Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Üzenetek - gd42

#1
Sziasztok,

5db Asus 470 Strix, Hynix RAM-mal. BIOS-t flasheltem egy kártyán (modolva vettem a kártyákat, de más timing értékek voltak beírva, mint amit a Polaris One click patcher ajánl az eredeti BIOS alapján). Újrandítás után 5-ből 4 kártyánál jelentős sebességnövekedés következett be (ethash alatt 23-ról 26,7-re), illetve 5-ből 4 kártya a korábban Overdiventool-ban beállított értékekkel indul. (A BIOS flash előtt nem volt ilyen, akkor minden újraindítás után ismételten kellett alkalmazni az elmentett profilokat és nem volt semmi hatása a hashrate-re, hiába mutatta a GPU-Z is, hogy magasabbak az memória órajelek). 1 kártya, ami korábban a leggyorsabb volt, lelassult (25,6-ról 23,3-ra), a gyári beállításokkal indul, Overdiventool hatására csak tovább lassul.

Nekem ez nagyon nem kerek. Mi lehet ennek az oka? Hogy lehet az, hogy 1 kártya flashelése további háromra is hatással van? (Ellenőriztem Polarissal, csak 1-re ment fel új BIOS, nem flasheltem többet véletlenül).

Asus H270-Plus alaplap, 1200W-s szervertáp, Blockchain driver, legfrissebb win10. Overdriventool 0.2.4, Claymore 10.6 miner.

Találkoztatok már ilyesmivel?
#2
A Pixel Clock patcherre gondolsz? Azt megcsináltam, nélküle el se indult az AMD Settings.

Szerintem holnap megpróbálkozom a BIOS-szal. Amikor ma betöltöttem Polarisba, akkor az auto-patcher automatikusan más értékeket írt volna be, mint amik jelenleg vannak (konkrétan ugyanaz a timing van bemásolva mindenhova).
Ha az nem megy, akkor utána a drivert nézem meg (augusztusi Blockchain), hátha azzal jobb lesz...
Nagyon remélem, hogy csak valami ilyesmi gond van, mert ennyire alacsony hashrate-et nem is olvastam rendesen bekonfigurált RX470-ről.

Közben megnéztem, 2 kártyának is 60% alatti as ASIC quality-ja, de van kettő, aminek pedig 75% körüli, már csak ezért sem értem, hogy hashelhetnek ugyanannyit.
#3
Sziasztok!

Ma raktam össze első rigemet, Asus H270-plus alaplap + 5 db. Asus Strix RX470 O4G.
A mining.help leírása alapján csináltam a dolgokat. Viszont az a fura helyzet állt elő, hogy jelenleg mindössze 23,3 Mh/s körül hashelnek a kártyák és hiába állítom a memória sebességét OverdiveNTool-lal, nem változik. Ha felrakom 1900-ra, ha leveszem 1500-ra, ugyanúgy 23 Mh/s, (viszont ki tudom fagyasztani őket alulfesszel, tehát maga a tool működik és változtatja az értékeket).

A kártyák BIOS modoltak (már így vettem), lehet, hogy megpróbálom újraflashelni holnap.
Ezek a timingok egyébként mik? Alacsonyabb feszültségen kisebb időközönként küldi az adatot, ezért az 1500 Mhz-hez tartozó értékeket feljebbmásolva magasabb sebességen is "gyakrabban" küldi a biteket?

Esetleg a driverrel lehet probléma? A compute mód miatt a legfrissebb AMD driver van fent. Olvastam, hogy esetleg 16.2 ajánlott, de az még a DAG probléma megoldása előtt született, nem? Ergo azzal még lassabb lenne.

Win10 pro-t raktam fel, legfrissebb változat (gondolom 1709).