Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

GPU tuning (tweak)

Indította drizzt_do_urden, december 02, 2016, 05:15:35 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 10 Vendégek van a témában

Skankhunt42

Idézetet írta: Zorg33 Dátum április 24, 2017, 10:55:00 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Skankhunt42 Dátum április 23, 2017, 05:53:52 DÉLUTÁN
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 23, 2017, 05:39:49 DÉLUTÁN
dehogynem!

Akkor Claymore rosszul tudja. :D Lehet erdemes lenne szolni neki. :D

Te érted félre.

A második típusú ASM kernel van csak ETH only módban. Az ASM 1 van dualban (is).

Jol ertettem. :D Es jol is irtam.  De lenyeg hogy ugyfest szep lassan mindenki erti. :)

fbazsa

Idézetet írta: Zorg33 Dátum április 24, 2017, 11:13:27 DÉLUTÁN
megynomod az 's' gombot, kiirja a statot

Feltételezve hogy egyformák a kártyáid kb:

a problémás kártya invalid sharei száma / (összes share száma / kártyák száma)

Ha ez 5% feleett van akkor érdemes foglaklkozni vele.

Ez a beállítás amugy nagyon rossz, olvass vissza.

1000-112=888mV ot adsz neki 1100MHz-hez, ami nem biztos, hogy elég és ezért hibázik.

Tedd nullára az offsetet és vedd le a mem controller feszt 900-ra.

kapiskálom, azt hiszem. Köszi
Viszont hiába állítom a memory-t 1000-900ra nem változik semmit a VOUT.

somogyi betyár

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum április 24, 2017, 05:51:00 DÉLUTÁN
Idézetet írta: somogyi betyár Dátum április 24, 2017, 05:05:34 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Zorg33 Dátum december 05, 2016, 08:28:41 DÉLELŐTT
Nem tudom már, hogy elhangzott-e, de fontos, hogy van egy szabály:

VDDCI <= VDDC

VDDCI: mem controller (interface) voltage
VDDC: GPU core voltage

Tehát hiába veszed le pl 900mV-ra a VDDC-t, ha a VDDCI-t 1000mV-n hagyod.

Az offsettel lehet ezt a szabályt kijátszani.
Ha negatív offsetet adsz meg, akkor az levonódik az aktuális VDDC értékből.

Viszont óvatosan, mert az offset az összes DRM state-re vonatkozik!
Ez azt jelenti, hogy ha a dinamikus állapotváltások alkalmával bevált egy olyan állapotba, ahol a memória alapon van és ott lemegy a VDDCI, ezáltal lemegy a VDDC is a beállított alacsonyabb értékre és ennek tetejébe még az offset is levonódik, akkor azonnal berottyant a GPU és lefagy a kártya (+a gép).

Ezt pedig őúgy lehet kijátszani, hogy minden DRM state-nek minimum akkora feszt állítunk be, mint a VDDCI, ergo már eleve az offsettel megnövelt értéket állítod be és utána a negatív offsetel "visszahúzod".

Példa:

És akkor egy alternatív trükköt is mondok:
Csökkentett VDDCI sokaknak jobban bevált!
875mV a magic number, amit több nevesebb külföldi fórumozó is ajánlott és valóban,
az összes 470/480 4/8GB kártyánál nekem ez bizonyult a legstabilabbnak.
Így akkor az offsetet hanyagolhatjuk, mivel 875mV alá biztosan nem akarunk menni a GPU feszültséggel.

Eljutottam ezen totyik feléig is, de mintha más dimenzióban lennénk.
1950MHz/850mV-os határokat pedzegettek, ehhez képest nekem...
Valószínűtlen, hogy valami csodakártyám lenne, tehát mit bsztam el? :D
Valaki, aki ÉRTI IS, mik miért történnek, és mi milyen következményekkel jár, legyen kedves, vessen egy pillantást a printscreenre, és világoljon fel...  ::)

itt te sajnos nem .800 mV dolgozol hanem 1.056 es 1.057 -en mennek a kartyak. ugy lehuztad oket szerintem overrideolta abeallitasaid es dolgozik o szepen standard voltal. amugy ha megnezed a GPU frekvenciad szokdosik le fel. azt jelenti nem birja a .800 mV -ot es szokdosik a P7 P6 P5 kozott.

a VID es VOUT mutassa ha tenyleg csokkent  afeszultseg. szoval allitsd ujbol es ugy ahogy zorg mondta es maskepp fog kinezni egybol a dolog es a P1 -tol P7 ig allitsd at az ertekeket mert igy ahogy most van nem jo.

szoval nem alom kartyaid vannak, csak rosszul vannak allitva es ha megnezed wattmerolvel akkor tobbet fogyaszt mint az a kartya amelyik a VOUT -nal mutat .860 mV koruli erteket!

Reméltem, hogy tájékoztattok, mekkora mákom van, ez biztos valami csodakártya :D
Beállítottam logikusabb értékeket, minden állapotra, vártam, vártam, bszott a világra, majd amikor belőttem a célhőmérsékletet, leesett a 2 monitoring fesz a beállított felé, és lefagyott.
Alakulunk..  8)

ui.:
Köszi mindenkinek a felviláglást :)
"Ahol akarat van, ott mód is akad"

somogyi betyár

Újabb talány -értsd: nem értek hozzá- a csodakártyával...  ;D
Egyszerűen nem hajlandó 1000mV-nál alacsonyabb feszt beállítani WattTool-lal.
Mindegy, hogy fut-e a bánya, vagy közben, vagy előtte, vagy újraindítom-e...nem hat.
WattMan annyival kedvesebb velem, hogy ha beírok egy értéket, nem csinál semmit, majd a másikhoz is beírok egy értéket, akkor hajlandó mindkettő feszt a magasabb  értékre állítani  :o
Kikkkészülök :D

UPDT:
Na, ez a brilliáns módszer WattTool-lal is műkszik.

somogyi betyár

..de ettől még kikészülök  :D

Járulékos jóhír:
amióta fagyasztom a gépet a próbálgatással, elindul magától a STORJ, nem kell startot nyomni rá :)

qwe92

Idézetet írta: somogyi betyár Dátum április 25, 2017, 01:14:26 DÉLELŐTT
..de ettől még kikészülök  :D

Járulékos jóhír:
amióta fagyasztom a gépet a próbálgatással, elindul magától a STORJ, nem kell startot nyomni rá :)

WattTool-ban a VIN érték nem megy 10,5volt alá lefagyás előtt? A kártyán amelyik fagyasztja a gépet, csak mert akkor egy molex vagy sata csatlakozó a bűnös ami melegszik is bizonyos áram elérése után.
Nálam is volt hasonló eset még amikor 4 gpu volt a 3dik folyton fagyasztotta a gépet mindegy volt mit állítottam csak késleltettem.

kicsipower

szevasztok tudna valaki adni1 wattols bealitast msi rx470 4 giga ram bios modolva meg 1 msi rx470 8 giga ram alap bios  kartyakra koszonom

DrPascal

Idézetet írta: kicsipower Dátum április 25, 2017, 04:45:02 DÉLELŐTT
szevasztok tudna valaki adni1 wattols bealitast msi rx470 4 giga ram bios modolva meg 1 msi rx470 8 giga ram alap bios  kartyakra koszonom

Hát te srácz, te igazi vagy! Beszarás!
Nem hogy nem olvasod el a topikot, 4 hozzászólással fentebb bazi nagy keretes kép, fasza leírással nem veri ki a szemedet!

kicsipower

Szeva kicsit koran volt amikor irtam  8) most mar latom kosz

Zorg33

Ez olyan, mint anno motorépítős topicba bejött valaki és
"csókolom, mennyit kell síkolni a hengerfejből, köszi!"

:D

Az, hogy 1000mV -re beragad a VID még 5xx szériánál meg tudnám magyarázni miért van (3 mem DRM state)
de 4xx nél még nem láttam ilyet.
Meg kell próbálni a biosba beírni fixen a feszeket.

kicsipower

jol van ez a be alitas jo a ETH ra is meg a zcash re is?

topi5555

Sziasztok!
Van egy MSI rx470 8Gb kártyám, amit szeretnék flesh-elni. Mindezt a fórum és Székely Vegán videója mentén, de akadt egy hiba üzenet, amire nem találom a megoldást:
"cannot find discrete ATI video card"

- Pedig a biosban PCi Gen1
- az alaplapi hang és videókártya letiltva
- próbáltam új és a .16.11.5-ös driverrel

Mi a megoldás?
Előre is köszönöm!

CryptoMan

Idézetet írta: topi5555 Dátum április 25, 2017, 08:41:23 DÉLUTÁN
Sziasztok!
Van egy MSI rx470 8Gb kártyám, amit szeretnék flesh-elni. Mindezt a fórum és Székely Vegán videója mentén, de akadt egy hiba üzenet, amire nem találom a megoldást:
"cannot find discrete ATI video card"

- Pedig a biosban PCi Gen1
- az alaplapi hang és videókártya letiltva
- próbáltam új és a .16.11.5-ös driverrel

Mi a megoldás?
Előre is köszönöm!

Régi Atiflash progit használsz. Probáld ezzel: https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/ (2.74)

topi5555

És tényleg! Működik! hálásan köszi!

Tiba

Tudna valaki arra megoldást, hogy az msi rx470 kártyáknak ne álljon le a ventije? a wt-ben hiába nyomok  akármit a fan control résznél, rá sem bagózik.
afterburnerrel be lehet állítani, de az meg bekavar a wt-nek. Kicsit aggódom, hogy ez a csikicsuki nem tesz jót sem a vrmnek, sem a ventiknek.

somogyi betyár

Idézetet írta: Tiba Dátum április 26, 2017, 12:04:03 DÉLELŐTT
Tudna valaki arra megoldást, hogy az msi rx470 kártyáknak ne álljon le a ventije? a wt-ben hiába nyomok  akármit a fan control résznél, rá sem bagózik.
afterburnerrel be lehet állítani, de az meg bekavar a wt-nek. Kicsit aggódom, hogy ez a csikicsuki nem tesz jót sem a vrmnek, sem a ventiknek.

WattTool.
Minden vezérelhető belőle.
Többnyire... :)
Állítsd lejjebb a célhőmérsékletet, és a minimum fordulatszámot, meg adj neki kis időt.

somogyi betyár

Idézetet írta: Zorg33 Dátum április 25, 2017, 12:11:25 DÉLUTÁN
Ez olyan, mint anno motorépítős topicba bejött valaki és
"csókolom, mennyit kell síkolni a hengerfejből, köszi!"

:D

Az, hogy 1000mV -re beragad a VID még 5xx szériánál meg tudnám magyarázni miért van (3 mem DRM state)
de 4xx nél még nem láttam ilyet.
Meg kell próbálni a biosba beírni fixen a feszeket.

Sőőt, 875mV alá nem tudom erőltetni egyiket sem (nem vagyok akkora mágus, hogy bios-t írkáljak át :) ), és az áramfelvételi korlát sem működik: WattManban visszaugrik 0-ra, bármerre húzom, WattToolban meg nem enged mínusz jelet beírni.

Viszont, úgy tűnik, megvan az optimális egyensúly (hamár a StorJ kitalálta, hogy nem hajlandó elindulni javascript hiba miatt :D )

Köszi a segítséget, Mindenki.

Tiba

Ez bios mod nélkül van? Tök jó eredmények :)

somogyi betyár

Idézetet írta: Tiba Dátum április 26, 2017, 01:18:20 DÉLELŐTT
Ez bios mod nélkül van? Tök jó eredmények :)

1650-es timing (Azt lenéztem vidijóról)
Egyéb varázslatokat nem tudok :)

Tiba

nekem is 1650 timing, de 2100 nál elköszön az rx 470 :)