Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

GPU tuning (tweak)

Indította drizzt_do_urden, december 02, 2016, 05:15:35 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 3 Vendégek van a témában

rob

Idézetet írta: kidface Dátum április 12, 2017, 01:31:26 DÉLUTÁN
Idézetet írta: rob Dátum április 12, 2017, 11:21:58 DÉLELŐTT
Sziasztok,

A voltagevel szórakozásnak van más előnye azon kívül hogy kevesebbet fogyasztanak a kártyák? pl. a VRM/GPU hőmérséklete is alacsonyabb lehet ha undervoltagelünk?

Igen, ha undervolt-olsz a homerseklet is lejebb megy

kb. mennyit számít?

rob

Megnéztem és nekem a 6db 470es armor MSI közül azoknak az alacsonyabb a VRM hőmérsékletük amelyiknél magasabb a gpu voltage :D MSI afterburnert használok egyébként,csak a VRM hőmérsékleteket szoktam nézni Watttoolban

reloopbenny

VALAKI HELP SOS! :o
Micron memóriás kártyákat hogy kell flash-elni? Milyen mem strap kell stb????

Székely Vegán

Idézetet írta: rob Dátum április 12, 2017, 02:48:09 DÉLUTÁN
Megnéztem és nekem a 6db 470es armor MSI közül azoknak az alacsonyabb a VRM hőmérsékletük amelyiknél magasabb a gpu voltage :D MSI afterburnert használok egyébként,csak a VRM hőmérsékleteket szoktam nézni Watttoolban

De lehet hogy az pont a legelső kártya a rigben, tehát a legjobb a légáramlás és nem kap extra hőt a többi kártyától.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

reloopbenny

Idézetet írta: reloopbenny Dátum április 12, 2017, 04:04:02 DÉLUTÁN
:(
Valaki?

somogyi betyár

Hatással van a tuning-potenciálra, hogy riser-rel kötöm be, vagy a PCI-e x16-os slotba dugom a kártyát?
"Ahol akarat van, ott mód is akad"

kidface

Idézetet írta: reloopbenny Dátum április 12, 2017, 09:11:36 DÉLUTÁN
Valaki?

Probalkozz 1500-tol, ha nem jo 1625 es igy tovabb. Valamelyik csak bejon :) jobb otletem nincs

kidface

Idézetet írta: somogyi betyár Dátum április 12, 2017, 11:59:17 DÉLUTÁN
Hatással van a tuning-potenciálra, hogy riser-rel kötöm be, vagy a PCI-e x16-os slotba dugom a kártyát?

En nem vettem eszre, ha van is az elenyeszo!

evko81

Sziasztok.

Msi Armor 470, hynix...
Mind mas volt defaulttal megy watttool-ban.
Milyen volt ertekre erdemes oket allitani? Melyik gyari freki melletti volt ertek kb a jo neki?

Zorg33

Tudom, hogy unalmas vagyok, de olvassatok már vissza plíz.
Az utóbbi kérdések mind meg vannak válaszolva pár oldallal visszább.
Nem saját szórakozásomból írom le én se ezeket, hanem hogy megtalálhatóak legyenek a válaszok.

Itt van bekopizom:

Idéz
Mondjuk ez egy esszeru strategia:
1. Kikiserltezem mennyi a max memclk a huzott timinggal az adott kartyan.
2. Kikiserletezem mi a min gpu orajel ami az adott algonal kiszolgalja 100% on a memoriat a fenti sebessegen
3. Kikiserletezem a minimum Vddc feszt amin stabil.

Pakk.
Ezzel meg is talaltad a maximalis telnesitmenypontot.
Ha nem a teljesitmenyen van a fo hangsuly hanem a fogyasztason, akkor mar mas a sorrend. Elso lepeskent akkor a kivalasztott pl 900mV hoz megkeresed a max stab gpu orajelet es ahhoz hangolod a memoriat.

Felrajzolhatsz excelbe gorbeket ha az segit.

Kb jó ökölszabály, hogy a gyárilag beállított EVV fesz értékből kivonsz kb 50mV ot és azt állítod be fixen.

Tehát ha 1150 körül gyárilag 1000mV szerepel, akkor adj neki 950-et, az jó kiindulási pont.

kidface

Sajnos ez a kerdes mindig visszatero problama lesz, nem hiszem hogy van esely arra hogy vissza olvassnanak inkabb kerdeznek egybol :)

Zorg33

Én személyszerint 2db 8GB Micronos kártyát teszteltem és egyik sem ment 1950 fölött stabilan az 1750-es timinggal.

Igy max 27.2 körül mentek.

xXFelaXx

Sziasztok!

BIOS Modding kérdéseim vannak. Tudom, hogyan kell csinálni, nem vagyok kezdő moddingolásban de bányászatban igen. Nem akarok hirtelen belefutni... kérdéseim:
(MSI470 4GB GamingX)
- lehet-e BIOS-t menteni GPU-Z-vel? 256MB-os BIOS-okat ment, olvastam, hogy garanciavesztést okoz ha nem 512MB-ost raksz vissza. igaz ez?
- megéri a BIOS mod?
- ha igen, olvastam 2 fő irányzata van a LowPower modding és a MaxHashPower modding, tudna valaki nekem bevált beállításokat küldeni a fent említett kártyára mind a két végletből?

jelenleg DualMiningelek és 1 kártya átlag 22MH-t csinál de kicsit instabil mert van mikor leugrik 16-19-re is origi BIOS-al és full alap beállításokkal. Mennyit csinálnának ezek BIOS moddal kb?

DarkLaca

Szaisztok ! Nos egy olyan problémám akadt, hogy MSI GAMING X 1070-essel nyomom. A mai napon beadta a kulcsot. Valószínű, hogy túlhúztam valamit. A másik kártyám ép maradt, annak semmi baja sem lett. Ebben a kártyában Micron memória volt, lehet, hogy az döglött meg benne. A kérdésem arra irányul, hogy a húzást meg tudják e állapítani a szervízben, és ezáltal veszhet a gari ? Se égés, se pedig külsérelmi nyom nincs rajta,tehát ez nem áll a gari érvényesítés elébe. Ötlet valakinek ?

Balvanylajos

Idézetet írta: xXFelaXx Dátum április 13, 2017, 03:52:58 DÉLUTÁN
Sziasztok!

BIOS Modding kérdéseim vannak. Tudom, hogyan kell csinálni, nem vagyok kezdő moddingolásban de bányászatban igen. Nem akarok hirtelen belefutni... kérdéseim:
(MSI470 4GB GamingX)
- lehet-e BIOS-t menteni GPU-Z-vel? 256MB-os BIOS-okat ment, olvastam, hogy garanciavesztést okoz ha nem 512MB-ost raksz vissza. igaz ez?
- megéri a BIOS mod?
- ha igen, olvastam 2 fő irányzata van a LowPower modding és a MaxHashPower modding, tudna valaki nekem bevált beállításokat küldeni a fent említett kártyára mind a két végletből?

jelenleg DualMiningelek és 1 kártya átlag 22MH-t csinál de kicsit instabil mert van mikor leugrik 16-19-re is origi BIOS-al és full alap beállításokkal. Mennyit csinálnának ezek BIOS moddal kb?

Szia!

Többféle 4 gigás RX 470-et flasheltem már meg. Átlagosan mindegyik ezt a 21-23 Mh/s-et tudja alapból. Flash után és órajelbirizgálás után a 28 Mh/s az átlagos. Fogyasztásnövekedésről nem tudok hitelesen beszámolni még csak most érkezik majd a mérő.

Flash: csak a ram időzítéseket kell állítani. Az 1500-as értékeit figyelmesen (CTRL+A; CTRL+C) át kell másolni minden 1500-nál nagyobb értékre és kész. [Ez egy nagyon alap megoldás, de működik]

Utána wattoolban 2000-re kell állítani a ram sebességét és 1100-ra kell a GPU-t, majd ki kell kísérletezni, hogy milyen feszültségbeállítások mellett tudja ezt futtatni hosszútávon.
Nekem a dual mining nem vált be, egyszerűen iszonyatosan melegedtek a kártyák, instalbil volt a bányászat, ráadásul 14% többlettermelést adott, de a többiek visszajelzése alapján a fogyasztás is megnő hasonló mértékben.
Nekem többet ér a biztonságos, alacsony hőfokon való stabil üzemeltetés. [ettől te még szénné tuningolhatod a tiéd, ha tudod hűteni!]

Nagy általánosságban egyébként az 1100-as GPU-hoz beállítod valamelyik hasonló órajel feszültségét, 2000-et általában alapfeszültségen elvisz a ram, és a fogyasztási limithez sem kell hozzányúlni. Ha instabil, akkor először a fogyasztási limitet növeld meg 25%-al és ha az stabil, akkor a 25-ből elkezdhetsz visszavenni.
Nagyon figyeld a megfelelő hőmérsékletet, a GPU nem is szokott túlmelegedni, de a VRM igen! Ha az 80 fölötti tartományban van, az már kezd picit sok lenni. [Főleg, mert 90-nél kifagy/leáll és most jön a nyár, a jelenlegi szobai 20-22 fok lesz sokszor 33-35 is!]

Ennyit tudtam segíteni, remélem az utánam jövők is megszórnak pár jobb tanáccsal. Ha valahol nagy marhaságot írtam volna, kérném, hogy javítsatok ki!!

drizzt_do_urden

Idézetet írta: reloopbenny Dátum április 12, 2017, 09:11:36 DÉLUTÁN
Valaki?

micorn memoriatol menekulj. kuldjed vissza  kartyat ha lehet!

DarkLaca

Az én kérdésemre esetleg valaki ?

messimage

Ki mit csinál a porral? Milyen gyakran érdemes kifújni a kártyákat? Lehet valahogy "védekezni" a por ellen?

drizzt_do_urden

a port porszivozzuk. eloszpr lefujassuk majd felporszivozzuk. 2 3 havonta vagy ahogy keri.