Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

GPU tuning (tweak)

Indította drizzt_do_urden, december 02, 2016, 05:15:35 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 14 Vendégek van a témában

Székely Vegán

Idézetet írta: messimage Dátum április 13, 2017, 05:31:01 DÉLUTÁN
Ki mit csinál a porral? Milyen gyakran érdemes kifújni a kártyákat? Lehet valahogy "védekezni" a por ellen?

3 havonta kompresszorral kifújni.
***BÁNYÁSZ ÉS KRIPTOPÉNZ VIDEÓIM***
https://www.youtube.com/channel/UC1l3y27zXgQqIumFnzIl0FQ

xXFelaXx

És az első kérdésemre mi a válaszod? Tehát a GPU-Z-vel való BIOS mentés garanciavesztést okoz vagy sem?
Megtaláltam a parancs listát az atiflash-hez de nem szeretném elszúrni a BIOS mentést vele. jól írom? "atiflash -s 0 biosname.rom"

drizzt_do_urden

en atiflashel mentem. es igen jo a parancssor

DarkLaca

HELP ! PLS ! Nagyon ideges vagyok, mert nem tudom, hogy mi lehet a megoldás. Szóval azzal, hogy húztam, és elcsattant, elveszíthetem a garit ? Nem füstölt el, csak nem kap tápot sem, fel se pörög.

xXFelaXx

Idézetet írta: DarkLaca Dátum április 13, 2017, 06:36:24 DÉLUTÁN
HELP ! PLS ! Nagyon ideges vagyok, mert nem tudom, hogy mi lehet a megoldás. Szóval azzal, hogy húztam, és elcsattant, elveszíthetem a garit ? Nem füstölt el, csak nem kap tápot sem, fel se pörög.

Én javíttattam már meg garanciára húzás miatt túlmelegedett kártyát. Konkrétan a gyár reballozta nekem mert elengedte a forrasztást a gamer gépemen. Hallom egyébként kiskereskedőktől, hogy sokan küldik vissza az MSI470-eseket lefüstölés/kiégés miatt garanciára tehát szerintem IGEN lehet garira visszaküldeni.

xXFelaXx

Egyébként olyan kérdés, hogy melyik drivert használjam? Én letöltöttem most a legújabbat és azt használom de a MOD után jó lesz-e vele?

xXFelaXx

UPDATE: Nem lett jó a legújabb 17.4.2-essel a MOD után... próbálok másikat. Ti melyiket használjátok avagy melyik a legjobb? És a legfontosabb kérdésem, hogy ha a gyári ROM-ot vissza flashelem akkor ismét tudja majd használni a 17.4.2-t vagy épp a majdani újabbakat?

drizzt_do_urden

Idézetet írta: xXFelaXx Dátum április 13, 2017, 08:50:27 DÉLUTÁN
UPDATE: Nem lett jó a legújabb 17.4.2-essel a MOD után... próbálok másikat. Ti melyiket használjátok avagy melyik a legjobb? És a legfontosabb kérdésem, hogy ha a gyári ROM-ot vissza flashelem akkor ismét tudja majd használni a 17.4.2-t vagy épp a majdani újabbakat?

16.11.5

Artthur

Ennél újabbakkal nem megy a moddolt kártya:
Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-16.11.5-Nov25

xXFelaXx

Köszönöm a gyors válaszokat. De egy válasz kimaradt, igaz kissé kézenfekvő de szeretnék teljesen megnyugodni. A gyári ROM visszarakásával a legújabb driverek is mennek majd szegény GPU-n?

gerorge

Idézetet írta: Artthur Dátum április 13, 2017, 09:12:00 DÉLUTÁN
Ennél újabbakkal nem megy a moddolt kártya:
Win10-64Bit-Radeon-Software-Crimson-16.11.5-Nov25

17.1.1 használok.
Bios mod után csak ezt kell futtatni és nem lesz fekete képernyő. https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher

xXFelaXx

Idéz
17.1.1 használok.
Bios mod után csak ezt kell futtatni és nem lesz fekete képernyő. https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher

Valami javulást mutathat az újabb driver használata hesselés terén?

somogyi betyár

Idézetet írta: DarkLaca Dátum április 13, 2017, 04:00:31 DÉLUTÁN
Szaisztok ! Nos egy olyan problémám akadt, hogy MSI GAMING X 1070-essel nyomom. A mai napon beadta a kulcsot. Valószínű, hogy túlhúztam valamit. A másik kártyám ép maradt, annak semmi baja sem lett. Ebben a kártyában Micron memória volt, lehet, hogy az döglött meg benne. A kérdésem arra irányul, hogy a húzást meg tudják e állapítani a szervízben, és ezáltal veszhet a gari ? Se égés, se pedig külsérelmi nyom nincs rajta,tehát ez nem áll a gari érvényesítés elébe. Ötlet valakinek ?

Most őszintén!
Tudsz vele csinálni valamit? (Nem)
Akkor küldd vissza, nézz bután, s mondd, hogy játék közben lefagyott a gép, s utána már nem volt kép.
"Ahol akarat van, ott mód is akad"

Til

Sziasztok!
Sehitseget szeretnek kerni!
Jelenleg 4x msi rx470 uzemel,azonban vettem egy 5. ugyanilyent.
Gondoltam kiprobalom mukodik e, valamint megneztem,hogy milyen rammal szerelt.
Fogtam.es kivettem az alplapbol egy kartyat,mert 4 pcie port van rajt es ez helyere betettem az ujat.
Gep elindul felismeri minden jo, egesz addig amig claymore zec banyat el nem iditom.
Az uj kartya elindul majd ra egy perc es leesik a hash 0-ra.A watttoolban, ha gyari ertekein hagyom,akkor megy a banya.Amint egy picit is visszaveszek a pl. Gpu feszbol, utana egybol 0 hash-t csinal.Ekkor watttoolban 100% on marad a teljesitmenye.Gpu fesz alapon 1156 mv.Visszaveszem pl 1005 ,majd claymore vagy 0 hash,vagy opencl hibaval kilep.
Probaltam kicsereltem a risert, 2 kulonbozovel is probaltam.
Utana jott a ddu.16.11.4 driver volt idaig,most felraktam 16.11.5.
Ugyanaz a hiba maradt.
Aki tud legyszi segitsen,mi lehet a hiba?
Koszonom
C:\> del c:\command.com

kidface

Idézetet írta: Til Dátum április 16, 2017, 09:25:08 DÉLELŐTT
Sziasztok!
Fogtam.es kivettem az alplapbol egy kartyat,mert 4 pcie port van rajt es ez helyere betettem az ujat.
Gep elindul felismeri minden jo, egesz addig amig claymore zec banyat el nem iditom.
Az uj kartya elindul majd ra egy perc es leesik a hash 0-ra.A watttoolban, ha gyari ertekein hagyom,akkor megy a banya.Amint egy picit is visszaveszek a pl. Gpu feszbol, utana egybol 0 hash-t csinal.Ekkor watttoolban 100% on marad a teljesitmenye.Gpu fesz alapon 1156 mv.Visszaveszem pl 1005 ,majd claymore vagy 0 hash,vagy opencl hibaval kilep.
Ugyanaz a hiba maradt.
Koszonom
Próbáld ki csak az új kártyát magába. Mit csinál?

CryptoMan

Sziasztok!
Ugyanaz a hiba maradt.
Koszonom

Ha visszateszed a másikat (real one)? Milyen rammal van szerelve?

Til

Idézetet írta: kidface Dátum április 16, 2017, 09:30:03 DÉLELŐTT
Sziasztok!
Az uj kartya elindul majd ra egy perc es leesik a hash 0-ra.A watttoolban, ha gyari ertekein hagyom,akkor megy a banya.Amint egy picit is visszaveszek a pl. Gpu feszbol, utana egybol 0 hash-t csinal.Ekkor watttoolban 100% on marad a teljesitmetnye.Gpu fesz alapon 1156 mv.Visszaveszem pl 1005 ,majd claymore vagy 0 hash,vagy opencl hibaval kilep.
Ugyanaz a hiba maradt.
Koszonom
Próbáld ki csak az új kártyát magába. Mit csinál?
Ha csak azt a kartyat hagyom a gepbe es mukodik, akkor mit lehetne tenni?Mire utalhat a hiba?
Este tudom csak kiprobalni.
Az az erzesem,hogy hibas a kartya.

Til

Idézetet írta: CryptoMan Dátum április 16, 2017, 09:43:34 DÉLELŐTT
Sziasztok!
Az uj kartya elindul majd ra egy perc es leesik a hash 0-ra.A watttoolban, ha gyari ertekein hagyom,akkor megy a banya.Amint egy picit is visszaveszek a pl. Gpu feszbol, utana egybol 0 hash-t csinal.Ekkor watttoolban 100% on marad a teljesitmenye.Gpu fesz alapon 1156 mv.Visszaveszem pl 1005 ,majd claymore vagy 0 hash,vagy opencl hibaval kilep.z
Ugyanaz a hiba maradt.
Koszonom

Ha visszateszed a másikat (real one)? Milyen rammal van szerelve?
Hynix.Visszateva a regi kartyakat,mind szepen mennek.

Til

Sziasztok!
Ugyanaz a hiba maradt.
Koszonom

Most mennek a kartyak mar egy oraja,ugy nez ki jo lesz.
Osszegzem,de aki tud szoljon kerem hozza,hogy jo e a sejtesem.
Vegul nem szettem ki az osszes kartyat.Ugy akartam,hogy ezt a kerdeses uj kartyat beteszem egyedul az x16 slotba.
Aztan meggondoltam magam,mert ha 4 kartya megy es egyet kiveszek es helyre berakom az ujat attol mennie kellene.Plane, hogyha visszarakom amit kivettem ugye minden ok.Meghat egesz addig semmi baj mig a watttoolt nem babralom.
Megneztem az asic quality 62.Ez meg a hynix kombo egy kaki.Legalabbis zecen.
Ha a gpu frekit 1230 tol 1210 tartomanyokban allitom es leveszem a feszt pl 1010-1000 mv, akkor a kartya megall es 0 hash.Erdekes,hogy nincs kekhalal befagyas stb.Majd gpu 1200 ra teve lehet a feszt 980 ig csokkenteni,utana ismet 0 hash.Olyan mintha csak a gpu az 1200 as tartomanyba uzemelne jol.Mivel nem tudom lejjebb venni a feszt a fogyasztas nem a legjobb.130w lehet 270 hash mellett.Valami otlet mit probaljak?Esetleg elolvasva amit irtam,megerositenetek,hogy jo a gondolatmenet?Bios mod esetleg vagy kuldjem vissza gariba?Bios modbol melyik hynix ramos zechez?

jzsolt

GIGABYTE Radeon RX 480 G1 Gaming 8GB Samsung memóriás kártyához valakinek nincs valami fasza kis bios modja? a 4GB-osok mennek nem teljesen maxra lőve 29,4-5 Mh-s eth-n, de ezek a 8 gigások csak 28,8-9 körül. Nemá, hogy ráver a 4 gigás :D Anorakbol csak a 4 gigáshoz van :(