Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

GPU tuning (tweak)

Indította drizzt_do_urden, december 02, 2016, 05:15:35 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 18 Vendégek van a témában

drizzt_do_urden

Idézetet írta: somogyi betyár Dátum május 09, 2017, 10:54:59 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Barbár Dátum május 09, 2017, 05:49:04 DÉLELŐTT
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 08, 2017, 09:27:55 DÉLELŐTT
16.9.2 verzio kell vagy max 16.11.5 -ig lehet menni felfele. azon alol es azon felol a modolt biost nem inditsa tiltsa le. szoval szerintem ott lesz a problema...

Jelentem: talált süllyedt! :)

A polaris-szal módosított bios-szal módosított Micron memóriás Asus kártya, a 16.11.5-ös ATI driverrel működik szépen.
Mostmár jöhetnek azok az említett beállítások. :)

U.I.:
(Amiket azért nem túl egyszerű kibányászni a rengeteg hozzászólásból.. lehet, hogy ez hétvégéig még várat magára majd, de addig is a gyári beállításokkal,
a moddolt bios-szal is 25MH-t csinál a 22,8 helyett, ami azért már önmagában előrelépés :)

Köszönöm a segítséget!

Nem csak a micron ramos, minden piszkált bioszt elutasít (állítólag a méretét nézi, szóval, ha AtiWinFlash-sel mented, vagy feltöltöd az üres részt karakterekkel, akkor megmarad 512Kb-osnak, és nem bukik meg az új bios - valami ilyesmi olvastam)

A beállításokat meg hiába böngészed, mert úgyis egyedi a kártyád, Neked kell kitapogatni, mit bír - én azt mondom, merj nagyot álmodni: 1150/870 és 2100/875  8)
...aztán térj vissza a realitás talajára  ;D
(Csak csekkold a VRM monitoringnál a VID, és VOUT értékeket, hogy valóban be is állította-e)

Micornnal nem fog menni 2000 felett :)) fagyni fog...legalbbis amik nekem voltak fagytak ha egyszer 2000 fole mentem...

betyarul almodsz te hejj :)))

somogyi betyár

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 09, 2017, 10:57:33 DÉLELŐTT
Idézetet írta: somogyi betyár Dátum május 09, 2017, 10:54:59 DÉLELŐTT
Idézetet írta: Barbár Dátum május 09, 2017, 05:49:04 DÉLELŐTT
Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 08, 2017, 09:27:55 DÉLELŐTT
16.9.2 verzio kell vagy max 16.11.5 -ig lehet menni felfele. azon alol es azon felol a modolt biost nem inditsa tiltsa le. szoval szerintem ott lesz a problema...

Jelentem: talált süllyedt! :)

A polaris-szal módosított bios-szal módosított Micron memóriás Asus kártya, a 16.11.5-ös ATI driverrel működik szépen.
Mostmár jöhetnek azok az említett beállítások. :)

U.I.:
(Amiket azért nem túl egyszerű kibányászni a rengeteg hozzászólásból.. lehet, hogy ez hétvégéig még várat magára majd, de addig is a gyári beállításokkal,
a moddolt bios-szal is 25MH-t csinál a 22,8 helyett, ami azért már önmagában előrelépés :)

Köszönöm a segítséget!

Nem csak a micron ramos, minden piszkált bioszt elutasít (állítólag a méretét nézi, szóval, ha AtiWinFlash-sel mented, vagy feltöltöd az üres részt karakterekkel, akkor megmarad 512Kb-osnak, és nem bukik meg az új bios - valami ilyesmi olvastam)

A beállításokat meg hiába böngészed, mert úgyis egyedi a kártyád, Neked kell kitapogatni, mit bír - én azt mondom, merj nagyot álmodni: 1150/870 és 2100/875  8)
...aztán térj vissza a realitás talajára  ;D
(Csak csekkold a VRM monitoringnál a VID, és VOUT értékeket, hogy valóban be is állította-e)

Micornnal nem fog menni 2000 felett :)) fagyni fog...legalbbis amik nekem voltak fagytak ha egyszer 2000 fole mentem...

betyarul almodsz te hejj :)))

"Mosolygunk, míg az álom karja ringat" ;)
"Ahol akarat van, ott mód is akad"

Barbár

Köszi a tanácsokat srácok!

Az a helyzet, hogy nekem 1900-as memória frekin is fagy már ez a kártya (ennek az asic quality-ja 64%, de holnap veszek risert, hogy addig is ne 1 kártyával mennyek amíg a már korábban rendelt riserek ideérnek végre, addig meg már nem teszem vissza a másik kártyát amin a quality 76% ha jól emlékszem. (mind2 micron memóriás)
Szóval ez most egy gyengébb kártya, az 1500-as timinigot felmásoltam a fölötte levőkhöz, most ez a bios fut rajta.

Utóbb olvastam, hogy pl a Samsung memóriás kártyáknál nem az 1500-as timingot kell másolni a többihez, hanem a 1650-est.
viszont ugye, mivel a kapcsolódó topicok 99%-ában az az általános álláspont, hogy a micron memóriás kártyákon nem is lehet bios moddolni, így erről még semmit sem találtam, hogy a micron memóriás kártyánál melyiket kéne másolni a többihez feljebb.
Ezügyben tudnátok valami támpontot mondani (elbizonytalanodtam, hogy lehet-e esetleg az, hogy amiatt fagy már 1850 - 1900 Mhz környékén is).

Tehát nálam 1900-as frekin már fagy a dolog akkor is ha nem veszem le a feszülséget (szóval Memory: 1900 Mh, 1000mV és már fagy.)
most 1750 Mhz-el és 1000mV-tal hagytam otthon, hogy addig is csákányoljon amíg én is dologozom, aztán este ha lesz időm még kísérletezek vele.
Már 1800 Mhz környékén sem tűnt túl stabilnak :(

Az alap szabályt, hogy "ahol már lefagy attól 1-2 lépéssel visszább lesz a jó" -ezt értem.
De tulajdonképpen mi az általános irány ami felé menni kéne ETH bányászat esetén?
(lehet, hogy én keveredtem már el, de lassan már annyi konkrét beállítást találtam fórumon, meg különböző oldalakon, hogy már lassan ötletem sincs, hogy mi az ami felé nekem közelíteni kéne amíg az asic quality-ja a kártyának engedi....

Üdv!

CoolFrog

Idézetet írta: Barbár Dátum május 09, 2017, 12:01:32 DÉLUTÁN

Az a helyzet, hogy nekem 1900-as memória frekin is fagy már ez a kártya (ennek az asic quality-ja 64%, de holnap veszek risert, hogy addig is ne 1 kártyával mennyek amíg a már korábban rendelt riserek ideérnek végre, addig meg már nem teszem vissza a másik kártyát amin a quality 76% ha jól emlékszem. (mind2 micron memóriás)
Szóval ez most egy gyengébb kártya, az 1500-as timinigot felmásoltam a fölötte levőkhöz, most ez a bios fut rajta.

Utóbb olvastam, hogy pl a Samsung memóriás kártyáknál nem az 1500-as timingot kell másolni a többihez, hanem a 1650-est.
viszont ugye, mivel a kapcsolódó topicok 99%-ában az az általános álláspont, hogy a micron memóriás kártyákon nem is lehet bios moddolni, így erről még semmit sem találtam, hogy a micron memóriás kártyánál melyiket kéne másolni a többihez feljebb.
Ezügyben tudnátok valami támpontot mondani (elbizonytalanodtam, hogy lehet-e esetleg az, hogy amiatt fagy már 1850 - 1900 Mhz környékén is).

Tehát nálam 1900-as frekin már fagy a dolog akkor is ha nem veszem le a feszülséget (szóval Memory: 1900 Mh, 1000mV és már fagy.)
most 1750 Mhz-el és 1000mV-tal hagytam otthon, hogy addig is csákányoljon amíg én is dologozom, aztán este ha lesz időm még kísérletezek vele.

Az alap szabályt, hogy "ahol már lefagy attól 1-2 lépéssel visszább lesz a jó" -ezt értem.
De tulajdonképpen mi az általános irány ami felé menni kéne ETH bányászat esetén?
(lehet, hogy én keveredtem már el, de lassan már annyi konkrét beállítást találtam fórumon, meg különböző oldalakon, hogy már lassan ötletem sincs, hogy mi az ami felé nekem közelíteni kéne amíg az asic quality-ja a kártyának engedi....

Üdv!

Van egy MSI 470 8GB -os micron chip-es VGA-m. Először 1500 timingal modoltam, a kép már 1800 Mhz környékén szétesett. Újramodoltam 1650-es timingal, így sikerült 1900/1000 -es RAM-ig elmennem. 27,8 MHS lett a vége.
ASIC: 78,3

drizzt_do_urden

Idézetet írta: CoolFrog Dátum május 09, 2017, 12:19:10 DÉLUTÁN

Üdv!

Van egy MSI 470 8GB -os micron chip-es VGA-m. Először 1500 timingal modoltam, a kép már 1800 Mhz környékén szétesett. Újramodoltam 1650-es timingal, így sikerült 1900/1000 -es RAM-ig elmennem. 27,8 MHS lett a vége.

akartam en is mondani ha fagy akkor majd meg kell probalni az 1650 es timinggal ugy ahogy frogy mondja!

Barbár

Az a helyzet, hogy ...
...Már 1800 Mhz környékén sem tűnt túl stabilnak :(

Üdv!

Ez remek hír, az enyém Asus rx470 8GB,  micron memóriával, szóval ez innen nézve jó hír.
Az ASIC quality-ra visszatérve: az, hogy nálam 64% Nálad pedig ezek a számok a 78%-ra jók, azt jelenti, hogy akkor nekem a mV-okkal kell némileg felejebb mennem (és persze ezáltal a fogyasztással is), hogy ugyanezt a stabilitást / MH -t kihozzam.

Illetve még kérdezném CoolFrogtól, hogy Nálad milyen GPU beállítások (frekvencia, feszültség értékek) társulnak a fent említett beállításhoz?

Az általános szabályra visszatérve:
Akkor ha jól értem ETH bányászatnál a memória-órajelét szeretnénk minnél magasabbra tenni, mindezt úgy, hogy lehetőleg a legkevesebb mV-ot kelljen emellé társítani (mindezzel addig elmenve amíg még éppen stabilan fut)?

Szóljatok pls ha valamit rosszul értettem!

Köszi az infót! :D

CoolFrog

Idézetet írta: Barbár Dátum május 09, 2017, 12:56:39 DÉLUTÁN

Az a helyzet, hogy ...
...Már 1800 Mhz környékén sem tűnt túl stabilnak :(

Üdv!

Ez remek hír, az enyém Asus rx470 8GB,  micron memóriával, szóval ez innen nézve jó hír.
Az ASIC quality-ra visszatérve: az, hogy nálam 64% Nálad pedig ezek a számok a 78%-ra jók, azt jelenti, hogy akkor nekem a mV-okkal kell némileg felejebb mennem (és persze ezáltal a fogyasztással is), hogy ugyanezt a stabilitást / MH -t kihozzam.

Illetve még kérdezném CoolFrogtól, hogy Nálad milyen GPU beállítások (frekvencia, feszültség értékek) társulnak a fent említett beállításhoz?

Az általános szabályra visszatérve:
Akkor ha jól értem ETH bányászatnál a memória-órajelét szeretnénk minnél magasabbra tenni, mindezt úgy, hogy lehetőleg a legkevesebb mV-ot kelljen emellé társítani (mindezzel addig elmenve amíg még éppen stabilan fut)?

Szóljatok pls ha valamit rosszul értettem!

Köszi az infót! :D
Igen. Memória sebesség a döntő tényező ETH csákányozásnál.  GPU órajelet meg viheted lefelé egészen addig, amíg nem kezdesz hashrate-et veszíteni.

Barbár

Üdv!

Tegnap este újra flasheltem a bios-t a gyenge ASIC-os micron memóriás 8GB-os ASUS 470-esen úgy,
hogy most nem az 1500-as, hanem az 1625-ös timingot másoltam fel a többihez.
így sem ment neki több mint 1850 Mhz, viszont így már kb 25,7 MH környékére sikerült feltornászni az teljesítményt, de így legalább látszólag stabilan megy.
(1500-as timinggal 25,2 MH-t tudott).

Reggel megpróbáltam, hogy az 1750-es timingot másoltam fel a fölötte levőkhöz, így már kiköhögi az 1900 Mhz-es memória órajelet, amivel már 26 - 26,2 MH-t tud.
Kb 1 órányi "tesztfutás" alapján azt mondom, hogy hash-elni stabilan hashel, viszont így már annyira határon van, hogy hogy a remote-desktop-tól összeomlik a rendszer (először elkezd szaggatni, (döcögve megy az egér is) azán pár másodperc után teljes fagyás, szóval a claymore watchdog-ja sem indítja újra).
(Persze erre a kártyára van dugva most egy monitor is).

Ezek alapján majd amikor végre lesznek riser-eim, lehet, hogy ezzel a konfiggal eldöcög majd amikor egy másik kártyára lesz dugva a monitor, de így most elég necces.

Ezek a watt-tool beállítások most az 1750-es timing-os bios-hoz:

Érdekesség:
Az 1750-es timing flashelése után tettem fel egy ASUS-os appot ami azt tudja, hogy lehet vele állítani, hogy az ROG logo a kártya oldalán hogy világítson.
Enélkül alapból pirosan pulzál, ezzel meg be lehet állítani, hogy a hőmérsékletnek megfelelően változzon a színe (50°C-ig zöld, 60-70°C környékén sárga, 80°C-tól piros).
Gondoltam nem teljesen haszontalan, ha mindenféle mobil app-ok, vagy laptop nélkül is csak ránézek a gépre és látom, hogy minden az eddig megszokott hőfokon megye-e.

Kérdésem:
Szerintetek az említett ROG logó színét szabályzó cuccnak lehet köze esetleg a kártya fagyásához, vagy semmi, csak én voltam olyan "okos", hogy az új bios-mod kipróbálása után rögtön tettem fel ezt a cuccot, hogy most agyalhassak ezen fölöslegesen?

somogyi betyár

Úgy tudom, nem szerencsés, ha a P7-es fesznél van magasabb fesz bármely másik állásban.
...és (legalább) prinscreennél kapcsold be VRM monitoringot, mert ott írják az igazságot ;)
"Ahol akarat van, ott mód is akad"

Barbár

Köszi, majd akkor visszaveszem a P3-ét is.

A VRM monitoring pedig nem működik az adott kártyával (mármint nem csak ezzel a példánnyal nem, hanem ezzel a típussal nem).
(ASUS Strix RX470 Gaming 8GB O8G)

Az említett túl magas P3 fesz szerintetek lehet oka az általam vázolt fagyásnak?

drizzt_do_urden

Idézetet írta: Barbár Dátum május 10, 2017, 11:07:10 DÉLELŐTT

A VRM monitoring pedig nem működik az adott kártyával (mármint nem csak ezzel a példánnyal nem, hanem ezzel a típussal nem).

Az említett túl magas P3 fesz szerintetek lehet oka az általam vázolt fagyásnak?

probalj egy 1050/890 es 1870/890 -et. ezzel is kene 26 ot adjon elmeletileg es kevessebb lesz a fogyasztas es lehet stabilabb lesz!

Barbár

Köszi, megpróbálom majd.
Ma vettem itthon 1 riser-t (türelmetlen vagyok + ha most 1 helyett 2 kártya megy majd akkor 1 hét alatt annyival több jön be, hogy 0-án leszek az itthon (ebay-hez képest nyilván drágábban) megvett riser árával, de a kintről rendelt riserek még legalább 2-2,5 hét mire megjönnek.
Szóval most először megpróbálom úgy, hogy 2 kártyával mennyen (és a másikon legyen a monitor, így a remote hozzáférés is azt fogja terhelni), mert ha nem remote-olok rá akkor gyönyörűen hashelget 26,25 MHes stabilan (gyakorlatilag a 2. tizedesjegyik szinte végig ugyanazok az értékek reggel óta és a hőmérséklet is szépen beállt 63 +- 1°C -ra.., mindezt olyan "hangos" hűtés mellett, hogy a feleségem ma megkérdezte, hogy amúgy megy-e a bányagép vagy nem... :D

Ez alapján még az se kizárt, hogy így hagyom..
http://i.imgur.com/Yn57rjO.png

Barbár

Idézetet írta: drizzt_do_urden Dátum május 10, 2017, 02:46:12 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Barbár Dátum május 10, 2017, 11:07:10 DÉLELŐTT

probalj egy 1050/890 es 1870/890 -et. ezzel is kene 26 ot adjon elmeletileg es kevessebb lesz a fogyasztas es lehet stabilabb lesz!

1860 Mhz-en még nem, de 1870-en már összeomlik a dolog amint rányomok a set-re. :(

Jelenleg ezekkel a beállításokkal megy a dolog és így fogyaszt a teljes rendszer a "falnál" 280W-ot:

Most stabilnak tűnik, az egyetlen "furcsaság", hogy a GPU2-nek fixen 15%-al magasabb fordulaton kell hűtenie, hogy ugyanazt a hőmérsékletet tartsa ming a GPU1, holott a jelenlegi (erősen ideiglenes) elrendezésük nem gondolom, hogy indokolná ezt..
(Reggel elfelejtettem végül lefényképezni, így csak leírni tudom..)
Az a kártya ami a WattToolban GPU0-ként szerepel (gondolom ez a GPU 0 a Claymore-ban is) a táb egyik oldalán van kb a táp felé fordított hűtőkkel, a másik GPU (ami a claymore-ban az 1-es, wattoolban pedig 6-os) a táp másikoldalán az alaplapban, szintén a táp felé néző hűtőkkel..

A táp 750-es FSP, ami ilyen terhelés mellett épphogy kézmeleg (-nél is picit hűsebb), szóval nem gondolom, hogy a tápból jövő hő okozná a különbséget.

Ilyen eltérésekkel találkoztatok már?

U.I.:
Érdekesség:
Az ASUS-os ROG-s app ami az ROG logó világításának színét tudja macerálni a kártyák oldalán meglehetősen érdekesen működik:
Az a kártya került a riser-re ami tegnap még az alaplapban volt egyedül amikor beállítottam, hogy a hőfok függvényében változzon a logó színe zöld és piros között..
Elsőre nem ismerte fel az alaplap sem a kártyát, de hőmérsékletét jelző zöld világítás még így is ment rajta (tehát valószínüleg a kártyán van elmentve, a világítás beállítása), majd amikor már mind2 kártyát felismerte a rendszer (és már újratelepítettem az AMD drivert), bányászás közben elindítottam a színeket basztató appot, hogy a 2. kártya se pirosan pislogjon (az a default), rögtön induláskor kérdés nélkül át is állította magától a másik kártyán is a színt, de ettől úgy meglassult az egész rendszer, hogy az egér szaggatva közlekedett...
Persze, claymore leállít, ROG logó világítás teljesen kikapcsoltam, majd app uninstallálása után már minden ment szépen..
Érdekes, hogy egy ilyesmi (amiről azt gondolná az ember, hogy jelentéktelen mértékben szólhat bele bármibe is), ennyire el tudja cseszni a dolgokat..

fbazsa

hogy lehet kikapcsolni a led-eket a kártyán?

Barbár

Idézetet írta: fbazsa Dátum május 11, 2017, 10:47:58 DÉLELŐTT
hogy lehet kikapcsolni a led-eket a kártyán?

Abból kiindulva, amit fentebb írtam, szerintem ez nagyon gyártó függő.
Mondom ezt arra (is) alapozva, hogy a radeon settings-nek semmi köze a ledekhez, egy tök különálló Tool-t kellett letöltenem hozzá az ASUS oldaláról.

Szóval ha jól gondolom akkor ez a gyártótól / márkától függ.
Ha ASUS Strix-ed van, akkor innen töltsd le az Aura RGB contoller toolt:
https://www.asus.com/us/support/Download/9/10/44/1/ZCIcosoXOffDVE05/45/
(de a nálam tapasztalt fagyás alapján, ha rám hallgatsz: letöltöd, telepíted, kikapcsolod, és már uninstallálod is ezt az egész AuraRGB mindent...)

Tiba

Egy 8 gb-s kártyától többet vártam volna, mint 25-26mh/s. Mennyiért vetted a kártyát, ha publikus?

Barbár

Barbár

Idézetet írta: Tiba Dátum május 11, 2017, 12:54:46 DÉLUTÁN
Egy 8 gb-s kártyától többet vártam volna, mint 25-26mh/s. Mennyiért vetted a kártyát, ha publikus?

Bármilyen beállítási javaslatot / ötletet / megoldást szívesen fogadok a korábbiakhoz hasonlóan. :)

Tudom, hogy elvileg 1900 (néhány típus esetén akár 2000MHz-ig fel lehet húzni a memória órajelét a 8GB-os 470-eseknek, de a gyakorlat azt mutatja, hogy 1860Mhz -en még stabilan hash-el, de már egy remote-desktop közben bármilyen minimális grafikai teljesítményt igénylő mozdulat (pl egy áttetsző keretű ablak húzása egérrel) lefagyást okozhat ezeken a kártyákon, az 1870 Mhz, pedig azonnali fagyás, az 1850 pedig jónak tűnik.

Ennek kapcsán kérdezném, hogy a memória feszültségének növelése elméletileg (ha jól emlékszem arra amit korábban olvastam) segít a magasabb órajel melletti stabilabb futáson.
Ezt meg tudná erősíteni valaki?

Ha igen, akkor mi lenne az a feszültség ami mellett már érdemes lenne próbálkoznom az órajel emelésével?
Illetve mi az a max feszültség aminél magasabbat semmiképp se állítsak be?

A bios moddolás kapcsán:

Most a gyengébbik ASIC-os kártya úgy megy, hogy a 1750-es timingot másoltam fel a fölötte levőkhöz, míg az "erősebbiken" az 1625 -öst.
Valaki össze tudná foglalni esetleg, hogy emögött mi az elmélet, illetve mi miatt lesz tőle jobb?
Mert azt tapasztalom, hogy többet hash-elnek így a kártyák, de az ilyen "ezt csináld meg vele és akkor jó lesz" -en kívül túl sok infót nem találtam eddig ez-ügyben (persze lehet, hogy én kerestem rosszul).
Különösen érdekelne a dolog mivel a gyakorlatban azt tapasztaltam a gyengébbik kártyán (azon kísérleteztem amikor még csak 1-et tudtam egyszerre bedugni riser hiányában), hogy:
- a gyári beállítással 22,8 MH,
- 1500-as timinggal 25 MH,
- 1625-össel 25,7 MH,
- 1750-essel pedig amíg egyedül volt a gépben tudta a 26,2 MH-t is..

De ugye az 1750-es timing felmásolása a többihez lényegében a "gyári" confighoz sokkal közelebb áll / sokkal kevesebb módosítás mint pl az 1500-as timing használata, mégis a kevesebb módosítás az ami a nagyobb javulást hozza a teljesítményben, ami számomra így elég furának tűnik.
A fenti eredményeket elnézve az tűnne logikusnak, hogy minnél magassabb frekvenciához való timingot másolunk feljebb, annál jobb, de ennek a "sratégiának" a csúcsa a gyári beállítás volna, ami pedig a leggyengébb teljesítményt hozta..

Valaki ki tudná ezt fejteni esetleg, hogy mi emögött a logika, miért jó nekünk a timing-ok módosítása és hol van az a hiányzó infó amit ha tudnék akkor nem tűnne logikátlannak az egész működése?

Előre is hálásan köszönöm! :)

Barbár

Update:

A feszültségértékek emelésével (1,05V -ra), fagyás nélkül elérhető az 1900 MHz-es memória órajel,
viszont valamiért ez semennyi hashrate növekedés nem jelentett..
Persze csodát nem vártam, de ahhoz képest, hogy az 1800 Mhz és az 1850 Mhz  között is láthatóan van különbség a hashrate-ben, én azért a 0,0MH-nél határozottan nagyobb növekedést vártam volna az 1900Mhz elérésétől.. (persze a fogyasztás az nőtt a magasabb feszültségeknek megfelelően, szóval vissza is álltam az 1850 Mhz / 950mV -os beállításra.

További érdekesség, hogy a gyengébb asic-os kártya (64%) ami most 1750-es timinggal moddolt bios-szal fut, konzisztens többet teljesít mint a jobb asic-értékkel rendelkező (75% környéke) kártya az 1625 -ös timinggal moddolt bios-szal.
Mindezt úgy, hogy az utóbbi kártya az amelyiknek azonos órajel, feszültség beállítások mellett nagyobb fordulaton is megy a hűtése, ahhoz hogy mind2-őn stabilan 62°C legyen a hőmérséklet..

Valaki tudna erre valami okosat mondani?

Előre is köszönöm a tippeket / infókat!

U.I.:
A riser hibáját kizárnám, mert pont az a kártya teljesít jobban amelyik az USB riseren van és az van az alaplapban amelyik a jobb asic értéke ellenére gyengébben muzsikál és erősebben hűt.

Til

Sziasztok!
Gyors kerdesem van:
Bios moddig 1625 vagy 1750?
(msi rx 470 gaminx 4g SAMSUNG)
Koszi elore!
C:\> del c:\command.com