Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu

POS & POW és más elevenünkbe vágó kérdések

Indította dexter, június 02, 2017, 07:03:24 DÉLELŐTT

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználók és 1 Vendég van a témában

Valós veszély-e a ETH POS?

Igen, még ebben az évben!
8 (13.6%)
Igen, de legalább 1 talán még 2 év múlva!
22 (37.3%)
Szerintem nem!
11 (18.6%)
Nem tudom de érdekelne!
18 (30.5%)

Összes szavazó: 59

Szavazás lezárva: június 16, 2017, 12:52:21 DÉLUTÁN

marshall

Remeljük lesz eszuk es nem eroltetik majd a POS-os dolgot,bar ez nem a mi dontesunk!Igy is jol megy a biznisz es tuti kitalalnak majd valamit,de ne ez legyen az elsodleges!(szerintem)

sebajtóbiás

Idézetet írta: Uhura Dátum június 08, 2017, 10:36:14 DÉLELŐTT
Idézetet írta: sebajtóbiás Dátum június 05, 2017, 12:14:07 DÉLUTÁN
Idézetet írta: Uhura Dátum június 04, 2017, 10:12:51 DÉLUTÁN
Idézetet írta: sebajtóbiás Dátum június 04, 2017, 11:55:56 DÉLELŐTT
Uhura amit te írsz, az lehet hogy egy szép idealisztikus elképzelés, de szerintem pont hiányzik belőle az 51% elleni védelem, mivel ha közel "ingyen" lehet valaki bányász, akkor nem probléma a támadónak millió virtuális bányász- (mit is? egységet? mert ha már se gpu, se rig, se pool, se hashpower, akkor mi lesz az alapegység? egy konkrét ember az ujjlenyomatával? vagy az IP cím? pont ez a gond, hogy nincs mérőeszköz...) boxot létrehozni és elérni az 51%-ot.

Nem alapból simán elég ha a pénztárcád adatait bekérik mint azonosítod és már meg is van oldva a kérdés. Max annyi kitétel kell, hogy nem lehet fiatalabb mint 1 év és over ...

És mi gátol meg valakit abban, hogy létrehozzon egymillió walletet, aztán egy év múlva támadjon? Amúgy szerintem az egy éves kitétel se valami jó ötlet, ha a cél a boxokat minél több háztartásban elterjeszteni. Ki foglalkozna olyasmivel, amit most kell megrendelni, és egy év múlva használhatja? A mai világban, amikor mindenki az instant megoldásokhoz van szokva és ha valami csak holnap lesz meg, már késő?...

Azon azért elgondolkoztál ha van egy rendszerben mondjuk 1 millió független entitás aminek az 51%-a 510.000 entitás akkor ha valaki át akarja venni a hatalmat ahoz minimum az átvételhez szükséges mennyiségű + az átvételhez szükséges entitások 51%-kniyi új entitáls kell legenerálnia és élesítenie és a rendszerbe juttatnia.

Fölöslegesen bonyolultan fogalmazol. 1 millió független entitás legyőzéséhez 1 millió plusz 1 támadó entitás kell.
De walletből bármennyit generálhatsz, ezért ha ez az egyedüli azonosító, akkor "nem kerül semmibe" bármennyi entitást legenerálnod. Nyilván nem kézzel, hanem programmal. Élesíteni és rendszerbe juttatni nem igazán kell semmit, az entitás az egy szoftver, ami kommunkál a blokchain/pool/akármi protokolján és ennyi. Olyasmi, mint ahogy PoW bányászatnál is elindíthatsz elméletileg korlátlan mennyiségű minerprogit akár egy gépen is, mindegyiket külön tárcára.

Tiba

duck

Idézetet írta: Tiba Dátum július 19, 2017, 12:53:05 DÉLELŐTT
http://variance.hu/2017/07/18/ethereumcasper-szep-uj-jovo/

Azt hittem van még kis időnk, de úgy fest zárulnak az eth bányák :(

Én is most olvastam épp. A lényeg: A változtatásokat két részre szedik, a PoS részét halasztják, de a többit hamarosan bevezetik:
- Block time folyamatosan nőni fog
- 5-ről 3-ra csökken a block reward (aug.-szept.)

Szóval nagyjából havi 20%-al kellene havonta nőni az árfolyamnak, hogy kiegyenlítse.

Newtnt

Ha támogatni szeretnél, bitcoin faucet 1 óránként: https://freebitco.in/?r=7012441
GTX 1070 micron: equihash: alap: 430 h OC: 470 h
ethash alap: 26 mh OC: 31 mh
skunk: 19 mh
zec: t1fgz3W3js6HT71jjPbJYGstSpF2tanmjWp
eth: 0xb6b660f681290154e70dc6a5be613080adf94901

Til

Amikor eljon az ido,hogy nem vagx nagyon nagy kapacitassal lehet majd az ETH-t banyaszni,akkor ugy erzem az magaval vonja az arfolyam novekedeset is.Ha valamit nehezebb megszerezni,akkor annak az ara is nol.Mig elerunk arra a pontra amikor atmegyunk posba.Ekkor ismet nol az eth erteke.Na majd akkor ott leszek az egy even at kibanyaszott eth-immal es mindent jo aron atvaltok btc-be vagy akarmi masba.Ti hogy latjatok?Van realitasa a gondolatomnak?  :)
C:\> del c:\command.com

Tiba

Egyetértek teljesen. Én is addig akarom nyomatni, ameddig csak lehet.

pandatej

Én is abban bízom, hogyha már nem lehet majd bányászni, felmegy az ára... De dúlván... Vagy a padlóla le. :-D

CoderKevin

Idézetet írta: Til Dátum július 19, 2017, 04:57:12 DÉLUTÁN
Amikor eljon az ido,hogy nem vagx nagyon nagy kapacitassal lehet majd az ETH-t banyaszni,akkor ugy erzem az magaval vonja az arfolyam novekedeset is.Ha valamit nehezebb megszerezni,akkor annak az ara is nol.Mig elerunk arra a pontra amikor atmegyunk posba.Ekkor ismet nol az eth erteke.Na majd akkor ott leszek az egy even at kibanyaszott eth-immal es mindent jo aron atvaltok btc-be vagy akarmi masba.Ti hogy latjatok?Van realitasa a gondolatomnak?  :)

Ebben lehetne realitás, de valójában sajnos csak nekünk lesz nehéz bányászni és megszerezni. Akik a kezdettől beállnak a POS-ba nagy összegekkel, valószínűleg sokkal gyorsabban sokkal többet fognak "bányászni" mint a gpu minerek, így a gpu minerek eladásai vagy el nem adásai szerintem nem sokban fogják befolyásolni a piacot és az árat.

Til

Esetleg leirnad a POS lenyeget konyhanyelven?Vagy mas.Mi a lenyege,mennyi toke befektetes kell hozza,hogy ervenyesulni tudjunk.Mennyit es mikepp lehet vele keresni stb.Sokan orulnenek egy leirasnak.
C:\> del c:\command.com

Worlynox

Idézetet írta: Til Dátum július 21, 2017, 07:11:35 DÉLUTÁN
Esetleg leirnad a POS lenyeget konyhanyelven?Vagy mas.Mi a lenyege,mennyi toke befektetes kell hozza,hogy ervenyesulni tudjunk.Mennyit es mikepp lehet vele keresni stb.Sokan orulnenek egy leirasnak.

http://variance.hu/2017/07/18/ethereumcasper-szep-uj-jovo/

Simi

Idéz
Ebben lehetne realitás, de valójában sajnos csak nekünk lesz nehéz bányászni és megszerezni. Akik a kezdettől beállnak a POS-ba nagy összegekkel, valószínűleg sokkal gyorsabban sokkal többet fognak "bányászni" mint a gpu minerek, így a gpu minerek eladásai vagy el nem adásai szerintem nem sokban fogják befolyásolni a piacot és az árat.

Ebben ott lehet a csavar, hogy pont hogy nem egyszerre történik az átállás. Amit írsz, az szerintem akkor lenne inkább igaz ha gyorsan és párhuzamosan történne az átállás.
Nekem ez úgy tűnik, mintha szándékosan próbálnák meg felnyomni az értékét a bányászokkal, és csak aztán jönne a PoS amivel némiképp stabilizálnak.
Ha belegondolsz, ez kicsit más, mint mikor maga a masternode hype pumpál fel egy árat. Ott pl. mindig lehet egy nagyobb réteg akik mid-top áron szállnak be a buliba s akik alatt könnyebben meg lehet rezegtetni a lecet. Így viszont, ahogy az ETH csinálja, ilyen réteg kvázi nem is lesz, vagyis lesz, csak valószínűleg elenyésző.

Olyanra gondolok, bár lehet full hülyeség az egész. Rengeteg ETH-t felvásároltál -loptál, bármi- korábban.
Az ETH PoS-ra vált, stabilizálódik, beáll egy bizonyos pontra, mondjuk $200-$400 közé hosszabb időre.
Ezen a ponton ha Nálad nagy volumen van tudsz befolyásolni, be tudod szakítani úgy az árfolyamot hogy akár egy lavinát is elindíthatsz vele, egyszóval hatalmad van. Nem kell tenned semmit sem, már az is rossz, hogy van hatalmad.

De mivan akkor, ha még most, a PoS-ra váltás előtt beszállnak a nagykutyák akik akarnak - ha van aki még nem tette meg - alacsonyabb áron, és utána nyomják fel az értékét, nem úgy mint más Pow/Pos coinok esetében ahol maga a masternode hype egyben egy árfolyamgerjesztő folyamat is.
Ha sikerül PoS előtt felnyomni az árat a bányászokkal, akkor csökken a hatalmuk a nagykutyáknak s sokkal kevésbé fognak tudni ártani egymásnak. Pl ha a többség beszállt $200 alatt, feltolják az értékét $600-ig, páran kitalálják hogy kiszállnak, beszakad $300-ig, mivan, semmi. Legalábbis a többi nagykutya tőkéje nem lesz veszélyben. De gondolom nem azért száll fel valaki egy ilyen hajóra hogy leugráljon róla, viszont ha van valami ráció ebben a gondolatmenetben és nem abszurd, akkor egyszerűen mégkevésbé fogja meg bárkinek kiszállni, mégtöbbet fog mindenki keresni, viszont kevesebb hatalommal fognak rendelkezni.

De mondom lehet full hülyeséget beszélek és lehet jobban tettem volna ha csendben maradok csak hirtelen kipattant ez.
Igazából más miatt jöttem, nem is kapcsolódik nagyon a témához csak láttam hogy felvetődött itt stratégia is, hogy tartjuk az ETH-t stb.
Szóval beköszönt a PoS, azt a ~2.5M (ha jól számoltam, bár lehet addigra lesz az 3M is) kártyát ugye nem fogják kidobni, átmennek mást túrni, más coinoknál meg fog nőni durván a diff, aminek azért az árfolyamon is kéne legyen majd nyoma nem?

Szóval a kérdésem hogy nem kéne azokból a coinokból még most jól bevásárolni, vagy legalább felvenni őket a portfólióba melyek felé majd az a sok kártya valószínűleg orientálódni fog?

Bob

Azt hiszem, a "Meddig lehet még bányászni 4 GB-os kártyával?" kérdés aktualitását veszti.

Bob

Idézetet írta: Simi Dátum július 23, 2017, 03:58:38 DÉLELŐTT
Idéz

Ebben ott lehet a csavar, hogy pont hogy nem egyszerre történik az átállás. Amit írsz, az szerintem akkor lenne inkább igaz ha gyorsan és párhuzamosan történne az átállás.
Nekem ez úgy tűnik, mintha szándékosan próbálnák meg felnyomni az értékét a bányászokkal, és csak aztán jönne a PoS amivel némiképp stabilizálnak.
Ha belegondolsz, ez kicsit más, mint mikor maga a masternode hype pumpál fel egy árat. Ott pl. mindig lehet egy nagyobb réteg akik mid-top áron szállnak be a buliba s akik alatt könnyebben meg lehet rezegtetni a lecet. Így viszont, ahogy az ETH csinálja, ilyen réteg kvázi nem is lesz, vagyis lesz, csak valószínűleg elenyésző.

Olyanra gondolok, bár lehet full hülyeség az egész. Rengeteg ETH-t felvásároltál -loptál, bármi- korábban.
Az ETH PoS-ra vált, stabilizálódik, beáll egy bizonyos pontra, mondjuk $200-$400 közé hosszabb időre.
Ezen a ponton ha Nálad nagy volumen van tudsz befolyásolni, be tudod szakítani úgy az árfolyamot hogy akár egy lavinát is elindíthatsz vele, egyszóval hatalmad van. Nem kell tenned semmit sem, már az is rossz, hogy van hatalmad.

De mivan akkor, ha még most, a PoS-ra váltás előtt beszállnak a nagykutyák akik akarnak - ha van aki még nem tette meg - alacsonyabb áron, és utána nyomják fel az értékét, nem úgy mint más Pow/Pos coinok esetében ahol maga a masternode hype egyben egy árfolyamgerjesztő folyamat is.
Ha sikerül PoS előtt felnyomni az árat a bányászokkal, akkor csökken a hatalmuk a nagykutyáknak s sokkal kevésbé fognak tudni ártani egymásnak. Pl ha a többség beszállt $200 alatt, feltolják az értékét $600-ig, páran kitalálják hogy kiszállnak, beszakad $300-ig, mivan, semmi. Legalábbis a többi nagykutya tőkéje nem lesz veszélyben. De gondolom nem azért száll fel valaki egy ilyen hajóra hogy leugráljon róla, viszont ha van valami ráció ebben a gondolatmenetben és nem abszurd, akkor egyszerűen mégkevésbé fogja meg bárkinek kiszállni, mégtöbbet fog mindenki keresni, viszont kevesebb hatalommal fognak rendelkezni.

De mondom lehet full hülyeséget beszélek és lehet jobban tettem volna ha csendben maradok csak hirtelen kipattant ez.
Igazából más miatt jöttem, nem is kapcsolódik nagyon a témához csak láttam hogy felvetődött itt stratégia is, hogy tartjuk az ETH-t stb.
Szóval beköszönt a PoS, azt a ~2.5M (ha jól számoltam, bár lehet addigra lesz az 3M is) kártyát ugye nem fogják kidobni, átmennek mást túrni, más coinoknál meg fog nőni durván a diff, aminek azért az árfolyamon is kéne legyen majd nyoma nem?

Szóval a kérdésem hogy nem kéne azokból a coinokból még most jól bevásárolni, vagy legalább felvenni őket a portfólióba melyek felé majd az a sok kártya valószínűleg orientálódni fog?

Ha egy coint hirtelen többen kezdenek el bányászni, annak ugyan miféle hatása lenne az árra? Az ok és okozat pont fordítva van. Ha egy coinnak megnől az ára, akkor azt többen is elkezdik bányászni.

berci01

Én értem, amit írsz. De honnan tudjuk előre, hogy mire fognak átállni? Ez a nehéz kérdés. Nem nagyon látok most olyan coint, ami valóban nagy, általános újítást tartogat, mint annó az ethereum.

Ha tippelnem kéne, egyébként zcasht mondanám. Pedig nekem nem igazán szimpatikus, nem látok benne semmit. De pl az, hogy a slushpoolon a btc-n kívül csak azt lehet bányászni, az jelenthet vmit. Slushpoolról: https://www.cryptocompare.com/mining/pools/slush-pool/.

Ettől még nem fogok átállni zcashre, de nem lepődnék meg rajta, ha ide jönne a a legtöbb, főleg új, nvidiás kártyás teljesítmény.

Idézetet írta: Simi Dátum július 23, 2017, 03:58:38 DÉLELŐTT
Idéz

Simi

Bob én abból indultam ki, ha valamit sokkal nehezebb megszerezni, sokkal ritkább, akkor az értéke megnő feltéve, hogy van rá kereslet.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ahogy nő a diff, úgy kell nőnie az árnak is mert ok hogy nem így van.
De a Te állításod szerint, ha tegyük fel most valami miatt a BTC diff-je lezuhanna és mindenki aki tolja 20* annyit kapna, több ASICs pedig nem lenne a földön, akkor is ugyan annyit érne egy BTC. Ez az ami nekem fura egy kissé, mert a kínálat gondolom megnőne.

Bob

Idézetet írta: Simi Dátum július 29, 2017, 12:01:51 DÉLELŐTT
Bob én abból indultam ki, ha valamit sokkal nehezebb megszerezni, sokkal ritkább, akkor az értéke megnő feltéve, hogy van rá kereslet.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ahogy nő a diff, úgy kell nőnie az árnak is mert ok hogy nem így van.
De a Te állításod szerint, ha tegyük fel most valami miatt a BTC diff-je lezuhanna és mindenki aki tolja 20* annyit kapna, több ASICs pedig nem lenne a földön, akkor is ugyan annyit érne egy BTC. Ez az ami nekem fura egy kissé, mert a kínálat gondolom megnőne.
Miért nőne meg a kínálat?

Simi

Mert a bányászok kiszórják a piacra? Kereslet maradna ugyan az, csak 20* annyi BTC-t kezdenének el kiszórni. Rosszul látom hogy csökkenne az értéke?
Könnyen megeshet hogy rosszul látom a dolgokat és el vagyok tévedve, örülnék ha felnyitnád a szemem. :)

Parano1d

Idézetet írta: Simi Dátum július 29, 2017, 02:13:48 DÉLUTÁN
Mert a bányászok kiszórják a piacra? Kereslet maradna ugyan az, csak 20* annyi BTC-t kezdenének el kiszórni. Rosszul látom hogy csökkenne az értéke?
Könnyen megeshet hogy rosszul látom a dolgokat és el vagyok tévedve, örülnék ha felnyitnád a szemem. :)

Nincs összefüggés, 10 percenként 12.5 BTC-t lehet kibányászni, akkor is ha 100 bányász van, és akkor is, ha 100000. Ha utóbbi, akkor nyilván több felé oszlik a BTC.
Összességében ugyanannyi BTC lesz a piacon, a bányászok számától függetlenül.

Simi

Ott a pont és köszi, csak tudnám ha ezt tudtam akkor miért nem kapcsoltam össze...
Lehet túl meleg van itt. :D