Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

GPU tuning (tweak)

Indította drizzt_do_urden, december 02, 2016, 05:15:35 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 3 Vendégek van a témában

Worlynox

Idézetet írta: Barbár Dátum május 08, 2017, 08:53:09 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Artthur Dátum május 08, 2017, 08:07:32 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Barbár Dátum május 08, 2017, 06:12:58 DÉLELŐTT
Üdv!
...

Másik kérdésem az lenne, hogy milyen WattTool beállításokkal éritek el az említett 27-28MH körüli teljesítményt 8GB-os 470-es kártyáknál?
Nekem valahogy nem sikerül elmozdulnom erről a 22-egész sok, néha éppen 23MH-ről :(
...

Itt beregisztrálsz https://anorak.tech/ , letöltöd a kártyádhoz való biost, flasheled, aztán minimum bírnia kell az 1950 Mhz-et és akkor jönni fog a 27-28

8GB-os Asus kártyákhoz ezen az oldalon semmi sincs sajnos :( (amikor rákerestem a regisztrálás után, akkor esett le, hogy 1x már ugyanezt a listát megtaláltam valahol, de csak Hynix és Elpida memóriás verzióhoz vannak itt romok, és abból is csak a 4GB-osakhoz.

A dolog másik fele, hogy persze a legjobb / legkényelmesebb az lenne, ha valahol lenne egy letölthető .rom pontosan ilyen kártyához, screenshotokkal, hogy 27-28-at hashel az adott rommal, de nem vagyok telhetetlen:

Én a gyári biost is módosításának is szívesen nekifogok, csak információt szeretnék, hogy ha a PolarisBiosEditor-ban fent megjelenő checksum is egyezik, akkor ezek után miért nem jó mégsem, illetve mit kellene tennem, hogy ezt megoldjam.
Ezt illetően nincs túl sok infó, mert a legtöbb helyen csak azt írják, hogy a Micron memóriás kártyával csak annyit lehet tenni, hogy:
# 1.: Watt toolban lehetőleg hashrate csökkenés nélkül lefaragni a fogyasztását amennyire sikerül, aztán elfogadni, hogy ez ennyit tud és kész..
# 2.: Visszaküldeni, hogy "hibás" és reménykedni, hogy a kereskedő / importőr / gyártó / akárki nem akar időt fektetni a megnézésébe, hogy tényleg rossz-e, egyszerűen csak ad 1 másikat és kész (és persze reménykedni, hogy a csere darab lehetőleg Samsung legyen, de legalább is ne micron..)

Az utóbbiba több okból sem szeretnék belemenni (főleg, hogy manapság már az is 1 kisebb csoda volt, hogy 3 db ilyent még tudtak raktárról adni nekem az adott shopban a múlt héten, amikor a legtöbb shop már csak úgy igaoolt vissza rendelést, hogy "jah, hát még az van a webshop felületen, hogy van, de igazából 2-3 hét múlvára tudjuk megmondani, hogy tudunk-e még szerezni egyáltalán 470-es kártyát..., szóval inkább válasszak helyette valami mást..")

Szóval ehhez a 2 opcióhoz képest szeretnék megtalálni egy 3.-at és nem bánom ha "tennem is kell valamit" az ügyben (1 file letöltésén kívül is), csak működjön a végén a dolog...

Ezügyben (vagy kifejezetten a "hogyan módosítsam és ellenőrizzem a moddolt Bios check-sum -ját, hogy továbbra is ATI kártyaként azonosítsa a claymore és a RadeonSettings is" -témakörben szeretnék infókat / segítséget kérni!

Köszönöm előre is!!!

Ezen a fórumon már többször ki lettek tárgyalva a beállítások. Amiket belinkeltél, ahhoz még csak hasonlót sem ajánlott senki.

Barbár

Igen, ebben igazad is van.
Egyenlőre nem a mások által javasolt optimális beállításokkal próbáltam menni, csak próbáltam némileg csökkenteni a fogyasztás miután a fentebb általam linkelt bitcointalk -os topic kivételével mindenhol azt találtam, hogy a micron memóriás RX470-eknél nincs esély a rom moddolásra, vagy bármiféle teljesítmény növekményre, így marad a fogyasztás csökkentés.
Több helyen, konkrétan annyit írtak, hogy
"A micron memória = szívás, felejtsd el, hogy 22MH-nél többet fog tudni, küld vissza gariba" -szabad forsításban..

Az én konkrét kártyám esetében viszont, amikor megpróbáltam az itt korábban javasolt értékek felé közelíteni a WattTool beállításokkal, akkor rögtön kifagy, reboot és a gyári beállításoktól próbálkozhatok újra.

Emiatt próbálok a micron memóriás kártyához valami bios-mod megoldást találni, ami után már lesz esélyem az általatok használt beállításokat alkalmazni (miután az (itt található beszélgetés) alapján talán mégis van remény a bios modra micron memórián is..
Így (és az itt korábban olvasottak alapján) jutottam arra, hogy a módosított timing-ok miatt modosuló checksum miatt nem működik a moddolt rommal (de lehet, hogy vakvágányon vagyok).. :(

drizzt_do_urden

milyen drivert hasznalsz? hanyas?

Barbár

múlt hét csütörtökön ami a legújabb volt (most a munkahelyen vagyok, csak mobilról tudok remote-olni a bányagépre, de azt írja az "Áttekintés" alatt, hogy "Radeon szoftververzió 16.6"

drizzt_do_urden

16.9.2 verzio kell vagy max 16.11.5 -ig lehet menni felfele. azon alol es azon felol a modolt biost nem inditsa tiltsa le. szoval szerintem ott lesz a problema...

Barbár

Hát ez nekem kicsit zavarosnak tűnik (ettől még nem kételkedem abban amit mondasz, csak nem értem egyenlőre)..

Nekem így kútfőből a 16.6 a "16.9.akármi" -hez képest így első látásra egy régebbi dolognak tűnik,
De ezt nem is figyeltem, csak miután Vegán is többször említi, hogy a legújabb ATI drivereket kell feltenni, nem is foglalkoztam a verziószámokkat, csak mentem az AMD oldalára és legfrissebb driver letöltése és kész..

Amint hazaérek megpróbálom feltenni az általad javasolt verziót aztán meglátjuk mi lesz :)
Akkor ha jól értem azt mondod, hogy miután a micron memóriás kártya bios-át sikerült a megfelelő polarisEditor-verzióval módosítani, ezekután a megfelelő ATI driverrel van rá esély, hogy működni is fog?

drizzt_do_urden

regebbi driverek sem inditottak a modolt biost...volt egy ido amikor kivettek a tiltast es azokat a driverokat kell hasznalni most megint visszaraktak az ujjab driverekbe a tiltast. lehetne patchet hasznalni de minek ha van driver ami megy simman anelkul. 

Barbár

értem.

közben megnéztem, az általam múlt héten feltett driver telepítőjében a fájlnévben szereplő verziószám 17.4.4 (ami már az én olvasatomban is egy újabb verziónak tűnik), de fogalmam sincs, hogy abból hogy lesz "Radeon szoftververzió 16.6", illetve "Illesztőcsomag verzió 16.40.2311.1002......" telepítés után a Radeon setting-ben nézve...

Mindenesetre köszönöm a segítséget!
Amint hazaérek, teszem fel az általatok javasolt drivert (16.11.5) aztán remélem menni fog :)
Jelentkezem amint vannak fejlemények.

Köszönöm!

drizzt_do_urden

17.4.4 -el biztos nem megy es amugy az a driver verzio amit a filenevbe irt. szoval 100% az a problema azert nem inditja a modolt kartyat! en a 16.9.2 -est hasznalom. de szerintem a 16.11.5 is pont olyan jo lesz de ha nem akkor tegyed a 16.9.2 verziot.

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/previous?os=Windows%2010%20-%2064

itt vannak a regebbi driverek! de ez windows 10 64 bit. nem tudom milyen windowsod van de ha nem ez akkor vedd le a megfelelo drivert a te operacios rendszeredhez.

Barbár

Win10 64bit -et használok a bányagépen (is).

Igen, már le is töltöttem a 16.11.5 -öst a bányagére, csak drivert installálni mobil-ról remote desktop-pal nem szeretnék, de amint hazaérem megpróbálom aztán ha nem jó, akkor jön a 16.9.2 :)

Köszönöm! :)

drizzt_do_urden

hasznalj DDU -t a driver levevesehez. Safe mode -ba kell inditani ezt a DDU -t azt nem hiszem remote desktoppal menne.

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Barbár

drizzt_do_urden

en orokke DDU -t hasznaltam,,,mindenhonnan ketorol mindent, meg a Registry bol is kiveszi a beallitasokat, szoval jobbnak latom en a DDU -t marcsak azert is mert Safe mode -ba torol es akkor bizots hogy mindent visz.

Worlynox

Idézetet írta: slydeniel Dátum május 08, 2017, 01:27:50 DÉLUTÁN
Sziasztok !
Lenne nekem egy olyan problémám hogy; nemrég belevágtam a bányászatba és vettem egy Radeon RX470 Strix Gaming kártyát.
Beálligatva 21Mhs hoz ETHn de ugye ez elég gyenge múzsika.
Követve az instrukciokat, lementettem és a Polaris Bios editorral a Timingokat Átmásoltam a romban ahogyan kell, fent a rovatban a szám zöld maradt tehát jónak kellene lennie.
Flashelés után az eszközkezelőben a kártya mellett egy kis felkiáltojel jelenik meg, több infot itt nem ad.
Ha elindítom a Claymoret azt a hibát dobja fel h: No AMD OPENCL or NVIDIA CUDA GPUs found, exit.
Ha az eredeti timingokkal másolom vissza a romot akkor minden megy tovább mint ha mi sem történt volna.
Win 8.1 és Win 10 alatt is ugyan ezt a problémát tapasztaltuk, a legujabb Drver van fent és Hynix Ramok vannak a kártyán.   

6 hozzászólássál feljebb le van írva, a te problémádra is a válasz.

drizzt_do_urden

Sziasztok !
Lenne nekem egy olyan problémám hogy; nemrég belevágtam a bányászatba és vettem egy Radeon RX470 Strix Gaming kártyát.
Követve az instrukciokat, lementettem és a Polaris Bios editorral a Timingokat Átmásoltam a romban ahogyan kell, fent a rovatban a szám zöld maradt tehát jónak kellene lennie.
Flashelés után az eszközkezelőben a kártya mellett egy kis felkiáltojel jelenik meg, több infot itt nem ad.
Ha elindítom a Claymoret azt a hibát dobja fel h: No AMD OPENCL or NVIDIA CUDA GPUs found, exit.
Ha az eredeti timingokkal másolom vissza a romot akkor minden megy tovább mint ha mi sem történt volna.
Win 8.1 és Win 10 alatt is ugyan ezt a problémát tapasztaltuk, a legujabb Drver van fent és Hynix Ramok vannak a kártyán.   

eloszor olvasni majd azutan irni !!!

gerorge

Sziasztok !

https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher

BIOS-> Patch -> Reboot

17.4.4 is működik !

atideath

Olyannal már találkozott valaki hogy dual miningbe dobálja egy kártya a Memory Error-okat, viszont sima ETH-val nem? Próbáltam már dualba mindent de abban nem hajlandó hiba nélkül futni. Még a gyári kártya beállításokkal sem.
https://www.minermonitor.eu
BTC: 1KzEse6pq72fwPwiwqZWJqaqNJvMZ8EXnK

Barbár

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 08, 2017, 09:27:55 DÉLELŐTT
16.9.2 verzio kell vagy max 16.11.5 -ig lehet menni felfele. azon alol es azon felol a modolt biost nem inditsa tiltsa le. szoval szerintem ott lesz a problema...

Jelentem: talált süllyedt! :)

A polaris-szal módosított bios-szal módosított Micron memóriás Asus kártya, a 16.11.5-ös ATI driverrel működik szépen.
Mostmár jöhetnek azok az említett beállítások. :)

U.I.:
(Amiket azért nem túl egyszerű kibányászni a rengeteg hozzászólásból.. lehet, hogy ez hétvégéig még várat magára majd, de addig is a gyári beállításokkal,
a moddolt bios-szal is 25MH-t csinál a 22,8 helyett, ami azért már önmagában előrelépés :)

Köszönöm a segítséget!

drizzt_do_urden

Idézetet írta: Barbár Dátum május 09, 2017, 05:49:04 DÉLELŐTT

A polaris-szal módosított bios-szal módosított Micron memóriás Asus kártya, a 16.11.5-ös ATI driverrel működik szépen.

U.I.:
(Amiket azért nem túl egyszerű kibányászni a rengeteg hozzászólásból.. lehet, hogy ez hétvégéig még várat magára majd, de addig is a gyári beállításokkal,
a moddolt bios-szal is 25MH-t csinál a 22,8 helyett, ami azért már önmagában előrelépés :)

Köszönöm a segítséget!

kezdesnek probalj egy :  1080/910 es 1950 /910 -et. majd ha ezt birja akkor mondok mast. ha ezzel nem megy vagyis megfagy akkor 1050/890 es 1900/890...

somogyi betyár

Idézetet írta: Barbár Dátum május 09, 2017, 05:49:04 DÉLELŐTT

U.I.:

Köszönöm a segítséget!

Nem csak a micron ramos, minden piszkált bioszt elutasít (állítólag a méretét nézi, szóval, ha AtiWinFlash-sel mented, vagy feltöltöd az üres részt karakterekkel, akkor megmarad 512Kb-osnak, és nem bukik meg az új bios - valami ilyesmi olvastam)

A beállításokat meg hiába böngészed, mert úgyis egyedi a kártyád, Neked kell kitapogatni, mit bír - én azt mondom, merj nagyot álmodni: 1150/870 és 2100/875  8)
...aztán térj vissza a realitás talajára  ;D
(Csak csekkold a VRM monitoringnál a VID, és VOUT értékeket, hogy valóban be is állította-e)
"Ahol akarat van, ott mód is akad"