Adózás, ETC/ZEC/BTC pénzkivétel Magyarországon

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:24:50 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 5 Vendégek van a témában

jzsolt

Idézetet írta: Lord11 Dátum április 20, 2017, 11:42:32 DÉLELŐTT
Idézetet írta: knorbi Dátum április 20, 2017, 11:10:37 DÉLELŐTT
Idézetet írta: CryptoMan Dátum április 20, 2017, 09:52:47 DÉLELŐTT
Idézetet írta: knorbi Dátum április 20, 2017, 07:13:48 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Lord11 Dátum április 20, 2017, 01:09:30 DÉLELŐTT
Idézetet írta: knorbi Dátum április 19, 2017, 10:10:53 DÉLUTÁN
Uquid-os kártyáról melyik ATM nél érdemes pénzt levenni? vagy mind1 melyikhez megyek?
Eurós uquid kártyával Budapesten az OTP eurós atm-jéből érdemes pénzt felvenni, akkor megúszod a 3% átváltási jutalékot.
(Vörösmarty tér-Deák utca, meg elvileg van a Babér u. 9. alatti fiókban is eurós ATM)
Az Euronet ATM-eken nem lehet eurós kártyával eurót felvenni
Euros automatából eurót vagy forintot veszel ki? (ez most lehet hülye kérdés volt :D)
Valaki sima pl OTP-s HUF-os automatából próbálta már? mennyi a fee?

Ha HUF-ot akarsz levenni  Uqiudról, akkor arra az 3RST3 az egyik legjobb.
Hát lehet megint én vagyok hű.e de én nem tudom hogy a 3RST3 micsoda, tudom a google a barátom de nem dobott ki erre érdemben semmit.
Ha HUF-ot veszel fel, akkor 2,25 EUR + 3% váltási jutalék a levont összeg (meg persze jó kérdés, milyen árfolyamon vált)

Én még mindig azt mondom, hogy elmentek hazulról annak, aki forintban veszi ki. Egyrészt az átváltási sarc miatt, másrészt pedig az árfolyam miatt. Biztosan tudna találni olyan pénzváltot, ahol bármelyik bank árfolyamánál jobban be tudná váltani.

Lord11

Idézetet írta: jzsolt Dátum április 20, 2017, 07:57:19 DÉLUTÁN
Uquid-os kártyáról melyik ATM nél érdemes pénzt levenni? vagy mind1 melyikhez megyek?
Eurós uquid kártyával Budapesten az OTP eurós atm-jéből érdemes pénzt felvenni, akkor megúszod a 3% átváltási jutalékot.
(Vörösmarty tér-Deák utca, meg elvileg van a Babér u. 9. alatti fiókban is eurós ATM)
Euros automatából eurót vagy forintot veszel ki? (ez most lehet hülye kérdés volt :D)

Hát lehet megint én vagyok hű.e de én nem tudom hogy a 3RST3 micsoda, tudom a google a barátom de nem dobott ki erre érdemben semmit.
Ha HUF-ot veszel fel, akkor 2,25 EUR + 3% váltási jutalék a levont összeg (meg persze jó kérdés, milyen árfolyamon vált)

Én még mindig azt mondom, hogy elmentek hazulról annak, aki forintban veszi ki. Egyrészt az átváltási sarc miatt, másrészt pedig az árfolyam miatt. Biztosan tudna találni olyan pénzváltot, ahol bármelyik bank árfolyamánál jobban be tudná váltani.
Ez azért annak gond, aki nem BP-n lakik, mert nagyjából csak itt van Eurós automata Magyarországon (mint írtam, az Euronet ATM erre sajna nem jó). Esetleg át lehet ugrani Ausztriába, vagy Szlovákiába, ha valaki a határ közelében lakik.

DrPascal

Idézetet írta: Lord11 Dátum április 20, 2017, 11:38:31 DÉLUTÁN

Ez azért annak gond, aki nem BP-n lakik, mert nagyjából csak itt van Eurós automata Magyarországon (mint írtam, az Euronet ATM erre sajna nem jó). Esetleg át lehet ugrani Ausztriába, vagy Szlovákiába, ha valaki a határ közelében lakik.

Nekem az OTP-s automata megkérdezte, hogy HUF-ban vagy EUR-ban könyvelje a tranzakciót.
Eurót választottam, így a 3% nem jött le.

Lord11

Idézetet írta: DrPascal Dátum április 20, 2017, 11:50:02 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Lord11 Dátum április 20, 2017, 11:38:31 DÉLUTÁN

Nekem az OTP-s automata megkérdezte, hogy HUF-ban vagy EUR-ban könyvelje a tranzakciót.
Eurót választottam, így a 3% nem jött le.
Igen, viszont abban az esetben az valószínűleg DCC tranzakció volt, tehát nem az UQUID váltott, hanem az OTP. És olyankor az is lehet, hogy 6-8%-kal rosszabb árfolyamon.
https://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_currency_conversion

Mulder

Megkérdeztem egy ismerősömet a raiffeisennél ő azt állítja, hogy ők nem jelentik le, ha kiutalod pl coinbase-ről a számládra a pénzt. Tehát ezeket a devizabefolyásokat nem továbbítják az illetékesek fele,  akkor adnak ki információt, ha az apeh külön kéri. Ennyit tudtam meg...

jzsolt

Idézetet írta: Mulder Dátum április 21, 2017, 11:18:09 DÉLELŐTT
Megkérdeztem egy ismerősömet a raiffeisennél ő azt állítja, hogy ők nem jelentik le, ha kiutalod pl coinbase-ről a számládra a pénzt. Tehát ezeket a devizabefolyásokat nem továbbítják az illetékesek fele,  akkor adnak ki információt, ha az apeh külön kéri. Ennyit tudtam meg...

ahhahah... raiffeisen nevét ne is lássam most :D épp egy hitelt intézek velük, amin addig ültek, amíg már nem kaptam meg semmit, amire felvettem... ráadásul a szerződést is elqrták ami miatt ma harmadjára megyek vissza mert szopatnak össze-vissza a töketlenkedéssel... határán vagyok annak, hogy eddig voltam az ügyfelük...

Szacsa

Sziasztok.

Ügyvéden keresztül elkezdtem érdeklődni ennek a jogi és adózási oldala felől. Elsőre azt mondta hogy ez a 15% KÜLÖN ADÓZÓ JÖVEDELEMHEZ  tartozik, de komolyabban foglalkozik most vele kis idő kell hozzá és konkrétabb dolgot fogok tudni ezzel kapcsolatosan. kb 1-2 hét kell míg utána jár mindennek. Kis türelmeteket kérem utána jön a könyvelő is. Üdvözlettel Szacsa.

Szacsa

Idézetet írta: knorbi Dátum április 20, 2017, 08:36:48 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Arkenso Dátum április 20, 2017, 11:21:24 DÉLELŐTT
3->E
óó köszi

Ha viszont eurót váltasz érdemesebb 3000- 4000 euró felett szoktak 1-2  forintot rá tenni még a pénz váltok ha normálisak így  érdemes egy összegben váltani.

Szacsa

Ezt a kőrt is érdemes lenne lefutni hátha többet tudunk meg itt? igaz régi a link de ki tudja mit hoz. http://onlinetavmunka.blog.hu/2011/07/31/hogyan_kell_az_internetes_munka_utan_adozni

Mulder

Idézetet írta: Szacsa Dátum április 22, 2017, 10:32:27 DÉLELŐTT
Sziasztok.

Ügyvéden keresztül elkezdtem érdeklődni ennek a jogi és adózási oldala felől. Elsőre azt mondta hogy ez a 15% KÜLÖN ADÓZÓ JÖVEDELEMHEZ  tartozik, de komolyabban foglalkozik most vele kis idő kell hozzá és konkrétabb dolgot fogok tudni ezzel kapcsolatosan. kb 1-2 hét kell míg utána jár mindennek. Kis türelmeteket kérem utána jön a könyvelő is. Üdvözlettel Szacsa.

ha könyvelésileg nézzük nyereségnek számít, ami után év végén SZJA-t kell fizetni, ha jól tudom 15% lett idén az SZJA.

Kezdobanyasz9999

Tehát akkor magánszemélyként önálló tevékenységből származó jövedelemként tudom leadózni. Az önálló tevékenységből származó jövedelem,  az első forinttól adóköteles, tehát itt nem érvényes az évi 600e ft os limit. (az csak ingóságértékesítés esetén van)

A jövedelmet negyedévente kell meghatározni és kiszámolni utána a 15 % SZJA előleget, és a negyedévet követő hó 12-ig befizetni az állam részére az ADÓSZÁMOD feltüntetésével, melyet adóelőleg címén csekken, vagy átutalással befizetsz az államnak. (Minden bizonylatot, iratot stb., ami a számításod alapja volt, megőrzöd.)

A tevékenység kezdetekor eldöntöd, hogy melyik költségelszámolási móddal akarod meghatározni az adóköteles jövedelmed, és egész évben aszerint kell számolnod.
Ktg elszámolás:
- Vagy a nevedre szóló számlákkal igazolod, hogy ezzel a tevékenységgel kapcsolatban milyen szorosan hozzá köthető kiadásaid voltak,
- Vagy nem gyűjtögetsz számlát, hanem a bevételed 10 %-át tekinted költségnek, még akkor is, ha semmilyen költséged nincs vagy volt utána.

Eljön az év vége, és megnézed, hogy az adóévben hogyan is alakultak a dolgok. Összességében meghatározod ugyanúgy a bevételt, a költségeket, és a kettő különbözete alapján az adóköteles jövedelmet. Ezt beleírod az adóbevallásban, és a véglegesen kijött adókötelezettség, valamint az év közben, negyedévente befizetett adóelőlegek között különbséget vonsz, és vagy még befizetni valód  lesz, vagy visszaigénylésed.

LordAthis

Ezt hozom ide is a Romániai adózás topikból, ha azt vki nem követné:

IdézKis adózási segítség:
https://docs.google.com/presentation/d/1NGh_kKIhVTWoLQ5Rl2YYFIaTDsndS12CnLPj8YJOAtU/edit?usp=sharing

Ezzel mehetsz a könyvelőhöz is és az adójogászhoz és/vagy a NAV-oshoz is.
Elvileg értelmezniük kell!

Jó ha tudod, hogy amíg csak van BTC-d, nem kell bevallani.
Amikor felhasználod, pénzé teszed, akkor kell. Persze okosan, mert lehet 80%-ot, meg lehet 10%-ot is fizetni, ha tudod, hogyan!

Igen én sem hívnám fel rá a figyelmüket feleslegesen, ha nem muszáj, ne kerüljünk képbe!

Más az adó bányászatnál ----> termelés,
és más adás-vétel esetén!!!

Amennyiben adod-veszed, úgy azt (Jó esetben!) adózott jövedelemként teszed.
Ebben az esetben olyan, mintha vennél Dollárt, Eurót, aminek nő az értéke...

..ez után nem kell adót fizetni!!!!

Így BTC (Vagy bármely más Alt-Coin) adás-vétel esetén sem!

Amennyiben üzleti tevékenység közben "szerzed", adóköteles!
(MLM, piramis, stb!!!)

Ne felejtsétek el, hogy a BlockChain egy könyvelés!!!
IP címekkel, dátumokkal, összegekkel!

Látható-követhető, hogy mikor-honnan jutottál hozzá!
Egy adózási formánál ezeket az adatokat neked kell biztosítani, amit a hatóság ha kíván, le tud ellenőrizni!  ;)

Itt lesz erről is bőven szó!
https://www.meetup.com/Budapesti-KriptoValuta-Eloadas-es-Oktatas/

Amint lesz időm, áttanulmányozom az egész fórumot! :)
Hátha találok benne még (Remélem sok-sok) használható ötleteket!

Uhura

Idézetet írta: LordAthis Dátum május 05, 2017, 03:55:52 DÉLUTÁN
Ezt hozom ide is a Romániai adózás topikból, ha azt vki nem követné:

IdézKis adózási segítség:
https://docs.google.com/presentation/d/1NGh_kKIhVTWoLQ5Rl2YYFIaTDsndS12CnLPj8YJOAtU/edit?usp=sharing

Ezzel mehetsz a könyvelőhöz is és az adójogászhoz és/vagy a NAV-oshoz is.
Elvileg értelmezniük kell!

Jó ha tudod, hogy amíg csak van BTC-d, nem kell bevallani.
Amikor felhasználod, pénzé teszed, akkor kell. Persze okosan, mert lehet 80%-ot, meg lehet 10%-ot is fizetni, ha tudod, hogyan!

Igen én sem hívnám fel rá a figyelmüket feleslegesen, ha nem muszáj, ne kerüljünk képbe!

Más az adó bányászatnál ----> termelés,
és más adás-vétel esetén!!!

Amennyiben adod-veszed, úgy azt (Jó esetben!) adózott jövedelemként teszed.
Ebben az esetben olyan, mintha vennél Dollárt, Eurót, aminek nő az értéke...

..ez után nem kell adót fizetni!!!!

Így BTC (Vagy bármely más Alt-Coin) adás-vétel esetén sem!

Amennyiben üzleti tevékenység közben "szerzed", adóköteles!
(MLM, piramis, stb!!!)

Ne felejtsétek el, hogy a BlockChain egy könyvelés!!!
IP címekkel, dátumokkal, összegekkel!

Látható-követhető, hogy mikor-honnan jutottál hozzá!
Egy adózási formánál ezeket az adatokat neked kell biztosítani, amit a hatóság ha kíván, le tud ellenőrizni!  ;)

Itt lesz erről is bőven szó!
https://www.meetup.com/Budapesti-KriptoValuta-Eloadas-es-Oktatas/

Amint lesz időm, áttanulmányozom az egész fórumot! :)
Hátha találok benne még (Remélem sok-sok) használható ötleteket!

A sok "hüle" sok sok bocsánat mindenkitől - de nem tudom másnak nevezni azon pár elvakult embert aki szerint a cripto pénz valaha is anonim volt , persze elbújhatunk sok sok hib, útválasztó ,meg TOR álnév és IP cím mögé de akkor is logolva vagyunk -. A bányászás megkezdésétől fogva minden tranzakció logolva van minden lekövethető - és már csak azért is mert fizikailag nem létező dolgok mozgása máshogyan nem lehet követni - ez fontos tény amit mindenki aki ezzel foglalkozik tudomásul vesz.

Közben gondolkoztam - és mérnökként megpróbáltam a NAV-os fejével gondolkodni - tudom ne akarjak. De még is , ezért pár dolog amire az adózás és céges / magánszemélyes utam során rájöttem: (Athis jó lenne ha erre ti is találnátok vagy legalább keresnétek válaszokat)
- Minden tevékenység kiinduló pontja az eszköz amivel előállítod a terméket
1.) Amikor elkezdesz bányászni akkor jó ha a bányász eszközök számlái megvannak (azért mert ezt később le tudod írni ha azt választod) , ezek a számlák a te nevedre szólnak .. mert ugye így tudod igazolni , hogy te vetted. Ez elsősorban akkor problémás ha használtan vásárolsz!
2.) Amikor elkezdesz bányászni akkor igénybe veszel net-et és áramot. Ezek vagy a céged vagy a te nevedre szóljanak. Mert ha a te céged  irodájában bányászol akkor nem bányászhatsz pl a saját magán nevedre vagy hasznodra, hiszen az áramot és a net-et a céged fizeti. Akinek cége van az kb. érti mire gondolok. Vagyis második lépésként mind a net mind az áram vagy átíratásra kellene kerülnie vagy szerződés kellene, hogy te almérővel mérve fizetsz az óra tulajdonosának. A netnél ez problémásabb.
3.) Amikor elkezdesz bányászni tisztázni kéne, hogy ahol bányászol az kié ? Vagyis ideálisan legyen a tied ...

Ezeket azért írtam le mert ha én NAV-os lennék egy ellenőrzés kezdetén a számlákat magasról leszarnám és csak ezekre kérdeznék rá. A  következők miatt:
- Ki vette, mikor, hol az eszközöket, mutasd a számlát. (Ha kicsit spórolni akarsz akkor cégre veszed a kártyákat mert az ÁFÁ-t vissza igényled. De ha a cég névre veszed akkor az a cég-é vagyis nem használhatód magán célra csak megfelelő szerződéssel. De ez problémás. )

- Mivel üzemelteti az eszközt? Áram számlák, net számlák ? (Mert ugye mint előtte vagy a saját magán neted és áramodat használod ez még oké, de ha az irodában csinálod akkor szintén zenész )
- Hol üzemelteted ? Helyszín kié , számla, szerződés? (mert ugye ha otthon van az megint nem probléma de ha az irodában .... )

Ezek mint bukási pontok.. és ha a számládi rendben is lesznek meg befizettél mindent ha ki akarnak b.. veled ezekkel megfognak.

Senki nem ijesztegedni akarok csak azt szeretném, hogy amikor leírjuk és véglegesítünk dolgokat akkor tiszta és minden oldalról full biztos megoldásokat adjunk mindenki kezébe.

Dàvid

Idézetet írta: Uhura Dátum április 19, 2017, 10:15:40 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dàvid Dátum április 19, 2017, 10:11:29 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Uhura Dátum április 19, 2017, 10:09:55 DÉLELŐTT
Most már lassan esedékes megírom az összefoglalót de nem volt időm leülni, nem kell ÁFá-t fizetni utána hiszen alanyi adómenetes a KATÁ-s . max ha külföldre értékesítesz EU-n kívülre webshoppal.
Várjuk :)

Tudom kurvára le vagyok maradva és nekem ég a pofámról a bőr. :( de meg lesz. Max. a repülés közben szabin megírom május elején.

Lassan tudsz valami infót csepegtetni?

Uhura

Idézetet írta: Dàvid Dátum május 07, 2017, 12:41:53 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum április 19, 2017, 10:15:40 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dàvid Dátum április 19, 2017, 10:11:29 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Uhura Dátum április 19, 2017, 10:09:55 DÉLELŐTT
Most már lassan esedékes megírom az összefoglalót de nem volt időm leülni, nem kell ÁFá-t fizetni utána hiszen alanyi adómenetes a KATÁ-s . max ha külföldre értékesítesz EU-n kívülre webshoppal.
Várjuk :)

Tudom kurvára le vagyok maradva és nekem ég a pofámról a bőr. :( de meg lesz. Max. a repülés közben szabin megírom május elején.

Lassan tudsz valami infót csepegtetni?

Csinálom, de mivel most indulás előtt vagyok minden nagyon sok dolog van ami el kell intéznem , több olyan is ami közben jött és nem tudtam kikerülni. Szerintem két eset van, vagy a repülőn írok egy kisebb összefoglalót és ezt átlövöm, majd június elején a véglegeset. Vagy mindent július elején amikor már kész van mindent.

Tudom így is nagyon elhúzódott de közbe jött LordAtis is és arra is kíváncsi leszek ők mit hoznak ki.

Ami biztos:
- a magánszemélyeknek már többek által leírt mellék tevékenység áll azokkal a feltételekkel, hogy te csinálsz bevallást és befizeted után az adót. Ennek az az előnye, hogy utólag kell bevallani.
- cégek: itt aztán van varia bőven, külön kell foglalkozni az:
- EVA, KATA, KIVA dolgaival
- mindenféle szövetkezet és egyéb nem általános rendszerrel
- a hagyományos kettős könyvelést folytató: BT, Zrt, KFT, KKT, stb. -vel
- meg az alternatív megoldások: pl.: Magyarországi Kft. vám szabad területen működő off-short cég megoldással (ennek az az oltári előnye, hogy itthon vagy de még is deviza és adó szabály szerint off-short cég vagy annak adózási előnyével , vagyis win-win, hátulűtője , hogy bármit viszel be a céghez vagy bármit hozol ki azt vámolni kell :D bár ez abban az esetben ha Kínából veszel 100 BAIKALt már nem biztos , hogy annyira problémás. Bár a vámszabad területek nem igazán szervertermi szolgáltatásairól híresek. :) )
- külföldi cégek (Brexit előtt és után, Eu-n belül , stb. )

Ami problémás és körül kell járnom a teljes NAv biztos folyamat. Eszköz beszerzés , infrastruktúra, és utána a termelés , mert jelenleg mindenki a termeléssel foglalkozik de ha lenne egy NAV-os vegzálás ami mondjuk 4-5 rignél már szépen be tud ba.. akkor simán azzal el lehet buktatni az egészet ha a helyszín, infrastruktúra, stb. kérdéseket elkezded feszegetni. Sokaknak van cégük és sokan csinálják ezen "belül" - úgy , hogy magánra bányásznak - ezért ez is egy lényeges kérdés, hogyan lehet és mit kell leválasztani vagy szét választani az adott tevékenységekről.

Az adó optimalizálás meg a folyamat dokumentálása is nagyon fontos kérdés. Hogyan tudom bizonyítani egy adott esetben , hogy igen én nem csaltam mert ugye egy adott adójogi vitában egy idő után - Mo. rögtön - nálad pattog a labda, hogy te bizonyítsál. Ez pedig akkor megy ha megfelelő módon tudod dokumentálni a folyamattot, mit menyit, hogyan mikor, honnan , hova ..

Tudom sokan most azt mondják lófasz.... Kraken / Coinbase -> kártya 1000 dolcsinként csere és leszarom .. igazuk van .. de ha már elkezdtem és több dolog van amiért én nem csinálhatom másképpen ezért ki akarom vesézni minden oldalról.

LordAthis

- Magánszemélyként relatíve könnyű és egyszerű, bár nem biztos, hogy annyira megérős így adózni. (Külföldről származó jövedelemként igen! Beleférhet, amennyiben nem beszélsz bányászatról, csak online tőzsdézésről. Ahol befektettél, majd kivetted a nyereségedet! Szvsz nem fognak nagyon nézelődni, amennyiben egy szép, az életvitelednek megfelelő összeget bevallasz. Korábban ennek a külföldről származó jövedelemnek olyan 5% körül volt az adóterhe, nem tudom, ez most hogyan áll! Kb. lövésük sincsen, mi az a bányászat. A lényeg, hogy a nálad megjelenő bevételből befizesd nekik az adót. Pont leszarják, hogy miből lett, amíg rendesen fizeted. De ez csak az egyik lehetőség...)

- Cégesen szintén nem bonyolult a helyzet, de nem minden céges formában kedvező az adó mértéke!

Abban tökéletesen igazad van, hogy az igazán problémás, amikor kevered a kettőt!!!
Abba már csak azért is beleköthetnek, mert az bújtatott adóelkerülés, + az eszközt leírod, amit magán használatra vettél/használsz...
..bár ennek bizonyítása megint más kérdés!

A felvetett dolgokat köszönöm, megy a jegyzetek közé és azt is megtárgyaljuk a megfelelő szakemberekkel! :)

Hozzáteszem, hogy én sem tudok mindent, így bármilyen ötletet - véleményt szívesen veszek.
Igaz, hogy amióta Coinokkal foglalkozom, sok-sok kérdésnek már utána néztem.

Általánosságban az mondható, hogy ez egy leszabályozatlan terület.
Aki nem akar problémát magának, az körbetekintve minden olyan szabálynak megfelelteti a tevékenységét, aminél felmerülhet, hogy érinti ezt a tevékenységet!
Így, ha mindennek megfelelsz, még annak is, aminek nem biztos, hogy kell, békén is hagynak. ;)

Ezt az elvet követi több Magyarországon működő Coinokkal foglalkozó cég is, pl. az automatát és weboldalt üzemeltető Mr.Coin.eu is!

spikes

És mi van akkor, ha a te szerveredet egy másik cég bérli tőled mint processt.... Tehát adott két cég, az egyik a gépeket üzemelteti a másik meg bérli tőle az infrastruktúrát. Az már csak mellékes, hogy közbe ezek a gépek bányásznak:)

LordAthis

Idézetet írta: spikes Dátum május 09, 2017, 02:48:13 DÉLUTÁN
És mi van akkor, ha a te szerveredet egy másik cég bérli tőled mint processt.... Tehát adott két cég, az egyik a gépeket üzemelteti a másik meg bérli tőle az infrastruktúrát. Az már csak mellékes, hogy közbe ezek a gépek bányásznak:)

Természetesen mindkettő elszámolás köteles!

Alapból hosszú távon nem eltűrt a veszteséges működés!
Mindenkinek a kivét után mindenképpen adózni kell!

Röviden...

spikes

Ez rendben van, céges formában a kivét mindig problémás... Én csak arról beszéltem, hogy miként lehet legalizálni a bevételt céges formában. Azt, hogy azt hogyan veszed ki az már ugyanaz, mintha bármilyen céged volna....