Micront mutatott :) amúgy 66-os S/N alapján és SAMU volt. Az ASIC meg 100%-ot , mondom az kizárt, másodjára már simán Samu és 66.1% volt. Szerintem a GPU-Z-is szokott tévedni.

Artthur

MSI RX470 8gb Micron memória 010B

Amúgy ezeket valaki összegzi valahol? pl google táblázatba?

Uhura

Idézetet írta: Artthur Dátum április 20, 2017, 11:41:01 DÉLUTÁN

A topic első postjában van minden összegezve.

Köszi.

Artthur

Idézetet írta: Uhura Dátum április 20, 2017, 11:44:27 DÉLUTÁN

Köszi.

Ok, látom folyamatosan updateled, mi köszönjük.

Uhura

Idézetet írta: Laca012 Dátum április 21, 2017, 12:41:52 DÉLELŐTT

Köszi.

Azt vetted, ami az en 66sb tapasztalatom volt?

Igen , próbáltam utána nézni máshol , de még nem találtam hozzá adatot. De amit leírtál az érdekes és kicst árnyalja azt, hogy mennyire biztos az adott mamória típusával kapcsolatos mizéria.

Artthur

Plusz info, moddolva 1100/1975mhz beallitassal low powerelve hozza a 27.2 mh/s-et ETH banyaszassal.

Laca012

Idézetet írta: Uhura Dátum április 21, 2017, 12:55:59 DÉLELŐTT

Köszi.

Igen , próbáltam utána nézni máshol , de még nem találtam hozzá adatot. De amit leírtál az érdekes és kicst árnyalja azt, hogy mennyire biztos az adott mamória típusával kapcsolatos mizéria.

Sserintem nem egyre gondolunk. én arra az üzenetre gondoltam, hogy én voltam hülye és megflasheltem automatikusan egy Samsungot is Hynix biossal azért nem mutatta a valós brand-et.
Mellesleg jó szar is volt, meg ha nem volt rajta monitor (vagy nem azon a kártyán volt) akkor lassan visszaejtette a hash rate-et a felére vagy alá.  Tehát az egy Samsung volt eredetileg (is) és most is az, azzal a samsung firmware-el amit kaptam már tökéletesen működik. Szóval nem kérdés többé, az 66SB az SAMSUNG!!
Szóval nincs értelme a zárójelben ott hagyni a Hynix mellett.

Uhura

Idézetet írta: Laca012 Dátum április 21, 2017, 01:12:43 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 21, 2017, 12:55:59 DÉLELŐTT

Köszi.

Sserintem nem egyre gondolunk. én arra az üzenetre gondoltam, hogy én voltam hülye és megflasheltem automatikusan egy Samsungot is Hynix biossal azért nem mutatta a valós brand-et.
Mellesleg jó szar is volt, meg ha nem volt rajta monitor (vagy nem azon a kártyán volt) akkor lassan visszaejtette a hash rate-et a felére vagy alá.  Tehát az egy Samsung volt eredetileg (is) és most is az, azzal a samsung firmware-el amit kaptam már tökéletesen működik. Szóval nem kérdés többé, az 66SB az SAMSUNG!!
Szóval nincs értelme a zárójelben ott hagyni a Hynix mellett.

OKsa most már értem , este már kicsit lassú, kokadt és fáradt voltam :D
Javítom, köszi.

Fireball

Sapphire Nitro+ Radeon RX 480 4G
PN 299-2E347-100SA
SKU# 11260-02-20G
A1643 4 darab van és mind Samsung memóriás
A1641 Samsung
A1636 Elpida

porci

MSI rx 470 Armor OC - V341 - 21SB1611000650 - Hynix

ASUS RX 470 4GB STRIX GAMING OC - GBYVCM042318 - Samsung

szevasz

MSI RX470 Armor OC 4GB
49SB Samsung
21SB Hynix

Készülék

Sziasztok!

Szerintetek az 5xx sorozatnál is hasonlóan alakulnak a serial számok ? Elképzelhető, hogy ugyan ezek a karakter blokkok tartalmazzák a memória típusát ? Az Elpida vagy a Samsung a jobb választás ?

Uhura

Idézetet írta: Készülék Dátum április 21, 2017, 05:31:17 DÉLUTÁN
Sziasztok!

Szerintetek az 5xx sorozatnál is hasonlóan alakulnak a serial számok ? Elképzelhető, hogy ugyan ezek a karakter blokkok tartalmazzák a memória típusát ? Az Elpida vagy a Samsung a jobb választás ?

Nem tudom de szerintem igen, amúgy az látszik, hogy a Sapphire-nál elégé játékosan jönnek a Samsung / Elpida combók :) A többinél a szám elégé egyértelműen azonosít.
Annyi még érdekes, hogy mindenki a Sapphirenál A-s sorozatot írt, japánokon többen is Q sorozat számokat láttam. Ezek szerint van valamilyen területi megosztás is a típusok és a gyártmányok között.

Tiba

Már nem nagyon lehet kapni, de hátha még érdekel valakit:
MSI rx470 Gaming 4g. Az összes samsung.
(a kép nagyítható)

https://www.dropbox.com/s/fyojgrxly5e9gh3/IMG_4695.JPG?dl=0

Uhura

Köcce, a tudás sokat számít , jól jöhet még a használt piacon valló vásárlásnál. :)