Kriptovaluta tőzsdei kereskedés

Indította lakat, január 05, 2017, 09:02:41 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 11 Vendégek van a témában

Karcsi papa

Vihar előtti csend vagy már benne a csapdában

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.07.11!

BTC, remélhetőleg sokan egyetértenek ezzel, de szerintem, a jelenlegi helyzetre, a vihar előtti csend hasonlat illik a legjobban! A helyzet fura, mert ez a csend pozitív végkimenetelhez is vezethet vagy nem és akkor máris benne vagyunk egy másik szituációban, amikor belesétáltunk a csapdába és a vihar máris visszanyeri valós katasztrofális értelmét!

Órás idősíkkal kezdünk, mivel már ez is mutathat olyan információkat, amelyeket figyelembe véve elkerülhetjük a csapdába sétálást. A jelenlegi chartképet egészen a 40k-s szint környékén történő visszaesésig lehetne szűkíteni, de így, a 30k környéki történésekkel is megmutatható mire is gondol a költő.
Szóval, volt egy májusi, határozott 26k környékére történő visszaesés, majd egy korrekciós 31,440k-s szintre történő erősödés. Ennél a pontnál jöhetett a megnyugvás, ami eléggé elhúzódott, mindenki azt hihette nyeregben vagyunk, főként az újbóli erősödésnél, amellyel már 32k fölé szaladtunk, tehát új csúcson vagyunk! Immár másodszor, a márciusi hasonló szitu után, az új csúcs jelentette a következő csapdába sétálást!
Itt vagyunk a jelen szituban és mintha harmadszor is ugyanaz történne. Visszaestünk egy 17k környéki szintre, majd egy hirtelen korrekciós fordulattal jött a 21k környéki erősítés, amit egy ugyanolyan megnyugvó folytatás követett mint májusban és ebből jött is egy újabb erősödő folytatás 22,4k környékére. Ha a lila emelkedő csatornát is figyelembe vesszük, akkor ennek az erősödésnek a csatorna teteje lehetett a célszintje, amire jogosság lehettek a várakozások, mivel a csatornafelezőt is vissza-teszteltük!
Tehát ha harmadszor is ugyanazzal szituációval állunk szemben, akkor már benne álldogálunk a csapdában! A felismerés valószínűleg hasonlóan fog megtörténni, mint azt az előző háromszögből történő kilépésnél is láthatjuk, már csak egy a kérdés, jön-e az a végső pánik, amellyel pontot tehetünk, a csökkenő trendben mozgás gondolatainak végére.


4 órás idősík, továbbra is a káosz szigetének látszik. Sajnos sok az infó, nem tudni melyik visz vakvágányra, melyik visz be az erdőbe és melyik az onnan kivezető a helyes útirány. Ebbe az erdőbe, már júniusi 17k-ra visszanézéskor besétáltunk, ha visszatekernénk a háromszögbe sétálás előtti pillanatokra, akkor egy ugyanolyan sikertelen fej-váll szituációt láthatnánk, mint itt a csatorna kialakulásának kezdeti lépéseinél!
Egy wyckoff szisztémát is ráépítettem a történések lehetséges alakulásának folyamatára! Sajnos még mindig a B fázisban vagyunk, amelyben már az elmúlt héten erősítést kellene volna adjunk a támasz zónának, helyette kialakítottunk egy kövérebb ellenállási zónát, fokozva ezzel a feszültséget.
Van egy kék ötös szerkezetű csökkenő irányú mozgásunk! Ennek 5. hulláma, illetve annak zárása lehetne a támasz zóna megerősítése! Sajnos a lila emelkedő csatorna mindezek ellen játszik, ugyanis ha csatornát és az azt megelőző határozat csökkenést egy csökkenő irányú zászlóként kezeljük, akkor egy nagyon csúnya 10k-s mértéket is meghaladó árvisszaeséssel kell szembenéznünk!


Napos: egyelőre küzdünk a narancs csatornafelezővel, sajnos egyértelmű, pozitív jelekre utána történéseket nem nagyon találunk. Annak ellenére nem, hogy van egy félrevezető kék divergenciára utaló jelzésünk, ebből pozitív végkövetkeztetést nem lehet levonni, mivel, ha akartunk volna megoldást, azt már a júniusi történéseknél behúzzuk, tehát nem lépünk bele ugyanabba a csapdába, amelybe sajnos most is belelépni készülünk!
Az RSI csíkon is jól látszik, hogy volt egy ingerszegény csökkenő irányú mozgás, majd egy semmibe vezető fellángolás, arra viszont jó volt hogy vissza-teszteljük a két héttel ezelőtti csúcsszintet. Tehát ha jó az rsi, illetve a gyertyacsúcs megjelölés, akkor a következő lépés aljat találni!
Rosszak az előjelek, sőt úgy is mondhatjuk nagyon rosszak, mivel, ahogy már a kisebb idősíkokon is boncolgattam, ha egy történéssorozat harmadik fejezetében járunk és ha a végkimenetel is hasonló, akkor fel kell készülnünk arra a 10k környéki szintre (támasz zónába) történő mérgezésre! És az ide megérkezés még nem jelenti automatikusan a pozitív irányba fordulás kezdetét, mivel ha a kék Elliott számozás helyes, akkor meg egy kijózanító vissza-teszttel történő megérkezés is befigyelhet.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tovább fokozódik a bizonytalanság, ugyanis, mint látjuk további utánpótlás nem érkezik, nem pumpálódik tovább a lufi, vagy békésebb jelzővel élve, nem fér több a zsákba! Ha ez egy lufi, akkor elég durva és hirtelen ár visszaeséssel nézhetünk szembe! Viszont, ha csak egy teli zsák, akkor abból kiszámíthatóan és óvatosan is kezelni lehet a helyzetet, tehát húzni az időt.
Shorts oldalon érthetően óvatosak, mivel a kérdés ugyanaz! Lufi vagy zsák? Lufi esetén nyeregbe kerülhetnek, mivel a longs oldali pánik elkerülhetetlen, zsák esetén felmerülhet a tőkefedezet hiánya, tehát jelen szituban túl nagy a kockázat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/cvcZB7KC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/zGggwgV2/


Hetes idősík: a júniusi 17k-ra történő határozat visszanézéssel, akár rövidre is zárhatnánk a gondolatmenetet, erre a kék színnel felvázolt ABC hullámszerkezet, illetve a támasz zónába történő megérkezés is ráerősíthet! Bizonytalanság a kisebb idősíkok előrejelzései miatt lehetnek, a vevői oldal is beletette már a magáét és már csak egy apró szikra hiányozna, ami begyújtaná ezt a kilövésre várakozó rakétát!
Sajnos nem érkezik ez a szikra és minél tovább nyújtjuk ezt a rétest, az idővel ki fog szakadni én a bele helyzet töltelék is ki fog potyogni! Hasonlóan járhatunk a sok-sok longs pozícióval, ami hetek-hónapok óta kitartóan várakozik, viszont ha ebben van az összes megtakarítás, de a kassza üres, akkor tőkefelszabadításra van szükség és már csak az a kérdés, mennyien gondolkodnak ugyanígy nagyjából ugyanabban az időpontban.


"Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/JuDDt9uY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VkESYSEp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/snk3CVwq/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xLrRFaa5/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/n2ukI6m4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Uu8fiwZw/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/rUd7zLF9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/iBvYRPMA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/K6SdIkef/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/xFFr6IHk/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Semmi, de az jól megrágva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.07.25!

BTC, vannak néhányan, akik szerint a júniusi 17k-s aljnál lejjebb már nem valószínűleg megyünk. Rövid távon lehet hogy nekik van igazuk, szerintem is jók a közeli kilátások, de továbbra sem érezni azt a hangulatot, ami némi pánikkal fűszerezve hozná azt az ízt, amelybe vételi pozíciókkal, örömmel harapna bele mindenki!

4 órás idősíkon továbbra is ugyanazt a bő egy hónappal ezelőtt indult enyhén emelkedő, fogjuk rá oldalazó mozgást láthatjuk, amelyben egy intenzív visszaesést követően próbálunk megnyugodni.
Csatornából kitörési kísérlet volt 20-án, rajzoltunk és egy szép gyertyacsúcsot, majd visszatértünk a csatornába, amelynek ellenállása kapott is egy vissza-tesztet és meg sem álltunk a csatornafelezőig. Csatornafelezőről visszapattantunk, de a későbbi vissza-teszt sikertelen volt és a jelenlegi, azaz hétfő reggeli friss történések már a csatornafelező alatt, de még mindig egy a korábbi csúcsokhoz társítható, zöld színnel jelölt ellenállási zónában tartják az árat! Ebből a zónából, de az sem kizárt hogy csak a narancs színnel jelölt 200-as mozgóátlagról kapjuk meg azt a long lendületet, amellyel felkapaszkodhatunk a 28k környéki ellenállási zónába!
Ezt a felkapaszkodást nem csak az ellenállás igényli, hanem az Elliott számozással is látható 4. hullámnak szükséges korrekciós elvárások minimális kielégítése. Minimális, mivel a 17k-s jelenlegi aljunkra, vélhetően egy intenzív 3. hullámmal érkeztünk és erre a 3.hullámra felhúzott Fibonacci skála 38-as szintje, szintén ebben a 28k környéki zónába esik! Tehát ez a 28k környéki zóna, egy minimális korrekciós magasság, maximum szintben gondolkodva, a 32-34k közötti nagyobb jelentőséggel bíró zónát kellene meglátogassuk! Viszont a lényeg továbbra is változatlan, ez nagy valószínűséggel csak egy korrekció!


Napos: ráerősítve az iménti gondolatokra, itt már az is látszik, mekkora jelentősége lehet az esetlegesen szerepet kapó ellenállási zónáknak!
Ha csak a szürke zóna a célunk, azzal, ha hosszabb távú long terveim vannak, akkor nem igazán járunk jól.
Ellenben a zöld zónává, ahol már kilépnénk a csatornából és egy későbbi, a csatornára visszanéző kisebb vissza-teszt is megadhatná azt a jelzést, amelybe a vevői oldal is bátrabban bele tudna kapaszkodni és a 40-50k-s gondolatok is könnyebben eltudnának szabadulni.
Megtört a kék színnel behúzott, lassan 4 hónapos RSI ill. gyertyacsúcsok közötti divergens mozgás, ami szintén egy pozitív jelzés, tehát hacsak valamilyen ismeretlen (vagy hamarosan megismert inflációs) szándékok máshogy nem akarják, a júliusból hátralévő napok pozitív kicsengésűek lesznek!
Természetesen az ördög sem alszik és főként az utóbbi napokban kialakult  bizonytalan hangulatból  is gondolok én arra, hogy ebben az általam négyes hullámban várt csatorna tetejét elérő gondolatok is túlzóak és a folytatásban egy 17k alá benéző, új, remélhetőleg végső aljra van szükségünk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: megtorpanás jeleit láthatjuk longs oldalon, ekkora bizonytalankodással nem mostanában találkozhatunk és ha itt is megpróbálkoznánk az Elliott elmélet hullámainak felvázolásával, akkor azt láthatnánk, hogy most egy korrekciós gőzkiengedésre lehet szükség, majd ezt követően még lehet feszegetni a határokat.
Shorts oldalon továbbra is arra várhatnak, hogy a túloldal tisztázza szándékaid, mire is készülnek azzal a rengeteg megbízással. Esetleg az is lehet a kivárás oka, hogy tudják, sokáig nem fenntartható illetve fedezhető a vételi pozíció és előbb vagy utóbb koppanás a kivárás vége!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/u0HaxDz6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/mBL0UKTN/


Hetes idősík: szép nagybetűkkel jelölöm azt az ABC korrekciót, amelynek végső momentumához közelítünk, legalábbis ebben reménykedünk! Ha van erő, akkor már június végén odatettük volna azt a visszarántást, amellyel betakartunk volna 17k-s szintre leszúró gyertyát és a szürke ellenállási zóna is rég megkaphatta volna már a vissza-tesztjét. Tehát ha már bő egy hónappal ezelőtt letisztázzuk a szándékainkat, akkor az esetlegesen bekövetkező negatív folytatásnak (amelyet végső történésként szeretnénk látni ebben a short trendben), tökéletes támasza lehetett volna a 2017-19-es csúcsszinteknek köszönhető szürke zónában! Helyette most van izgulni való(természetesen jó értelemben), elegek vagy sem a 12k környéki gondolatok, esetleg 10k alá is vissza kell nézzünk.


"Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iob5seoM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ihpV4r9T/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/smNykeef/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/M9tVSchB/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/PFkXXeYV/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/WrCNNzJK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/DREeuuqf/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/MgaHEhy3/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/JIm64oxZ/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Vérszegény uborkaszezon!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.08.01!

BTC, uborkaszezon van, tehát a vérszegény történéseknek nem vagyunk híján. Június 22. óta kergetjük ugyanazt a mókuskereket, apró lépésenként még bele is látjuk a pozitív kiutat, de ha a nagy egészet nézzük, akkor ez délibábnak is tűnhet.

4 óra kezdésnek, ahol egy érdekesség van, méghozzá az a hosszan elnyújtott enyhén emelkedő long csatorna, amelytől várnánk a csodát. Csodavárásra is lehet játszani, hosszabb távon még értelmet is nyerhet a várakozás, viszont felesleges idegeskedés és kidobott idő, ami csak elveszi az egésznek az ízét.
A múlt heti körképben, csatornán belüli korrekciós mozgást vártunk, majd némi erősödés utáni csökkenő irányú kilépést! A korrekció tökéletes volt, fibo 61-ről, pont a csatornatámaszról fordult, majd sikeresen átszaladtunk a csatornafelezőn és kis híján újra az ellenállásra érkeztünk. Megálljt az előző csúcsszint jelentett, igaz kicsit fölé szaladtunk, de a fordulat határozott!
Ha maradunk a pozitív úton, akkor a felező is szerephez jut és ha csak nem vissza-teszt készül az előző csúcsra(ellenállási zónába), esetleg a csatorna ellenállására, talán még felfelé kilépés is összehozható!


Napos: történések is egy "csatornában" zajlanak, sokkal régebb óta és az irány is ellentétes! Amiért esélye lehet a 4 órás idősíkon történő felfelé kilépésnek, az itt is egy csatorna ellenállásra történő megérkezési lehetőség! Ellenállási zóna várja itt is az árat, de kilépéssel csak egy korrekciós visszalépés követően lenne reális számolni. Ettől függetlenül kiléphet sőt 33k magasságban várakozó ellenállási zóna csábító is lehet! Ha megtörténne ez a csodás kilépés és a cél valóban a zöld ellenállási zóna, majd onnan sikerülne vissza-tesztelni a csatornát és még a zöld ellenállási zónába is ismételten visszatérnénk, akkor jöhetnének azok a várakozások, miszerint itt még 40-50k-s keresnivalónk is lehet!
Abban az esetben, ha maradunk a csatornában, akkor semmi váratlan nem történik, az eredeti elképzeléseknek megfelelően zárjuk a 4. korrekciós hullámot és egy nagy rohammal, lehet nem olyan durván hogy 10k alá is benézzünk, de talán 12k-s aljszinttel pontot tehetünk, ennek a durván egy éves short trend folyamat végére.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is arra várunk hogy néni korrekciós tisztogatás történjen, valószínűsíthetően erre lesz szükség, különben észszerű megoldása nem születik ennek az állóháborúnak. Minden csak feltételezés és lehet azoknak lesz igazuk, akik a tőkeáttételes oldalról közelítik meg a miértet, viszont hogy nem egészséges és természetes ami itt történik, az szinte biztos.
Short oldal se véletlenül ilyen óvatos, mert ha mégis arra megy ki a játék, hogy még egy utolsó bedöntés, tehát beszálló előkészítés gondolata húzódik meg a háttérben, akkor felesleges és semmi értelme nincs költséges short pozíciókat kidobálni az ablakon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/c0CUAFnM/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WfiOwiMg/


Hetes idősík: szintén a csatorna, viszont, mivel a támasz jól láthatóan nincs megerősítve, ezért a fekete színnel behúzott támaszra hagyatkozva inkább egy ék forma a mérvadó és ha ez alapján gondolkodunk long irányú korrekciós folytatásban, akkor a 40k vállalkozások még a realitás talaján is mozoghatnak!
Kulcskérdés itt is a 28k környéki ellenállási zóna, viszont, ha ebbe a magasságba eljutunk, az azt jelenti hogy a 200-as mozgóátlagot is visszanyertük, amelyre egy vissza-teszt jótékony hatással lehet a későbbi long terveinkre!
Jelenleg még a 200-as mozgóátlag alatt egy vissza-teszt szituációban várakozunk, tehát ha nem kapja össze magát az ár, akkor ténylegessé válik a vissza-teszt és csökkenő a folytatási irány.


Hónapos idősík: a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot.
Augusztustól vagy folytatjuk az időhúzást vagy ahogy márciusban is tettük, felkeltjük a reménysugarakat, de következő hónapban rájövünk hogy ez csak szemfényvesztés volt, esetleg bepótoljuk a negatív várakozásokat és véglegesen lezárjuk a short trend folyamatát!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uyMaIbs8/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vvQ63oAd/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/DgjCf5pw/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TKGfDR13/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eSxzpdQ5/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/2aoz3MgW/
Napos: https://www.tradingview.com/x/C90HU4WZ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/BHRCRIMF/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/MN0onLnm/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Egy lépéssel előrébb, de kettővel hátrább!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.08.29!

BTC, a durván 4 héttel ezelőtti körképben, az uborkaszezonra próbáltam rávilágítani, pontosabban megmagyarázni miért nem történik semmi. Ebből a semmi állapotban továbbra sem léptünk ki, viszont csökkenő irányba kiléptünk egy két hónapja épülő emelkedő csatornából, ami talán abból a szempontból segítség, hogy a long irányú vásárlási szándékainkkal még egy kicsit kívánunk.

4 órás idősík, lejjebb továbbra sem érdemes menni, hacsak kíváncsiak nem vagyunk a csatornából kilépés utáni történések részleteire.
A long irányú csatornában építkezés, a zöld színnel jelölt 24-25k közötti ellenállási zónában fulladt be, majd egy elég intenzív 4-5 napos csökkenő irányú nyomással 20k környékére találtuk magunkat. Ezt követően jött ugyanaz a recept és elindult egy újabb long csatornában építkezés! Nem nagy meglepetésre ebből a csatornából is csökkenő irányú folytatás következett és ha a jelen állás szerinti állapotra tekintünk, akkor már közel lehetünk a célszinthez.
Ami még érdekes lehet, az Ellliott számozás! Piros számozással látható a fő hullám, ami még a 69k-s ATH szintről indult és ha nem mozgunk teljes vakvágányon, akkor a 2 hónapos long csatornában mozgás lehetett a 4. korrekciós hullám, tehát ebből kiindulva, az ötös hullámra fordulhattunk rá a jelenlegi csökkenő irányú mozgással!
Viszont óvatosan, mert igaz hogy az a 18k környéki támasz zóna erősnek mutatja magát, de ha igazán megérkezünk ahhoz a bizonyos végső, short trendet lezáró momentumhoz, azt valami viharos végjáték fogja lezárni, hasonlóan a június 18-ai történéshez!


Napos: jelenleg a 2017-es ATH szintet ölelgetjük, ahova úgy érkeztünk meg, hogy két hónapon keresztül építettünk egy long csatornát, majd beestünk annak támassza alá és egy héten keresztül kapaszkodtunk, de ennek sem lett meglepetés eredménye, újabb zuhanás következett.
A 4 órás idősík részleteit nézve, a piros csatorna lehet a célunk! Ebbe a csatornába megérkezve tovább bonyolódhat a játék, ugyanis visszapattanás esetén tovább nyújtható a rétes!
Én egy olyan befejezésre számítok, mint például 2018 novembere, tehát a 18k környéki támasz zónából induló beszakadás lehet az utolsó momentum!
Ha jó az Elliott számozás és már csak az 5. hullámra várunk, illetve, ha azt is részleteire bontjuk, akkor a kék támasz alá szaladás, illetve abba kapaszkodás, lehetett az egyes-kettes hullám, tehát most egy intenzív hármas hullámnak kellene következnie! Ezt a gondolatmenetet folytatva és az egyes hullám méretét alapul véve, a várakozó intenzív hullámnak 12k környékére(a narancs csatornafelezőre) vagy legalább a 2019-es csúcsszint környékéig kellene visszanyomni az árat.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: senki többet harmadszor vagy ki tudja már hányadszorra, mindenesetre június közepe óta senki sem akar többet kockáztatni, néhányan felélik készleteiket, ha tetszik, ha nem vagy realizálják a még megmaradt hasznukat, esetleg próbálnak veszteséggel hozzájutni némi tökéhez, ezzel is húzva az időt! Nem igazán illik erre a chartra az Ellliott számozás, mindenesetre a négyes hullám történései egyelőre beleillenek a képbe, már csak az a kérdés, minek hatására jöhet össze az ötös hullámot elősegítő vásárlói felélénkülés(esetleg gyors beszakadás, majd még gyorsabb felállás)?
Csendben, de elég szép tempóval építkezik a shorts oldal, nem mostanában láttunk hasonló történést. Tehát készülnek a macik, mire, azt egyelőre csak sejtjük, de hogy nem fognak kimaradni a végjátékból az szinte biztos.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/c4vP2bub/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/mqmNSgNI/


Hetes idősík: kettő nem túl nagy, de határozott piros gyertya és máris kipottyantunk a két hónapig épülő long csatornából. Egy 3. határozott piros gyertyával illetve azt lezáró néhány ezer dolláros leszúrással a trendet is lezárhatnánk, tehát a napos lehetőségeket kimaxolva, még ha nem is azonnal, mert ugyebár a múltbéli példákból kiindulva, ha meg is találtuk az alját, annak irányába vissza-tesztet kell végrehajtani!
Az én elképzelésem szerint, ha az elkövetkezendő egy-két hét mozgásával nem szaladunk túl mélyre, akkor a folytatásban vissza-teszt következik a kék ellenállásra és majd csak ezt követően szaladunk bele a késbe. a végső beszakadásba! Abban az esetben, ha gyorsan, akár egy hét leforgása alatt beleszaladunk a késbe, tehát akár 12k környékére is visszaesünk, akkor gyors megoldás következik, lehet hogy már következő héten visszapattan az ár és egy nagyobb korrekciós emelkedés következik, 40-50k magasságába!


Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége.**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lEHvwODv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/cBYpbAGM/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/UKb39v8d/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/g0FaxiW1/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8hi5LzNf/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/nK5urCHP/
Napos: https://www.tradingview.com/x/G334cgep/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/LyoqfWEd/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/eBbtudVT/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Még egy kicsit tolni kellene Béláim!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.09.12!

BTC, szép-szép, de továbbra sem vagyunk meggyőzve arról, hogy a jövőbeni kép is pozitív marad. Legfőbb indok, még mindig a csökkenő trendvonal alatt vagyunk, viszont, ha ránézünk a shorts oldali pozíciószámokra, nem sok kellene ahhoz, hogy a trendvonal és a hangulat is megtörjön!

4 órás idősík, 18,629$ az alja, nem panaszkodhatunk, ugyanis a kék színnel felvázol csökkenő irányú zászló lehetőségekkel duplán is ez volt az elvárás! Ezt követően egy elég szép bullrunba futottunk bele és már majdnem sikerült elérni, a fekete, csökkenő irányú trendvonalat.
A kisebb idősíkon részleteire bontott bullrun szerkezet, kirajzol egy kisebb Elliott hullámot (impulzust), amelynek valószínűsíthető lezárásaként láthatunk egy szép felszúrást. Kezeljük úgy a szitut, hogy elérésre került a trendvonal, amelyről most visszapattanunk, talán a minimum (38.2), esetleg a maximum (61.8) korrekciós szintig! Ezt követően, határozott trendvonalon áthaladást kellene lássunk, fennakadás esetén elég nagy problémák lehetnek a pozitív folytatással, ugyanis ez lenne az a vissza-teszt, amelyből durván levágódhat az ár!
Jobbik esetben csak a 18,629$-os utóbbi aljszinttűnk alá kukkantva, ha ennél is durvább a felállás, akkor a 17,567$-os, a jelenlegi csökkenő trendben elért legmélyebb aljszintünket kell megtörni!


Napos: itt is látszik mennyire a minimum szinten vagyunk! Épphogy érintésre kenőcs az 50-es mozgóátlag (zöld), az is jól látszik, hogy a 200-as mozgóátlag (narancs) megtöréséhez 30k-s magasság elérésére van szükség, amelyhez ha megrajzoljuk az 50-es mozgóátlag képzeletbeli, viszonylag aktív lefolytatását, akkor is egy október eleji időpontban érkezhetnek meg GoldenCross bekövetkezéséhez!
Problémákat ott látom, hogy még továbbra is nyitva van a short trend C hullámát lekövető impulzus! Viszont az sem kizárható, hogy rosszul gondolkodunk és ezt az impulzust, már a 17,567$-os júniusi aljszinten lezártuk.
Az egy héttel ezelőtti 70-30-as új aljszint lehetőségét, most felvihetjük 60-40-es arányra! Trendvonal elérésével megérkezhetnénk a holtponthoz, többi már csak ezen múlik megmarad e a pozitív hangulat.
Tehát a minimum, amit el kellene érnünk, az előző 25k-s csúcsszint, sőt ezt még meg is kellene fejelni, legalább a 200-as mozgóátlag elérésével, majd vagy innen, de még jobb lenne ha előtte, a fekete, csökkenő irányú trendvonal is megkapná felülről érkező vissza-tesztjét!
Jelenlegi állás szerint, kicsi az esélye 12k alatti aljszintre, de az ördög továbbra sem alszik és a cryipto működése, illetve az alakzatokból kiolvasható előjelzés is ugyanez mint évekkel ezelőtt!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is szép kitartás látható longs oldalon, talán beérik a gyümölcs és megállja a helyét, a chartra felvázolt, eléggé csenevészre sikeredett 4. hullám és a hangulat ráfordul az 5.hullámra! A baleset lehetőségét itt is figyelembe kell venni, amely lehetőséget kínálhat a 4. hullámnak arra, hogy úgy nézzen ki, ahogy egy 4. hullámnak ki kell néznie.
A macik már elhagyták a süllyedő hajót, megtömték a bendőt, habár most nem volt olyan bőségesen a lakoma, mint  azt évekkel ezelőtt megszokták, de panaszra semmi okuk. Az utolsó mondat itt is a figyelmeztetés, a medve nem játék!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/mnxt7rEh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/MJZb4Cgo/


Hetes idősík: egy nagyon vagy kettő viszonylag pozitív, durvább felszúrást mellőző gyertyával szépen fordíthatnánk az összképen, pontosabban hozzátennék azt a minimumot, amelyben a fordulat csírái is megjelenhetnének!
Ahogy már a napos kitérőnél is említettem, a 12k-s aljszintet fenyegető folytatásnak kicsi az esélye, azonban sokkal pozitívabb összképet lehetne belelátni a folytatásban, ha egy, a júniusi gyertyához hasonló leszúró vígjátékot mutat, az utóbbi hetek valamelyik gyertyája.
Piros-zöld nyilakkal, továbbra is a charton hagyom ezt a vészjósló forgatókönyvet, viszont örömmel törlöm, ha az elkövetkezendő hetek gyertyái a 30k-s szinteket fenyegetik!


"Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/rVj8XxPx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6i8XkrHz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KrfkPTBR/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ERNhPscg/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ZH9de6Kp/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/9i13rbm3/
Napos: https://www.tradingview.com/x/GtpJ0bZb/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/m5sADJJo/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/VPz9Uvxx/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Déjà vu!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.09.19!

BTC, az előző heti körképben még arról elmélkedtem, mennyire lehet életképes, az előző napok pozitív hangulata. Mint mostanra kiderült, semennyire! A jelenlegi időszak mozgását legjobban a 2018 júniusa és novembere közötti időszakkal tudnám példaként felhozni. Amikor is tulajdonképpen ugyanaz, pontosabban hasonló történések zajlottak le, mint most a júniustól-mostanáig tartó időszakban!

4 órás idősík: szóval, amit múlt héten vártunk pozitív folytatást, az addig a pontig stimmelt, hogy felkapaszkodunk a fekete, csökkenő irányú trendvonalra, majd azon vagy átszaladunk és a kék ellenállásról vissza-teszteljük a trendvonalat. Egy másik elképzelés szerint, felkapaszkodunk a trendvonalra, majd onnan, egy kisebb korrekciós visszanézést követően megkíséreljük a trendvonal átszakítását.
Ahogy a végeredmény is mutatja, egyik lehetőséggel sem sikerült élni és átváltottunk negatív irányra!
Jelenleg visszaérkeztünk ugyanabba a támasz zónába, ahonnan 2 héttel ezelőtt megpróbálkoztunk a felállással. A 2 héttel ezelőtti támaszt már most átszakítottuk és igaz hogy a 4 órás gyertya még zárásra vár, de a várható lehetőségek hasonlóak, csak éppen ellentétes irányúak mint a múlt heti pozitív forgatókönyvnél.


Napos: tehát, ha a forgatókönyv hasonló mint '18-ban, akkor jelenleg egy csökkenő irányú háromszögben mozgunk! Ez a háromszög szépen ki is rajzolódik a charton! Ugyebár, júniusban megérkeztünk egy 17,567$-os aljszintre, majd elkezdődött egy nagyon elnyújtott, 2 hónapos korrekciónak is nevezhető long irányú araszolás. Kis híján el is értük a csökkenő irányú trendvonalat, azonban, erő híján, idő előtt visszavonulót kellett fújni! Ezt követően egy hónap sem  kellett és visszaérkeztünk abba a támasz zónába, amit a 17k-s alj és az ezt követő időszak kialakított. Ebből a támasz zónából kellett volna múlt héten csodát látnunk, mostanra szembejött a valóság és visszaestünk ugyanabba az álomban.
A háromszög felvázolásával ennél is jobban nem terhelném a chartot, így is jól kivehető. A háromszög mélységet nézve, további  7-8k-s visszaeséssel kellene számoljunk, tehát a kerek 10k környéki várakozástól továbbra sem térnénk el.
Egy nagyon intenzív mozgással még a holnap zárása előtt tudnánk teljesíteni ezt a gyászos feladatot! Viszont ha jól megnézzük, a háromszögbe maradva akár még októberig is nyújtható a rétes, ahol már a legóvatosabb short játékosak is bepróbálkozhatnak egy kisebb gyors haszonvadászattal!
Az én véleményem szerint ,ezt a haszonvadászatot mindenki igyekezzen kerülni és helyette koncentráljon arra, ha ma már leszünk olyan szerencsénk, hogy ezt az aljat megütjük, akkor a sokkal tágabb lehetőségekkel felkínálkozó jövőbeni long irányra koncentráljunk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: vevői oldalon a helyzet változatlan, mindenki ragaszkodik a pozíciójához, remélhetőleg egy esetleges durvább visszaesésnél sem gondolják meg magukat!
A shorts oldali mozgást így utólag megnézve, magyarázatot is találunk arra, mire is volt jó az a 2-3 héttel ezelőtti fellángoló időszak, csupán csak rágyúrtak a trendvonalról felkínálkozó visszapattanás lehetőségére!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/mnxt7rEh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/7gl3EwND/


Hetes idősíkot nézegetve, nem vettem komolyan a múlt heti apró long lehetőséget és ahogy a végeredmény mutatja, nem is történt meglepetés.
A hetes gyertyával teljesen betakartuk az előző heti pozitív próbálkozást és egyelőre annyira benne vagyunk a lendületben, hogy a nagyon friss, alakulóban lévő gyertyánk is negatív irányba építkezik tovább.
Ha gyorsan megindulunk a csökkenő trendet lezáró aljpont irányába, akkor már ezen a héten, a júniusi 17k-s színt alá kerülünk és jövő héten azon elmélkedhetünk, hogy a folytatást vissza-teszt vagy haladunk tovább csökkenő irányba.


"Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/k087CRA3/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/z3d1fIVe/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/RKorRD6F/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/T4nqP044/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TfPvCV4Y/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/IikqOaFA/
Napos: https://www.tradingview.com/x/hbH8VLkw/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/O53ijpa4/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/GaPtsn7e/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Utolsó?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.10.03!

BTC, szellősen érkeznek mostanában a körképek, szellősen, mivel a történések is hasonlóképpen alakulnak a charton! Az eheti körkép címe, "Utolsó" ami annyit takar, hogy remélhetőleg az utolsó olyan momentum következik, amely lezárja ezt a közel egy éves short trendben mozgó történéssorozatot.

4 órás idősík: még szeptember vége felé, zöld és piros nyilakkal, felvázoltam egy lehetséges folytatási útvonalat, amelyben pozitív végkicsengésű lehetőséggel már akkor sem számoltam.
Szeptember 27-én egy jó nagy réssel reagáltunk fundamentális eseményekre, amelyet követően várható volt egy hasonlóan intenzív viszontválasz, amellyel újra, a már sokadjára meglátogatott szeptemberi 18,5k-s aljszintre verődött vissza az ár.
Tehát az első piros nyíllal várt támaszra visszanézés megtörtént, ahhoz semmi meglepetés nem okozott volna, a további negatív irányú folytatás. Ismét jött a fordulat, pozitív irányú napok következtek, ennek célja, ismételten a fekete csökkenő irányú trendvonal volt, amelyet úgy is kezelhetünk, hogy ez volt a pár nappal ezelőtti réssel nyitó trendvonalra megérkezés vissza-tesztje! Az apró zöld nyíllal jelzett mentési lehetőséggel éltünk és jelen pillanatban is arra várunk, hogy ez a mentés csak egy ideiglenes kérészi próbálkozás volt e, vagy valami rejtett pozitív előkészítés.
A piros támasz és a fekete csökkenő irányú trendvonal, jól látható módon egy háromszög csúcsába vezeti a történéseket és mivel ez egy olyan szitu, ahol minél jobban összenyomódik a rugó, annál nagyobb, egyelőre még ismeretlen irányú elpattanás következik!
Annak érdekében, hogy ezt a végletekig elnyújtott eseménysorozatot minél hamarabb letudjuk zárni, az én elvárásom egy csökkenő irányú  határozott elmozdulás, ami nem csak egy-két ezer dolláros semmit jelentő 18k alá benézést fog eredményezni, hanem 10k-s méretet is megközelítő, határozott elmozdulást.


Napos idősík is hasonló képet mutat, talán kicsit határozottabban látszik az a 18k-s támasz zóna, ahova még júniusban érkeztünk vissza és azóta sem engedünk el egy durván 5k-s zónában le-fel araszolgáltatást.
Szeptember 12-én elért kisebb csúcshoz, az RSI csíkon is társul egy kék jelölés, a sorminta folytatásában határozottabb aljszintre megérkezést vártunk, helyette kaptunk egy a piros támasz zónában megrekedt kialakított csenevész aljat! Ebből kellett volna kinőnie magát, egy legalább a szeptember 12-ei csúcsot betakarva, fekete trendvonalon átszaladó, további pozitív folytatásra is lehetőséget adó megoldásnak.
Tehát, feltételezhetően a rugó ismeretlen irányú elpattanására várunk, százalékos arányban 60%-os csökkenő irányú határozat folytatásban reménykedek. Ha a mögöttünk hagyott oldalazással is összefoglalható, szerintem inkább csökkenő irányú háromszög, amely előkészítése, remélhetőleg az utolsó olyan momentumnak, amellyel ebben a csökkenő irányú trendben számolnunk kell!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon óvatos, de úgy is mondhatnánk mindent egy lapra feltéve, kitartóan várakozó vevői hozzáállás látható június óta. Újat tovább sem tudunk hozzátenni, de ha az Elliott hullám számozásból indulunk ki és mivel a 2021-es időszakban kialakult 2. hullám eléggé intenzívre sikeredett, ebből kiindulva, a laposabb 4. hullámban látható mozgás egyáltalán nem meglepetés. Tehát az 5. hullámra is jók lehetnek a lehetőségeink!
Jól gondoltuk, az eladói oldal csak az adódó lehetőséggel próbált élni és a csökkenő trendvonalról szépen vissza is rántották az árat. Az, hogy jelenleg óvatos visszahúzódást láthatunk, egyértelmű jele annak, hogy tényleg senki sem tudja merre fog pattanni az a bizonyos rugó, de az esetlegesen csökken irányba induló vonatra, még ha az rövidtávú is, a short hiénák fel fognak ugrani!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7xb6pYXN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wIVDhbt1/


Hetes idősík: itt egy még régebbi, konkrétan augusztusi, piros és a zöld nyilakkal felvázolt mozgási irányok  láthatóak. Tehát a várakozás, a 12k környéki támasz zónába visszanézésre irányult, ebbe az irányba most egy nagyon gyors lépést tudnám tenni.
Háttérben egy mérete csökkenő irányú csatorna! Ha a júniusi 17,5k-s mélypont elérte volna ennek a csatornának a támaszát, azaz rögtön megérkeztünk volna a 12k-s támasz zónába és a folytatásban ismételten csak a fekete trendvonalra tudtunk volna eljutni, akkor is ugyanez lenne a szitu mint jelenleg, azzal a különbséggel, hogy a 12k zónába történő ismételt visszaérkezését egy erős dupla alj lehetőség miatt tartottuk volna indokoltnak.
Jól kivehető módon, a csökkenő trendben mozgás egy ék alakzaton belüli mozgást követ. Minden esélye megvan annak, hogy a rugó felfelé enged a nyomásból és az ezt követő korrekciós elvárásokat kimaxolva, a 40-50k-s magasságokba repíti az év végi, jövő év eleji hangulatot!


"Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7zXvKahG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bt7NVO1T/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dezTZxFn/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/UDHGo8R8/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TPrvmr4U/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/2pHTSfCr/
Napos: https://www.tradingview.com/x/hA4gZi4A/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/majN8BFl/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Ber5pinS/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!

Karcsi papa

Ott vagyunk már?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.11.14!

BTC, bő egy hónapja nem íródott körkép, nem is lett volna sok értelme, most azonban végre történtek dolgok, amelyek még mindig nyitva hagytak jó néhány kiskaput. Kettő hónappal ezelőtti körkép címe "Déjà vu! ", ebben azt boncolgattam mekkora a hasonlóság, az akkori és a mostani lehetséges történések között. Egyelőre nagyon is hasonló kép rajzolódik ki az charton, tehát ha továbbra is ezen a mezsgyén haladunk tovább, akkor a kérdésre adott válasz, Nem!

4 órás
idősíkon már látnunk kellene azokat a jeleket, amelyek a pozitív kiutat mutatják. Ez egyelőre még nem felfedezhető, de az elkövetkezendő órákban-napokban alakulhat úgy a dolog, hogy a 30k-s lehetőség ismét az étlapra kerül.
Az itteni mondanivaló főleg lényege, az utóbbi 6k-s visszaesésre felhúzott Fibonaccira és az annak 38-s szintjére visszanéző, divergens mozgással is alátámasztott korrekciójára koncentrál! A korrekciós visszanézés elég egyértelműnek tűnik, háromszor is visszaverődött a javítási kísérlet, majd szépen aláhullottunk és jelenleg, talán egy dupla-aljra hajazó momentum kezd formálódni, amelyből ki kellene alakulnia annak a bizonyos pozitív kiútnak.

 
Napos idősík gyertyamozgásában, tulajdonképpen hasonló 5 hónapos csökkenő irányú háromszögben történő mozgást láthatunk, mint a már említett 2018-as hasonló szituációban.
Tehát a végsőkig kimaxolt háromszögben mozgást, majd vagy azonnali beszakadásszerű árcsökkenést, illetve ahogy a mostani példa is mutatja, egy bikacsapdaként is felfogható, lassú emelkedésből történő beszakadás. A beszakadás intenzitása még elmarad a '18-as novemberitől, azonban ha visszatekintünk az akkori történésekre és a piros színnel bekarikázott támaszbeszakadás és gyors vissza-teszt körüli szituációban járunk jelenleg is, akkor még van hova süllyednünk!

https://cdn.steemitimages.com/DQmRA6vaLxH2W8vpgdBKhTmT1vCYYipQPgyHwBRVXYF759c/
Tehát, ha jól megnézzük a fenti képet, ahogy akkor, úgy most is hirtelen mozgással, alulról vissza-tesztelődik a háromszög, majd jön a zuhanás intenzív szakasza és egy ismételt gyorsnak nevezhető korrekciós emelkedés utáni, a végső célt elérő levezetés. Ez is csak egy lehetőség, egyáltalán nem így, sőt nagy valószínűséggel egészen másképp fog kinézni a végső kép, mindenesetre ennek lehetőségével és érdemes nézni a történéseket. Abban az esetben, ha még hátravan a történet intenzív szakasza, sőt még egy levezetéssel is számolnunk kell, akkor jó az esélye egy 10k környéki, durvább esetben az alá is benéző végjátéknak!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: érdekes képet rajzol a vevői oldal, az érdekességet stabilnak is nevezhetjük, illetve hogy annyi volt a tejbe aprítani, amellyel a júniusi csúcsot elértük. Ebben a szituációban egy nagy összeomlás is megbújhat, különösen úgy, hogy az eladói oldal is felismerte a helyzetet!
Az utóbbi bő másfél éves eladói kép a beletörődő megnyugvás tengere volt, néhány kamumegbízáspumpával felkavart hullámmal, most azonban, ahogy a cunamit megelőző visszahúzódás, majd a mindent elsöprő ár, hidegzuhanyként söpörheti el az utóbbi hónapok pozitívan bizakodó hangulatát.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hNSmBTZe/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/tawcGgew/


Hetes idősík: kicsit lelombozó lehet ha meg is indulunk a öreges emelkedés útján, mivel az itt következő folytatásban sem számítok másra, mint ami a 2018-as történéseket követte, mert semmiképp nem számítok új ATH szintre szaladásra, csak egy óvatos, jelen esetben, a harmonikus lehetőségre alapozott, 60k környéki szépítésre. De ne szaladjunk ilyen messzire, egyelőre maradjunk a jelenben, ahol keressük a trend aljszintjét, amely ha igazodik a narancs harmonikus mintához, akkor a 19-es csúcsszinten megtámaszkodva, 14k magasságában pihenteti meg az árat!


" "Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége." "

Október szintén zenész volt, előadta a nagy semmit, most pedig a november próbálja tovább fagyasztani a hangulatot!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VMLAFNaK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KBku6hJs/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/rTZbLM3G/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/3Qg8A3hD/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/tpxAvtDW/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/n7SF2GYV/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NG705Rpx/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/HX7TiQlt/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/F09ynDXU/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
Ha úgy érzed támogatnál...   BTC 142DRhk1b522S5e3B7Cn1pParJnrVjEF3s
egyéb lehetőségért érdeklődj pm!