Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

X11 csináld magad ASIC

Indította Lord11, március 28, 2017, 12:00:06 DÉLUTÁN

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Uhura

Idézetet írta: Uhura Dátum május 04, 2017, 10:42:50 DÉLELŐTT
Idézetet írta: fpeter Dátum május 04, 2017, 10:36:33 DÉLELŐTT
Ez a cube abszolút igényes szép dizájn, max abba lehetne belekötni hogy a nyák szélét leköszörülhették volna, de a forrasztások is szépek. És természetesen simán előfordulhat hogy a BGA tokozásban valójában pl egy Xilinx FPGA lapul, csak úgy rendelték meg, vagy utólag lecsiszolták és belemaratták a saját logót, de ezt már aligha tudjuk meg, nem nagyon van értelme ezen a vonalon kattogni... Ha másolható lenne, már rég tele lenne a klónjaival az Ali :)

Nem is ezrért , én magára a kialakításra gondolok. A PANDA igaz sokkal bonyolultabb mert ott kész MXM-es videokarikat kell meghajtani és csoportban munkára fogni. A BAIKAL-nál nekem a poor dizájn volt ami kicst sufni tuningossá tette. Sima távtartó + stb. A nyáklap a fotok alapján szép de mégis ha benne lenne egy dobozban sokkalta mutatósabb lenne. De persze jöhet bárki azzal, ez nem szépségverseny de azért ha megnézzük bármelyik ASIC fejlesztést a nagy része legalább belecsomagolt egy szar rackbe.

Laikusként szerintem amúgy túl kevés lába van, hogy FPGA legyen csak ha megnézel egy Spartan-t vagy más chipet már csak a lapon látható oda vezető szállak is sokkal kevesebben vannak.

De amúgy csak most döbbentem rá menyire olcsó némelyik FPGA chip :) 11.50 dolcsi egy XILINX SPARTAN XC2S100E PQG208AGT1041 FPGA Programmable IC Chip QFP208 , azt hittem több száz  dolcsiba kerülnek.

Uhura

Ezt nézted már:

http://fpgamining.com/index.html


Nagyon hasonlít a felépítése is az egésznek. És tévedtem lehet kevés lábbal Spartanból építeni :D

Lord11

Idézetet írta: Uhura Dátum május 04, 2017, 04:43:43 DÉLUTÁN
Ezt nézted már:

http://fpgamining.com/index.html


Nagyon hasonlít a felépítése is az egésznek. És tévedtem lehet kevés lábbal Spartanból építeni :D
Inkább úgy mondanám, lehetett. Mert ez ugye 400MH/s BTC-re 15Wattal. Ez a teljesítmény ma már veszteséges.
És pont ez a baj. Az olcsó FPGA-k már veszteségesek, a gyorsabbak meg már drágábbak és emiatt nem feltétlenül versenyképesek a GPU-kkal illetve ASIC-okkal.
Persze ettől még nem kizárt, hogy meg lehetne valósítani olyan, ami megérné.

andysk

#63
1. BITMAIN qrva komoly cég. Több mint 300 alkalmazottból 150 fejlesztőmérnök. Fő profiljuk a bitcoin, litecoin minert csak hobbiból csináltak. Más algoritmusokban nem gondolkodnak, meghagyják másoknak. VIP klienseiknek (ha qrva sokat veszel) kínálnak hostingot USAban (washington állam) és Kínában is nagyon kedvező feltételekkel. 7nanométeres csippel futó BTC minerük jövőre lessz. Mostaniak 16nm.
2. BAIKAL aránylag kicsi cégecske amelyk betalált a tutiba. Az anyavállalatuk kóreai, ott folynak a fejlesztések. Nem meglepő hogy pont a kóreaiak által lakott vidéken Qingdao-ban van a kínai leányvállalat. 1 chip legyártására 4 hónapot várnak míg sorra kerülnek. Fejlesztés persze még hosszabb idő. Jövő hónapban új tipus de a hash/ár arány marad.

Lényeg a lényeg: mindkét cég megszórhatná a piacot de nem teszik mert az akkor csak egyszeri nagy vacsora lenne.
Többet most még sajna nem mondhatok.