Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

VGA választás bányászathoz

Indította Roller, december 02, 2016, 12:27:03 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 10 Vendégek van a témában

DrPascal

Idézetet írta: Anomatic Dátum április 25, 2017, 09:30:58 DÉLUTÁN
Idézetet írta: exertech001 Dátum április 25, 2017, 07:11:10 DÉLUTÁN
Idézetet írta: 2DA Dátum április 25, 2017, 07:01:38 DÉLUTÁN
Hi all.

XFX,Sapphire kartyak mennyire megbizhatoak,erdemes veluk foglalkozni?
Thx.
Érdemesebb, mint egy Asus-al :D Egyébként megbízhatóak, igen. :)
:) mi a baj az Asussal? :) kb 3 alkalommal kerdeztem de annyit irtok ra hogy szar, megkerdem proba szerencse. Ne tesztek meg ilyen gondok erdekelnek hanem a kezzelfoghato resze mert a neten sokmindent irnak pl mi a konkret hiba egy asus rx480 4 g dual tipussal mert ugye nyilvan van tapasztalat ha szar :)

Alapvetően semmi baj az Asus-al, jó kártyák, tudják amit kell.
Amiért nem szeretik őket, az a nehézkesebb beállítás némely típusnál.
Viszont, ha be van állítva ugyan azt tudja.

Az emberek hajlamosak általánosítani, ezért mondják, hogy szar.

kidface

Hi all.

Thx.
:) mi a baj az Asussal? :) kb 3 alkalommal kerdeztem de annyit irtok ra hogy szar, megkerdem proba szerencse. Ne tesztek meg ilyen gondok erdekelnek hanem a kezzelfoghato resze mert a neten sokmindent irnak pl mi a konkret hiba egy asus rx480 4 g dual tipussal mert ugye nyilvan van tapasztalat ha szar :)
Nekem van Asus rx470 4gb kártyám. Hash-elni ugyan úgy hash-el mint a többi, azzal nincs gond.
VRM Monitoring nincs. Hűtése nem a legjobb, de jobb mint az XFX-e :)
ASIC quality alacsony, általában az Asus v az XFX kártyám miatt fagy le a Rig! Nem olyan jól tűrik az undervolt-ot mint az MSI :)

Laca012

Idézetet írta: kidface Dátum április 25, 2017, 09:59:25 DÉLUTÁN
Hi all.

Thx.
Nekem van Asus rx470 4gb kártyám. Hash-elni ugyan úgy hash-el mint a többi, azzal nincs gond.
ASIC quality alacsony, általában az Asus v az XFX kártyám miatt fagy le a Rig! Nem olyan jól tűrik az undervolt-ot mint az MSI :)

Tehát röviden: jó.
Kicsit bővebben: nem jó...  ;D

Parano1d

Idézetet írta: kidface Dátum április 25, 2017, 09:59:25 DÉLUTÁN
Hi all.

Thx.

Nekem konkrétan csak ez a 2 típus van polarisból :D
Asus 480-at nem szeretem. 1500-as moddal instabil,  1625-el meg annyit sem tud, mint a 470-ek. Zcash, vagy kevésbé memóriaintenzív algoknál rendben van. Ja és hangos is.
XFX-ek rendben vannak, elég nagy a szórás asic qualityben, a hűtés sem gagyi annyira (azért nem tartozik a jobbak közé az biztos), csak gyárilag valamiért 70 C% a target. Na meg fapados is, de melyik olcsó kártya nem az. Amúgy annyit mennek, amennyit kell, és ez a lényeg.
Ezt leszámítva megelégedéssel használom őket.

Anomatic

Na ezek igy mar szuper valaszok koszonom.

gipszklipsz

Idézetet írta: S Kornél Dátum április 25, 2017, 08:34:58 DÉLUTÁN
Sziasztok!

...

~kb. Számokban:
450eFt -os (hat kártyás Rx 470) gép: 27x6 Mh/s = 162 Mh/s
250eFt-os (hat kártyás r9 280x) gép: 22x6 Mh/s = 132 Mh/s

...

Azt vedd számításba, hogy az r9 280x ethereumot biztos, hogy nem fog bányászni 22 MHs-sel, örülhetsz, ha 15-öt ki tudsz préselni belőle, túl nagy már a DAG. A más ethash algós coinok közül az Expanse mehet kb 24-25 mhs-t, az ubiq és a musicoin még többet, hiszen azok fiatalabb coinok, kisebb a DAG file-juk. Viszont ZCash-t 295-300 H/s-sel nyomatja a 280x.

Wirev

Nekem van asus 470 oc rigem es szepen folyamatossan megy gond nelkul es a huttese is sokkal jobb mint a Sapphire 470 kartyamnak. Asus kartyanak a huttese korul mindenhol nyitott igy konnyen tavozik a meleg Sapphire-nek meg eléggé zárt a hűttése a kártya körül.

boti123

Sziasztok! Kérdés ha a biost modositom mennyire fog feltünni ha visszaküldöm garisan ha valami baja van? volt már valakinek ezzel problémája?

Anomatic

Idézetet írta: Wirev Dátum április 26, 2017, 12:44:16 DÉLUTÁN
Nekem van asus 470 oc rigem es szepen folyamatossan megy gond nelkul es a huttese is sokkal jobb mint a Sapphire 470 kartyamnak. Asus kartyanak a huttese korul mindenhol nyitott igy konnyen tavozik a meleg Sapphire-nek meg eléggé zárt a hűttése a kártya körül.
na szuper es ha megkerdezhetem mennyit tudsz kipreselni a kartyakbol?

Anomatic

Amugymeg javitsatok ki ha tevedek de jelenleg R9 kartyakkal jobban megeri banyaszni ha az aram nem fontos ez csak kulso meglatas de gondolom lehet kiprobalom mivel abbol van boven. Nalam meg az aram nem szamit.

Uhura

Idézetet írta: Anomatic Dátum április 26, 2017, 08:25:54 DÉLUTÁN
Amugymeg javitsatok ki ha tevedek de jelenleg R9 kartyakkal jobban megeri banyaszni ha az aram nem fontos ez csak kulso meglatas de gondolom lehet kiprobalom mivel abbol van boven. Nalam meg az aram nem szamit.

Alapjában igazad van most r9-eseket típustól függően 30-50 között lehet venni és kb. 470 körül hozhatnak. De mas kijavít aki ért hozzá de ha jól rémlik 150-200% energiát esznek.
vagyis ebben a formában nem éri meg, az, hogy valaki - mondjuk angol albiban működteti - megéri de az emberek 90%-nak az energia fontos tényező. Vagyis energiával együtt már nem biztos, hogy megéri.

Wirev

Idézetet írta: Anomatic Dátum április 26, 2017, 08:23:34 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Wirev Dátum április 26, 2017, 12:44:16 DÉLUTÁN
na szuper es ha megkerdezhetem mennyit tudsz kipreselni a kartyakbol?

gyári beállításon mennek Zecen 260-270H, oc az csak a kártya tipusára akart utalni

500watt

Melyikre lenne érdemes Riget építeni?
Igazából ami mindenre jó (Beállítások,Bányászás).

MSI RX 470 ARMOR 4G OC
MSI RX 470 GAMING 4G
MSI RX 470 GAMING X 4G
MSI RX 470 GAMING X 8G
MSI RX 480 GAMING X 4G
MSI RX 480 GAMING 8G
MSI RX 480 GAMING X 8G

Skankhunt42

Idézetet írta: 500watt Dátum április 27, 2017, 12:15:19 DÉLELŐTT
Melyikre lenne érdemes Riget építeni?
Igazából ami mindenre jó (Beállítások,Bányászás).

MSI RX 470 ARMOR 4G OC
MSI RX 470 GAMING 4G
MSI RX 470 GAMING X 4G
MSI RX 470 GAMING X 8G
MSI RX 480 GAMING X 4G
MSI RX 480 GAMING 8G
MSI RX 480 GAMING X 8G

Mar egyiket sem tudod megvenni kb sehol. ;)

500watt

Amcsiból hozatnám be :) Neweggről ahonnan Sz.Vegán veszi a karikat :)
De kérdés még mindig az melyiket érdemesebb :)

Skankhunt42

Idézetet írta: 500watt Dátum április 27, 2017, 01:58:06 DÉLELŐTT
Amcsiból hozatnám be :) Neweggről ahonnan Sz.Vegán veszi a karikat :)
De kérdés még mindig az melyiket érdemesebb :)

"Amcsiban" elek, neweggen sincsen mar kb semmi  az emlitet kartyakbol, ami van az is irrealis aron, pl 470 ARMOR $260-ert (LOL). En is kenytelen voltam 570-es kartyakat venni legutobb.

De hogy a kerdesre is valaszoljak(bar totalisan feleslegesen).
Nekem van 10 db MSI RX 470 ARMOR 4G OC, mind1ik samsung memoriaval jott, stabilan viszik a 27-28MH/s ethash-DCR dualminingban.
Es nagyon olcson $150-$170 kozott vettem oket neweggen.
Ha olvasgatod a forumot latni fogod hogy a gaming x-el is mindenki meg van elegedve. Igazabol szimpla matek az egesz. Amelyikhez olcsobban tudsz hozzajutni.

500watt

Köszi most lesem hogy van Msi RX 570 GAMING X 4G 199 ért :)

Barbár

Sziasztok!

A napokban tervezem megrendelni az első bányagép alkatrészeit.

Erre a videókártyára gondoltam (elsőre költség-keret miatt 3db-ot):

https://www.pcx.hu/asus-rx470-4gb-gddr5-strix-rx470-o4g-gaming-videokartya-731382

A kérdésem az volna, hogy ez a típus várhatóan ugyanazt a telejsítményt fogja hozni azonos fogyasztás mellett mint amit pl Vegán videóiban látunk a 470-es kártyáktól, vagy lehetnek komolyabb eltrérések is (több MH-re gondolok pl ETH bányászás tekintetében)?

hoppus

ennyi pénzért szerintem ASUS-t ne vegyél

Barbár

Idézetet írta: hoppus Dátum április 27, 2017, 10:03:16 DÉLELŐTT
ennyi pénzért szerintem ASUS-t ne vegyél

Értem.

Mit javasolsz helyette?
Bármire vevő vagyok, az alap konceptióm az volt, hogy a költséghatékonyság és az elérhető HashRate / Energiafogyasztás a fontos szempont nekem.
Emellett nagyon jó lenne, ha a rutinos kollégáknál nagy számban használt típusok közül választanék, hiszen akkor könnyű segítséget találni / másoknál bevált beállításokat felhasználhatom könnyedén én is.
Szóval milyen típust javasolnál a jelenleg magyarországi shopokban / webshopokban jelenleg elérhető típusok közül?