Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

[POOL][Cryptonote] - Electroneum - Magyar

Indította dpeter, december 07, 2017, 01:10:28 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 9 Vendégek van a témában

kly

A pool nem tudja hogy mekkora a hashrate-ed (amit a miner progi kiír) . csak következtetni tud a beküldött share-ek számából. A share-ek száma meg a szerencsétől függ van hogy több van van hogy kevesebb. Ezért nem stabil szám az amit a pool mutat.

AnCrypto

Idézetet írta: lkwrwv7rfl Dátum december 11, 2017, 11:34:04 DÉLELŐTT
Idézetet írta: SF Dátum december 11, 2017, 10:34:47 DÉLELŐTT
Kell csinálnod ETN walletet.

Ok, most csináltam egy mobilos (Freewallet) ETH wallet-ot, de így sem megy: xmrMiner_0.2.1.exe -o stratum+tcp://etn.nasf.eu:5555 -u 0xf757a739d903fe554d689dcb39c7820e30062460 -p x --bfactor=8 --bsleep=100

A hiba ugyan az.

Egyébként az ETH és az ETN wallet az ugyan az? Illetve ezen a pool-on lehet ezzel bányászni?: xmrMiner_0.2.1.exe
Olvasni, olvasni, tanulni és figyelni. Nem hülyeségeket kérdezni. Lassan a trollkodás felé húz a dolog. Alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában miért nem tájékozódsz előbb és aztán kérdezel. Amikor már van valami alapod, nagyon szívesen segít szerintem itt a fórum használók többsége. Ugyanakkor hagy ne kelljen az alapokat minden egyes alkalommal mindenkinek elmagyarázni. Szerintem többen is hasonló véleményen vannak.
Crypto Currency Miner & Trader.

paff62

Idézetet írta: Krisztian5 Dátum december 11, 2017, 03:02:49 DÉLUTÁN
Akkor már csak az a kérdés hogy a hashek száma a minerben mutatott hasrateből alakul ki vagy pedig a böngészőben jelzett sebességből vagy hogy van ez? Akárhány poolon voltam a miner mindvégig stabil 570hs-t mutatott míg a poolokban ez össze-vissza volt inkább lefelé, de találkoztam néha olyanna is amikor 600+-t mutatott.

Jah és még egy kérdés:

A pending összegek egy idő után elvesznek ha nem kerülnek kifizetésre? Csak azért kérdezem mert az egyik poolon (electroneum.hashvault.pro) ~2 nap után nullázodott a pendingem, míg az összes többin még mindig ott van az összeg több napja.

normál esetben soha nem veszik el, amit kibányásztál. ott marad unpaid-ben. eladhatod 10 év múlva, lehet gazdag leszel belőle :)

cryptomate89

Sziasztok! 1 hete kezdtem bele ebbe a cryptopénzes témába. Természetesen Nicehash -el. :D Szerencsére én csak 16$ -t buktam. Tegnap kezdtem bele itt bányolgatni. Fagyi Zolinak találtam egy kb. 1 órás videóját Electroneum beüzemeléséről. Az alapján csináltam tárcát. XMR-Stak -ot használok, megy is rendben. Az oldal szerint kaptam is kifizetést az előző 2 blokkból 36 ETNt és van 1 kevés pendingben is. Nekem a problémám a tárcával van. Elindítom, megvárom, a szinkronizációt, aztán indítom a clit, belépek a tárcámba, ott is megvárom a szinkronizációt. Lemegy és 0 a balanceom. Aztán hamar (out of sync) -re vált. Hiába fut a háttérben a másik. Ott meg errort dob az új blokkokra. Van erre valami ötletetek, miért lehet? Köszi!

Energy

Nem tudom Ti mit értetek hash-en de gondolom a share-t.
Az sem egészen igaz, hogy a pool nem tudja, hogy mennyit ír ki a miner hashrate-re. Van pool ahol ki is írja mint reported hashrate. Na ez az amit a miner mutat. Gondolom miner program és pool függő, hogy ezt átadják e egymásnak.
Az, hogy milyen hatékonysággal bányászol a pool-on viszont csakis a visszaküldött sharektől függ.
Pl. hiába mutat a miner programod 50kH/s-t ha minden második share-ed elutasítja a pool csak fele lesz a pool-on a hashrate-ed.
Ezért van hogy a hashrate ingadozik is a pool-on, mert van hogy 1 perc alatt 10 share-t küld vissza a miner míg van hogy csak 2-öt.

Energy

Na akinél olyan van, hogy nem érkezik meg az ETN walletjére a coin a következőket kell tenni:
Először is egy txt fileba le kell menteni a következőket:
- wallet címe
- spendkey (secret)
- viewkey (secret)

(viewkey és spendkey parancsokkal lehet megnézni)

Ha ez megvan törölni kell a wallet mappából mindent és újra bemásolni.

Majd CMD ablakból belépkedni a wallet könyvtárába és elindítani a walletet a következő paranccsal:
electroneum-wallet-cli.exe --generate-from-keys ÚJWALLETNÉV.etn
Ekkor a wallet bekéri a fenti lenemtett adatokat sorban és kér egy új jelszót.
Aztán elinditani az electroneumd.exe-t hogy szinkronizálja a lemaradást.
Majd indulhat az electroneum-wallet-cli.exe. (Itt ÚJWALLETNÉV.etn-t kell megadni amikor kéri)
Ekkor ő is leszinkronizál és már látszani is fog a tranzakció majd a coin a walletben.

bazsy

Idézetet írta: Energy Dátum december 11, 2017, 05:01:14 DÉLUTÁN
Na akinél olyan van, hogy nem érkezik meg az ETN walletjére a coin a következőket kell tenni:
Először is egy txt fileba le kell menteni a következőket:
- wallet címe
- spendkey (secret)
- viewkey (secret)

(viewkey és spendkey parancsokkal lehet megnézni)

Ha ez megvan törölni kell a wallet mappából mindent és újra bemásolni.

Majd CMD ablakból belépkedni a wallet könyvtárába és elindítani a walletet a következő paranccsal:
electroneum-wallet-cli.exe --generate-from-keys ÚJWALLETNÉV.etn
Ekkor a wallet bekéri a fenti lenemtett adatokat sorban és kér egy új jelszót.
Aztán elinditani az electroneumd.exe-t hogy szinkronizálja a lemaradást.
Majd indulhat az electroneum-wallet-cli.exe. (Itt ÚJWALLETNÉV.etn-t kell megadni amikor kéri)
Ekkor ő is leszinkronizál és már látszani is fog a tranzakció majd a coin a walletben.

Szerintem elég magát a blockchain fájlt törölni nem?

Energy

Energy

Én ahhoz nem nyúltam és megoldódott a gond.

cryptomate89

bobalazs

Ez a pool amúgy PPLNS vagy PROP?
Mert nincs ugyan feltüntetve.

Amúgy ha még hozzá lehet adni, az 1k-mat a poolhoz hozzáadók listájához, szabad.

Agal1993

Sziasztok!
Kezdő vagyok még, kérlek ne itéljetek :D

Látom hogy kb 13 órája nem találtunk blokkot... ez mit jelent a gyakorlatban? ezesetben feleslegesen dolgoztunk? vagy csak a kifizetés csuszik vele? Mitől függ hogy találunk-e v nem?

Köszönöm előre is a válaszokat!

paff62

Idézetet írta: Agal1993 Dátum december 11, 2017, 09:08:57 DÉLUTÁN
Sziasztok!
Kezdő vagyok még, kérlek ne itéljetek :D

Látom hogy kb 13 órája nem találtunk blokkot... ez mit jelent a gyakorlatban? ezesetben feleslegesen dolgoztunk? vagy csak a kifizetés csuszik vele? Mitől függ hogy találunk-e v nem?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Kellenek a blokkok. Azok után kap reward-ot a pool. Azt osztja utána szét a pool a bányászok között, attól függően kinek mennyi és milyen share-je volt a kibányászott blokkban.

Nem dolgozunk feleslegesen, remélhetőleg jön blokk. Hogy mikor sikerül egyet elkapni, azt nem lehet tudni. Függ a pool hashrate-től és némiképp a szerencsétől. Ha kevesebbet dolgoztunk a blokkért, mint amit a pool hashrate indokolna, akkor plusszos a blokk, ha nem, akkor minuszos. Ha meg orphan akkor arra nem kapunk semmit.

Mi a plusszos blokkokat szeretjük, mert azért többet kapunk mintha egy nagy pool-on bányásznánk.

paff62

Idézetet írta: bobalazs Dátum december 11, 2017, 08:26:09 DÉLUTÁN
Ez a pool amúgy PPLNS vagy PROP?
Mert nincs ugyan feltüntetve.

Amúgy ha még hozzá lehet adni, az 1k-mat a poolhoz hozzáadók listájához, szabad.

Én kezdeményeztem a listát, de talán már okafogyott. Remélhetőleg elindult a pool, és menni is fog. Csak rajtunk bányászokon múlik. Minél többen jövünk annál több az esély a blokkra.

kly

Kéne legalább 1db nagyobb farm  , most nagyon lepkefing vagyunk.
1-2MH alatt szenvedés van szerintem

paff62

Valóban, a network hash ellenünk dolgozik. Már nem olyan egyszerű blokkot találni. A mai nap nem volt olyan szerencsés.

kly

Nem értem én a népeket. Szerintem akkor sem jönnének ha a Fee +os lenne.
Szeretnek adózni ......

AnCrypto

Idézetet írta: paff62 Dátum december 11, 2017, 10:03:56 DÉLUTÁN
Valóban, a network hash ellenünk dolgozik. Már nem olyan egyszerű blokkot találni. A mai nap nem volt olyan szerencsés.

Tegnap volt hogy 200 MH/sec felett volt a Network Hash, most 180 MH/sec. Még a difficulty is esett hiszen jóval 10.803.916.262 [/size]felett volt, olyan[/size] 13.500.000.000 [/size]körül. Lehet csak simán szerencsétlen a pool, na de ha lesz blokk lehet egyből 2-3 darab is. Látni olyasmit is néha.
Crypto Currency Miner & Trader.

paff62

Nagyon sokat a biztos kevésre szavaznak a bizonytalan helyett.