Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Téli üzem

Indította Uhura, október 08, 2017, 02:31:15 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Uhura

A nyári időkben egyyfolytában hütöttünk, vagy vissza vettük a intenzitást, lemondtunk a dual minerről....  mert féltünk, hogy a kártyák hőgutát kapnak. Jelenleg nekem éppen a fordítottja a probléma , a jelenlegi hidegebb időjárásban az ETH -s dual mining kifulladásával sorra olyan algok jöttek "divatba" amelyek kisebb hőtermeléssel járnak.

Jelenleg MUSIC + DCR megy dualban a rigen és így a hőterhelés 40 C körül kulminál a 2x-esen szellőztett rignél ... 40-50% ok ventillátor teljesítmény mellet. A garázsban vannak  ahol + egy scrypt miner is dodozik  - annak nem tudom a ventillátorait nagyon lejebb venni - . Vagyis kicsit tartok a -20 C hidegben való bányászattól... ami amúgy lol :)

Ki , mit tapasztalat , mit fog tenni ?

Franky2Ster

Én csak annyit tudok hozzáfűzni a dologhoz, hogy ha a terem hőmérséklete 20C alatt van akkor nagyobb lesz a páratartalom ami nem igazán jó az alkatrészeknek.

caps111

Hát. Én a rigekkel fogok fűteni, mivel áramot úgyis kell fizetni, így a gázt le is mondom.:D

berci01

Én még most is szívok ezzel. Egy kb 1,7 széles, 6 méter hosszú pincehelységben vannak a gépek és egyszerűen nem tudom lehűteni. Az a baj, h csak az egyik oldalon van ablak, ami tárva-nyitva is van, de vmiért nem megy ki teljesen a meleg. Most is 32 fok van lent. Pedig már raktam több ventit is a szobába.

Azon agyalok, h beszereltetek az ablakba egy ilyet: https://www.ventilatordepo.hu/haztartasi-ventilatorok/nagyteljesitmenyu-fali-vagy-ablakba-epitheto-haztartasi-ventilatorok/cata-lhv-400-ventilator-379.

Szerintetek ez segítene? Kiszívná a meleget? Van légkondi is, de az sem segít, illetve kicsit hülyén érezném magam, ha kint 12 fok volna és nyitott ablaknál mennie kéne a légkondinak. Vkinek ötlete? Esetleg hasonló tapasztalat?

Heno1974

probáld ki hogy leteszed hisz a meleg felfele száll.

berci01

Hogy érted? A földre? Az ok elvileg, de nem 1, hanem 7 rig van bent. :/

Idézetet írta: Heno1974 Dátum október 08, 2017, 07:43:47 DÉLUTÁN
probáld ki hogy leteszed hisz a meleg felfele száll.

woren

Idézetet írta: berci01 Dátum október 08, 2017, 07:42:20 DÉLUTÁN
Én még most is szívok ezzel. Egy kb 1,7 széles, 6 méter hosszú pincehelységben vannak a gépek és egyszerűen nem tudom lehűteni. Az a baj, h csak az egyik oldalon van ablak, ami tárva-nyitva is van, de vmiért nem megy ki teljesen a meleg. Most is 32 fok van lent. Pedig már raktam több ventit is a szobába.

Azon agyalok, h beszereltetek az ablakba egy ilyet: https://www.ventilatordepo.hu/haztartasi-ventilatorok/nagyteljesitmenyu-fali-vagy-ablakba-epitheto-haztartasi-ventilatorok/cata-lhv-400-ventilator-379.

Szerintetek ez segítene? Kiszívná a meleget? Van légkondi is, de az sem segít, illetve kicsit hülyén érezném magam, ha kint 12 fok volna és nyitott ablaknál mennie kéne a légkondinak. Vkinek ötlete? Esetleg hasonló tapasztalat?

Fujass be hideget, vagy nem ésszerűbb lenne átrakni őket a lakásba/házba és azokkal fűteni ?
Nekem még kéne vennem még 1 riget és kilehetne váltani a gázt, csak elöször napelemet akarok majd !

Nero

a megoldas egyszeru, nem elszivni kell, hanem a hideg levegot kell bevezetned egy csovel a rigekhez a meleg pedig ki fog menni magatol az ablakon...
egy azonosítás nélkül is elég jól használható cointőzsde: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=nero2000

duck

A légszállítás a fontos, 1Kw/h-ra kb. 500m3/h légszállítást kell számolni (ez még nyáron is lehűti).
Természetesen gondoskodnod kell a hideg levegő bejutásáról is.
Sima nyitott ablak ehhez már nem elég, töredék légszállítása van. Egy 1000m3/h légszállítású ventillátor(ami két rigre jó), 25cm átmérőjű csövön már rendesen süvít ám (sima nyitott ablak ahhoz képest légyfing).
Télen elég lehet kisebb légszállítás, de ha nyárra is méretezni kell, akkor kell ekkora.

Nero

latom egy picit gyorsabb voltal, viszont a rigek lakasban tartasa eleg nagy hangterhelessel jar :(

Idézetet írta: woren Dátum október 08, 2017, 07:47:27 DÉLUTÁN
Fujass be hideget, vagy nem ésszerűbb lenne átrakni őket a lakásba/házba és azokkal fűteni ?
Nekem még kéne vennem még 1 riget és kilehetne váltani a gázt, csak elöször napelemet akarok majd !
egy azonosítás nélkül is elég jól használható cointőzsde: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=nero2000

berci01

Túl hangos. Nincs olyan szoba, ahova be tudnám rakni sajnos.
Ez az axiál venti pont azt tudja, hogy kicseréli a levegőt, nem? Vagyis kifelé is, befelé is fúj. Vagy rosszul gondolom?

Idézetet írta: woren Dátum október 08, 2017, 07:47:27 DÉLUTÁN
Idézetet írta: berci01 Dátum október 08, 2017, 07:42:20 DÉLUTÁN

duck

Idézetet írta: berci01 Dátum október 08, 2017, 07:49:43 DÉLUTÁN

Túl hangos. Nincs olyan szoba, ahova be tudnám rakni sajnos.
Ez az axiál venti pont azt tudja, hogy kicseréli a levegőt, nem? Vagyis kifelé is, befelé is fúj. Vagy rosszul gondolom?

És akkor honnan szív? :-Đ A ventillátornak egy szívó és egy fújó oldala van, akár axiális, akár centrifugál.

Ha  a közelben van a pince, simán légcsövön el kell vezetni a házba, vezetheted akár 100m-en is keresztül.

berci01

Rosszul fogalmaztam. Természetesen belülről szívja és kifele fújja. Viszont, amit kifúj, ahelyett jönnie kell be friss levegőnek is. Az a kérdés, h szerintetek erre elég, ha rábízom erre a ventire, vagy alulra az ablakba rakjak be egy kisebb ablak ventit, ami meg befele fújja a hideget? Esetleg azt egy csövön keresztül vezessem bentebb a pincébe és egy másik ventivel fújjam át a gépeken?

Nincs itt vki, aki ért ehhez és segítene nekem? Nem ingyen kérném persze. Elegem van a félmegoldásokból. Jópár hete szívok ezzel.

Nero

par hsz.el elobb irtam mi a megoldas... mukodik, kiprobalva...

Turcy086

Idézetet írta: berci01 Dátum október 08, 2017, 08:09:08 DÉLUTÁN

Rosszul fogalmaztam. Természetesen belülről szívja és kifele fújja. Viszont, amit kifúj, ahelyett jönnie kell be friss levegőnek is. Az a kérdés, h szerintetek erre elég, ha rábízom erre a ventire, vagy alulra az ablakba rakjak be egy kisebb ablak ventit, ami meg befele fújja a hideget? Esetleg azt egy csövön keresztül vezessem bentebb a pincébe és egy másik ventivel fújjam át a gépeken?

Nincs itt vki, aki ért ehhez és segítene nekem? Nem ingyen kérném persze. Elegem van a félmegoldásokból. Jópár hete szívok ezzel.

Nekem van egy ilyenem: http://www.legtechnikabolt.hu/index.php/ventilatorok/fali-axalventilatorok/fpt-500-fali-axialventilator
Kb ha két hetet ment összesen akkor sokat mondok.
Odaadjam próbára? Ha bevállik, megbeszéljük

berci01

Arra gondolsz, hogy ne kifele fújassam a meleget, hanem befele a hideget?

Idézetet írta: Nero Dátum október 08, 2017, 08:15:17 DÉLUTÁN
par hsz.el elobb irtam mi a megoldas... mukodik, kiprobalva...

berci01

Ez elég brutálisnak tűnik. Jól látom, hogy 6.500 m3 / órát képes kicserélni? A 74 db kicsit hangosnak tűnik viszont.
Miért cserélted le, ha nem titok?

Idézetet írta: Turcy086 Dátum október 08, 2017, 08:16:01 DÉLUTÁN

Nekem van egy ilyenem: http://www.legtechnikabolt.hu/index.php/ventilatorok/fali-axalventilatorok/fpt-500-fali-axialventilator

Nero

csovel kell befujatni a rigekhez a hideget a meleg pedig az ablakon kimegy...

Turcy086

Idézetet írta: berci01 Dátum október 08, 2017, 08:20:24 DÉLUTÁN

Ez elég brutálisnak tűnik. Jól látom, hogy 6.500 m3 / órát képes kicserélni? A 74 db kicsit hangosnak tűnik viszont.

Bizony brutális... :) De én tettem rá egy 2000wattos szabályzót és lehetett hallkítani. Megvan még, tudom adni hozzá. Azért mert végül találtam jobb helyet a rigjeimnek, ott alapból megvolt oldva a szellőzés és így feleslegessé vált

woren

Idézetet írta: berci01 Dátum október 08, 2017, 08:20:24 DÉLUTÁN

Kandallókhoz lehet kapni nagyobb ventillátorokat, amikkel csövön keresztül fujatják a tetőtérre a meleget !