Adózás, ETC/ZEC/BTC pénzkivétel Magyarországon

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:24:50 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 9 Vendégek van a témában

LordAthis

Idézetet írta: spikes Dátum május 09, 2017, 03:01:35 DÉLUTÁN
Ez rendben van, céges formában a kivét mindig problémás... Én csak arról beszéltem, hogy miként lehet legalizálni a bevételt céges formában. Azt, hogy azt hogyan veszed ki az már ugyanaz, mintha bármilyen céged volna....

Nos elbeszélünk egymás mellett. :)

Kérlek fogalmazz akkor pontosabban.
Ha cégesen akarod csinálni, akkor mit akarsz legalizálni???
Ha adózol, máris legális.

Korábban osztottam egy ismertetőt, abban benne van az anyag, amivel egy könyvelőnek már boldogulnia kellene...

Tessék ismét: https://docs.google.com/presentation/d/1NGh_kKIhVTWoLQ5Rl2YYFIaTDsndS12CnLPj8YJOAtU/edit#slide=id.g116dd0aa31_0_18

Ez nem kábítószer, meg fegyver. Nincsen betiltva.
Ha fizetsz adót, legális.

A baj a fejekben van...  ::)

spikes

Azt gondoltam, hogy maga a bányászat a gáz:) Egyébként pont ezt kérdeztem, hogy miért éri meg cégbe vinni a dolgokat és ott adózni meg minden, mert onnan még ki is kell venni a pénzt...

LordAthis

Idézetet írta: spikes Dátum május 09, 2017, 09:38:57 DÉLUTÁN
Azt gondoltam, hogy maga a bányászat a gáz:) Egyébként pont ezt kérdeztem, hogy miért éri meg cégbe vinni a dolgokat és ott adózni meg minden, mert onnan még ki is kell venni a pénzt...

:)
Nem, nem a bányászat. ;)
A körítés hozzá...

Minden az összeg nagyságán múlik...
..azonban a legtöbb bányász gyorsan igyekszik nagyra nőni, ebből megélni.
Ennél a kategóriánál még annyit mindenképpen be kell vallani, hogy a megélhetésed hiteles legyen.
Ergo:
Leírhatsz költségeket, olcsóbban tudsz megvenni dolgokat. (Visszaigényelt ÁFA)

Ha igazán nagyban gondolkodsz, nézzünk egy példát (Nem konkrét számokkal, csak hozzávetőlegesen, arányaiban!!!):

Magánszemély:
- Kiveszel havi 500'000-ret a bányászatból, amit bevallasz, közel ugyanennyi adóért cserébe békén is hagynak.
Mondjuk ebből akarj venni egy 12,7milliós kocsit. Ügyes vagy, megtakarítasz havi 300'000-at. (Mondjuk nem egyedül keresel, fizetsz mindent otthon, nem élsz nagy lábon, akarod azt a kocsit!)
12'700'000.- / 300'000.- = 42,33333333333333 hónap megtakarítás, tehát 3,5 év múlva veheted meg!!!

Cég:
- Kiveszel 200'000-ret a cégedből fizetésként, kb ugyanennyit fizetsz adót. Béke van! Csend!
Szitu adott, kell az a kocsi! Meg amiket veszel, abból a cég leírhat dolgokat, így könnyedén kijössz a 200'000.- -ból, mert nem Te, hanem a Céged veszi. Ugye - ÁFA! TEhát olcsóbb...
A kocsi is a cégednek csak 10Millió! Mert 2,7 az ÁFa, amit leírsz, visszaigényelsz, stb...
A cégedben bent maradt 600'000.- / hó így!
10'000'000.- / 600'000.- = 16,66666666666667 hónap alatt, azaz 1,4 éven belül KP-ben megvan a vágyott Autó!

Vagy utazás, ház, stb...

Ez csak vázlat!
Más cég/céges forma, más adatok!
Nem vagyok könyvelő, csak sokat kérdeztem, így nem a pontos adatokat, összegeket kell nézni, hanem az arányokat, hogyan, miért éri meg.

És szokás szerint:
Magyarországon nem szabad vállalkozni, legalábbis annak nem, aki kétkezi munkával keres pénzt!
Vagy csak akkor, ha van min 1 jó könyvelője (Ez ritka!!!), pénze és/vagy alkalmazottja/alkalmazottai...

spikes

Pár dolog azért kimaradt.... Társaági adó, iparűzési adó, és a személyautó ÁFA sem így megy, illetve személyautó után a céged fizet cégautó adót...

LordAthis

Idézetet írta: spikes Dátum május 10, 2017, 06:47:59 DÉLELŐTT
Pár dolog azért kimaradt.... Társaági adó, iparűzési adó, és a személyautó ÁFA sem így megy, illetve személyautó után a céged fizet cégautó adót...

Szerinted miért írtam, hogy ez nem pontos számolás, csak egy hozzávetőleges arány, hogy lehessen értelmezni a különbséget???

Áááááááá....

..tök mindegy, mit írok, tuti lehet találni vmit trollkodni. :/

spikes

NEEEM semmi rossz szándék nem volt, csak ezek fontos kiadások ahhoz, hogy jól lehessen látni a végeredményt...

LordAthis

Idézetet írta: spikes Dátum május 10, 2017, 01:21:26 DÉLUTÁN
NEEEM semmi rossz szándék nem volt, csak ezek fontos kiadások ahhoz, hogy jól lehessen látni a végeredményt...

Ha ennyire minden részlet kell, akkor már írtam párszor, ne tőlünk kérdezzen, menjen könyvelőhöz! ;)
Itt arányokat írtam!

+ akkor említsd a kedvezményt is, mert ugye akkor az sem elhanyagolható, hogy pl. az üzemanyag jó részét és annak áfáját leírhatod...  ::)

Szóval ezek az infók csak arra valóak, hogy lássa, akarja-e. S aztán lehet tipegni (Egy Jó!!!!) könyvelőhöz!

spikes

ÁFA csak dízel teherautó esetében van! Személyautó esetében nincs ÁFA visszaigénylés az üzemanyagon...

LordAthis

Idézetet írta: spikes Dátum május 10, 2017, 02:28:04 DÉLUTÁN
ÁFA csak dízel teherautó esetében van! Személyautó esetében nincs ÁFA visszaigénylés az üzemanyagon...

Rendben, sorry.
Van olaj, szervíz, stb.
Azokon van ÁFA. :)

Azért a lényeget vetted?

spikes

Mivel több mint 15 éve vezetek céget vettem, csak azért írtam, mert annyira nem egyszerű "kivenni" a megkeresett pénzt....:)

knorbi

Idézetet írta: spikes Dátum május 11, 2017, 11:10:51 DÉLELŐTT
Mivel több mint 15 éve vezetek céget vettem, csak azért írtam, mert annyira nem egyszerű "kivenni" a megkeresett pénzt....:)
Hát ez nagyon így van, gondolom 12 millás teherautó akart lenni :D, mert személyautó cégre elég merész.

Worlynox

Idézetet írta: knorbi Dátum május 11, 2017, 08:13:08 DÉLUTÁN
Hát ez nagyon így van, gondolom 12 millás teherautó akart lenni :D, mert személyautó cégre elég merész.

Miért lenne az ?

spikes

Nem az, csak nyílt lízingel kell csinálni, és akkor még szerviz költségeket is bele lehet rakni akár..... De cégautó adót azért fizetni kell...

LordAthis

Idézetet írta: knorbi Dátum május 11, 2017, 08:13:08 DÉLUTÁN

Egyáltalán nem az!
Itt látszik, hogy nem értesz Te sem a könyveléshez!
Én sem, de ezeket már leinformáltam.

Csak a cég profiljától függ!

Mivel a mi cégünk Üzletkötéssel is foglalkozik és nemzetközi kereskedelemmel is, itt 1-1 "Igazgató"-nak simán le lehet íratni a Céges Autóit!
Szerinted a miniszterek Mercijeit és BMV-it nem oldják meg???

Én "csak" egy Mazda esetében kérdeztem rá, ami szintén 10-12 milliónál kezdődik.

Simán leírható! ;)

Természetesen a Cég profilja, tevékenysége, de főleg a bevétele számít mérvadónak!

;)

Nos ha a bányászatból annyit akarsz keresni legálisan, akkor olyan céget kell csinálni.
Csak azon múlik, mekkora havi bevétellel-keresettel elégedsz meg.
Meddig fejleszted a bányászatot.

Üdv: LordAthis

Uhura

Lekövethetőség:

reggelsz a pool-nál, poloniexen, kártya kibocsáltónál --> IP címed van amit valahol regisztráltak (tudom van proxy, meg TOR) + telefonszámod a kettős autenthikáció miatt
bank kártyát kérsz és kapsz--> megadsz egy címet mert fénypostával még sem küldhetik --> Meg van a címed és talán a neved
eszközöket veszel, ezt is kifizted, postáztatod, stb. ---> cím, név, bankszámla, vagy posta neve és helye
megtermelt coint átadsz , küldesz, stb. --> pl. etherium.org-on ott van minden ... mikor honnan és hova
bányagép csatlakozik a poolra --> IP cím
internet elérés , szolgáltató -> IP cím, valós cím, név, stb.

Ezek összekapcsolása persze nem egy excelben felnőtt nyomózó kvalitásaival de könnyen összekapcsolható. És ha megvannak az egyes ágak akkor a végén ott leszel te is.

(Aki nem értené, ez hogy kerül ide , a nyílt topciban található Beszélgetős topic témájához vágóan írtam le hol minden hol hagyj nyomott a bányászat során amiért nincs ebben sem anonomitás , ha valaki akar és van hozzá jogi háttere megtalál. )

PeetBp

( Uhura )

Ezt egy kicsit eltúloztad. Sok filmet nézel a TV-ben?
Facebook csoport: Elektronikus Pénz ( Bányászás )

drizzt_do_urden

meg azt is tudjak mait ide irsz...szerinted a facebookot miert talalta ki az amerikai allam? es nem zuckenberg...mint ahogy sokan hiszik...

Uhura

Idézetet írta: PeetBp Dátum május 20, 2017, 06:00:40 DÉLUTÁN
( Uhura )

Ezt egy kicsit eltúloztad. Sok filmet nézel a TV-ben?

Mond meg miért is? A big data, a data mining koraban miért is eltúlzott amit irtam?

Worlynox

Idézetet írta: Uhura Dátum május 19, 2017, 05:14:16 DÉLUTÁN
Lekövethetőség:

reggelsz a pool-nál, poloniexen, kártya kibocsáltónál --> IP címed van amit valahol regisztráltak (tudom van proxy, meg TOR) + telefonszámod a kettős autenthikáció miatt
bank kártyát kérsz és kapsz--> megadsz egy címet mert fénypostával még sem küldhetik --> Meg van a címed és talán a neved
eszközöket veszel, ezt is kifizted, postáztatod, stb. ---> cím, név, bankszámla, vagy posta neve és helye
megtermelt coint átadsz , küldesz, stb. --> pl. etherium.org-on ott van minden ... mikor honnan és hova
bányagép csatlakozik a poolra --> IP cím
internet elérés , szolgáltató -> IP cím, valós cím, név, stb.

Ezek összekapcsolása persze nem egy excelben felnőtt nyomózó kvalitásaival de könnyen összekapcsolható. És ha megvannak az egyes ágak akkor a végén ott leszel te is.

(Aki nem értené, ez hogy kerül ide , a nyílt topciban található Beszélgetős topic témájához vágóan írtam le hol minden hol hagyj nyomott a bányászat során amiért nincs ebben sem anonomitás , ha valaki akar és van hozzá jogi háttere megtalál. )

és mekkora összegben kell ahhoz csalni, hogy ennyire utána nézzenek ? ugyanis  túl sok erőforrást igényelne
szerintem még 100 millió sem az az összeg, márpedig nem sokan érik el szerintem az a szintet, aki meg igen, az már több országba szétrakja ezeket az információkat és a büdös életbe nem rakják össze

Uhura

Worlynox: nem tudom, nem ismerem a nav adatelemzesi vagy kockazat felderitesi eljarasait. Sem a szabalyzatokat de tudom van ilyen. Amit leirtam az arra kivánta felhivni a figyelmet , hogy meglehet találni az embert az adat mogott. Es az ido nem feltétlen akkadály.

Amugy 100 millios tételnél már nem itt - ertem a miningnel - lesz láthato hanem a kolteseidben.