Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

HELP! Itt kérdezz ha kezdő vagy / elakadtál

Indította bbencee, december 02, 2016, 05:27:29 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 50 Vendégek van a témában

zs1991

Idézetet írta: sankoran Dátum június 02, 2017, 05:59:15 DÉLUTÁN
Általában így épülnek fel az exchange oldalak.

Balance - ott megkeresed a coint-t, mellettük ott van hogy deposit (+ jel) vagy withdrawal (-jel). Depositra nyomsz, kapsz egy zcash címet, és az lesz a walletid-d.

Kraken esetében:

Nem ismerem a kraken-t, de ha nem maradandó deposit címet ad, akkor nem szabad arra bányászni.

A Kraken-nél van amúgy jobb exchange oldal, ami Zcash-t is támogat?

willow

Srácok egy elég egyszerű kérdés, amire én nem tudom a választ. Összeraktam a gépet. Gtx 1080. Van rajta az áramnak egy 6 pines csatlakozó, meg egy 8. Ha a 6 pinesbe dugom, akkor nem csinál semmit. Ha a mellette levő 8 pinesbe dugok egy 6-os, meg egy 2-es dugót, akkor azért elindul a rendszer, de azt irja ki, hogy csatlakoztassak áramot. Na most mit, hova kell dugni? Köszi, ha valaki segit.

bazsy

Idézetet írta: willow Dátum június 03, 2017, 12:17:34 DÉLUTÁN
Srácok egy elég egyszerű kérdés, amire én nem tudom a választ. Összeraktam a gépet. Gtx 1080. Van rajta az áramnak egy 6 pines csatlakozó, meg egy 8. Ha a 6 pinesbe dugom, akkor nem csinál semmit. Ha a mellette levő 8 pinesbe dugok egy 6-os, meg egy 2-es dugót, akkor azért elindul a rendszer, de azt irja ki, hogy csatlakoztassak áramot. Na most mit, hova kell dugni? Köszi, ha valaki segit.
Be kell dugni a 6-ost is meg a 8-ast is

willow

Idézetet írta: bazsy Dátum június 03, 2017, 12:52:36 DÉLUTÁN

Mi van akkor, ha olyan kábelem van, aminél van egy 6+2 -es csatlakozó, és a hoszabbitásban is van egy 6+2-es. Az egyik kiadja a 8-ast, de ekkor még mindig áramot kér. Dugjam be a másik 6+2-esből a 6 -ost is?  Ezt nem mertem megtenni, hátha odavág a kártyának. Elméletileg 1 kábelre rá lehetne tenni 2 kártyát.  De ha az emlitett módon dugdozom a kábeleket, akkor, marad egy 2-es dugóm. Most akkor hogy is van ez?

sankoran

Akkor kell neked egy 1000+ wattos táp, amelyen nem ilyen kevés tápcsati van, vagy molexből, satából átalakítóval oldod meg a többi kártyát.

bazsy

Idézetet írta: willow Dátum június 03, 2017, 01:01:18 DÉLUTÁN

Mi van akkor, ha olyan kábelem van, aminél van egy 6+2 -es csatlakozó, és a hoszabbitásban is van egy 6+2-es. Az egyik kiadja a 8-ast, de ekkor még mindig áramot kér. Dugjam be a másik 6+2-esből a 6 -ost is?  Ezt nem mertem megtenni, hátha odavág a kártyának. Elméletileg 1 kábelre rá lehetne tenni 2 kártyát.  De ha az emlitett módon dugdozom a kábeleket, akkor, marad egy 2-es dugóm. Most akkor hogy is van ez?
Beledugod a 6+2-est meg a másikat szétkapod 6-ra nem lesz baja a kártyányak azért van rajt a két csati hely mert bekell dugni,ha csak az egyiket dugodrá nem fog elindulni,a 6+2ből elméletileg egyiket mindig szét lehet szedni sima 6ra

willow

Idézetet írta: bazsy Dátum június 03, 2017, 01:22:49 DÉLUTÁN

Beledugod a 6+2-est meg a másikat szétkapod 6-ra nem lesz baja a kártyányak azért van rajt a két csati hely mert bekell dugni,ha csak az egyiket dugodrá nem fog elindulni,a 6+2ből elméletileg egyiket mindig szét lehet szedni sima 6ra
Igy van. Szétszedtem , mellédugtam, de semmi. Most már nem ir ki semmit. Egy kártyával próbálkozom, de nem bootol. Valami tanács? Ha az m.2 ssd nem kompatibilis a rendszerrel az baj, tudom.
De attól még kellene bootolni, vagy már akkor sem bootol, ha nem ismeri fel az ssd-t?

bazsy

Idézetet írta: willow Dátum június 03, 2017, 01:36:28 DÉLUTÁN
Idézetet írta: bazsy Dátum június 03, 2017, 01:22:49 DÉLUTÁN
vedd ki az m.2 portból az ssd-t és próbáld meg egy sima ssdvel vagy hddvel,ha úgy sem megy akkor lehet gyanakodni más hardwarre

Igy van. Szétszedtem , mellédugtam, de semmi. Most már nem ir ki semmit. Egy kártyával próbálkozom, de nem bootol. Valami tanács? Ha az m.2 ssd nem kompatibilis a rendszerrel az baj, tudom.
De attól még kellene bootolni, vagy már akkor sem bootol, ha nem ismeri fel az ssd-t?

Arkenso

Van egy weboldal, ami valamiféle online strapp buheráló funkcióval bír. Bemásolod a sajátot és az kiköpi az átalakítottat.
Korábban már valaki linkelte is, de az istenért nem találom.
Ha valaki tudja, köszönöm :)

Hellking

Heló.
az lenne a kérdésem, hogy a GIGABYTE 990FXA-UD3 alaplap megfelelő lenne bányászáshoz?
6 kártyát bír el

willow

Bocs az egyszerű kérdésért. Honnan tudom, hogy melyik kriptónak mennyi tárhely kell? Mit lehet bányászni kis tárhellyel? Eth etc zcl, ez ok. És még?

bosshoss

Sziasztok

Sikerült vennem 2 MSI RX 570 4GB ot. Az a gondom, hogy a meglévő rig be nem tudom beszerelni ahol 3 darab MSI RX 480 8gb van.
Nem is érzékeli egyáltalán az 570 et az eszközkezelőbe se. Tehát a youtubos tutoriál nekem nem jó mert ott legalább látja a gép  de itt semmi.
https://www.youtube.com/watch?v=fTusQ0omj8M
Ha telepítem az új drivert az elbarmolja nekem a mod olt 480 as kártyákat?
Jelenleg 16.11.5 ös driver fut.

Előre is köszönöm.

sankoran

Szia!

Másik gépben próbáltad, ott működnek egyáltalán? Tápcsatit dugtál rá, usb riser kábellel próbálod? Arra dugtál tápkábelt?

Lehet elbarmolja az új driver, de nem hiszem, hogy kellene hozzá a legújabb driver, hogy menjenek a kártyák.

dioo89

Idézetet írta: bosshoss Dátum június 04, 2017, 08:54:40 DÉLUTÁN
Sziasztok

Sikerült vennem 2 MSI RX 570 4GB ot. Az a gondom, hogy a meglévő rig be nem tudom beszerelni ahol 3 darab MSI RX 480 8gb van.
Nem is érzékeli egyáltalán az 570 et az eszközkezelőbe se. Tehát a youtubos tutoriál nekem nem jó mert ott legalább látja a gép  de itt semmi.

Előre is köszönöm.
nem szabadna.elwve egy kombinalt driver.azert is jo h felismeri az ujjat de mey vele a regi.16.xxxxxx drivernel nem is voltak meg 5xx szerias kartyak.mindenkepp fog kelleni az uj driver.tolds le nyugodtan azt acombinaltat ami a videonal van.elotte meg amdcleanutilityvel torold azt ami fennt van.a beallitasokat masnem ird le egy text fajlba.....de az afterburnernek vagy a trixxxnek semmmi koze a driverekhez.feltelepited azt a kombinaltat es kesz is.max 15-20perc az egesz.a beallitasoknak meg kell h maradjanak....nekem konkretan ez a drier van a rigben....utanna szorakozhatsz az uj kartyaiddal.

matt

Ha valaki megtalálja, engem is érdekelne  :)

Köszi!

Idézetet írta: Arkenso Dátum június 04, 2017, 04:46:58 DÉLUTÁN
Van egy weboldal, ami valamiféle online strapp buheráló funkcióval bír. Bemásolod a sajátot és az kiköpi az átalakítottat.
Korábban már valaki linkelte is, de az istenért nem találom.
Ha valaki tudja, köszönöm :)

bosshoss

Idézetet írta: sankoran Dátum június 04, 2017, 09:05:57 DÉLUTÁN
Szia!

Másik gépben próbáltad, ott működnek egyáltalán? Tápcsatit dugtál rá, usb riser kábellel próbálod? Arra dugtál tápkábelt?

Lehet elbarmolja az új driver, de nem hiszem, hogy kellene hozzá a legújabb driver, hogy menjenek a kártyák.

Szia, Persze ment az asztali gépemen moda al is. USB rier-t használok és minden jól van bekötve.
Kipróbálom dioo89 tanácsát  :)

bosshoss

Idézetet írta: dioo89 Dátum június 04, 2017, 09:22:12 DÉLUTÁN
Idézetet írta: bosshoss Dátum június 04, 2017, 08:54:40 DÉLUTÁN
Sziasztok

Előre is köszönöm.
nem szabadna.elwve egy kombinalt driver.azert is jo h felismeri az ujjat de mey vele a regi.16.xxxxxx drivernel nem is voltak meg 5xx szerias kartyak.mindenkepp fog kelleni az uj driver.tolds le nyugodtan azt acombinaltat ami a videonal van.elotte meg amdcleanutilityvel torold azt ami fennt van.a beallitasokat masnem ird le egy text fajlba.....de az afterburnernek vagy a trixxxnek semmmi koze a driverekhez.feltelepited azt a kombinaltat es kesz is.max 15-20perc az egesz.a beallitasoknak meg kell h maradjanak....nekem konkretan ez a drier van a rigben....utanna szorakozhatsz az uj kartyaiddal.

Szia, Köszönöm a tanácsot, holnap kipróbálom.

DanielMiner5555

Sziasztok

Még most akarom majd elkezdeni a bányászatot, mit gondoltok erről a gépről a kezdetekhez csak kipróbálni 1-2 kártyával.
http://www.vatera.hu/dell-optiplex-7010-mt-3-gen-i-szeria-4-gb-250-gb-akcio-2479707137.html

Ebbe beledobnám a két rx 580 at, 750w tápegységem van.

dioo89

Hali egy aprocska gondom van...hogy kulomboztessem meg a kartyakat?ertem a claymoreban...gpu0,gpu1stb. Holnap jon meg 4kartyam es az is erdekelne h hogy oldjam meg a beallitast? A mostani negyben srbpolarisban adtam meg a frekvenciakat,mVoltokat.trixx vagy after nem kell hozza..faszan mennek stabilan.viszont a mostaniak amik majd jonnek azok erosebbek...hogy mentitek vagy hogy allitjatok be h kuon kulon meglegyenek a dolgok? Csak trixxem van meg after....jo lenne valahogy megkulomboztetnem a kartyakat.amugy a mostaniak sima egyszeru 570strix 4gb. 27.3al mennek...de amint adok egykis plusszt a memorianak rogton befagy es ujraindul.es csak 10mhzrol van szo......szoval ha bedobom a maradekok koze az ujjakat szeretnem kulon beallitasokat...vagy kiserletezzek es a majd a bioseditorban attirom a megfelelo stabil orajeleket?

EpicShifty

Sziasztok!
Van egy régi alaplap itthon egy MSI K9A2 Platinum, elvileg 6 PCI-e foglalattal. Valakinek esetleg van vele tapasztalata, vagy nem érdemes ezzel vesződni és inkább vegyek az ajánlották közül egyet?