Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 6 Vendégek van a témában

netbit

Idézetet írta: Dolce Dátum október 04, 2018, 04:24:12 DÉLUTÁN
van már 18 ez a gyerek?:) bár a technikai elemzése egész jó

Technikai elemzése tényleg jó szokott lenni. Ezt meg Alessio Rastanit szoktam nézni, néha még Datadasht, de őt ritkábban.

bgerely

Idézetet írta: Robag Dátum október 04, 2018, 02:33:36 DÉLUTÁN
Meg tudná valaki mondani, hogy mi történik a BTC és alt árfolyammal? Már olyan érzésem van mintha birkózna a fent maradással. Ennyire nincsenek vevők? Dollár trilliókról regéltek, NAGYBEFEKTETŐK sorban állnak a BTC-ért Február óta, ....! Olyan mint ha néhány manipulátor még ki akarná rázni a maradék pénzt a kriptóból, az ár rángatásával és ezen kívül sehol senki. Mint ha Karcsi papa is unná a semmit elemezni. Köszönet érte! Időben több a bizonytalanság mint az optimizmus. Lehet hogy rosszul látom. Vélemények?

Napi átlag 1800 bitcoint bányásznak ki, vagyis ennyi BTC kerül naponta a piacra, ami évi 3.87%-os infációnak felel meg. Biztos be van valamilyen szinten árazva de az árfolyam mégsem lefelé halad, hanem oldalaz, az meg azt jelenti hogy akkora a kereslet amekkora a kínálat.
Az árfolyamot szerintem sem a magunkfajta kisemberek mozgatják, hanem a nagyobb minerek, váltók és a köreikből a pénzesebb emberek.

Karcsi papa

Mi van a 6,600$-os szintnél?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 10.05!

BTC, a remény és a hal továbbra is életben van, illetve ha hihetünk annak a zöld zászló lehetőségnek, amire tegnap egész nap vártunk és még mindig várunk, mivel az éjszakai nagy maci gyertyának köszönhetően, megerősítésre került a csökkenő zöld sáv támasza, azért gondoltam már a zászló lehetőség berajzolásakor, hogy ez lehet az ideális szint. A zászló végleges kiindulási pontját, azért erről a 6,550$ környék szintről tartottam megfelelőnek, mivel ezzel elérhetjük a kék zónák illetve az 50-es mozgóátlagot, amelyekről közösen várnánk zászlónak megfelelően minimum 190$, a kék ellenállás elérésével 240$-os emelkedést.

4 órás idősíkról pár napig nem volt szó, ennek fő oka, most ezen emelkedő háromszögön belüli történésekre várás. Tehát konkrétan arra várunk, hogy vagy az ellenállás kerüljön elérése 6,787$-os szinten vagy a támasz jelen állapot szerint 6,450$ környékén. De amiért most mégis szóba kerül ez az idősík, az a lila ellenállás, de nevezhetjük csökkenő trendvonalnak is, amin most elég látványosan megtorpant a lendületesen indult emelkedés. Ezen az órás idősíkon már említett zászló lehetőség léptetheti át az árat, amit ha határozottan sikerül megtenni, akkor nagy eséllyel számolhatunk azzal a lehetőséggel, hogy a kék ellenállás sem állja útját a további emelkedésnek.

Napos: az órás zászló lehetőség zöld nyila, tökéletesen mutatja a mai nap feladatát,  ami még akkor is tökéletesnek lesz nevezhető ha a kék ellenállás előtt megtorpan az emelkedés és esetleg egy újabb napot elvesztegetünk pihenőnap indokán. A mai gyertyából jelenleg nem látszik semmi, ennek fő oka, hogy kitakarja a nyíl, másik pedig az eddig eltelt néhány órában a kerek 6,600$-os szintről, fel és le is ellátogatott már az ár, azonban ezen a 6,600$-os szinten most nagyon jól érzi magát, de reméljük ebből a nyugalmi állapotból a későbbiek folyamán átvált a nekünk megfelelő emelkedésre.

BTCUSD Short/Long chartok: a macik visszahúzódtak a 30 ezres barlangba és mivel ehhez nem tartozott jelentős ár csökkenés, annak ellenére hogy a bikák is meghátráltak, ennek az lehet az oka hogy néhány eladási megbízás visszavonhattak, talán megijedtek egy jelentősebb emelkedéstől, amit csak remélünk konkrét infóhoz nem tudjuk kötni. A bikák részéről kicsit viccesen mondhatnánk lóhalálában szintén csökkenő irányba mozdultak el tegnap, viszont szintén csak remélni tudjuk nem a kék kérdőjellel jelzett piros támasz elérés irányába tartanak, amit csak abban az esetbenúszhatunk meg viszonylag kisebb eséssel ha a macik is tartják a jelenlegi csökkenő irányú mozgásukat.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/NdUqCR1h/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ZPFYy0nX/

"Hetes idősík, sajnos még mindig az utolsó a piros bekarikázott gyertya irányítása alatt vagyunk, ameddig ezt nem váltja le egy hasonló méretű vagy nagyobb bika gyertya. Tehát minimum egy hétnek kell ahhoz eltelni, hogy egy kisebb bullrun esetén, a fordulat minimális esélyéről lehessen gondolkodni. Ennek a nagyobb bika gyertyának tökéletes célszintje lehet a 7,770$-os ellenállás vagy az 50-es mozgóátlag elérésének okán 9,000$ környéke, illetve az ottani ellenállás. Itt még hasznos információkkal szolgálhat a vízszintes zöld vonalat átlépő ugyancsak zöld volume oszlop, illetve az RSI 80-as szint fölé történő mozgása, amellyel megkezdődhet a tavaly év végi roham előkészítése."


Pillanat kép órás: https://www.tradingview.com/x/lN3dbkZv/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/H9YTmNkn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4l46dX2G/
https://www.tradingview.com/x/3xlJa4Zd/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/6dtCGdla/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/OmkkTNx7/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, ha már a Bitcoin zászlóra vár, akkor miért ne tegye ugyanezt az itteni mozgás is, ennek még Vitalik is örül... XD  Ezen lehetőségen kívül azonban csak a remény marad, ami remélhetőleg nem most hagyja cserben a mozgást és sikerül kihasználni egy esetleges Bitcoin emelkedő mozgást. Nagyon nem tetszik hogy 220$ környékén billegünk a szakadék szélén és nem egy viszonylag biztosabb 300$ környéki szinten, ahol sokkal jobban átvészelnénk egy esetleges csökkenő irány megbillenést.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/MQq8qRbi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QeENIMCB/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZEC, 4 órás idősíkra ugrunk, mivel a zöld zászló kezdi kinőni az órás kép kereteit  és így sokkal több infó válik láthatóvá, illetve így megemlíthető néhány plusz jelzés. Zászló lehetőség fő alakzata a zöld csökkenő sáv, ennek a támaszáról igyekszik jelenleg felfelé az ár. Ennek az emelkedő mozgásnak több akadályt is át kell lépni, első az 50-es mozgóátlag, majd a 133$-os ellenállás, illetve még a zöld ellenállás is megfoghatja a további emelkedő mozgást, viszont itt már kihasználható az akkori 133$-os támasz, amiről lendületet véve kiléphetünk felfelé a zászlónak megfelelően. Ahogy látjuk ennek a zászló lehetőségnek egy fej-váll alakzat volt a kiindulópontja és az akkori és a mostani lehetőség által kialakított alsó csúcsok, már egy emelkedő trendvonalat is kirajzoltak, amit most megerősíthetünk a zászlónak megfelelő emelkedéssel.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Mt9ytO0Y/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0aqH4bZP/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DASH,  próbáljuk menteni, ami menthető ha már az előző jónak indult lehetőségekből ilyen csúnyán csökkenő irányba léptünk ki. A megoldás talán a lila színnel felvázolt fej-váll lehetőség, ami a csökkenő világoskék ékből kizökkenthetné a mozgást és ezt lehetőleg határozott mozgással nem pedig a jelenlegi oldalazás folytatásával fog megtörténni.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/DBT1m9jt/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6OtHHzS3/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, izgalmas csökkenő irányú mozgás a világoskék ellenállás alatt, ahol a jelenlegi utolsó piros gyertya ha meggondolná magát vagy egy következő zöld gyertyának sikerülne teljes mértékben betakarni, akkor kisebb kockázatú pozíció nyitásával és stop szint piros támaszra állításával  lehetne próbálkozni, célszint pedig a 62$-os ellenállás, ahova a világoskék csökkenő ékből kilépésnek kellene biztosítani az eljutást.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gBerx118/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/jaYsa99Y/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, szerintem izgalomra semmi ok, habár nagyon nem értjük, mi miért történik úgy ahogy. Amit látunk az egy lassan 3 hetes oldalazó mozgás, ennek az alsó szintje közelében zajlanak jelenleg az események, ahonnan ha hihetünk a piros csökkenő sávban látható mozgásnak, de főleg az ellenállás alatti nyomásnak, arra kell gondoljunk hamarosan emelkedést fogunk látni a sávon belül legalább a 0.57$-os ellenállásra. Ennél jobban talán nem is kellene továbbszaladni a gondolatokkal, de egy kiugrásra mindig érdemes felkészülni, majd ott felmérni egy esetleges korrekcióval elérhető visszalépési szintet. Ez nekem a 0.57$-os nyitott pozíció esetleges kiugráskori zárását jelenthetné, de azt is csak abban az esetben lépném meg ha esély látszik arra, hogy a korrekció visszahozza az árát a támaszra.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RQQKkgyV/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/UEGE9Eq0/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REP, órás idősíkon van minden mint a búcsúban, de talán említésre méltó egy apró zászló, ami 13$ fölött megerősíthetné az árat. Ennél sokkal megnyugtató képet láthatunk 4 órás idősíkon, kivéve hogy a kék háromszög alatt várjuk a folytatást. Ebben az esetben nincs más lehetőség, mint várni, várni egy felsőbb segítségre, tehát elég jól kivagyunk szolgáltatva a Bitcoin mozgásának, ebben a helyzetben viszont már az is megnyugtató, hogy lefelé nincs hova, illetve ami van az már nem oszt, nem szoroz.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xPkB3Lye/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/XdoEDDNE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WytwKPLj/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETC, nem baj ha homályosan látszódnak a gyertyák, legalábbis azok szempontjából nem baj ,aki pánikolnának egy esetleges újbóli 10$-os szinten történő visszaeséstől. Megvan ennek a visszaesésnek is a lehetőséget, de egyenlőre maradjunk a zöld háromszög, illetve az árbóc lehetőséggel történő 13$-os ellenállást elérő emelkedési lehetőség mellett.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/1vhpiY65/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/xmYRq0Y1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XMR, kezdünk kicsúszni a kék háromszög kereteiből, illetve ha nagyon szigorúan vesszük a dolgot, akkor már ki is csúsztunk és ez az oldalazó mozgás, csak az árbóc esélyeit csökkenti. Tehát itt elég nagy a bizonytalanság, ahol végül is a 100$-os támaszra történő visszaesés nem vág minket földhöz, max kitisztítja ezt a jelenlegi zűrzavaros mozgást és ha ez egy hirtelen leszúrással történet, akkor ott a korrekcióval történő visszaerősödés esélye is nagyobb.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/rNKGNrQu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/p4McJeVL/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NXT, ami tegnap még kérdés volt, hogy amit látunk az egy csökken ék vagy valami más, ez a kérdés úgy néz ki eldőlt és végül maradt az ék. Viszont az elvárt 0.072$ környékére történő erősödést, a mai naptól vagy a következő napoktól kell várjuk. Napokig nem lenne jó várni, mivel az egy oldalazást feltételez, inkább próbáljuk meg ezt az elvárást ma teljesíteni!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/TLvTpA8k/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Cqwr3GEd/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STR, szépen beálltunk oldalazni, az oldalazáson belül, ezzel nem sokra megyünk, hacsak az utolsó bika gyertyához hasonlót nem látunk a folytatásában,  amellyel nap zárásaként elérhetjük a zöld sáv felső szintjét 0.265$-os magasságban. Ez viszont csak egy apróság, amit jó lenne leváltani, legalább egy 0.29$-os ellenállást elérő vagy afölötti mozgásra!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/NOfVffu6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/BnYL3lhG/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BCH, sokra nem megyünk vele, de amíg nem történik ebből az elég hosszan elnyúló oldalazó mozgásból, valamelyik irányba komolyabb elmozdulás, addig ezt kell boncolgatni. A jelenlegi kék szaggatott vonal helyén, tegnap még egy rózsaszín volt, viszont mivel nem ennek megfelelni alakult a mozgás, de mégis látszódjon mi volt az eredeti elképzelés meghagytam. Ezzel a változással azonban nem tekintünk el az eredeti tervtől, amit szintén a rózsaszín szaggatott vonallal jelölök.

ui. mintha ez a mozgás, megegyezni a Ripple chartján látható mozgással!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/x1GsIwwm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0KLn1tBE/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEO, ezt a 20$ alatti oldalazó mozgást, mindegy milyen idősíkon nézzük, akkor is oldalazás marad.  Ezzel azonban nem vagyunk kisegítve,  segítség a hosszan elnyúló emelkedő háromszög lehetőség lenne, de az ezen belüli szenvedés is elég látványos. Azt a bizonyos kiugrásszerű emelkedési lehetőséget, amellyel 30%-os sikert érhetünk el, csak a Bitcoin jelentősebb emelkedése válthatná ki, viszont erre is várni kell. Tehát a mai napra marad a szurkolás, annak hogy maradjunk a kék támasz fölött, majd ha lehet próbáljuk meg elmozdulni a piros ellenállás irányába.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/YjHRtwHW/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SvsIK8XT/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Október eleji merengő!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 10.06!

BTC, mivel továbbra is csak az időt húzzuk, csak apró változtatásra van szükség, ami főleg az ABCDE érintés sorozat D és E pontjainak jobbra csúsztatását jelenti, illetve a világoskék nyilakkal felvázolt lehetséges irányokat szintén jobbra tolását. Zöld színnel rajzolt zászló lehetőség 2 napig tartott mindenkit vagy legalábbis engem izgalomban, ebből tegnap délután nem a legideálisabb módon, de sikerült kilépni felfelé. Éjfélkor egy kiugrás, ezt a lehetőséget konkretizálta, de nagy eredményt egyenlőre nem értünk el vele, mivel visszakorrigáltunk mozgóátlagokra és innen reméljük, hogy a zászlónak megfelelő mozgást befejezzük, illetve túl is teljesítjük elérve a kék ellenállást.

Napos: tegnapi gyertya elmaradt a zöld nyíllal jelzett órás elvárástól, de legalább valami említésre méltó dolog is történt. Visszakapaszkodtunk az 50-es mozgóátlagra, amelyről a következő lépésnek a  200-as mozgóátlag elérése, erre utoljára május 5.-én volt példa, tehát igencsak itt lenne már az ideje egy következő látogatásnak. Ez a látogatás a jelenlegi állás szerint 7,300$-os magasságban valósítható meg, ami nekünk most egy tökéletes kezdő lökés lenne, abban a tekintetben, hogy egy lendületes októberi mozgással, kitűzhessük célként a kerek 10,000$-os szintet!

BTCUSD Short/Long chartok: van egy olyan apró érzés, hogy a macik talpa alatt kezd forróvá válni a talaj és ez a szeptemberi látványos visszavonulás, majd az utóbbi két hétben látható ismételt, de méreteiben elmaradó nyomás már egy védekező fázis. Ha ezen a charton is alkalmazhatjuk a zászló alakzatot, akkor ennek tökéletesen megfelel a mozgás, tehát a piros nyílnak megfelelően kellene lássuk a folytatást. Ebbe természetesen a bikáknak is be kell csatlakozni, különben azt a siker nem fogjuk ezzel sem, ami kialakíthat, illetve konkretizálhat egy trendfordulót!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/INruPFIV/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/GNdWqq6g/

"Hetes idősík, sajnos még mindig az utolsó a piros bekarikázott gyertya irányítása alatt vagyunk, ameddig ezt nem váltja le egy hasonló méretű vagy nagyobb bika gyertya. Tehát minimum egy hétnek kell ahhoz eltelni, hogy egy kisebb bullrun esetén, a fordulat minimális esélyéről lehessen gondolkodni. Ennek a nagyobb bika gyertyának tökéletes célszintje lehet a 7,770$-os ellenállás vagy az 50-es mozgóátlag elérésének okán 9,000$ környéke, illetve az ottani ellenállás. Itt még hasznos információkkal szolgálhat a vízszintes zöld vonalat átlépő ugyancsak zöld volume oszlop, illetve az RSI 80-as szint fölé történő mozgása, amellyel megkezdődhet a tavaly év végi roham előkészítése."


Pillanat kép órás: https://www.tradingview.com/x/KBAL9kOZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/71APiKN0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4YSwLZ80/
https://www.tradingview.com/x/QStSDHY0/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/CsT8CYeg/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/YSBbWFlR/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, a Bitcoinnal ellentétben itt sikerült kicsit jobb eredményt elérni a zászló tekintetében, ez azért is jó, mivel ha a Bitcoin befejezi a zászlóját, akkor az itteni árat még a piros zónán is áttolhatja. A felszúrás miatt lehetne aggódni, főleg azért mert itt is és a Bitcoin charton is jelentkezett, de hacsak azzal az indokkal fordulna vissza az itteni ár, hogy a támaszon befejezze a háromszögön belüli mozgást, akkor azt a 8$-os csökkenést még mindenki elviseli. Tehát egyenlőre csak bízhatunk abban, hogy a Bitcoin befejezi a zászlóját, ami mindenkinek használ  és ha valóban úgy alakul a folytatás, ahogy azt a Bitcoin elemzésénél kifejtettem, akkor nincs izgulni valónk!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hB4eqIt6/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/r713ZTDW/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZEC, a tegnapi Bitcoin kiugrást, itt nem sikerült olyan jól lereagálni, mint ahogy azt az ETH esetén láthattuk, ennek az lehet az oka, hogy ezt a kiugrásszűrő emelkedést már tegnap korán reggel kialakította a mozgás. Az itteni mozgás a két mozgóátlag között töltötte az egész napot, amire ráfogadjuk, hogy enyhe csökkenés, de inkább oldalazás. Az enyhe csökkenéssel jobban járnánk, mivel az egy zászló lehetőséggel átröppenthetné az árat a 133$-os ellenálláson.  Tehát itt is elég nagy segítség lenne ha a Bitcoin befejezi a zászlót, majd ennek a kialakulás esetén jobb lehetőségek is előállnának, például ha az itteni óriásnak látszó zöld zászló lehetőséggel sikerül az elvárt 40$-os további emelkedést elérni.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/oiMnGD9X/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7aRg4C2F/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DASH,  elég viharos körülmények között lépjük át a váll vonalat, de ez a csapongásszerű mozgás nem a legideálisabb még most sem. A Bitcoin kiugrás reakciója elmaradt, de itt is csak azért mert előzőleg már megtörtént a kiugrás az 50-es mozgóátlagról, amit sajnos megelőzött egy csökkenés, igazi eredményt ezért sem tudunk elérni. Tehát a fej-váll alakzat aktív, már csak be kellene fejezni egy emelkedő mozgással, amelyhez itt is szükség van a Bitcoin zászló befejezésére.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/axEzf7uy/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/r9sWhGjm/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, az a tegnapi piros gyertya nem gondolta meg magát és ezt azonnal nem is követte egy betakaró bika gyertya, tehát az esetleges pozitív nyitást el kellett csúsztatni. Erre a pozíció nyitásra az este 10 órás gyertyáig kellett várni, amire a bátrabbak ráugorhattak, az óvatosabbak megvárták a zöld ellenállást, illetve erre még mindig várnak, mivel az átszúrás még mindig nem tökéletes. Ettől függetlenül akik a 10 órás gyertya után beszálltak és a stop szintet a piros támasz magasságába húzták, azok várjanak türelmesen, de nekik is a Bitcoin zászló miatt kell izgulni, amit ha sikerül összehozni, akkor elég könnyen összejöhet 62$-os célba érkezés!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/yh17v0mD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rMsd6h1q/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, na igen a tegnapi pozitív gondolkodás kiindulópontja a piros csökkenő sáv ellenállásának határozat(a látható gyertyánál határozottabb) gyertyával történő átlépése volt, ezt a Bitcoin kiugrásnál csak minimális mértékben sikerült lereagálni. Az ezt követő mozgás egyenlőre szintén nem segítség a lila vonalakkal határolt területen belüli felfelé mozgásban. Ezen a ponton most egy kicsit elbizonytalanodtunk, ezt én a kiéleződő feszültségre fogom, tehát hamarosan kiderül, mi volt a célja ennek brutálisan hosszú oldalazásnak. De én továbbra is kitartok azon gondolat mellett, hogy ez egy biztonsági szint, arra az esetre ha a Bitcoin bezuhant 5,000$ környékére, illetve arra az esetre ha sikerül egy  októberi emelkedő trendben történő mozgás kialakítani, akkor pedig erre a széles alapra tökéletesen lehet építkezni.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/KomHP0sd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kv4M7nCD/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REP, ezt a chartot igazán nincs kedvem egyenlőre további vonalakkal bővíteni, legalább is addig amíg valami ki nem zökkenti a mozgást ebből az oldalazásból!  Sajnos az oldalazás nem olyan biztonságos, mint például az XRP charton láthatóé, ezt egy esetleges Bitcoin fellendülés által kiváltott emelkedés is csak viszonylag hozhatná egyenesbe, valódi eredmény elérés érdekében 2-3 szoros erőfeszítést kell hozzátenni.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/MXuV5f8p/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/aEiS3ZNx/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETC, sajnos az oldalazó mozgás áttolt minket a zöld támaszom, ez egyenlőre nem a legjobban alakul árbóc lehetőség szempontjából. Nagyon jót tenne a helyzetnek egy a két nappal ezelőtti piros gyertyát betakaró mai gyertya, amivel talán menthető a zöld árbóc lehetőség. Szintén egy olyan oldalazásba vagyunk egy hónapja beszorulva, amely nem egy biztonságos szinten található és ahogy már az előző charton is említettem, sokkal nagyobb erőfeszítésre lesz szükség eredmény eléréséhez.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/b9ppsVhx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/hkyCHZyf/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XMR, az utolsó kék háromszög tekintetében a támaszon kezd túl sok lenni a nyomás,  ezen sürgősen változtatni kell egy hirtelen felfelé történő elmozdulással. A 119$-os ellenállás elérése itt már semmit sem segít, az csak a lefelé történő nyomást erősítené ha nem tudná átlépni a mozgás. Minimum a 135$-os ellenállásra lenne szükségünk, kihasználva az árbóc által biztosított lehetőséget. A tegnap esti Bitcoin kiugrás semmilyen hatással nem volt az itteni ára,  de sikert még mindig csak attól a zászlótól kell várjuk, amit a Bitcoin remélhetőleg sikeresen befejez a mai napon.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/YbHF7lF5/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/TNJcG3Qg/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NXT, a kék csökkenő ékből nagy nehezen kiléptünk, habár itt a gyertyák nincsenek nagyon segítségünkre, de ezt szívesen megbocsájtjuk ha megérkezünk a piros zónába. A folytatás érdekében azonban ezt a piros zónát át kellene lépni, különben kevés esélyünk lesz a 0.085$-os ellenállás elérésére. Ez az emelkedő mozgás elég könnyen felgyorsító lenne megfelelő Bitcoin segítséggel és ahogy látjuk erre megvan a lehetőség, csak az a kérdés mikor lesz kihasználva.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uZIOIoPQ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ivm0roIQ/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STR, a szeptember 18-23 közötti lendületes emelkedő mozgás korrekciója tökéletes fibo 0.61 szintig jött vissza, majd ezt követően alakult ki a jelenlegi oldalazó mozgás. Ebből az oldalazásban elég nehéz elszabadul meg a mozgás, még csökkenő irányba is, amit nagyon nem bánunk, de innen jó lenne felkúszni a sáv tetejéhez, majd ott próbálkozni kilépéssel és ha van rá lehetőség megindulni a 0.29$-os ellenállás irányába.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/cS5XI52K/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AQuvOXan/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BCH, még egy kicsit várunk, hogy is alakulnak a dolgok ezen az oldalazó mozgáson belül, de ha nem jön valami változás, akkor itt is idősíkok kell váltani. Napos tekintetben az 50-es mozgóátlag fölött, kezd túl feszültté válni a helyzet, ami ránézésre azt a képet sugallja emelkedéssel kell folytatni, de ez a hosszú oldalazás ezt a lehetőséget elég bizonytalanná tette. Egy másik megközelítés, amit már tegnap is említettem, tehát hogy ez a mozgás eléggé hasonlít arra, amit az XRP charton láthatunk, de ezzel ha csak egy biztonsági szint nem megyünk sokra csökkenés esetén.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/E8vfeoRh/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/7esLolc4/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEO, észre se vettem az ár a Bitcoin kisebb kiugrását, ennek találod az volt az oka, hogy mire felébredtek kerti barátaink szinte teljesen visszakorrigálódott a kiugrás. A helyzet szinte megegyezik a tegnapi várakozással, azzal a különbséggel, hogy talán kicsit kisebb a kék támasz átlépésének esélye, habár mint tudjuk ehhez nem kell semmi előjele, elég ha a Bitcoin mérges arcát mutatja.
"Tehát a mai napra marad a szurkolás, annak hogy maradjunk a kék támasz fölött, majd ha lehet próbáljuk meg elmozdulni a piros ellenállás irányába."
 
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/k3EBW3R2/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/U7YJWjup/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Dolce

nem néz ez ki jól, kb. a féléves háromszög tetejéről fordultunk le megint

Karcsi papa

Az eladóknál vagy a vevőknél, szakad el, előbb a cérna?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 10.07!

BTC, szépen elleszünk a semmivel ha ezt a játékot elhúzzák 26.-áig vagy amíg újra elő nem jönnek egy hírrel, hogy ismét halasztjuk az ETF döntéseket December 32.-ig...
Órás idősíkon továbbra is kiszámíthatatlan a mozgás, igaz néha előbukkan egy-egy jelzés, amelynek megfelelően látunk elfogadható mozgást, de például az utolsó zászló lehetőség sem érte el a kitűzött célt, csak annak megfelelően tett határozott lépéseket. A 4.-ei kiugrást követően beszorult a mozgás ismét egy oldalazásba, ebből tudott volna kitörni a zászló lehetőséggel, viszont ezt a felszúrás lezárta, majd folytatódott az oldalazás. Ebből az oldalazásból a zászló lehetőségnél láthattunk egy leszúrást, ehhez hasonló leszúrás kialakulásának okán rajzoltam egy barna kört, amit remélhetőleg a mai nap mozgás kialakít, ahonnan talán ismét lehetőség adódik valami lendületesebb emelkedésre,. arra amire már a világoskék nyilakkal jó néhány napja várunk.

4 órás idősík, továbbra is az órás idősík eseményeinek úgymond összefoglalója. Itt látszik az a kék háromszög, amely ha sikeresen kialakul, akkor a kék ellenállás átlépését követően, nagyjából 445$-os emelkedést várhatnánk. Ezzel sikerülne ledolgozni azt a hátrányt, amit a kép bal szélén látható 5.-ei zuhanásnál elszenvedtünk. Ez a kék háromszög, rajta pihen a piros emelkedő trendvonalon, ami a dolgok legveszélyesebb része, ugyanis innen lehetne igazán nagyot esni, sokkal nagyobbat mint amit a 6,180$-os támaszra kék nyíllal jelzek.

Napos: ha idáig sok volt a vonal, akkor ezek számát most még egyel növeljük. Behúzásra került egy piros ellenállás, amit sürgősen át kellene lépni, ez lenne a feladata a kék háromszögnek. Veszélyt az fokozza, hogy itt kialakult egy csökkenő irányú háromszög, ami mélységét tekintve 2,700$-os csökkenést eredményezhet, de emiatt ráérünk akkor is izgulni ha elérjük az 5,755$-os piros nyilakkal jelzett támaszt, illetve ha beüt a vész, akkor félúton mentőöv lehet 5,000$ fölött látható kék támasz zóna. Tehát most a kék háromszögnek nagyobb a szerepe, mint amire az órás idősíkon látható bizonytalan mozgásból gondolni lehetne.

BTCUSD Short/Long chartok: 2 napos pihenőt tartanak a macik, ezen a 30-31 ezer környéki szinten, ahol már többször megtorpant a mozgás, tehát ez a mostani megálló sem lóg ki a sorból, ahol remélhetőleg a piros nyílnak megfelelően dőlnek el a dolgok, ha már egy csökkenő irányú zászlónak is megfelelő, kisebb emelkedő sáv kialakult. Annak hogy az ár emelkedjen, jelenleg csak a bikák töketlenkedése az oka, ami abból a szempontból elérhető, hogy mindenki az ETF döntések zöld lámpájának felvillanására vár. Viszont ha szerencsénk van, ehhez nem kell megvárni 26.-át, hanem már előre kiszivárognak információk és a várakozó bálnák elkezdik csorgatni a lóvét.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/sAcmoZyU/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/ijkKGnEZ/

"Hetes idősík, sajnos még mindig az utolsó a piros bekarikázott gyertya irányítása alatt vagyunk, ameddig ezt nem váltja le egy hasonló méretű vagy nagyobb bika gyertya. Tehát minimum egy hétnek kell ahhoz eltelni, hogy egy kisebb bullrun esetén, a fordulat minimális esélyéről lehessen gondolkodni. Ennek a nagyobb bika gyertyának tökéletes célszintje lehet a 7,770$-os ellenállás vagy az 50-es mozgóátlag elérésének okán 9,000$ környéke, illetve az ottani ellenállás. Itt még hasznos információkkal szolgálhat a vízszintes zöld vonalat átlépő ugyancsak zöld volume oszlop, illetve az RSI 80-as szint fölé történő mozgása, amellyel megkezdődhet a tavaly év végi roham előkészítése."


Pillanat kép órás: https://www.tradingview.com/x/zxU7geBL/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/DJKeQfJn/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vNibaPbl/
https://www.tradingview.com/x/dbNYFVla/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/fw6loXWT/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/nVoAkE9B/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, a kék háromszögön belül, sajnos egyenlőre nem kaptuk meg a Bitcointól azt a segítséget, amellyel sikerült volna kilépni felfelé. Tehát az látszik valószínűnek, hogy a Bitcoin továbbra sem segít, ezért érintésre kerülhet 220$ magasságában a kék támasz. Ezzel a támaszon befejezhetnénk a háromszögön belüli mozgást, de mivel ennyire ki vagyunk szolgáltatva a Bitcoin mozgásának, sajnos nem mehetünk biztosra és nagy meglepetés kell ahhoz, hogy önerőből láthassunk egy akkora kiugrást, amit a napos idősíkon látható árbóc is érzékeltet.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/UwQtBgW3/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/QVsVHojd/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZEC, 4 órás tekintetben is elég nagy ez a lila háromszög, amelyből a zöld zászlónak kellene kiléptetni az árat. Ez a kilépés a jelen pillanatban veszélyes helyzet előtt áll, mivel a Bitcoin 6,550$ alá benézett, de az sem kizárt továbbra is maradunk 6,600$ környékén. Ez a 6,600$ viszont nem nagy segítség, talán a lila ellenállás ezzel elérhető, viszont ettől még nem fog kiugrani az ár vagy határozott emelkedésbe kezdeni, csak az emelkedés fogadható el segítségként a Bitcoin részéről!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/hfj9WHuD/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/j6U4XebR/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DASH,  a fej-váll nem viccelt, tette amit megkövetelt a haza, csak az a bibi ezt követően a mozgás visszaindult haza. Ezzel a visszalépéssel sem lenne baj, ha csak a 175$-os fej magasságáig hozza vissza az árat, de igazán kitűnő lehetőség akkor állna elő, ha a jelenleg elért piros támaszról fordulna vissza a mozgás, ami kisebb módosítással a napos idősíkon látható árbóc  lehetőséget továbbra is fenntartaná.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/m9a8ha3j/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vas25rbn/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, zöld kisebb ellenállást azért hoztam be, mivel ennek a határozat gyertyával történő átlépése, lehetett volna egy beszállási pozíció, amit látjuk ezt nagyon nem sikerült összehozni, de legalább veszteséget sem kell elkönyvelni, mivel a piros támasz kiütötte volna a pozíciót. Tehát ez a szituáció is megérett arra, hogy egy oldalazó sávot berajzoljunk és ettől tegyük függővé, az 55$-os támasz vagy a 62$-os ellenállás elérésének van nagyobb valószínűsége.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/F1kLzfLh/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/y5lphwqC/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, nem tudom milyen indokkal történt az a tegnap délutáni hirtelen csökkenés, amelyben féltávnál látható egy apró háromszög, ez 5 perces idősíkon volt egy árbóc jelzés, de a cél előtt kicsivel visszafordult a mozgás, majd az azt követő emelkedés már arra utalt ennyi volt és visszatérünk a lila vonalakkal határolt területre. Az utolsó csökkenő hullám nem arra utal mintha felfelé igyekeznek, de  még nem kell rögtön rosszra gondolni, lehet hogy egy dupla alj lesz itt a megoldás kulcsa, azonban erre még várni kell néhány órát hogy kiderüljön.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/uF3T3yAN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/4qDFs9We/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REP, a hosszan elnyúló oldalazó sávon belül, egy hosszan elnyúló háromszög és még ezen belül most berajzoltam egy csökkenő irányú háromszöget 12.50$-os támasszal. Viszont ami ezek közül a leglényegesebb, hogy az 1 hónapos oldalazó mozgás teljesen bizonytalanná tette a folytatást, amit köszönhetünk a Bitcoin hasonló időhúzó taktikájának.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/74wshaLd/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/F65zT01G/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETC, a Bitcoin alig 50$-t mozdult el csökkenő irányba, ezzel azonban a zöld háromszög tekintetében az utóbbi 4 nap várakozását keresztbe húzta. Viszont ahogy látjuk ez a mozgást még mindig a kék csökkenő sávon belül történik és ha az utolsó csúcshoz hozzuk a zöld támasz 2 érintését, akkor még mindig megfelel az árbóc feltételeinek, de túl hosszúra nyúlik. Tehát ha ez a kék csökkenő sáv sem oldja meg a problémát, akkor a következő lehetőséget valószínű a 10$-os támasztól kell várjuk.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/9L65ZP8h/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/pMTa8mSS/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XMR, a tegnap óta eltelt mozgással is csak nőtt a feszültség a kék háromszög támaszán, ezen most még a Bitcoin is rántott egy keveset. Tehát egyre valószínűbb hogy ezzel a háromszöggel nem sikerül az árbóc lehetőséget összehozni és végül kikötők a 100$-os támaszon. A 110$ magasságában a háromszög kiindulópontjánál lehet még egy kisebb támasz segítség, ami megmentheti a 100$-os támasz elérését, de ha a Bitcoin fokozza a nyomást, akkor ez is kevés lesz.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/9Z1XXMUL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Badm1dwE/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NXT, fogjuk az 50-es mozgóátlagra, hogy nem sikerült elérni a piros zónát, de tudjuk hogy ennek a fő okozója a Bitcoin, ami egy lépést sem tette felfelé. Napos idősíkon látható piros nyíl már 26.-án jelezte azt az emelkedést, amellyel kicsit egyenesbe hozhatunk volna az alsóbb szintek mozgását. Tehát erre az egyenesbe hozásra még várni kell, kár hogy ezen nem segített ez a tegnapi mozgás, de maradjunk bizakodóak!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/m0NcWS1o/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/sF1VD4YF/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STR, piros támasz 3 napos csökkenő irányú nyomásnak állt ellen, de végre mint látjuk megadta magát, erre a lehetőségre a kék nyíllal utaltam tegnap, sajnos bejött és most azért kell izgulni, hogy ez ne folytatódjon a 200-as mozgóátlagig.  Viszonylag biztonságot az jelenthet, hogy még elég közel vagyunk az oldalazó sáv aljához, na meg persze a Bitcoin is okozhat meglepetést.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/AXG7hFNa/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/PBb9pZE0/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BCH, ezt az oldalazás követést már tegnap úgy gondoltam átviszem 4 órás idősíkra, azonban ezt még mindig nem teszem, mivel ott sem lennénk okosabbak. Az oldalazó sávon belüli szaggatott vonalak az utóbbi kettő lehetőségnél meghiúsultak, ennek nekifutunk harmadjára, de eredményt csak akkor érhetünk el ha 200-300$-os emelkedéssel ebbe a Bitcoin is besegít.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/hbSSTuSE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6rdJTZ4A/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEO, az oldalazó mozgással, tovább erősödött a nyomás a kék támaszon, tehát azt a mozgást folytatjuk, amit Szeptember végén elkezdtünk csak most egy lépcsőfokkal lejjebb folytatjuk. Elég jól érzékelhető az-az igény, ami a Bitcoin emelkedés várására támaszkodik, viszont hogy ezt 26.-áig tartani lehet az eléggé kétséges. Tehát megoldás lehet ha kiugrik a Bitcoin és magával húzza az itteni árat, majd ha igény van további időhúzásra, azt viszonylag jobb helyen tehetnénk 20$ környékén.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/EzV0lLEM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/eF4HQT38/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszthttps://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Push the Button és ébreszd fel Csipkerózsikát!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 10.08!

BTC, tovább szenvedünk, pontosabban tovább szenved az ár, amire értelmes magyarázatot nem nagyon lehet találni, mert az nem indok hogy várunk egy durván 2 hét múlva bekövetkező döntésre. Az utóbbi ETF halasztásokból már levághatta volna mindenki, hogy itt nem az a lényeg, lesz e döntés vagy nem, olyan valakik rángatják a fonalakat, akik biztos nem a Bitcoin és crypto javára fognak dönteni, hanem inkább a saját zsebük hasznára!
A charton látható mozgásban kisebb sikert értünk el azzal, hogy a barna körrel jelölt területre sikerült nem éppen leszúrni, de a hirtelen csökkenés végén egy apró leszúrás mégis látható. Erről a területről szintén ahogy vártuk megindultunk a zöld oldalazó sáv teteje irányába, ahol ismét láthatunk egy felszúrást. Ez a felszúrás ára után, hogy folytatódhat az oldalazás és ebből ha kilépünk csökkenő irányba, akkor a kék támasz 6,500$ környékén ismét elérhetővé válik. Emelkedésre abban az esetben számítanak ha most a mozgóátlagok környékéről, hirtelen irányt vált a mozgás, majd kilépünk felfelé.

Napos: a tegnapi gyertya bizonytalanabb képet mutat, mint az azt megelőző kettő nap kisebb testtel rendelkező gyertyái, viszont még ezzel sem lógunk ki a sorból. Tegnap kiraktam a Facebook poszt alá egy videót, ahol ahhoz hasonlították helyzetet, mint mikor a kuktában nő a nyomás és van az a pont, amikor már ki kell engedni a gőzt, illetve ha már a gőz is sok, akkor nincs más hátra mint a robbanás. Tehát ez a robbanás lefordítva a chart nyelvére, annyit kell jelentsen, hogy főleg ezzel a majdnem 1 hónapos várakozó állásponttal összegyűlt annyi vállalkozó megbízás, ami valamelyik oldalra elgyengülése esetén kirobbanásszerű megindulást válthat ki a másik irányba. Ez véleményem szerint emelkedéshez vezethet, mivel csökkenő irányba jelenleg nem indokolt ilyen nyomásnak a feltorlódása és ez a 6,000$ tényleg az alja, akkor nincs is hova nyomni, tehát marad Long irány, ami úgy gondolom a jelenleg elhelyezett eladási megbízások visszavonása esetén 7,700$ környékén elhelyezett vételi megbízással aktiválódásával járhat. A Szeptember 5.-ei lefordulás 7,400$ környékéről is valami hasonló indokolhatta, ez elég határozottan 6,121$-on megállt és onnantól kezdődően kisebb emelkedéssel, de beálltunk erre a várakozó álláspontra,  amit az ETF halasztás szépen jól meg is erősített!

BTCUSD Short/Long chartok: miután a bikák 26 ezer környékén konzerválták álláspontjukat, hasonlóképpen cselekedtek a macit 31 ezer környékén, szépen kialakítottak egy egész napos állóháborút,  majd talán a nap végén a kantinban közösen is söröztek. Tehát az eladók részéről most sem látom azt a nyomást, ami egy nagyobb visszaesést tudna eredményezni, hasonló mondható el a vevők részéről is, akik szintén nem mutatja azt a robbanást elősegítő aktivitást, ami eredményre vezethet. Viszont szerintem a helyzet jelen álláspont szerint, csak az eladók tovább hátrálásával válthat ki, áremelkedést előidéző állapotot!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/Nkh9U1X0/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/HKCp4uLQ/

Hetes idősík, az utolsó gyertya, ami a múlthét mozgását szeretné mutatni, szinte nem is látszik, sőt aki látni akarja annak ajánlom a nagyító elővételét. Ennyire bizonytalan gyertyát mostanában nem nagyon láthattunk, az utolsó tavaly szeptember közepén(zöld körrel bekarikázott rész) volt látható és ha megnézzük, mi történt az azt megelőző hetekben, illetve mi történt ezt követően, akkor talán mindenkit meggyőz a látványt és a napos idősíkon említett kukta hasonlat kicsit megmagyarázhatóbbá válik.  Ettől még nem megyünk azonnal a holdra, de ha az előjelei mutatkoznak akár 1,000$-os bika gyertya formájában, majd ehhez hasonló mutatványt sikerül megismételni, ott eljuthatunk arra a pontra, ahol már a kukta sem bírja a nyomást.


Pillanat kép órás: https://www.tradingview.com/x/D6thaaQ4/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/U6LFyVCc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NaPRL5YO/
https://www.tradingview.com/x/4fHscqgJ/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/qi3GDTTG/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/3dQICeQa/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, viszonylag biztosabb a helyzet, mintha elértük volna tegnap a kék háromszög támaszát. Ez a visszaforduló talán megköszönhető a tegnapi Bitcoin alvó állapotnak. Ennek a megismétlése nem kizárt, ami csak használna az altoknak, de akkora eredményt, hogy egy biztonságos szintre tudjanak helyezkedni, ettől sajnos nem várhatjuk. Tehát mondani se kell, bármilyen hirtelen mozdulatot csinálni a Bitcoint, bármelyik irányba, annak azonnal láthatjuk a reakcióját,  de csak az emelkedést tudjuk hasznunkra váltani.
 
Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FeUpSVjX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/qovxmYRT/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZEC, kezdeti lépések a C pont kialakítása után jók voltak, majd a piros sávból kilépést követően egy hirtelen bika gyertyával ez meglett erősítve. Ezt követte a tegnapi nap, ahol a Bitcoin egész napos alvajárása következtében mindenki bealudt, illetve ez a kicsi mozgás ami történt az 4 órás idősíkon szinte észrevehetetlen, de annyi eredménye volt, hogy a lila támaszon átlépő és tovább eső mozgás megtorpant.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Ta83C8Hx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/CgRbG8BU/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DASH,  feljebb léptem 4 órás idősíkra, mivel az órás mozgással már nem sok minden érzékeltethető.  Itt lényegében azt a piros háromszöget láthatjuk, ami napos idősíkon árbóca lehetőségként van feltüntetve, de sajnos eredményt addig ezzel sem lehet elérni, amíg a Bitcoint ki nem sikerül zökkenteni a jelenlegi tetszhalott állapotából. Visszatérve a piros háromszögben látható mozgásra, most a támaszról kellene eljutni az ellenállásra, ami tempótól függően a piros zóna átlépését is jelentheti, sőt ha sikert akarunk elérni, akkor ezt kellene lássuk, különben a piros zónából visszafordulunk a támaszra.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/MqDc8hZ1/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/lRHV1qfu/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, Csipkerózsika alszik a zöld színű üveg koporsójában,  kb ezzel a hasonlattal lehet a jelenlegi helyzetet jellemezni. Az altatást a Bitcoin biztosítja, viszont hogy rémálom lesz e az ébredés vagy jön a királyfi és megyünk a holdra, ezt még hétpecsétes titok fedi, de mivel meséről van szó, így a vége valószínű Happy End! Jó éjt gyerekek! XD 
Vége a mesének vissza a valóságba,  ahol egyenlőre nem nagyon térünk el a mesében látható szituációtól, mivel szó szerint arra várunk, hogy a Bitcoin mögött állok végre eldöntsék mit is szeretnének, ez rövid távon az itteni ár tekintetében 55$ vagy 62$ irányába történő elmozdulást fog jelenteni.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/KFo4iLtv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wySKJ294/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, talán megnyugodni látszik a helyzet és ez a szombati hirtelen visszaesés teljes mértékben korrigálása kerül. Ezt a teljes mértékű helyreállítást kell lássuk ha a jelenlegi mozgás áttudja törni az 50-es mozgóátlagot, majd megállíthatatlanul robog tovább a 200-as mozgóátlag 0.53$ környéki érintése irányába. Erre az emelkedésre talán még azelőtt sor fog kerülni, hogy a Bitcoin döntésre jusson a jelenlegi állapotát illetően. Tehát újra elfoglalhatjuk, azt az általam biztonságosnak gondolt lila vonalakkal határolt területet, ahonnan viszonylag jó pozícióból figyelhetnénk a Bitcoin mozit!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/ZVKaVhyK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0cYS6LLw/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REP, mondhatnánk izgulunk, hogy is alakul a folytatás, de ha ránézünk erre a hosszú oldalazó mozgásra, akkor inkább elalszunk.  Ezt nagyon nem kell túlgondolni, feltéve hogy akár most vagy már előzőleg a sárga színnel jelzett támaszoknál elhelyezte mindenki megfelelő vételi pozícióját a többit meg rábízhatjuk Bitcoinra és az előtte lévő megállíthatatlan a fejlődésre!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/mcOuOCIJ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/sVIbmyV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETC, az itt átható mozgás sem lóg ki a többiek esetén is látható várakozó sorból. Ezen az oldalazáson belül egy kék enyhén csökkenő sávval is elég jól követhető a mozgás, illetve egy zöld háromszöggel, ami árbóc lehetőségként biztosíthatná a 13$-os ellenállás elérését.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/spMBaNDM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ZlraWRED/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XMR, a kék háromszög támaszát tovább feszíti a nyomás, viszont itt már nincsen gondolkodásra lehetőséget adó terület, a háromszög csúcsából valamelyik irányba határozottan meg kell indulni. Reményeink szerint ez felfelé fog megvalósulni, de ha fogadni kellene, nagyon kicsi odds-szal adnák a fogadóirodák, a fel és le elmozdulás esélyét.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/T3CztbRt/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/zMPim8uB/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NXT, ez az utolsó zöld színnel berajzolt oldalazó sáv kellene hogy ugródeszka legyen a piros zónába, illetve eredmény elérés tekintetében a piros zóna fölé. Ezt azonban saját erőből nem tudja elérni a mozgás, csak megfelelő Bitcoin segítséggel, viszont egyenlőre még azt sem tudjuk, hogy a Bitcoinnak ki adja meg az ehhez szükséges segítséget.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/5caxWESs/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bvV8NmkY/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STR, az oldalazó mozgás követése azért is fontos, habár a kilépési irányt biztosan nem lehet eltalálni és biztosra még akkor sem mehetünk ha jól látható módon kiléptünk valamelyik irányba, de a vissza-teszt elmaradása például jelen esetben csökkenő irányba, arra lehet jelzés hogy ennek a veszélye árulhat.  Tehát marad a szurkolás és ha a Bitcoinnak nem is sikerül elmozdulni, erről a 6,600$ környéki szintről, de talán az altokra megnyugtatóan fog hatni.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/1hOhBtb3/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/Ltx3JGmf/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BCH, az oldalazó sávon belül követett mozgás, ismét annál a szintnél van, ahol az előző két esetben a kék szaggatott vonallal jelzett emelkedési lehetőség meghiúsult. Ennek a meghiúsulása a 200-as mozgóátlag környékéről volt látható, az előző két esethez képest a mostani szituáció annyiban más, hogy most nagyobb nyomás nehezül erre a mozgóátlagra, ami egy határozott 20-30$-os bika gyertyára vár.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/nirRahTK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/SJxMukcA/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEO, közelebbről se látnánk többet, de talán ezzel a hosszan elnyúló háromszöggel, illetve 30%-os emelkedési lehetőséggel fűszerezve jobban átjön, milyen magasra kellene eljutni és hogy ehhez nem elég, még egy néhány 100$-os Bitcoin segítség sem, itt már jelentős, akár 1,000$-os emelkedésre is szükség lehet. Ezen emelkedési lehetőség meghiúsulását a zöld színnel látható csökkenő ív lehet akadálya, ami a 22$-os szint alá szoríthatná be a mozgást, akár több hónapra is!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/sDwvBIsv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/WgcJ0WV1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egyenlőre nem kapott zöld lámpát, az emelkedés!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 10.09!

BTC, tegnap dél környékén sikerült megnyomni az árát, ami egy 200$-os kiugrásszerű emelkedést eredményezett és a dolgok érdemi része ennyi is volt, azóta a piros színnel berajzolt háromszög fogságába kerültek a gyertyák. Erről a piros háromszögről már az este posztoltam egy képet, de akkor még a kék színnel látható támasz jelenítette háromszög alját.  Viszont hogy ebben a módosított formában, sikerül e eljutni a kék ellenállásra, az majd ezután derül ki. Ezt a háromszöget az oldalazó sávból kilépés utáni vissza-tesztként is felfoghatjuk, de hogy sikerül e 6,700$ környéki kilépés utáni ellenállást átlépni, az még rejtély, de ha sikerül, akkor valószínű nyert ügyünk van.
Ezek eddig apró részlet kérdések voltak, a fő kérdés hogy a kék emelkedő háromszögből, milyen módon fogunk kilépni és ez mennyire fog tetszeni azoknak, akik mesterségesen 6,000$ környékén tartják az árat.

Napos: tulajdonképpen itt csak a gyertyákból tudunk érdemi információt leszűrni, illetve az utóbbi hetekben ebből is csak nagyon keveset. Tegnapi nap információja, hogy határozottan átléptük az 50-es mozgóátlagot, ezt a mai nap megerősíthetjük a tegnapihoz hasonló gyertyával, amellyel elérnénk a kék ellenállást vagy az órás idősíkon rajzolt háromszög eredménye egy oldalazás lesz és a tegnapi gyertyához hasonlóval max holnap szolgálhat a mozgás. A dolgok lényege, hogy tovább zajlik az időhúzás, ami így a vége felé elég szenvedős, de mintha a maciknak kellene több energiát befektetni abba, hogy 6,500$ környéken próbálják tartani az árat.

BTCUSD Short/Long chartok: ahogy azt a Facebook poszt alatt valaki meg is említette, semmi újdonság nem volt a tegnapi történésekben, viszont a cél is ennek a kiderítése volt, van e változás és a jelek szerint egyenlőre nincs. Mai nap célja ugyanaz, tehát hogy az órás árbócnak megfelelően sikerül e még egy ugrást végrehajtani és hogy arra milyen módon reagálnak a macik. Tegnapi short chartot  megnézve azonnali reakciót láthattunk a kiugrásra, ennek eredménye a háromszög, amelynek sikere azon múlik,  az eladók vagy a vevők teszik meg a következő lépést.  Tehát ha a bikák lépnek először és erre a tegnapi gyertyához hasonló 1500-as gyertya lesz a válasz, akkor az ár megállhat 6,800$ környékén, de ha a kiugrásra 3000 emelkedés a válasz az még egy fordulatot is eredményezhet, amivel viszont mindenki jól jár ha a bikák kiugrására a macik reakciója minimum 1500 vagy azt meghaladó visszalépés, ez biztosítaná a lehetőséget továbblépésre 7,000$-os szintek irányába!
Short chart: https://www.tradingview.com/x/doH15HIx/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/8dpKwtxG/

"Hetes idősík, az utolsó gyertya, ami a múlthét mozgását szeretné mutatni, szinte nem is látszik, sőt aki látni akarja annak ajánlom a nagyító elővételét. Ennyire bizonytalan gyertyát mostanában nem nagyon láthattunk, az utolsó tavaly szeptember közepén(zöld körrel bekarikázott rész) volt látható és ha megnézzük, mi történt az azt megelőző hetekben, illetve mi történt ezt követően, akkor talán mindenkit meggyőz a látványt és a napos idősíkon említett kukta hasonlat kicsit megmagyarázhatóbbá válik.  Ettől még nem megyünk azonnal a holdra, de ha az előjelei mutatkoznak akár 1,000$-os bika gyertya formájában, majd ehhez hasonló mutatványt sikerül megismételni, ott eljuthatunk arra a pontra, ahol már a kukta sem bírja a nyomást."


Pillanat kép órás: https://www.tradingview.com/x/T2aGjVnp/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/LvET1YSq/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vCIbQuZ6/
https://www.tradingview.com/x/gKAhvvuA/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KXp9rsDz/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/gxiyvd6M/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, a kék háromszögön belül már nem fogunk visszaesni a támaszra, erre már csak ezen kívül kerülhet sor, de reméljük ez sikerül elkerülni, amiben legnagyobb segítség lehet a Bitcoin órás chart látható árbóc lehetőség sikere. Ezzel kiugassál még mindig a veszélyes piros zónában lennénk, itt ismét a Bitcoin segítségére szorulnánk, ahol remélhetőleg az eladók ismét nem azon fognak tevékenykedni, hogy lenyomják az árat.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/yf9TAgCr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rSzgupD9/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZEC, a tegnap Bitcoin 200$-os emelkedést, ennél jobban is kihasználhatta volna a mozgás, szerintem a 133$-os ellenállást el kellett volna érjük. Na mindegy, talán a következő esetleg a mai hasonló emelkedésnél ezt kihasználjuk, ami a zöld ellenállást elérve megerősítheti a a zászló lehetőségnek megfelelő további emelkedést. Napos tekintetben, de itt is jól láthatjuk 144$ magasságában megerősítés kaphat egy kisebb emelkedő trend, tehát pozitívra fordulhatnak a dolgok ha valakik ismét nem rontják el sokak jókedvét.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/k380o7Do/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/1HRf3KzU/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DASH,  nagyon nagy szükségünk lenne arra, hogy a Bitcoin ma jól teljesítsen!  Viszont a tegnapi 200$-os  Bitcoin emelkedésre látható reakció, itt is elmarad attól, mint amit legalább a 200-as mozgóátlag elérésével kellett volna lássunk, ami egy esetleges mai hasonló támogatással 200$ magasságban elérhetővé tette volna az ellenállást. Tehát ha a Bitcoin részéről sikerülne megismételni a tegnapi emelkedést és azt itt megfelelő módon sikerülne lereagálni, akkor még a piros ellenállás elérése is összejöhet.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/FifQw5zH/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YVPNyHL5/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, talán mintha azt látnánk, ami a tegnapi kívánság volt, tehát hogy végre eldöntsék a Bitcoin mögött állók mit is szeretnének. Kiléptünk ebből az oldalazó zöld sávból, majd ezt követően egyenlőre tökéletesnek tűnő vissza-teszt alakul ki, már csak az a kérdés, ebből sikerül e újra emelkedésre váltani és piros színnel behúzott ellenállás átlépését követően eljutni a 62$-os ellenállásra.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1NPxAHJc/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/yogP9uyv/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, tegnap még azon izgultunk sikerült e átlépni az 50-es mozgóátlagot, most pedig ez a kérdés sikerül e fölötte maradni. Ez a fölötte maradás, jelen állapot szerint csak a Bitcoinnon múlik, igaz a mozgóátlagra visszaérkezés nem a Bitcoin műve, hanem hogy a nagy várakozásban elmaradtak a vevők. Reméljük ezek a vevők megérkeznek és a tervektől kicsit eltérve, de elérjük 0.52$ magasságában a 200-as mozgóátlagot.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/f97ai3JL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/tlc2IewZ/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REP, ez egészen jól sikerült, legalábbis ami a kék ellenállás elérését jelenti. Ha tökéletes lesz a folytatás, akkor a jelenlegi kisebb visszalépés az 50-es mozgóátlag elérését követően, újra emelkedése vált. Viszont ahogy mindenhol, itt is meg kell említeni, ezzel a lehetőséggel is nagy eséllyel csak akkor élhet a mozgás, ha legalább olyan segítség érkezik a Bitcoin részéről, mint a tegnapi 200$-os! Tehát ha minden jól alakul, akkor a 14$-os ellenállás elérhető lehet, ennél nagyobb akár a zöld oldalazó sáv tetejét elérő mozgáshoz, egy a tegnapihoz képest még jobb reakció szükséges.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/SMH8nm1U/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RA4wbWhM/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETC, a kék csökkenő sávon belüli mozgás, mint látjuk eléggé kimaxolta határait, folytatásban lefelé kilépést kellene lássunk. Kilépés követően, még a zöld háromszögön belül bonyolódhat a helyzet. Tehát a kék sávból kilépést követően, a zöld ellenállásról lenne ideális egy vissza-teszt a kék ellenállásra, majd ezt követően a nyílnak megfelelően, végre az árbóc lehetőség is megmutathatná mit tud, de még itt sem lesz egyszerű a 13$-os ellenállásra vezető út, mivel az 1 hónapos zöld oldalazó sávból is ki kellene lépni!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/K2qELMcK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ZfoyMq77/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XMR, ahogy látjuk van még hova feszíteni a húrt, de hamarosan ki fog derülni, délibábot kergettünk vagy valóban a lehetőség és a háromszög határait teljesen kihasználva egy rakétával érkezik a válasz. Illetve még az is nagy kérdés ha megérkezünk a háromszög csúcsához és ebben az időpontban nem érkezik támogatás a Bitcoin részéről, akkor mi válthatja itt ki, akár a 135$-os ellenállást elérő kiugrást!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/bhQC9MTX/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/0G3Lfoch/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NXT, eléggé letisztult a mozgás és ez nyugalmat is sugall, csak éppen ezzel nem megyünk semmire, ami azért is fura, mivel jól látható módon a tegnapi Bitcoin 200$-ra szinte semmi reakció nem volt. Így nehéz dolgunk lesz, ezen a hozzáálláson javítani kell és ki kell használni minden Bitcoin nyújtotta segítséget!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/M1cNWj2o/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2GG6sull/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STR, hasonló, kiugrás utáni korrekciót követő oldalazó mozgást, csak jobban elnyúlva az XRP charton is láthatunk, de hogy igazán hasonló szituációban tudjuk elhelyezni magunkat, egy ilyen kiugrásnak illetve oldalazó mozgásnak, bőven a 0.29$-os ellenállás fölött kellene kialakulni. Viszont egyenlőre beérjük kevesebbel is, ha ebből a szituációból sikerül a 0.29$-os ellenállást elérni, esetleg átlépni.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/J4yar8K7/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2XjkaWbL/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BCH, az oldalazó sávon belül talán átléptünk a holtponton, ha a 200-as mozgó átlagot nevezhetjük holtpontnak. Ez egyenlőre még az utolsó szaggatott vonalnak megfelelően alakul, de ez az utolsó 14$-os visszalépés, ismét rezgeti a lécet. Ez azt mutatja, szépen kihasználtuk a Bitcoin 200$-os emelkedését, aminek ha komolyak a szándékai, akkor további emelkedési lehetőségekkel az 597$-os ellenállás közelében kerülhetünk.
Napos tekintetben 13 nappal ezelőtt sikerült a piros ellenállást határozottan áttörni, ezt követte egy korrekció, majd a jelenlegi hosszú oldalazás eredményeként, rátapadtunk az 50-es mozgóátlagra, ahonnan a jelek szerint, csak valami nagy dolog tudja kizökkenteni a mozgást!

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/gFf05XLz/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/F5wClDjk/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEO, kék ellenállás, ami most került behúzásra, csak mint ijesztgetés lehet szerepe, mivel ennek a párja, tehát kék támasz közösen egy háromszöget rajzolnak ki, ami a megelőző 25$-os csökkenő mozgással, egy csökkenő irányú árbóc lehetőséget vizionál.  Ennek azonban, az a tény ellent mond, hogy -8$-ra kapunk egy jelzést, aminek a lehetősége nagyon kevés szinte nulla. Amire mi figyelünk az a 30%-os emelkedési lehetőség, ennek érdekében kellene lehetőség szerint egy Bitcoin emelkedést jobban kihasználni mint azt tegnap láthattuk.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/vcbI60Ls/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/63uJ6OSn/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

netbit

A bithumbon (korea) érdekes mozgások vannak, az akár jó jel is lehet. Gyakran onnan indulnak a pumpák.

Dolce

#2809
Idézetet írta: netbit Dátum október 09, 2018, 02:17:20 DÉLUTÁN
A bithumbon (korea) érdekes mozgások vannak, az akár jó jel is lehet. Gyakran onnan indulnak a pumpák.

ez viszont nagyon ijesztő.
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-signal/

az NVT (bitcoin P/E mutatójának tartják sokan) csúcson van, túlértékelt a piac. tehát ez alapján max kisebb bull trap lesz vagy beesés és nem tartós nagy emelkedés

Til

Idézetet írta: Dolce Dátum október 09, 2018, 10:16:13 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum október 09, 2018, 02:17:20 DÉLUTÁN
A bithumbon (korea) érdekes mozgások vannak, az akár jó jel is lehet. Gyakran onnan indulnak a pumpák.

ez viszont nagyon ijesztő.
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-signal/

az NVT (bitcoin P/E mutatójának tartják sokan) csúcson van, túlértékelt a piac. tehát ez alapján max kisebb bull trap lesz vagy beesés és nem tartós nagy emelkedés
2017 végén nagyon túlértékelt volt 18K környékén, most 6.5k-n extra nagyon túlértékelt. :)
C:\> del c:\command.com

Dolce

#2811
Idézetet írta: Til Dátum október 10, 2018, 07:27:26 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum október 09, 2018, 10:16:13 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum október 09, 2018, 02:17:20 DÉLUTÁN
A bithumbon (korea) érdekes mozgások vannak, az akár jó jel is lehet. Gyakran onnan indulnak a pumpák.

ez viszont nagyon ijesztő.
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-signal/

az NVT (bitcoin P/E mutatójának tartják sokan) csúcson van, túlértékelt a piac. tehát ez alapján max kisebb bull trap lesz vagy beesés és nem tartós nagy emelkedés
2017 végén nagyon túlértékelt volt 18K környékén, most 6.5k-n extra nagyon túlértékelt. :)
mert még kevesebben használják naponta a btc-t tranzakciókra, mint akkor. ha megnézed 14-ben a btc csúcson magas volt az nvt, harmadolódott az árfolyam, kis erősödés és megint magas volt az nvt, jött is a további btc esés.

Til

Idézetet írta: Dolce Dátum október 10, 2018, 08:06:02 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Til Dátum október 10, 2018, 07:27:26 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum október 09, 2018, 10:16:13 DÉLUTÁN
Idézetet írta: netbit Dátum október 09, 2018, 02:17:20 DÉLUTÁN
A bithumbon (korea) érdekes mozgások vannak, az akár jó jel is lehet. Gyakran onnan indulnak a pumpák.

ez viszont nagyon ijesztő.
http://charts.woobull.com/bitcoin-nvt-signal/

az NVT (bitcoin P/E mutatójának tartják sokan) csúcson van, túlértékelt a piac. tehát ez alapján max kisebb bull trap lesz vagy beesés és nem tartós nagy emelkedés
2017 végén nagyon túlértékelt volt 18K környékén, most 6.5k-n extra nagyon túlértékelt. :)
mert még kevesebben használják naponta a btc-t tranzakciókra, mint akkor. ha megnézed 14-ben a btc csúcson magas volt az nvt, harmadolódott az árfolyam és még még mindig magas volt, jött is a további esés.
Igaz.

Más: Az nem lehet , hogy a BTC 6.5k körüli ár azért van esetleg mesterségesen e körüli árszinten tartva, hogy az ETF döntést tudjon hozni? Hogy nézne ki , ha 6k-ről felugrik 10k-ra onnét meg 5k-ra leesik és rá pár napra megszületik a döntés, hogy ez bizony egy manipulálhatatlan jó befektetés.
C:\> del c:\command.com

Karcsi papa

Mindenki marad a seggén, ezt üzenik a macik!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 10.10!

BTC, utólag mondhatjuk, ez már 2 nappal ezelőtt eldőlt, amikor egy 200$-os erősödésre rögtön jött a védekezés, majd 1 napra beálltunk várakozó álláspontra, ez volt az a háromszög, ami tegnap még egy árbóc lehetőséget jelzett. Most egy hirtelen csökkenő mozgás leszúrt a kék zónába, illetve a kék támaszra, de ez még kevés infó, várjuk meg itt most vissza  fordulunk vagy még leszúrásokkal próbálkozik a mozgás. Reméljük a kék zónát és támaszt nem hiába követjük hetek óta és remélhetőleg ez legrosszabb esetben még 2 hétig nem is fog változni.

Napos: a tegnapi gyertyával még megbarátkoztunk volna, a maival azonban nem fogunk ha a jelenlegi formájában vagy még durvábban zárja majd a napot.  Viszont ha megnézzük az előzményeket, akkor ezzel a gyertyával sem lógunk ki a sorból. Egyelőre még a kék háromszögön belül vagyunk, remélhetőleg ez így is fog maradni és ha mindenképp oldalazással kell folytassuk, akkor maradunk az egyre szűkülő  háromszög keretein belül.

BTCUSD Short/Long chartok: tehát ahogy az elején is kezdtem 2 nappal ezelőtt megpróbáltak a bikát meglógni,de sajnos nem jutottak messzire, mivel a macik is készenléti állapotban voltak és azonnal reagáltak a kisebb kiugrásra. Ezt a bikák részéről további próbálkozás már nem követte, beálltak várakozó álláspontra, de ugyanezt tették a macik is. Ennek látjuk most a folytatását, ahol a macik úgy néz ki nem kockáztatnak és vissza nyomják az árat vagy legalábbis megpróbálják, viszont hogy ez sikerrel jár e, azt majd csak később tudjuk meg egyelőre határozott szándékot mutatnak.
Short chart: https://www.tradingview.com/x/Z9KPVZmX/
Long chart: https://www.tradingview.com/x/foB6cHLu/

"Hetes idősík, az utolsó gyertya, ami a múlthét mozgását szeretné mutatni, szinte nem is látszik, sőt aki látni akarja annak ajánlom a nagyító elővételét. Ennyire bizonytalan gyertyát mostanában nem nagyon láthattunk, az utolsó tavaly szeptember közepén(zöld körrel bekarikázott rész) volt látható és ha megnézzük, mi történt az azt megelőző hetekben, illetve mi történt ezt követően, akkor talán mindenkit meggyőz a látványt és a napos idősíkon említett kukta hasonlat kicsit megmagyarázhatóbbá válik.  Ettől még nem megyünk azonnal a holdra, de ha az előjelei mutatkoznak akár 1,000$-os bika gyertya formájában, majd ehhez hasonló mutatványt sikerül megismételni, ott eljuthatunk arra a pontra, ahol már a kukta sem bírja a nyomást."


Pillanat kép órás: https://www.tradingview.com/x/FL9j6GtX/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/SbyteQCu/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vsgKwzdo/
https://www.tradingview.com/x/6inecpMg/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/ch0TvWlg/
Tavaly!: https://www.tradingview.com/x/7fvMxxv6/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETH, remélhetőleg nem most fog összedőlni az a kártyavár, amit a kék háromszögben hetek alatt felépítette a mozgás. Ebből jól csak emelkedés esetén jöhetünk ki,  ami annyit kellene jelentsen, hogy a jelenleg támaszt biztosító háromszögről ez a lassú csökkenő mozgás megfordul. Ehhez ugyebár az kellene, hogy a Bitcoin mozgása, amit egyelőre kíváncsian figyelünk hogy is alakul, szintén összekapja magát és letörli a macik lelkesedő hangulatát.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/RZ1rUTYG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/w8fbu75m/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZEC, jelenleg az itt látható a mozgás se nevezhető a legjobbnak, habár a mozgás szinte egy helyben toporog napok óta. A lila háromszögben gondolkodásról lehet hogy le kell mondjunk, ha tovább folytatódik ez az oldalazás, csökkenéssel remélhetőleg nem kell számoljunk. A zöld zászló lehetőség továbbra is játékban van, viszont jó lenne megerősíteni a csökkenő sáv ellenállását, amit egyenlőre az oldalazó mozgás meggátol.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/RwQYCtgY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/udUEdHmr/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DASH,  nem sikerül átlépni az 50-es mozgóátlagot, ennek következtében beszorultunk a piros támasz fölé, itt kellene most egy segítség a Bitcoin részéről, de mint már írtam egyenlőre a Bitcoin is azzal küzd, hogy a saját kék háromszög támasza fölött tudjon maradni. Erre mondhatnánk lyukas csónakkal nem könnyű a viharos tengeren fennmaradni, de remélem mindkét oldalon megpróbálkoznak azzal hogy ez sikerüljön.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/HgctJH3m/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ji2xZ6le/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LTC, ezt egyenlőre egy nyugodt mozgásnak is nevezhetjük amit látunk, de remélhetőleg ennél jobban nem is fog  eldurvulni a szitu és Max az oldalazó sáv aljából 0.57$ környékéről lassú mozgással ismét felfelé próbálkozunk.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/q7S3XS8d/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/kla08PaS/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XRP, sajnos nem világos milyen szándékok uralkodnak jelenleg, oldalazásra hajazó mozgást látunk 4. napja, de igazából nem megállapítható hogy a 0.43$-os támasz vagy a lila vonalakkal határolt nagyobb sávba visszakerül a cél.  Attól tartok hogy a mozgóátlagok ismét árulkodnak a folytatásról, méghozzá azért mert utoljára mozgatlak kereszt a szeptember 21.-ei kiugrásnál volt látható és ez a végtelenségig nem tartható, amit az oldalazó mozgási és ez a kisebb vissza lépkedés egyre jobban közelebb hoz, ennek a mozgásnak a folytatásával nagyjából 2 nap múlva be is következett, tehát visszatérnénk a támaszra.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/hrUYC1Dx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/lEpN0tS5/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

REP, az utolsó gyertya próbálkozik áttörni a kék ellenállást, kíváncsian várjuk sikerrel jár e, ezt egyenlőre a Bitcoin sem igyekszik megakadályozni, visszatért 6,600$ környékére. Az elvárások ugyanazok mint tegnap, illetve azt is mondhatnánk ugyanazok mint akár 3 héttel ezelőtt, tehát elérni a 14$-os ellenállást vagy jobb esetben kilépni az oldalazó sávból.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7hu5DJNG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/IM75yGjF/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ETC, bonyolódik a helyzet, amiben egy rossz megemlíthető, méghozzá hogy a tegnapi mozgással nem értük el a zöld ellenállást, tehát nem konkretizáltuk a D pontot, ennek hiánya zavart okozhat a zöld háromszögön belüli mozgásban. Temetni azért még nem kell a helyzetet, legalábbis addig nem, amíg a zöld háromszög keretein belül vagyunk és a csúcs eléréséig akár még 3-4 napig is szórakozhat a mozgás.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/fJlLrOXg/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/p1Wl0lM3/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

XMR, ha nem ilyen nagy mértékben függnénk a Bitcoin mozgásától, akkor venném a bátorságot és azt mondanám készüljünk fel egy űrutazásra. Természetesen nem a kék nyíllal jelzett 20-30$-os emelkedési lehetőségre gondolok, hanem a napos idősíkon látható Elliott hullámnak megfelelő emelkedésre, viszont hogy ezzel sikert érjünk el kellene a 20-30$-os kezdőlökés. A kék háromszög tekintetében kisebb változtatással a csúcsokhoz kell igazítani a támaszt, tartva a háromszög formáját, de már igencsak feszül a húr.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/snMmssNh/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/AMmWsoP4/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NXT, attól függetlenül hogy az ár tekintetében nem állunk a legjobban, mégis hasonló nyugodtság fedezhető fel itt is, mint ami például az LTC charton érzékelhető.  Ez a nyugodtság beszorult egy oldalazó sávba, ettől főleg nem kellene hogy nyugodtságot sugározzon az összkép, mivel a folytatás főleg ilyen szűk sávnál eléggé bizonytalan.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/jfPvhtQP/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/paUVKd83/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STR, szintén nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól, de ez még mindig jobb mintha azt keresnénk hogy esetleges hirtelen csökkenő mozgásnak, hol lehet az alja. Csökkenéssel remélhetőleg nem kell számoljunk, max a 200-as mozgóátlag eléréséig ha feltétlenül szükséges és ha ez egy leszúrással történik, akkor még mindig maradunk a sávon belül, tehát egy fordulat is bekövetkezhet.

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/tYf1xdrT/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/8kZn6kzJ/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BCH, ezt a 12 napos oldalazó mozgást, lassan már elég vicces lesz követni,  mivel ahogy látjuk a 3. kék színre változtatott szaggatott vonalat követve sem sikerült eljutni a sáv tetejére.  Nem adjuk fel, legalábbis addig nem, amíg vagy ront saját helyzetén a mozgás és csökkenő irányba határozottabban kilép vagy végre sikeres lesz egy felfelé vezető mozgás, ami által sikerül ebből a csapdából kikászálódni. Napos tekintetben ez tovább feszíti a húrt, tehát jelenleg elég bizonytalan az 50-es mozgóátlag mennyire bírja a nyomást, illetve mennyire stabil ha erről el tud rugaszkodni az ár.

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/1OFlaDJW/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/RTMXMTm3/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NEO, várunk de sajnos nem tudjuk mire, tapsra hiába várunk azzal nem megyünk sokra, Bitcoinra is várunk, viszont egyenlőre ezzel sem megyünk sokra, illetve várunk az önerőből történő remélhetőleg emelkedő mozgásra, ennek még kevesebb jele van.  Tehát a legjobb ötlet ha tovább is várunk, esetleg ha ti tudtok valamit, mire várunk, akkor azt írjátok meg hátha okosabb lesz mindenki!

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/UCunNgbY/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/2NCgKre1/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napi elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Dolce

#2814
Idézetet írta: Karcsi papa Dátum október 10, 2018, 12:29:28 DÉLUTÁN
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vsgKwzdo/


én is ezt az 5k-t érzem lassan hetek óta, így hogy beszakadtunk, pláne. meg is nyitottam a shortot addig bitmexen

netbit

A kuktarobbanás elmaradt, sőt vákuum jött létre benne  :D

Dolce

#2816
Idézetet írta: netbit Dátum október 11, 2018, 03:15:05 DÉLUTÁN
A kuktarobbanás elmaradt, sőt vákuum jött létre benne  :D
úgy látszik ez az nvt grafikon fontos indikátor, részemről mindenképp az lesz innentől
mondjuk amíg az 5800 nem esik el, még előléphetsz nyertesként:)
hajrá, mert bár zömmel tetherben vagyok, 1-2 shitcoinban beragadtam, amit már értelmetlenség most eladni

Dolce

megint a tetherrel ijesztgetik a népet telegram csoportokban

netbit

Idézetet írta: Dolce Dátum október 12, 2018, 08:55:38 DÉLELŐTT
megint a tetherrel ijesztgetik a népet telegram csoportokban

Ilyenkor kell tetherbe tenni mindent :)

Én itt már nem shortolok még akkor sem, ha esetleg lemegy 6k alá, nagy részt hodl módban vagyok, egy kevéssel meg kereskedem, mert ilyenkor szép nagy mozgások vannak és van egy kis tartalék, ha még jobban lemegy. Szerintem több esély van arra, hogy a következő hetekben megindulunk 7-8k felé, minthogy lemegy 4-5k-ra. Lehet, hogy egy kicsit leszúrunk 6k alá az emelkedés előtt, erre tartalékolok egy keveset.

Aztán lehet, hogy ismét tévedek, már nem érdekel, akkor még egy év várakozás jön  :D

macsi

Idézetet írta: netbit Dátum október 12, 2018, 09:29:36 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Dolce Dátum október 12, 2018, 08:55:38 DÉLELŐTT
megint a tetherrel ijesztgetik a népet telegram csoportokban

Ilyenkor kell tetherbe tenni mindent :)

Én itt már nem shortolok még akkor sem, ha esetleg lemegy 6k alá, nagy részt hodl módban vagyok, egy kevéssel meg kereskedem, mert ilyenkor szép nagy mozgások vannak és van egy kis tartalék, ha még jobban lemegy. Szerintem több esély van arra, hogy a következő hetekben megindulunk 7-8k felé, minthogy lemegy 4-5k-ra. Lehet, hogy egy kicsit leszúrunk 6k alá az emelkedés előtt, erre tartalékolok egy keveset.

Aztán lehet, hogy ismét tévedek, már nem érdekel, akkor még egy év várakozás jön  :D

zoomolj mar ki egy kicsit az 5 percesbol mondjuk ugy az 1 hetesre es irasd ki a volument is. mibol kovetkeztetsz a 7-8k-ra?