Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

Claymore 9 hiba

Indította awslazlo, december 07, 2016, 09:16:20 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

drizzt_do_urden

Idézetet írta: sebajtóbiás Dátum december 08, 2016, 10:00:44 DÉLELŐTT
Gondolom a plusz power amit a V9 igényel problémát okozhat a spike miatt a kisebb tápos rigeknél. Akiknek fagy a gépük V9-el, milyen setupotok van?

Nálam stabilan fut tegnap este óta, ezen:
EVGA SuperNOVA 1000 G2 / 1000W / 80 Plus gold
5 x MSI RX470 Gaming X 4GB

szerintem az 1000 wattos tapoknal nem all fent a gond meg 6 kartyaval sem foleg ha gold vagy platinum.

sebajtóbiás

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 08, 2016, 10:09:16 DÉLELŐTT
Gondolom a plusz power amit a V9 igényel problémát okozhat a spike miatt a kisebb tápos rigeknél. Akiknek fagy a gépük V9-el, milyen setupotok van?

szerintem az 1000 wattos tapoknal nem all fent a gond meg 6 kartyaval sem foleg ha gold vagy platinum.

Szerintük pedig mégis:

"Two friends average PSU draw (6 GPUs, unclocked and undervolted) is around 777w with spikes up to 1033w (they have 1000w PSU). Just a heads up for people, be careful."

"Well, my Platimax 1200 has problems ( freezes ) with 6 480's. No problem with 5 of them. PM shows 850 - ish @ the wall so not registering spikes"

awslazlo

Idézetet írta: Fireball Dátum december 08, 2016, 09:01:20 DÉLELŐTT
Idézetet írta: awslazlo Dátum december 08, 2016, 08:23:57 DÉLELŐTT
Idézetet írta: lakat Dátum december 07, 2016, 11:20:49 DÉLUTÁN
Nálam két különböző gép is lefagyott amikor átálltam a 9-es re.
Kénytelen voltam visszatérni a 8-as verzióra.

Dettó. Várni kell kicsit, hát ha a elegen leszünk a bitcoin talkon, hogy frissítse a claymore-t. Mert gyakorlatban már szinte mindent kipróbáltam (kivéve új PSU vásárlást, meg egy két apróbb beállítástól eltekintve)

próbáljátok ki például -i 2 -vel, vesztetek 5 H/s-t kb. de lehet stabilan megy

Nem fogja megoldani, bitcoin talkon már ezt kipróbálták. Sőt, még 0-val is! :) De köszi a tippet. Ilyenkor minden ötlet jól jön.

awslazlo

IdézI use this:  CHIEFTEC A80 750W PSU, 4xRX480
The win10 was a clean install and I use the afterburner too.
At the moment there is two videocard PSU connectors are divided to four so one rail us divided to two way.
I have not tried the "i -3" but I will, thank you for the advice!

My config:
-zpool eu1-zcash.flypool.org:3333
-zwal
-zpsw z
-i 4,4,4,4
-r 1

And settings:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Kaptam még egy ötletet, megpróbálom majd a feszt feljebb, vagy a sebességet lejjebb vinni. De érdekes, van aki azt írta, intensity 4-6-on problémás volt neki, 5-ön ment stabilan, de sok volt a reject.

sebajtóbiás

Idézetet írta: awslazlo Dátum december 08, 2016, 10:19:36 DÉLELŐTT

IdézI use this:  CHIEFTEC A80 750W PSU, 4xRX480
The win10 was a clean install and I use the afterburner too.
At the moment there is two videocard PSU connectors are divided to four so one rail us divided to two way.
I have not tried the "i -3" but I will, thank you for the advice!

My config:
-zpool eu1-zcash.flypool.org:3333
-zwal
-zpsw z
-i 4,4,4,4
-r 1

And settings:
setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Kaptam még egy ötletet, megpróbálom majd a feszt feljebb, vagy a sebességet lejjebb vinni. De érdekes, van aki azt írta, intensity 4-6-on problémás volt neki, 5-ön ment stabilan, de sok volt a reject.

Szerintem próbálj meg egy kártyát kivenni.

awslazlo

Az is tervben van, de a feszültséges dolog nekem kézenfekvőbbek tűnik, mert a cél az, hogy minden kártya menjen, ne csak 3db.
De ha minden kötél szakad, maradok a v8-ná egyenlőre.

sebajtóbiás

Csak a teszt kedvéért gondoltam, lehet az megerősítené ezt a spike dolgot. De nyilván az összes kártyára meg akarod oldani :) Nincs kéznél egy legalább 1000W tápod? Az is jó teszt lenne, annak vinnie kell a 4 kártyát szpájkostul.

awslazlo

Idézetet írta: sebajtóbiás Dátum december 08, 2016, 10:36:39 DÉLELŐTT
Csak a teszt kedvéért gondoltam, lehet az megerősítené ezt a spike dolgot. De nyilván az összes kártyára meg akarod oldani :) Nincs kéznél egy legalább 1000W tápod? Az is jó teszt lenne, annak vinnie kell a 4 kártyát szpájkostul.

Jaja, köszi a tippet. Hát tervben van. Az nincs sajnos.Nem jobb megoldás lenne még egy 750w-ost akkor már rátenni? 2 táppal meghajtani a cuccost.

sebajtóbiás

Lehet azt is, azzal már kapna bőséges kaját 6db 480 is. Én még nem próbáltam 2 PSU-t, mindig megijedtem mikor a fórumukon tárgyalták, hogy össze kell a szinkronizálni a bekapcsot, és nem mindegy hogyan vannak bekötve aztán végül altalában nem jutottak konszenzusra :) De biztos működik, ha használják így is.

awslazlo

Idézetet írta: sebajtóbiás Dátum december 08, 2016, 10:51:11 DÉLELŐTT
Lehet azt is, azzal már kapna bőséges kaját 6db 480 is. Én még nem próbáltam 2 PSU-t, mindig megijedtem mikor a fórumukon tárgyalták, hogy össze kell a szinkronizálni a bekapcsot, és nem mindegy hogyan vannak bekötve aztán végül altalában nem jutottak konszenzusra :) De biztos működik, ha használják így is.

Na erre a szinkronizálás dologra még nem is gondoltam. Ezt hogy érted, hogy nem mindegy, hogy vannak bekötve?

drizzt_do_urden

szoval ez azt irja hogy van egy gyari biztonsag beepitve a kartykba amelyik bekacsol ha hirtelen aramemelkedes van!

If your cards are stock, then it might be that the protection kicks in for too much power usage on a single pciex cable. Did you connect each card to an individual pciex cable?

awslazlo

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum december 08, 2016, 10:53:20 DÉLELŐTT
szoval ez azt irja hogy van egy gyari biztonsag beepitve a kartykba amelyik bekacsol ha hirtelen aramemelkedes van!

If your cards are stock, then it might be that the protection kicks in for too much power usage on a single pciex cable. Did you connect each card to an individual pciex cable?

Igen, de kövezz meg, ezt a claymore okozza. Nem értem, miért írják, nem a claymore hibája.

lakat

Nyilván a Claymore hibája, mivel előtte a 8-assal stabilan mennek a gépek, a 9-es verzióval meg folyamatosan lehalnak..

ZsZolee

Idézetet írta: awslazlo Dátum december 08, 2016, 10:52:59 DÉLELŐTT

Na erre a szinkronizálás dologra még nem is gondoltam. Ezt hogy érted, hogy nem mindegy, hogy vannak bekötve?

Nálam két PSU van rigenként, EVGA 850W G2, az optimális 50%-os terhelés miatt.

awslazlo

Idézetet írta: ZsZolee Dátum december 08, 2016, 11:12:26 DÉLELŐTT

Akkor okítsál ki, hogy tudok két tápot rátenni egy gépre?
Már olvastam tutorialokat, de ahány hsz annyi féle leírás volt. :))

sebajtóbiás

Idézetet írta: awslazlo Dátum december 08, 2016, 11:30:03 DÉLELŐTT

Fontos-e az, hogy az összes riser és az alaplap egy tápon legyen? És a GPU-k saját power csatlakozói a másikon? Mert olvastam ilyet valami fórumon. Vagy mi a helyes kombináció?

Zorg33

Amit belinkeltem multkor ethereum angol nyelvu forumban kb 5 oldalon keresztul ki lett vesezve.
Akarhany tapot hasznalhatsz ha betartasz par alapszabalyt.
Ne kosd ossze a kulonbozo tapok 12V-jat.

Powered risert hajthatod a masodik taprol, ha a slot iranyaba nincs bekotve a 12v.
Az osszes USB riseren ez ki van kotve, szalagkabelesnel pedig kezzel kell kitepni, kivagni a megfelelo 5 vezeteket.

A molexes alaplapoknal meg van egy lehetoseg zarlatot csinalni, ha a masodik taprol dugod a molexet a lapba, mert akkor ugye rovidrezarod az atx 12v agaval.

sebajtóbiás

Aha, kösz, gondolom az Elektromosság, Tápegység, ... témában volt, azzal le vagyok maradva, akkoe majd végigolvasom.

ZsZolee

Idézetet írta: awslazlo Dátum december 08, 2016, 11:30:03 DÉLELŐTT

Baromi egyszerű, az egyik tápra 3 kártyát kötök, a másikra másik 3-at és kész. Azt a tápot, amelyiket nem kötöm az alaplapra, arra van egy mellékelt csatlakozó, ami azt csinálja, hogy ha áramot adsz neki, egyből bekapcsol. Nincs varázslat. :)

danieru

Szerintem túl sokat rugóznak az emberek a táp témán. Megfigyeléseim alapján egy dolog miatt lehet instabil: túl alacsonyra állítod be a feszültségeket. Én most így használom és teljesen stabil a CM9:
RX470
GPU: 1200 MHz , 980 mV
RAM: 1750 MHz , 930 mV

És egy darab 850-es tápot használok.