Hírek:

Az újonnan regisztrálók nézzék meg a spam mappában a megerősítő levelet!

Main Menu
Menu

Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.

Üzenetek megjelenítése Menu

Üzenetek - Karcsi papa

#1
Ott vagyunk már?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.11.14!

BTC, bő egy hónapja nem íródott körkép, nem is lett volna sok értelme, most azonban végre történtek dolgok, amelyek még mindig nyitva hagytak jó néhány kiskaput. Kettő hónappal ezelőtti körkép címe "Déjà vu! ", ebben azt boncolgattam mekkora a hasonlóság, az akkori és a mostani lehetséges történések között. Egyelőre nagyon is hasonló kép rajzolódik ki az charton, tehát ha továbbra is ezen a mezsgyén haladunk tovább, akkor a kérdésre adott válasz, Nem!

4 órás
idősíkon már látnunk kellene azokat a jeleket, amelyek a pozitív kiutat mutatják. Ez egyelőre még nem felfedezhető, de az elkövetkezendő órákban-napokban alakulhat úgy a dolog, hogy a 30k-s lehetőség ismét az étlapra kerül.
Az itteni mondanivaló főleg lényege, az utóbbi 6k-s visszaesésre felhúzott Fibonaccira és az annak 38-s szintjére visszanéző, divergens mozgással is alátámasztott korrekciójára koncentrál! A korrekciós visszanézés elég egyértelműnek tűnik, háromszor is visszaverődött a javítási kísérlet, majd szépen aláhullottunk és jelenleg, talán egy dupla-aljra hajazó momentum kezd formálódni, amelyből ki kellene alakulnia annak a bizonyos pozitív kiútnak.

 
Napos idősík gyertyamozgásában, tulajdonképpen hasonló 5 hónapos csökkenő irányú háromszögben történő mozgást láthatunk, mint a már említett 2018-as hasonló szituációban.
Tehát a végsőkig kimaxolt háromszögben mozgást, majd vagy azonnali beszakadásszerű árcsökkenést, illetve ahogy a mostani példa is mutatja, egy bikacsapdaként is felfogható, lassú emelkedésből történő beszakadás. A beszakadás intenzitása még elmarad a '18-as novemberitől, azonban ha visszatekintünk az akkori történésekre és a piros színnel bekarikázott támaszbeszakadás és gyors vissza-teszt körüli szituációban járunk jelenleg is, akkor még van hova süllyednünk!

https://cdn.steemitimages.com/DQmRA6vaLxH2W8vpgdBKhTmT1vCYYipQPgyHwBRVXYF759c/
Tehát, ha jól megnézzük a fenti képet, ahogy akkor, úgy most is hirtelen mozgással, alulról vissza-tesztelődik a háromszög, majd jön a zuhanás intenzív szakasza és egy ismételt gyorsnak nevezhető korrekciós emelkedés utáni, a végső célt elérő levezetés. Ez is csak egy lehetőség, egyáltalán nem így, sőt nagy valószínűséggel egészen másképp fog kinézni a végső kép, mindenesetre ennek lehetőségével és érdemes nézni a történéseket. Abban az esetben, ha még hátravan a történet intenzív szakasza, sőt még egy levezetéssel is számolnunk kell, akkor jó az esélye egy 10k környéki, durvább esetben az alá is benéző végjátéknak!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: érdekes képet rajzol a vevői oldal, az érdekességet stabilnak is nevezhetjük, illetve hogy annyi volt a tejbe aprítani, amellyel a júniusi csúcsot elértük. Ebben a szituációban egy nagy összeomlás is megbújhat, különösen úgy, hogy az eladói oldal is felismerte a helyzetet!
Az utóbbi bő másfél éves eladói kép a beletörődő megnyugvás tengere volt, néhány kamumegbízáspumpával felkavart hullámmal, most azonban, ahogy a cunamit megelőző visszahúzódás, majd a mindent elsöprő ár, hidegzuhanyként söpörheti el az utóbbi hónapok pozitívan bizakodó hangulatát.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hNSmBTZe/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/tawcGgew/


Hetes idősík: kicsit lelombozó lehet ha meg is indulunk a öreges emelkedés útján, mivel az itt következő folytatásban sem számítok másra, mint ami a 2018-as történéseket követte, mert semmiképp nem számítok új ATH szintre szaladásra, csak egy óvatos, jelen esetben, a harmonikus lehetőségre alapozott, 60k környéki szépítésre. De ne szaladjunk ilyen messzire, egyelőre maradjunk a jelenben, ahol keressük a trend aljszintjét, amely ha igazodik a narancs harmonikus mintához, akkor a 19-es csúcsszinten megtámaszkodva, 14k magasságában pihenteti meg az árat!


" "Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége." "

Október szintén zenész volt, előadta a nagy semmit, most pedig a november próbálja tovább fagyasztani a hangulatot!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VMLAFNaK/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/KBku6hJs/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/rTZbLM3G/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/3Qg8A3hD/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/tpxAvtDW/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/n7SF2GYV/
Napos: https://www.tradingview.com/x/NG705Rpx/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/HX7TiQlt/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/F09ynDXU/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#2
Utolsó?!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.10.03!

BTC, szellősen érkeznek mostanában a körképek, szellősen, mivel a történések is hasonlóképpen alakulnak a charton! Az eheti körkép címe, "Utolsó" ami annyit takar, hogy remélhetőleg az utolsó olyan momentum következik, amely lezárja ezt a közel egy éves short trendben mozgó történéssorozatot.

4 órás idősík: még szeptember vége felé, zöld és piros nyilakkal, felvázoltam egy lehetséges folytatási útvonalat, amelyben pozitív végkicsengésű lehetőséggel már akkor sem számoltam.
Szeptember 27-én egy jó nagy réssel reagáltunk fundamentális eseményekre, amelyet követően várható volt egy hasonlóan intenzív viszontválasz, amellyel újra, a már sokadjára meglátogatott szeptemberi 18,5k-s aljszintre verődött vissza az ár.
Tehát az első piros nyíllal várt támaszra visszanézés megtörtént, ahhoz semmi meglepetés nem okozott volna, a további negatív irányú folytatás. Ismét jött a fordulat, pozitív irányú napok következtek, ennek célja, ismételten a fekete csökkenő irányú trendvonal volt, amelyet úgy is kezelhetünk, hogy ez volt a pár nappal ezelőtti réssel nyitó trendvonalra megérkezés vissza-tesztje! Az apró zöld nyíllal jelzett mentési lehetőséggel éltünk és jelen pillanatban is arra várunk, hogy ez a mentés csak egy ideiglenes kérészi próbálkozás volt e, vagy valami rejtett pozitív előkészítés.
A piros támasz és a fekete csökkenő irányú trendvonal, jól látható módon egy háromszög csúcsába vezeti a történéseket és mivel ez egy olyan szitu, ahol minél jobban összenyomódik a rugó, annál nagyobb, egyelőre még ismeretlen irányú elpattanás következik!
Annak érdekében, hogy ezt a végletekig elnyújtott eseménysorozatot minél hamarabb letudjuk zárni, az én elvárásom egy csökkenő irányú  határozott elmozdulás, ami nem csak egy-két ezer dolláros semmit jelentő 18k alá benézést fog eredményezni, hanem 10k-s méretet is megközelítő, határozott elmozdulást.


Napos idősík is hasonló képet mutat, talán kicsit határozottabban látszik az a 18k-s támasz zóna, ahova még júniusban érkeztünk vissza és azóta sem engedünk el egy durván 5k-s zónában le-fel araszolgáltatást.
Szeptember 12-én elért kisebb csúcshoz, az RSI csíkon is társul egy kék jelölés, a sorminta folytatásában határozottabb aljszintre megérkezést vártunk, helyette kaptunk egy a piros támasz zónában megrekedt kialakított csenevész aljat! Ebből kellett volna kinőnie magát, egy legalább a szeptember 12-ei csúcsot betakarva, fekete trendvonalon átszaladó, további pozitív folytatásra is lehetőséget adó megoldásnak.
Tehát, feltételezhetően a rugó ismeretlen irányú elpattanására várunk, százalékos arányban 60%-os csökkenő irányú határozat folytatásban reménykedek. Ha a mögöttünk hagyott oldalazással is összefoglalható, szerintem inkább csökkenő irányú háromszög, amely előkészítése, remélhetőleg az utolsó olyan momentumnak, amellyel ebben a csökkenő irányú trendben számolnunk kell!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyon óvatos, de úgy is mondhatnánk mindent egy lapra feltéve, kitartóan várakozó vevői hozzáállás látható június óta. Újat tovább sem tudunk hozzátenni, de ha az Elliott hullám számozásból indulunk ki és mivel a 2021-es időszakban kialakult 2. hullám eléggé intenzívre sikeredett, ebből kiindulva, a laposabb 4. hullámban látható mozgás egyáltalán nem meglepetés. Tehát az 5. hullámra is jók lehetnek a lehetőségeink!
Jól gondoltuk, az eladói oldal csak az adódó lehetőséggel próbált élni és a csökkenő trendvonalról szépen vissza is rántották az árat. Az, hogy jelenleg óvatos visszahúzódást láthatunk, egyértelmű jele annak, hogy tényleg senki sem tudja merre fog pattanni az a bizonyos rugó, de az esetlegesen csökken irányba induló vonatra, még ha az rövidtávú is, a short hiénák fel fognak ugrani!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/7xb6pYXN/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/wIVDhbt1/


Hetes idősík: itt egy még régebbi, konkrétan augusztusi, piros és a zöld nyilakkal felvázolt mozgási irányok  láthatóak. Tehát a várakozás, a 12k környéki támasz zónába visszanézésre irányult, ebbe az irányba most egy nagyon gyors lépést tudnám tenni.
Háttérben egy mérete csökkenő irányú csatorna! Ha a júniusi 17,5k-s mélypont elérte volna ennek a csatornának a támaszát, azaz rögtön megérkeztünk volna a 12k-s támasz zónába és a folytatásban ismételten csak a fekete trendvonalra tudtunk volna eljutni, akkor is ugyanez lenne a szitu mint jelenleg, azzal a különbséggel, hogy a 12k zónába történő ismételt visszaérkezését egy erős dupla alj lehetőség miatt tartottuk volna indokoltnak.
Jól kivehető módon, a csökkenő trendben mozgás egy ék alakzaton belüli mozgást követ. Minden esélye megvan annak, hogy a rugó felfelé enged a nyomásból és az ezt követő korrekciós elvárásokat kimaxolva, a 40-50k-s magasságokba repíti az év végi, jövő év eleji hangulatot!


"Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/7zXvKahG/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/bt7NVO1T/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/dezTZxFn/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/UDHGo8R8/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TPrvmr4U/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/2pHTSfCr/
Napos: https://www.tradingview.com/x/hA4gZi4A/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/majN8BFl/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/Ber5pinS/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#3
Déjà vu!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.09.19!

BTC, az előző heti körképben még arról elmélkedtem, mennyire lehet életképes, az előző napok pozitív hangulata. Mint mostanra kiderült, semennyire! A jelenlegi időszak mozgását legjobban a 2018 júniusa és novembere közötti időszakkal tudnám példaként felhozni. Amikor is tulajdonképpen ugyanaz, pontosabban hasonló történések zajlottak le, mint most a júniustól-mostanáig tartó időszakban!

4 órás idősík: szóval, amit múlt héten vártunk pozitív folytatást, az addig a pontig stimmelt, hogy felkapaszkodunk a fekete, csökkenő irányú trendvonalra, majd azon vagy átszaladunk és a kék ellenállásról vissza-teszteljük a trendvonalat. Egy másik elképzelés szerint, felkapaszkodunk a trendvonalra, majd onnan, egy kisebb korrekciós visszanézést követően megkíséreljük a trendvonal átszakítását.
Ahogy a végeredmény is mutatja, egyik lehetőséggel sem sikerült élni és átváltottunk negatív irányra!
Jelenleg visszaérkeztünk ugyanabba a támasz zónába, ahonnan 2 héttel ezelőtt megpróbálkoztunk a felállással. A 2 héttel ezelőtti támaszt már most átszakítottuk és igaz hogy a 4 órás gyertya még zárásra vár, de a várható lehetőségek hasonlóak, csak éppen ellentétes irányúak mint a múlt heti pozitív forgatókönyvnél.


Napos: tehát, ha a forgatókönyv hasonló mint '18-ban, akkor jelenleg egy csökkenő irányú háromszögben mozgunk! Ez a háromszög szépen ki is rajzolódik a charton! Ugyebár, júniusban megérkeztünk egy 17,567$-os aljszintre, majd elkezdődött egy nagyon elnyújtott, 2 hónapos korrekciónak is nevezhető long irányú araszolás. Kis híján el is értük a csökkenő irányú trendvonalat, azonban, erő híján, idő előtt visszavonulót kellett fújni! Ezt követően egy hónap sem  kellett és visszaérkeztünk abba a támasz zónába, amit a 17k-s alj és az ezt követő időszak kialakított. Ebből a támasz zónából kellett volna múlt héten csodát látnunk, mostanra szembejött a valóság és visszaestünk ugyanabba az álomban.
A háromszög felvázolásával ennél is jobban nem terhelném a chartot, így is jól kivehető. A háromszög mélységet nézve, további  7-8k-s visszaeséssel kellene számoljunk, tehát a kerek 10k környéki várakozástól továbbra sem térnénk el.
Egy nagyon intenzív mozgással még a holnap zárása előtt tudnánk teljesíteni ezt a gyászos feladatot! Viszont ha jól megnézzük, a háromszögbe maradva akár még októberig is nyújtható a rétes, ahol már a legóvatosabb short játékosak is bepróbálkozhatnak egy kisebb gyors haszonvadászattal!
Az én véleményem szerint ,ezt a haszonvadászatot mindenki igyekezzen kerülni és helyette koncentráljon arra, ha ma már leszünk olyan szerencsénk, hogy ezt az aljat megütjük, akkor a sokkal tágabb lehetőségekkel felkínálkozó jövőbeni long irányra koncentráljunk!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: vevői oldalon a helyzet változatlan, mindenki ragaszkodik a pozíciójához, remélhetőleg egy esetleges durvább visszaesésnél sem gondolják meg magukat!
A shorts oldali mozgást így utólag megnézve, magyarázatot is találunk arra, mire is volt jó az a 2-3 héttel ezelőtti fellángoló időszak, csupán csak rágyúrtak a trendvonalról felkínálkozó visszapattanás lehetőségére!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/mnxt7rEh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/7gl3EwND/


Hetes idősíkot nézegetve, nem vettem komolyan a múlt heti apró long lehetőséget és ahogy a végeredmény mutatja, nem is történt meglepetés.
A hetes gyertyával teljesen betakartuk az előző heti pozitív próbálkozást és egyelőre annyira benne vagyunk a lendületben, hogy a nagyon friss, alakulóban lévő gyertyánk is negatív irányba építkezik tovább.
Ha gyorsan megindulunk a csökkenő trendet lezáró aljpont irányába, akkor már ezen a héten, a júniusi 17k-s színt alá kerülünk és jövő héten azon elmélkedhetünk, hogy a folytatást vissza-teszt vagy haladunk tovább csökkenő irányba.


"Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/k087CRA3/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/z3d1fIVe/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/RKorRD6F/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/T4nqP044/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TfPvCV4Y/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/IikqOaFA/
Napos: https://www.tradingview.com/x/hbH8VLkw/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/O53ijpa4/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/GaPtsn7e/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#4
Még egy kicsit tolni kellene Béláim!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.09.12!

BTC, szép-szép, de továbbra sem vagyunk meggyőzve arról, hogy a jövőbeni kép is pozitív marad. Legfőbb indok, még mindig a csökkenő trendvonal alatt vagyunk, viszont, ha ránézünk a shorts oldali pozíciószámokra, nem sok kellene ahhoz, hogy a trendvonal és a hangulat is megtörjön!

4 órás idősík, 18,629$ az alja, nem panaszkodhatunk, ugyanis a kék színnel felvázol csökkenő irányú zászló lehetőségekkel duplán is ez volt az elvárás! Ezt követően egy elég szép bullrunba futottunk bele és már majdnem sikerült elérni, a fekete, csökkenő irányú trendvonalat.
A kisebb idősíkon részleteire bontott bullrun szerkezet, kirajzol egy kisebb Elliott hullámot (impulzust), amelynek valószínűsíthető lezárásaként láthatunk egy szép felszúrást. Kezeljük úgy a szitut, hogy elérésre került a trendvonal, amelyről most visszapattanunk, talán a minimum (38.2), esetleg a maximum (61.8) korrekciós szintig! Ezt követően, határozott trendvonalon áthaladást kellene lássunk, fennakadás esetén elég nagy problémák lehetnek a pozitív folytatással, ugyanis ez lenne az a vissza-teszt, amelyből durván levágódhat az ár!
Jobbik esetben csak a 18,629$-os utóbbi aljszinttűnk alá kukkantva, ha ennél is durvább a felállás, akkor a 17,567$-os, a jelenlegi csökkenő trendben elért legmélyebb aljszintünket kell megtörni!


Napos: itt is látszik mennyire a minimum szinten vagyunk! Épphogy érintésre kenőcs az 50-es mozgóátlag (zöld), az is jól látszik, hogy a 200-as mozgóátlag (narancs) megtöréséhez 30k-s magasság elérésére van szükség, amelyhez ha megrajzoljuk az 50-es mozgóátlag képzeletbeli, viszonylag aktív lefolytatását, akkor is egy október eleji időpontban érkezhetnek meg GoldenCross bekövetkezéséhez!
Problémákat ott látom, hogy még továbbra is nyitva van a short trend C hullámát lekövető impulzus! Viszont az sem kizárható, hogy rosszul gondolkodunk és ezt az impulzust, már a 17,567$-os júniusi aljszinten lezártuk.
Az egy héttel ezelőtti 70-30-as új aljszint lehetőségét, most felvihetjük 60-40-es arányra! Trendvonal elérésével megérkezhetnénk a holtponthoz, többi már csak ezen múlik megmarad e a pozitív hangulat.
Tehát a minimum, amit el kellene érnünk, az előző 25k-s csúcsszint, sőt ezt még meg is kellene fejelni, legalább a 200-as mozgóátlag elérésével, majd vagy innen, de még jobb lenne ha előtte, a fekete, csökkenő irányú trendvonal is megkapná felülről érkező vissza-tesztjét!
Jelenlegi állás szerint, kicsi az esélye 12k alatti aljszintre, de az ördög továbbra sem alszik és a cryipto működése, illetve az alakzatokból kiolvasható előjelzés is ugyanez mint évekkel ezelőtt!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is szép kitartás látható longs oldalon, talán beérik a gyümölcs és megállja a helyét, a chartra felvázolt, eléggé csenevészre sikeredett 4. hullám és a hangulat ráfordul az 5.hullámra! A baleset lehetőségét itt is figyelembe kell venni, amely lehetőséget kínálhat a 4. hullámnak arra, hogy úgy nézzen ki, ahogy egy 4. hullámnak ki kell néznie.
A macik már elhagyták a süllyedő hajót, megtömték a bendőt, habár most nem volt olyan bőségesen a lakoma, mint  azt évekkel ezelőtt megszokták, de panaszra semmi okuk. Az utolsó mondat itt is a figyelmeztetés, a medve nem játék!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/mnxt7rEh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/MJZb4Cgo/


Hetes idősík: egy nagyon vagy kettő viszonylag pozitív, durvább felszúrást mellőző gyertyával szépen fordíthatnánk az összképen, pontosabban hozzátennék azt a minimumot, amelyben a fordulat csírái is megjelenhetnének!
Ahogy már a napos kitérőnél is említettem, a 12k-s aljszintet fenyegető folytatásnak kicsi az esélye, azonban sokkal pozitívabb összképet lehetne belelátni a folytatásban, ha egy, a júniusi gyertyához hasonló leszúró vígjátékot mutat, az utóbbi hetek valamelyik gyertyája.
Piros-zöld nyilakkal, továbbra is a charton hagyom ezt a vészjósló forgatókönyvet, viszont örömmel törlöm, ha az elkövetkezendő hetek gyertyái a 30k-s szinteket fenyegetik!


"Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/rVj8XxPx/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/6i8XkrHz/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/KrfkPTBR/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/ERNhPscg/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ZH9de6Kp/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/9i13rbm3/
Napos: https://www.tradingview.com/x/GtpJ0bZb/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/m5sADJJo/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/VPz9Uvxx/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#5
Egy lépéssel előrébb, de kettővel hátrább!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.08.29!

BTC, a durván 4 héttel ezelőtti körképben, az uborkaszezonra próbáltam rávilágítani, pontosabban megmagyarázni miért nem történik semmi. Ebből a semmi állapotban továbbra sem léptünk ki, viszont csökkenő irányba kiléptünk egy két hónapja épülő emelkedő csatornából, ami talán abból a szempontból segítség, hogy a long irányú vásárlási szándékainkkal még egy kicsit kívánunk.

4 órás idősík, lejjebb továbbra sem érdemes menni, hacsak kíváncsiak nem vagyunk a csatornából kilépés utáni történések részleteire.
A long irányú csatornában építkezés, a zöld színnel jelölt 24-25k közötti ellenállási zónában fulladt be, majd egy elég intenzív 4-5 napos csökkenő irányú nyomással 20k környékére találtuk magunkat. Ezt követően jött ugyanaz a recept és elindult egy újabb long csatornában építkezés! Nem nagy meglepetésre ebből a csatornából is csökkenő irányú folytatás következett és ha a jelen állás szerinti állapotra tekintünk, akkor már közel lehetünk a célszinthez.
Ami még érdekes lehet, az Ellliott számozás! Piros számozással látható a fő hullám, ami még a 69k-s ATH szintről indult és ha nem mozgunk teljes vakvágányon, akkor a 2 hónapos long csatornában mozgás lehetett a 4. korrekciós hullám, tehát ebből kiindulva, az ötös hullámra fordulhattunk rá a jelenlegi csökkenő irányú mozgással!
Viszont óvatosan, mert igaz hogy az a 18k környéki támasz zóna erősnek mutatja magát, de ha igazán megérkezünk ahhoz a bizonyos végső, short trendet lezáró momentumhoz, azt valami viharos végjáték fogja lezárni, hasonlóan a június 18-ai történéshez!


Napos: jelenleg a 2017-es ATH szintet ölelgetjük, ahova úgy érkeztünk meg, hogy két hónapon keresztül építettünk egy long csatornát, majd beestünk annak támassza alá és egy héten keresztül kapaszkodtunk, de ennek sem lett meglepetés eredménye, újabb zuhanás következett.
A 4 órás idősík részleteit nézve, a piros csatorna lehet a célunk! Ebbe a csatornába megérkezve tovább bonyolódhat a játék, ugyanis visszapattanás esetén tovább nyújtható a rétes!
Én egy olyan befejezésre számítok, mint például 2018 novembere, tehát a 18k környéki támasz zónából induló beszakadás lehet az utolsó momentum!
Ha jó az Elliott számozás és már csak az 5. hullámra várunk, illetve, ha azt is részleteire bontjuk, akkor a kék támasz alá szaladás, illetve abba kapaszkodás, lehetett az egyes-kettes hullám, tehát most egy intenzív hármas hullámnak kellene következnie! Ezt a gondolatmenetet folytatva és az egyes hullám méretét alapul véve, a várakozó intenzív hullámnak 12k környékére(a narancs csatornafelezőre) vagy legalább a 2019-es csúcsszint környékéig kellene visszanyomni az árat.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: senki többet harmadszor vagy ki tudja már hányadszorra, mindenesetre június közepe óta senki sem akar többet kockáztatni, néhányan felélik készleteiket, ha tetszik, ha nem vagy realizálják a még megmaradt hasznukat, esetleg próbálnak veszteséggel hozzájutni némi tökéhez, ezzel is húzva az időt! Nem igazán illik erre a chartra az Ellliott számozás, mindenesetre a négyes hullám történései egyelőre beleillenek a képbe, már csak az a kérdés, minek hatására jöhet össze az ötös hullámot elősegítő vásárlói felélénkülés(esetleg gyors beszakadás, majd még gyorsabb felállás)?
Csendben, de elég szép tempóval építkezik a shorts oldal, nem mostanában láttunk hasonló történést. Tehát készülnek a macik, mire, azt egyelőre csak sejtjük, de hogy nem fognak kimaradni a végjátékból az szinte biztos.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/c4vP2bub/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/mqmNSgNI/


Hetes idősík: kettő nem túl nagy, de határozott piros gyertya és máris kipottyantunk a két hónapig épülő long csatornából. Egy 3. határozott piros gyertyával illetve azt lezáró néhány ezer dolláros leszúrással a trendet is lezárhatnánk, tehát a napos lehetőségeket kimaxolva, még ha nem is azonnal, mert ugyebár a múltbéli példákból kiindulva, ha meg is találtuk az alját, annak irányába vissza-tesztet kell végrehajtani!
Az én elképzelésem szerint, ha az elkövetkezendő egy-két hét mozgásával nem szaladunk túl mélyre, akkor a folytatásban vissza-teszt következik a kék ellenállásra és majd csak ezt követően szaladunk bele a késbe. a végső beszakadásba! Abban az esetben, ha gyorsan, akár egy hét leforgása alatt beleszaladunk a késbe, tehát akár 12k környékére is visszaesünk, akkor gyors megoldás következik, lehet hogy már következő héten visszapattan az ár és egy nagyobb korrekciós emelkedés következik, 40-50k magasságába!


Hónapos idősík: "a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot."

Tehát a júliusi gyertya nem segített minket hozzá a MorningStar lehetőséghez, az augusztusi gyengélkedés(uborkaszezon) pedig befagyasztotta az álláspontokat.
Mi következhet szeptemberben?
Az utóbbi hónapok történéseiből kiindulva, semmi jó. Azzal sem lennénk nagyon kisegítve, ha most egy 10k-s long gyertyával folytatjuk, majd a 30k környéki ellenállási zónából visszapattanva, várakozunk tovább és benne van a 3. piros nyíllal is felvázolt mélyrepülés lehetősége.**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/lEHvwODv/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/cBYpbAGM/
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/UKb39v8d/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/g0FaxiW1/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8hi5LzNf/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/nK5urCHP/
Napos: https://www.tradingview.com/x/G334cgep/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/LyoqfWEd/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/eBbtudVT/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#6
Vérszegény uborkaszezon!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.08.01!

BTC, uborkaszezon van, tehát a vérszegény történéseknek nem vagyunk híján. Június 22. óta kergetjük ugyanazt a mókuskereket, apró lépésenként még bele is látjuk a pozitív kiutat, de ha a nagy egészet nézzük, akkor ez délibábnak is tűnhet.

4 óra kezdésnek, ahol egy érdekesség van, méghozzá az a hosszan elnyújtott enyhén emelkedő long csatorna, amelytől várnánk a csodát. Csodavárásra is lehet játszani, hosszabb távon még értelmet is nyerhet a várakozás, viszont felesleges idegeskedés és kidobott idő, ami csak elveszi az egésznek az ízét.
A múlt heti körképben, csatornán belüli korrekciós mozgást vártunk, majd némi erősödés utáni csökkenő irányú kilépést! A korrekció tökéletes volt, fibo 61-ről, pont a csatornatámaszról fordult, majd sikeresen átszaladtunk a csatornafelezőn és kis híján újra az ellenállásra érkeztünk. Megálljt az előző csúcsszint jelentett, igaz kicsit fölé szaladtunk, de a fordulat határozott!
Ha maradunk a pozitív úton, akkor a felező is szerephez jut és ha csak nem vissza-teszt készül az előző csúcsra(ellenállási zónába), esetleg a csatorna ellenállására, talán még felfelé kilépés is összehozható!


Napos: történések is egy "csatornában" zajlanak, sokkal régebb óta és az irány is ellentétes! Amiért esélye lehet a 4 órás idősíkon történő felfelé kilépésnek, az itt is egy csatorna ellenállásra történő megérkezési lehetőség! Ellenállási zóna várja itt is az árat, de kilépéssel csak egy korrekciós visszalépés követően lenne reális számolni. Ettől függetlenül kiléphet sőt 33k magasságban várakozó ellenállási zóna csábító is lehet! Ha megtörténne ez a csodás kilépés és a cél valóban a zöld ellenállási zóna, majd onnan sikerülne vissza-tesztelni a csatornát és még a zöld ellenállási zónába is ismételten visszatérnénk, akkor jöhetnének azok a várakozások, miszerint itt még 40-50k-s keresnivalónk is lehet!
Abban az esetben, ha maradunk a csatornában, akkor semmi váratlan nem történik, az eredeti elképzeléseknek megfelelően zárjuk a 4. korrekciós hullámot és egy nagy rohammal, lehet nem olyan durván hogy 10k alá is benézzünk, de talán 12k-s aljszinttel pontot tehetünk, ennek a durván egy éves short trend folyamat végére.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: továbbra is arra várunk hogy néni korrekciós tisztogatás történjen, valószínűsíthetően erre lesz szükség, különben észszerű megoldása nem születik ennek az állóháborúnak. Minden csak feltételezés és lehet azoknak lesz igazuk, akik a tőkeáttételes oldalról közelítik meg a miértet, viszont hogy nem egészséges és természetes ami itt történik, az szinte biztos.
Short oldal se véletlenül ilyen óvatos, mert ha mégis arra megy ki a játék, hogy még egy utolsó bedöntés, tehát beszálló előkészítés gondolata húzódik meg a háttérben, akkor felesleges és semmi értelme nincs költséges short pozíciókat kidobálni az ablakon!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/c0CUAFnM/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/WfiOwiMg/


Hetes idősík: szintén a csatorna, viszont, mivel a támasz jól láthatóan nincs megerősítve, ezért a fekete színnel behúzott támaszra hagyatkozva inkább egy ék forma a mérvadó és ha ez alapján gondolkodunk long irányú korrekciós folytatásban, akkor a 40k vállalkozások még a realitás talaján is mozoghatnak!
Kulcskérdés itt is a 28k környéki ellenállási zóna, viszont, ha ebbe a magasságba eljutunk, az azt jelenti hogy a 200-as mozgóátlagot is visszanyertük, amelyre egy vissza-teszt jótékony hatással lehet a későbbi long terveinkre!
Jelenleg még a 200-as mozgóátlag alatt egy vissza-teszt szituációban várakozunk, tehát ha nem kapja össze magát az ár, akkor ténylegessé válik a vissza-teszt és csökkenő a folytatási irány.


Hónapos idősík: a kérdőjellel jelölt piros nyilak, még áprilisi-májusi óvatos elképzelések voltak, céljuk az volt hogy 20k környékén megtartható e az aljszint! Majd jött a júniusi gyertya és egy durvább piros nyilas jelölés, lehetséges 10k alatti aljszínt megjelöléssel, megcélozva a mindenkori long trendvonalat!
Júliusi gyertya próbálkozott, de jelentősen elmaradt attól hogy betakarja az előző hónapit. Szerettem volna ha a júliusi történések gyászosabbak lesznek mint a előző havi, nem jött össze, tehát ezzel az is elúszott hogy egy félig kész MorningStar lehetőség nagyobb augusztusi, majd jövőbeni bizakodásra adhatott volna okot.
Augusztustól vagy folytatjuk az időhúzást vagy ahogy márciusban is tettük, felkeltjük a reménysugarakat, de következő hónapban rájövünk hogy ez csak szemfényvesztés volt, esetleg bepótoljuk a negatív várakozásokat és véglegesen lezárjuk a short trend folyamatát!**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uyMaIbs8/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/vvQ63oAd/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/DgjCf5pw/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/TKGfDR13/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/eSxzpdQ5/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/2aoz3MgW/
Napos: https://www.tradingview.com/x/C90HU4WZ/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/BHRCRIMF/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/MN0onLnm/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#7
Semmi, de az jól megrágva!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.07.25!

BTC, vannak néhányan, akik szerint a júniusi 17k-s aljnál lejjebb már nem valószínűleg megyünk. Rövid távon lehet hogy nekik van igazuk, szerintem is jók a közeli kilátások, de továbbra sem érezni azt a hangulatot, ami némi pánikkal fűszerezve hozná azt az ízt, amelybe vételi pozíciókkal, örömmel harapna bele mindenki!

4 órás idősíkon továbbra is ugyanazt a bő egy hónappal ezelőtt indult enyhén emelkedő, fogjuk rá oldalazó mozgást láthatjuk, amelyben egy intenzív visszaesést követően próbálunk megnyugodni.
Csatornából kitörési kísérlet volt 20-án, rajzoltunk és egy szép gyertyacsúcsot, majd visszatértünk a csatornába, amelynek ellenállása kapott is egy vissza-tesztet és meg sem álltunk a csatornafelezőig. Csatornafelezőről visszapattantunk, de a későbbi vissza-teszt sikertelen volt és a jelenlegi, azaz hétfő reggeli friss történések már a csatornafelező alatt, de még mindig egy a korábbi csúcsokhoz társítható, zöld színnel jelölt ellenállási zónában tartják az árat! Ebből a zónából, de az sem kizárt hogy csak a narancs színnel jelölt 200-as mozgóátlagról kapjuk meg azt a long lendületet, amellyel felkapaszkodhatunk a 28k környéki ellenállási zónába!
Ezt a felkapaszkodást nem csak az ellenállás igényli, hanem az Elliott számozással is látható 4. hullámnak szükséges korrekciós elvárások minimális kielégítése. Minimális, mivel a 17k-s jelenlegi aljunkra, vélhetően egy intenzív 3. hullámmal érkeztünk és erre a 3.hullámra felhúzott Fibonacci skála 38-as szintje, szintén ebben a 28k környéki zónába esik! Tehát ez a 28k környéki zóna, egy minimális korrekciós magasság, maximum szintben gondolkodva, a 32-34k közötti nagyobb jelentőséggel bíró zónát kellene meglátogassuk! Viszont a lényeg továbbra is változatlan, ez nagy valószínűséggel csak egy korrekció!


Napos: ráerősítve az iménti gondolatokra, itt már az is látszik, mekkora jelentősége lehet az esetlegesen szerepet kapó ellenállási zónáknak!
Ha csak a szürke zóna a célunk, azzal, ha hosszabb távú long terveim vannak, akkor nem igazán járunk jól.
Ellenben a zöld zónává, ahol már kilépnénk a csatornából és egy későbbi, a csatornára visszanéző kisebb vissza-teszt is megadhatná azt a jelzést, amelybe a vevői oldal is bátrabban bele tudna kapaszkodni és a 40-50k-s gondolatok is könnyebben eltudnának szabadulni.
Megtört a kék színnel behúzott, lassan 4 hónapos RSI ill. gyertyacsúcsok közötti divergens mozgás, ami szintén egy pozitív jelzés, tehát hacsak valamilyen ismeretlen (vagy hamarosan megismert inflációs) szándékok máshogy nem akarják, a júliusból hátralévő napok pozitív kicsengésűek lesznek!
Természetesen az ördög sem alszik és főként az utóbbi napokban kialakult  bizonytalan hangulatból  is gondolok én arra, hogy ebben az általam négyes hullámban várt csatorna tetejét elérő gondolatok is túlzóak és a folytatásban egy 17k alá benéző, új, remélhetőleg végső aljra van szükségünk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: megtorpanás jeleit láthatjuk longs oldalon, ekkora bizonytalankodással nem mostanában találkozhatunk és ha itt is megpróbálkoznánk az Elliott elmélet hullámainak felvázolásával, akkor azt láthatnánk, hogy most egy korrekciós gőzkiengedésre lehet szükség, majd ezt követően még lehet feszegetni a határokat.
Shorts oldalon továbbra is arra várhatnak, hogy a túloldal tisztázza szándékaid, mire is készülnek azzal a rengeteg megbízással. Esetleg az is lehet a kivárás oka, hogy tudják, sokáig nem fenntartható illetve fedezhető a vételi pozíció és előbb vagy utóbb koppanás a kivárás vége!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/u0HaxDz6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/mBL0UKTN/


Hetes idősík: szép nagybetűkkel jelölöm azt az ABC korrekciót, amelynek végső momentumához közelítünk, legalábbis ebben reménykedünk! Ha van erő, akkor már június végén odatettük volna azt a visszarántást, amellyel betakartunk volna 17k-s szintre leszúró gyertyát és a szürke ellenállási zóna is rég megkaphatta volna már a vissza-tesztjét. Tehát ha már bő egy hónappal ezelőtt letisztázzuk a szándékainkat, akkor az esetlegesen bekövetkező negatív folytatásnak (amelyet végső történésként szeretnénk látni ebben a short trendben), tökéletes támasza lehetett volna a 2017-19-es csúcsszinteknek köszönhető szürke zónában! Helyette most van izgulni való(természetesen jó értelemben), elegek vagy sem a 12k környéki gondolatok, esetleg 10k alá is vissza kell nézzünk.


"Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/iob5seoM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ihpV4r9T/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/smNykeef/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/M9tVSchB/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/PFkXXeYV/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/WrCNNzJK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/DREeuuqf/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/MgaHEhy3/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/JIm64oxZ/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#8
Vihar előtti csend vagy már benne a csapdában

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.07.11!

BTC, remélhetőleg sokan egyetértenek ezzel, de szerintem, a jelenlegi helyzetre, a vihar előtti csend hasonlat illik a legjobban! A helyzet fura, mert ez a csend pozitív végkimenetelhez is vezethet vagy nem és akkor máris benne vagyunk egy másik szituációban, amikor belesétáltunk a csapdába és a vihar máris visszanyeri valós katasztrofális értelmét!

Órás idősíkkal kezdünk, mivel már ez is mutathat olyan információkat, amelyeket figyelembe véve elkerülhetjük a csapdába sétálást. A jelenlegi chartképet egészen a 40k-s szint környékén történő visszaesésig lehetne szűkíteni, de így, a 30k környéki történésekkel is megmutatható mire is gondol a költő.
Szóval, volt egy májusi, határozott 26k környékére történő visszaesés, majd egy korrekciós 31,440k-s szintre történő erősödés. Ennél a pontnál jöhetett a megnyugvás, ami eléggé elhúzódott, mindenki azt hihette nyeregben vagyunk, főként az újbóli erősödésnél, amellyel már 32k fölé szaladtunk, tehát új csúcson vagyunk! Immár másodszor, a márciusi hasonló szitu után, az új csúcs jelentette a következő csapdába sétálást!
Itt vagyunk a jelen szituban és mintha harmadszor is ugyanaz történne. Visszaestünk egy 17k környéki szintre, majd egy hirtelen korrekciós fordulattal jött a 21k környéki erősítés, amit egy ugyanolyan megnyugvó folytatás követett mint májusban és ebből jött is egy újabb erősödő folytatás 22,4k környékére. Ha a lila emelkedő csatornát is figyelembe vesszük, akkor ennek az erősödésnek a csatorna teteje lehetett a célszintje, amire jogosság lehettek a várakozások, mivel a csatornafelezőt is vissza-teszteltük!
Tehát ha harmadszor is ugyanazzal szituációval állunk szemben, akkor már benne álldogálunk a csapdában! A felismerés valószínűleg hasonlóan fog megtörténni, mint azt az előző háromszögből történő kilépésnél is láthatjuk, már csak egy a kérdés, jön-e az a végső pánik, amellyel pontot tehetünk, a csökkenő trendben mozgás gondolatainak végére.


4 órás idősík, továbbra is a káosz szigetének látszik. Sajnos sok az infó, nem tudni melyik visz vakvágányra, melyik visz be az erdőbe és melyik az onnan kivezető a helyes útirány. Ebbe az erdőbe, már júniusi 17k-ra visszanézéskor besétáltunk, ha visszatekernénk a háromszögbe sétálás előtti pillanatokra, akkor egy ugyanolyan sikertelen fej-váll szituációt láthatnánk, mint itt a csatorna kialakulásának kezdeti lépéseinél!
Egy wyckoff szisztémát is ráépítettem a történések lehetséges alakulásának folyamatára! Sajnos még mindig a B fázisban vagyunk, amelyben már az elmúlt héten erősítést kellene volna adjunk a támasz zónának, helyette kialakítottunk egy kövérebb ellenállási zónát, fokozva ezzel a feszültséget.
Van egy kék ötös szerkezetű csökkenő irányú mozgásunk! Ennek 5. hulláma, illetve annak zárása lehetne a támasz zóna megerősítése! Sajnos a lila emelkedő csatorna mindezek ellen játszik, ugyanis ha csatornát és az azt megelőző határozat csökkenést egy csökkenő irányú zászlóként kezeljük, akkor egy nagyon csúnya 10k-s mértéket is meghaladó árvisszaeséssel kell szembenéznünk!


Napos: egyelőre küzdünk a narancs csatornafelezővel, sajnos egyértelmű, pozitív jelekre utána történéseket nem nagyon találunk. Annak ellenére nem, hogy van egy félrevezető kék divergenciára utaló jelzésünk, ebből pozitív végkövetkeztetést nem lehet levonni, mivel, ha akartunk volna megoldást, azt már a júniusi történéseknél behúzzuk, tehát nem lépünk bele ugyanabba a csapdába, amelybe sajnos most is belelépni készülünk!
Az RSI csíkon is jól látszik, hogy volt egy ingerszegény csökkenő irányú mozgás, majd egy semmibe vezető fellángolás, arra viszont jó volt hogy vissza-teszteljük a két héttel ezelőtti csúcsszintet. Tehát ha jó az rsi, illetve a gyertyacsúcs megjelölés, akkor a következő lépés aljat találni!
Rosszak az előjelek, sőt úgy is mondhatjuk nagyon rosszak, mivel, ahogy már a kisebb idősíkokon is boncolgattam, ha egy történéssorozat harmadik fejezetében járunk és ha a végkimenetel is hasonló, akkor fel kell készülnünk arra a 10k környéki szintre (támasz zónába) történő mérgezésre! És az ide megérkezés még nem jelenti automatikusan a pozitív irányba fordulás kezdetét, mivel ha a kék Elliott számozás helyes, akkor meg egy kijózanító vissza-teszttel történő megérkezés is befigyelhet.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: tovább fokozódik a bizonytalanság, ugyanis, mint látjuk további utánpótlás nem érkezik, nem pumpálódik tovább a lufi, vagy békésebb jelzővel élve, nem fér több a zsákba! Ha ez egy lufi, akkor elég durva és hirtelen ár visszaeséssel nézhetünk szembe! Viszont, ha csak egy teli zsák, akkor abból kiszámíthatóan és óvatosan is kezelni lehet a helyzetet, tehát húzni az időt.
Shorts oldalon érthetően óvatosak, mivel a kérdés ugyanaz! Lufi vagy zsák? Lufi esetén nyeregbe kerülhetnek, mivel a longs oldali pánik elkerülhetetlen, zsák esetén felmerülhet a tőkefedezet hiánya, tehát jelen szituban túl nagy a kockázat!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/cvcZB7KC/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/zGggwgV2/


Hetes idősík: a júniusi 17k-ra történő határozat visszanézéssel, akár rövidre is zárhatnánk a gondolatmenetet, erre a kék színnel felvázolt ABC hullámszerkezet, illetve a támasz zónába történő megérkezés is ráerősíthet! Bizonytalanság a kisebb idősíkok előrejelzései miatt lehetnek, a vevői oldal is beletette már a magáét és már csak egy apró szikra hiányozna, ami begyújtaná ezt a kilövésre várakozó rakétát!
Sajnos nem érkezik ez a szikra és minél tovább nyújtjuk ezt a rétest, az idővel ki fog szakadni én a bele helyzet töltelék is ki fog potyogni! Hasonlóan járhatunk a sok-sok longs pozícióval, ami hetek-hónapok óta kitartóan várakozik, viszont ha ebben van az összes megtakarítás, de a kassza üres, akkor tőkefelszabadításra van szükség és már csak az a kérdés, mennyien gondolkodnak ugyanígy nagyjából ugyanabban az időpontban.


"Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/JuDDt9uY/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/VkESYSEp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/snk3CVwq/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/xLrRFaa5/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/n2ukI6m4/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Uu8fiwZw/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/rUd7zLF9/
Napos: https://www.tradingview.com/x/iBvYRPMA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/K6SdIkef/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/xFFr6IHk/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#9
Fapados!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.27!

BTC, a mai körkép is fapados lesz, tehát csak azért hogy valami nagyot mondjak, nem lépek ki a történések folyásának valódi medréből és csak azért hogy népszerű legyek, rajzoljak valami fantasztikusan elképzelhetetlent.
Órás idősíkkal kezdünk, ahol ugyanazt, a még továbbra is nyitott kérdésekkel mutatkozó csökkenő irányú, piros, ötös szerkezetű hullám történéseit követjük.
Szépen elnyúlik a négyes hullámunk, a kettes hullámból kiindulva ebben semmi meglepő nincs. A négyes hullám minimum célszintje fibo 38 kellene legyen, de azon sem lepődnék meg, ha a zárás már a hétvégén megtörtént volna a 21,873$-os szinten.
Siettetném a történéseket, de csak azért, hogy a hetes, hónapos elképzelésekhez is igazodni tudjunk! Viszont, mint tudjuk ez nem kívánság műsor, hacsak nem rendelkezünk 100%-os jövőbelátó képességgel...


4 órás: a lila hármas hullámmal magasról érkeztünk, de még nem tudjuk hol van a konkrét alja. Az is elképzelhető hogy a zöld fej csúcsánál, viszont ennek kicsit ellentmond, ha az órás idősíkot szerkezeteire bontva nézzük!
Maradjunk az eredeti elképzelésnél és csak azután tekintsük zártnak a lila 3. hullámot, miután az eggyel kisebb rangú, piros ötös szerkezet is viszonylag értelmezhető zárást mutat!
A zöld fej-váll szerkezet arra utál, hogy itt még egy durván 5k-s ugrással is szembenézhetünk. Ezt egy kicsit túlzónak találom, de, ha mégis ez fedi az igazságot, akkor a lila négyes hullámmal is feljebb kell majd gondolkodjunk, így még a 30k-s szintre beköszönés sem lenne egy váratlan húzás.
Az egy érdekes fejlemény lenne, ha a lila négyest, már a lila háromszögben lerendeztük volna, tehát a jelenlegi 17k-s aljunk és az ott megjelent fordított fej-váll rögtön magyarázatot is adna arra, miért is bukkant fel a 30k-s lehetőség! Sőt, mivel magunk alá gyűrnénk a 200-as mozgóátlagot, akár még arra is gondolhatnánk, hogy valami sokkal nagyobb dolognak a kezdőlépéseit láthattuk! Szerintem nem, de érdeklődéssel követjük a történéseket.


Napos: az előre elképzelt lehetőségek tárháza végtelen, igazodhatunk az Elliott hullám szerkezetekhez, a támaszokhoz és ellenállásokhoz, a zónákhoz, vagy akár a narancs színű csökkenő irányú csatornához!
Napos idősíkot nézegetve, nekem az uralkodó alakzat a narancs csatorna! A csatornákban mozgása jellemző, ha annak elbukik a felező szintje, majd az később vissza-tesztet kap, akkor már nincs mit szépíteni a dolgokat, iránytól függően folytatása következik, a megérkezés előtti irányba történő mozgásnak!
Jelen helyzetben megkérdőjelezhetetlen a csökkenő irányú trend és a felezőszint alatti mozgás! Sőt a szituáció fokozásaként egyelőre vissza-tesztre áll a mutató, ettől függetlenül semmi sem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a felezőszinten átszaladjunk a fekete-kék ellenállásokig, durvább esetben a 27k környéki ellenállási zónáig.
Nagyon rugalmasan kell kezeljük az előttünk álló történéseket, sem a 30k környéki örömködésnek, sem az esetleges 10k környéke búslakodásnak nem kell teret engedjünk, együtt kell utaznia történésekkel és ahhoz igazodni!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: longs oldal továbbra is olyan, mint egy esőben is tartós haj, viszont ha rövidre akarjuk zárni ezt az egyelőre végtelennek látszó történetet, akkor valami drasztikus megoldásra lesz szükség. Ha az ármozgás hónapos történéseiből indulunk ki és helyesek a megállapításaink, akkor most egy fellélegzési időszak következik, tehát tesztelődhet ezen megbízáshegy tartóssága. Szerintem itt már apró gyengülések fognak következni és ha még lejjebb van az alja, akkor ennek a hegynek kb 50%-a lebontásra kerül, ezzel is erősítve a visszaesés határozottságát!
Ha az iménti gondolatok megállják a helyüket, akkor jöhet el az ideje egy kisebb medveuralomnak, de semmiképp sem akkorának, mint azt a 2018-as időszakban láthattuk!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/hkS7FGwR/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/6tuPicAJ/


Hetes idősík: jelenleg a 200-as mozgóátlag alatt várakozunk, hasonló volt a szituáció 2020 márciusában is, majd egy-két hetes gondolkodási időt követően ráléptünk arra a bizonyos csillagászati magasságba vezető 69k-s útra. Tulajdonképpen ugyanazt láthattuk, mint a 2017-es csúcsra vezető utazásunknál és ha már erre a hegyre is ugyanúgy mentünk fel, akkor a visszavezető úton se akarjunk másfelé elkóborolni.
Mindkét esetben egy Hyperwave hullámon utaztunk, ennek megfelelően a korrekciós várakozások is hasonlóak kell legyenek! Tehát ha nem térünk el a megszokottaktól, akkor egy 80-85% korrekciós folytatást kell lássunk és ez a magyarázat arra, miért is vannak a durvának hangzó 12k-s, sőt kicsit még ennél is alacsonyabb várakozások!
Szerintem csak akkor állta volna meg a helyét a 200-as mozgóátlagon történő átnézés, majd egy hasonló folytatás mint 2020 márciusában, ha a 2021 szeptemberi történések követték volna a piros nyilat és ezzel behúzunk egy durván 80%-os korrekciós visszanézést.


Hónapos idősík: a vártnál kicsit durvábban alakulnak az események, de nagy meglepetés nem ért minket. Óvatos várakozás a piros kérdőjelekkel megjelölt mozgás, 23k környéki alj lehetőséggel!
Mint látjuk a júniusi gyertyánk szépen megszaladt és ha a hónapból hátralévő néhány napban, a jellege szinten tartja magát, akkor az úgy nevezett három holló japán gyertyaalakzatból kiindulva, most egy kisebb fellélegzési időszak következik!
Ha a jelzés helyes, akkor vissza-teszt lehetőséget kap az utoljára átszakított piros támasz, konkrétabban a piros támasz zóna és ha a történések továbbra is a gyertyaalakzat helységét igazolják vissza, akkor még továbbra sem vagyunk kint a gödörből, sőt még mélyebbre, a jelenlegi 17k-s aljszintünk alá kell ássuk magunkat!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/AR1qcH4B/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/yRfS7oUL/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/wqIXXxI6/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/HAHHrUZh/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4JZBv0kZ/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/O766ZZHV/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/G1k4PmsC/
Napos: https://www.tradingview.com/x/OtTmesYA/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/NBtSZbe6/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/eI3d3pyC/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#10
Keressük az alját 2.0!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.20!

BTC, remélhetőleg most már mindenki meglett győzve arról, hogy 20k nem lesz az alja, sőt, véleményem szerint, még ahhoz is szerencse kell, hogy 12k legyen az alja!
Órás idősíkkal kezdünk, de csak azért, hogy a nagyobb idősíkokon felvázolt elképzeléseinkre is visszaigazolásokat találjunk. Szóval, amit  itt nézünk, az egy csökkenő irányú, ötös szerkezetű Elliott mozgás! Fő hullámunk a piros, amelynek 3. hullámán belül egy belső ötös szerkezet is felvázolható, tehát jó eséllyel számolhatunk azzal, hogy a piros 3. hullámot 17k-s aljszinten zártuk. Először a zöld csökkenő irányú impulzust kell korrekciós szempontból rendezni! Fibo 0.38-as szint elérésével, 23k magasságában ez is megoldódhat! Kicsit magasan van ez a 23k-s szint és mivel gyors piros 4. kollekciós hullámmozgás várunk, az is előfordulhat hogy a narancs színű 200-as mozgóátlag lesz a középutas végállomás.


4 órás idősíkon fokozódnak a problémák! Ugyanis azt látjuk, hogy hiába sikerülne az órás idősíkon boncolgatott piros Elliott zárás 15-16k magasságában, továbbmenve 4 órás idősíkra, ahol már egy nagyobb csökkenő irányú Elliott mozgásnak kellene megfelelni. Az izgalmak akkor fokozódhatnak, ha a lila 4. korrekciós hullám jóval magasabban, a 27k magasságában húzódó ellenállási zónában találja meg a végállomást. Ezzel ugyanis sokkal nagyobb erőket és sokkal több shorts megbízás koncentrálódhat ebbe a magasságban, ahonnan ha nagyon hirtelen kezd beszakadni az ár, akár még egy pánikhangulat is kialakulhat, de legalább tisztázódnának az erőviszonyok.


Napos: továbbra is a narancs csatorna az uralkodó! Miután 24k magasságában elbukott a csatorna felező, még lehetett bízni abban, hogy ez csak egy eltévedés és egy-két nappal később visszarántják. Nem sikerült ez a visszaállítás és hát még egy héttel később is folytatódott a csökkenő irányú araszolás. Jelenleg annyival vagyunk a felező szint alatt, hogy arra már egy vissza-tesztet is el lehet képzelni, de mint látjuk, erre egy fekete, illetve egy kék ellenállásnak is lenne igénye!
Kék ellenállásnak a divergens mozgásnál is főszerepe van, tehát mielőtt némi long folytatáson törnénk a fejünket, a divergens mozgást kellene megszüntetni. Ebben az esetben, ha a lila csökkenő irányú ötös szerkezetet, a felvázolásnak megfelelően rajzoljuk a chartra, akkor a kék ellenállás megtörésére nagy eséllyel csak azt követően lesz lehetőségünk, ha megérkeztünk a narancs csatorna támaszára.
Sokan kérdezik, hol lesz az alja, durva tippeléssel rávágom a 7,770$-os szintet, viszont,  pontosan úgysem lehet megtippelni, de a csatorna, az Elliott mozgás és a korábbi aljszintekhez köthető támaszok jó összejátszásával, viszonylag tökéletes beszálló szinteket kapunk végeredményül!
Arra azonban mindenki figyeljen, hogy ne csak egy beszállószintben gondolkodjon és akkor se ess pánikba, ha beszálltál és tovább esik az ár! Nálam az utolsó előtti beszálló szint a 7770 és még egy vésztartalék arra az esetre, ha vagyunk olyan szerencsések és ennél is durvább beszakadásnak leszünk szemtanúi!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: már májusban is azt hittük brutális magassága van a longs pozíció szám, azóta jól megfejeltük és a felhőkarcoló már 100k fölé magasodott. Ezeknek nagyobb aránya csak megbízásokat takar, de nem tudni mikor szakad el a cérna, de tulajdonképpen mindegy is hogy elszakad az a cérna vagy sem, a gyors aljszint megtaláláshoz jó segítségül szolgálhatnak!
A shorts oldal viselkedése is érdekes, ugyanis nagyon óvatosak, van is rá okuk, látván a longs oldali óriást. Olyan kibontakozásra, mint például 2018-ban, biztos nem lesz lehetőségük. Kellemetlenkedni viszont tudnak, elnyújtva a short trend aljszintjének megtalálása utáni felállást!
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/1dV1f6Ok/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/9JyGVrtU/


Hetes idősík: itt még annyira sem megnyugtató a kép, legalábbis azoknak nem megnyugtató, akik még mindig várják a csodát, de ha kicsit tovább gondolják, biztos rájönnek, hogy jobb nem is történhet, mint ha minél alacsonyabb szinten és minél gyorsabban megtaláljuk a csökkenő trendben mozgásnak az alját. Azt egyelőre megtippelni is nehéz, hogy gyors vagy lassú lesz az alj megtalálása, mindenesetre a gyertyamozgások nem viccelnek, tempósan törnek lefelé! Visszaérkeztünk abba a támasz zónába, amelyet a '17-es, '19-es csúcsszintek biztosítanak, ezt azonban felírhatja a narancs csatorna támaszának vonzása, amit ha az előttünk álló héten sikerülne elcsípni, akkor is a 10k körüli mélységbe kellene leszaladjunk!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/2yQNVsQd/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6sIL6kSr/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/GQp9PlMt/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/URQ6HHFw/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/4ADkmMlM/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/nIwA7bQ1/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/e9e11vBW/
Napos: https://www.tradingview.com/x/1QDTrr6u/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/F2Cr7iZi/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/ALu0zNAq/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#11
Keressük az alját!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.13!

BTC, jónak bizonyultak az elmúlt heti gondolatok, miszerint a zárcsökkenés folytatódik! Ezzel azonban újabb kérdéseket is kinyitottunk! Fő kérdés, folytatódik vagy sem a csökkenő irányú araszolás és ha igen, ez mennyire lesz intenzív?

Órás idősíkon kezdjük az előttünk álló hét lehetőségeinek boncolgatását! Ismét a részletek tisztánlátása miatt kell ilyen alacsony idősíkról induljunk. Az órás részletek, a nagyobb idősíkok Ellliott hullámainak, alhullámokra bontása miatt tartom fontosnak!
Tehát, kiléptünk a lila háromszögből! A kilépést megelőző próbálkozások, jól beleillenek egy kettes hullám korrekciós mozgásába, majd a kilépést és az utána történteket egy intenzív 3. hullámnak könyveljük el. Egyáltalán nem biztos hogy megtaláltuk a 3. hullám alját, tehát csak feltételezés hogy a 4. korrekciós hullámra kell készüljünk! Abban az esetben, ha mégis zártuk ezt a 3. hullámot, akkor a Fibonacci skálát segítségül hívva, feltételezhetünk egy 0.38-as szintet karcoló korrekciós folytatást! Az előző aljakat segítségül hívva, még egy apró ellenállási zóna is erősítheti ezt a lehetőséget.
A végén újra visszamutatnák a múlt heti körkép fő gondolataira, pontosabban Alessio Rastani gondolataira, amelyek az Elliott kettes, négyes hullámok összefüggéseire épültek. Jelen példában azt láthatjuk, hogy a kettes hullám az elnyújtott! Tehát, ha itt is vissza igazolódnak a múlt héten már kivesézett meglátások, akkor a 4-es hullámunknak gyors lefolyásúnak kell lennie, azaz a hét második felében már tisztábban kellene lássunk az ötös szerkezetű hullámmozgás a tekintetében!


4 órás idősíkon, egyelőre abban gondolkodunk, hogy a lila színnel felvázolt csökkenő irányú ötös szerkezetű Elliott hullámunk, a jelen formájában megállja a helyét! Viszont, ha megnézzük a hullámhosszok arányait, akkor az egyes és a feltételezhető ötös hullámokhoz mérten, a harmadik hullám tekintetében lehetnek hiányosságaink. Ha becsúszna az a baleset, hogy a 3. hullámot tévesen gondoljuk lezártnak és ennek zárása az ötös várakozás környékére csúszik vissza, akkor csak ráerősítünk azokra a nagyobb idősíkokon megfogalmazódott lehetőségbe, miszerint a jelenlegi csökkenő trendben mozgásunk alját, valahol 12k környékén kell keresgéljük. Tehát, a 2. hullám elnyújutott szerkezetéből kiindulva, gyors 4. korrekciós megoldás várunk, ami valószínűsíthetően vissza-tesztet jelent a szürke támasz zónába, majd ráfordulást az 5. záróhullámra!


Napos: még mindig a narancs csatorna viszi a pálmát, főként hogy lassan megérkezünk a csatornafelezőre, amelyről ha sikerülne visszapattanni, akkor sokak örömére ráfordulhatnak egy sokkal pozitívabb év második felét meghatározó irányra! Ebben a visszapattanásban, segítségünkre siethet az enyhén csökkenő irányú fekete ék támasza, illetve hogy az RSI mozgásunk is jókor érkezett meg az alsó zónába.
Azonban itt jön egy nagy DE! Ha visszatekintünk az előzőekben megfogalmazódott Ellliott szerkezetboncolgatásokra, akkor szakadni fog a fekete támasz, sőt a narancs csatornafelező is átlépésre kerül. Hónap elején lehetőséget kaptunk a narancs csatorna ellenállására történő visszakapaszkodásra, nem éltünk a lehetőséggel, ezért most kapkodhatunk a veszett fejsze nyele után!
Itt jöhetne az a kategória hogy jósolunk, tehát hogy megjósoljuk a 10k környéke alsó szintet! Viszont ha megnézzük a narancs csatorna alját keresgélő lehetőségeket, illetve figyelünk a jó néhány évvel ezelőttire visszamutató sárga támasz lehetőségekre, nem utolsósorban a piros vonallal jelölt mindenkori trendvonalat (hónapos idősík) sem hagyjuk figyelmen kívül, akkor nem feltétlenül túlzó az a riogatás, miszerint a jelenlegi szinteken történő long vásárolgatás, feltételezhetően nem a legjobb stratégia!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nincs megállás, longs oldali megbízások tovább pumpálódnak és lassan elérik a 100k-s magasságot. Sajnos a végsőkig nem lesz megállás, már csak az a kérdés, hogy az a pofon mennyire lesz fájdalmas, természetesen csak azoknak fog fájni, akik tudomást sem akarnak venni az esetleges 20k alatti árszintekről!
Csak attól, hogy a longs oldali megbízáskártyavár összedől még nem fog a padlóig beszakadni az ár, shorts oldali ügyeskedésre is szükség van!
Ha ránézünk a shorts oldali napos történésekre, akkor mintha láthatnánk némi készülődést, legalábbis az utóbbi napokban látványos emelkedés kezdődött! Abban az esetben, ha ezek is csak megbízások és arra játszanak, hogy annak a bizonyos 4. korrekciós hullámnak a csúcsát meglovagolják, akkor azt a bizonyos hetes leszúrási várakozást is elősegíthetik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/y3zF0Uj6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/oiRbbvBG/


Hetes idősík: folytatva, illetve ráerősítve a kisebb idősíkokon megfogalmazódott további csökkenésre irányuló gondolatokat. Hát, egyenlőre ez az idősík sem arról árulkodik, hogy megtaláltuk a csökkenő trendben mozgás alját, erre nagy valószínűséggel csak egy jelentősebb leszúrást követően lesz lehetőségünk!
Gyors visszaeséssel indítottuk az előttünk álló hetet, ami egy leszúrási várakozás tekintetében  tökéletes kezdés! Tehát, ha a kisebb idősíkokon felvázolt csökkenő irányú Elliott mozgás zárására nem vesztegetünk sok időt, akkor még arra is lehetőség nyílhat, hogy a leszúrást is belesűrítsük az eheti feladataink közé.
A 200-as mozgóátlag jelenlegi állása szerint, egy ezt a mozgóátlagot megcélzó leszúrás 22k környékén véglegesíthetné a csökkenő irányú gondolkodást! Az már csak hab a tortán, hogy a hónapos idősík 50-es mozgóátlaga is ezen a 22k környéki aljszinten kaphatna szerepet!
Azonban itt se feledkezzünk meg a narancs csatornáról és azokról a sötét fellegekről amelyek a csatornafelező szakadása után okozhatnak kellemetlen heteket-hónapokat!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/xsCXg7ro/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/GQ8RMCWi/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/rAG7lctd/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/8Zg2Cx8i/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/w8gZYFYa/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/ua5Ol2gq/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/PHl2YrEK/
Napos: https://www.tradingview.com/x/Crhi751I/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/VdQ7xCSU/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/6IibEMOF/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#12
Kettes, négyes!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.06.07!

BTC, habár sok a bizakodó, akik csak egy átmeneti problémának látják az utóbbi szűk egy hónap történéssorozatát, sőt olyan is van, aki még ebben a gyászos helyzetben is, év végi 240k-s lehetőségről álmodozik, illetve vannak azok, akik próbálnak a földön járni és elfogadni egy kicsit sötétebb jövőképet.

Órás idősík, jól rámutat arra a balesetre, amely még május 10. környékén történt, illetve arra a lábadozásra, amelyet azóta is láthatunk!
Javításra rögtön az elején volt lehetőség, erről árulkodik egy zöld színű fej-váll jelölés, majd a jövőbeni szenvedést, a lila színnel kiemelt, de becsapós emelkedő irányú háromszög mutatja. Amiért erre figyelünk, annak egy oka van, méghozzá a hosszan elnyúló abc mozgás!


4 órás idősíkon már jelentősége és van ennek az ABC mozgásnak, ugyanis van egy lila csökkenő irányú Ellliott mozgásunk! Mint látjuk, egy ötös szerkezetű mozgás, 4. korrekciós hullámának, ha minden igaz végjátékát láthatjuk és azt, hogy lassan ráfordulunk a lezáró 5. hullámra!
Alessio Rastani egy érdekes videóval jelentkezett tegnap, amelyben a 2. és 4. korrekciós hullám szerkezetére hívja fel a figyelmet! Érdekessége történetnek, ha a 2. hullám meredek, akkor a 4. hullám egy elnyújtott háromszöget formáz, illetve ha a 2. hullámban történik elnyújtott mozgás, akkor a 4. hullámban történhetnek hirtelen elmozdulások, tehát az 5. lezáró hullámra is hirtelenebb a ráfordulás.
A lila háromszöggel megjelölt mozgásunk egy elnyújtott 4. korrekciós mozgásnak felel meg, tehát ha Rastani azért tette ki a tegnapi videót hogy erre felhívja a figyelmünket, akkor azt jól tette, vettük a lapot és háromszögből kilépést követően várjuk az 5. hullámot.


Napos: a tavaly november óta kialakult csökkenő trendben mozgás egyszerűen összefoglalható, a narancs csökkenő irányú csatornával, illetve ezt kettészelő emelkedő irányú zöld csatornával, amely zöld csatorna csak ráerősített a csökkenő irányba mozgás folytatására!
Ennek a LoveStorynak most véget vethetünk, már csak az a kérdés, a befejező hadművelet mennyire lesz fájdalmas.
Ha nagyon fáj (igaz sokan erre a fájdalomra várnak tavaly november óta), akkor a szürke támasz zónával jelölt 7-12k árszintekre lehet gondolni.
Enyhébb fájdalmaink a '17-es ATH, illetve a '19-es csúcsszint közötti, szintén szürke színnel jelölt támasz zóna elérésével lehetnek.
Illetve van még itt a lila Ellliott mozgáshoz is kapcsolódó, rövidre zárás!
Egyszerűnek látszik, a fekete vonalakkal határolt éken belül maradva, azaz 25k magasságában zárást követően (23k környéki leszúrással fűszerezve), pozitív irányt vehet a történet és egy ABC korrekciós fordítással, megpróbálhatunk felfelé kilépni a narancs csatornából!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: még mindig tartja magát a longs oldali lufi, ami nem feltétlen rossz, mert ha elszáll, akkor mindenki jól jár! A probléma ott kezdődik ha mégsem száll el, csak egyszerűen kilyukad és ennek következtében nagy eséllyel földhöz verődik az ár.
Ahhoz hogy valamilyen katasztrofális végeredményt láthassunk, természetesen a shorts oldalnak is szerepe lesz! Ehhez azonban egyértelmű vevő oldali összeomlásnak kell történnie és ez nem merül ki abban, hogy "csak" kilyukad a lufi, kell még egy pánikkal fűszerezett hitevesztés is és hát a múltbéli példákban erre is vannak visszaigazolások.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/QZEMZJZy/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/UvUT83S7/


Hetes idősík: Azt a piros színnel bekarikázott területet, már jó néhány hónappal ezelőtt megjelöltem lehetséges aljszínként, mivel túl sok támasz és zóna keresztezi egymást, illetve bíztam abban hogy a 200-as mozgóátlag is feljebb kúszik, nem tette és ez még érdekessé teheti a történetet.
Amiért mégis a 200-as mozgóátlag vonzása lehet a nyerő, az a napos idősík zöld csatornájának, illetve a csökkenő irányú zászló lehetőségnek lesz köszönhető, ami tulajdonképpen ugyanez mint az itt hetesen nyíló lila ékkel megjelölt lehetőség.
Végére egy meglepetés, illetve mégse annyira meglepetés, mert, ha a napos kitérőnél említett "nagyon fáj" lehetőség lesz a nyerő, tehát, ha ebben a mélységbe, konkrétan 12k-ra kerül a 0 Fibonacci szint, akkor a 38.2-61.8 közötti terület lesz a számomra minimum elérendő 2023-as várakozás!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/FzYG6ksZ/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/43oi718H/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/5uZU8IBD/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/vPA59Yeu/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Y4cvKRHV/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/i79EIJpR/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6IHj2Nhc/
Napos: https://www.tradingview.com/x/wBhbKUyL/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/FXi3Ar52/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/blj6ezYW/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#13
Longs lufi

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.23!

BTC, egyre halványabbak azok a lehetőségek, amelyek arra irányulnak, hogy tartani lehessen a 30k-s szintet. Annak ellenére jónak találom ezt a megállapítást is, hogy sokak szerint, ezt lassan 2 hetes kemény küzdelmet siker fogja koronázni, viszont a vevők nem nagyon szeretnének többet kockáztatni és szeretnék, ha az a vevői oldalán felhalmozódott megbízástömeg, valamelyik alacsonyabb szinten aktiválódni tudjon.
4 órás idősíkon próbálnak rávilágítani arra a megállapításra, hogy a 30k lassan, de biztosan el fog esni!
A napos idősíkra is felvázolt, lila csökkenő irányú Elliott hullámra alapozva, az ellenállási zónát is figyelembe véve, 33k magasságába vártam egy 4. korrekciós hullámot. Ami valószínűleg hibás hozzáállás volt, mivel, ha a lila hullámon egészen a célig szeretnénk lovagolni, akkor a 4. korrekciós hullám célszintjét, nagy valószínűséggel egy a 3. hullámom belüli ellenállási zónában kellene megtaláljuk! Tehát, ha voltak is 33k-s lehetőségeink, azok a sikertelen fej-váll lehetőséggel valószínűleg el is úsztak! Szürke színnel jelöltem azt az ellenállási zónát, amely fölött a  lehetőségeink újra kivirágozhatnának, a folytatásban napos idősíkon erre is találhatunk indokot.


Napos: ezen az idősíkon jól látszik, hogy az a lila színű csökkenő irányú Ellliott hullám csak egy apróság, viszont ennek az apróságnak kellene döntenie arról, hogy a fekete színű vonalakkal határolt csökkenő irányú éknek, hol is legyen a végleges támasza!
Tehát, ha ötös szerkezetű Ellliottban gondolkodunk, akkor még egy kisebb levezető hullám, benézhet a jelenlegi 26,753$-os alj alá! Ezzel a benézéssel csupán annyi a probléma, ha a háttérben húzódó a narancs csatorna felezőszintjét is elbukjuk és megindulunk a csatorna aljának irányába, akkor egy elég durva végjátéknak leszünk szemtanúi. Egy ilyen végjáték tökéletesen felkavarhatná a jelenlegi állóvizet és ha ez a végjáték úgy tudna lezajlani, hogy a még kitartó longs megbízások is aktiválódni tudnak, akkor egy nagyon gyors talpra állasnak lehetünk szemtanúi!
Az én előrelátható portfólióépítő stratégiámnak belépés szintjei, nagy valószínűséggel a '17-es, '19-es csúcsszintjei lesznek! Azonban hibás döntés lenne csak erre a két szintre alapozni mindent ('18 november)! Hasonló stratégiájára épült a '18-as alj keresés is, amelynek az 57k-s szinten zárása, legalábbis számomra nagyon is visszaigazolta a stratégia sikerességét. Tehát abból a faék egyszerű észjárásból kiindulva, hogy minél rosszabb, annál jobb, ezért a portfólió alsó szintjeit 10k alatt fogom keresgélni.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: durva nagy lufit látunk longs oldala, lehetetlen hogy ennek a végeredménye, ne egy kipukkanás utáni ejtőernyőzés legyen. Ha ez mégsem kipukkanás lesz, hanem lassú leengedés, akkor látom reális lehetőségét, hogy 20k felett vagy annak környékén lehessen tartani az árat?
Shorts oldali kérdőjellel jelölt kiugrást is a kamumegbízáspumpa kategóriájába sorolhatjuk, legalábbis ha a május 12-ei zuhanást, az itt látható meredek kiugráshoz hasonlítjuk, akkor a néhány ezer dolláros árvisszaesés nem nagyon válthatta be a várakozásokat.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/vZVE9yo4/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/jvXNujq8/


Hetes idősík: hacsak nem sikerül a narancs csatornafelezőn megtalálni az aljunkat és tartani a 20k fölötti szinteket, akkor a 10k-s szinteken nagyon gyorsan megoldódhatnak a problémáink.
A narancs csatorna viszont becsapós!
Két egyértelmű ellenállás érintése van, szemben az 1 aljpontjával! Tehát, hogy csatornáról beszélhessünk konkretizálni kellene az alját, amelyet standard charton 10k környékén, még logaritmikus környezetben barátságos 20k környékén lehetne fixálni.
Hetes idősík már elég ahhoz, hogy a hosszabb távú lehetőségeinket pontosabban meghatározhassuk és ha már a múltban is a 200-as mozgóátlag érintése utáni hetek hozták a végső megoldást ('18 dec, '20 márc.), miért ne történhetne most is hasonlóképpen.


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/6jGBdQlZ/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/YP10Un2Y/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/cCawZwzS/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/jQMwzHe5/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/TJO40kMJ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/GZvs9fBY/
Napos: https://www.tradingview.com/x/QDXaDQtb/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/bOETFABv/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/oQPwKfzz/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#14
Vevő oldali kártyavár

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.16!

BTC, szerintem, az előttünk álló hét legfőbb kérdésre az lesz, hogy a 26,753$-os szintre történő leszúrással megtaláltuk vagy sem az alját, esetleg van még lejjebb, ahogy arra a mai körképen is megpróbálok rávilágítani!
4 órás idősíkkal kezdek most is, lejjebb lehet menni, de hosszabb távon nem érdemes. Viszont, mivel 4 órás idősíkon egy 4. korrekciós hullámra szeretnénk órás visszaigazolást is találni!
Ha mégis visszanézünk órás idősíkra, akkor találunk olyan Elliott hullámos visszaigazolási lehetőséget, amellyel visszaigazolható ez a 4 órás várakozás! Probléma ott lehet, hogy a 33k-s ellenállási zónába kitűzők hullám zárási lehetőség, az órás részleteket nézve kevésnek tűnik, inkább lehet realitás egy 36-37k-s várakozás.  Ill, ha a fibo szinteket nézzük, akkor egy kimaxolt korrekció esetén is 36-37k lehetett a teteje!


Napos: láthatunk egy elég szépen elnyomtad csökkenő irányú ékben mozgást, amelynek ellenállása, a tavaly novemberi ATH szinten, ill egy márciusi 48k-s csúcson támaszkodik! Az ék támaszának kezdőpontja, a januári 32k-s aljszínt, ill a pár nappal ezelőtti 26k-s aljunk! Viszont az utóbbi aljszintben még nem lehetünk biztosak, mivel, ha a lila csökkenő Ellliottot is figyelembe vesszük, akkor az 5. hullámot még be kellene zárni és a fekete szaggatott vonallal megjelölt alternatívát kellene véglegesíteni.
Ha a 2017-es ATH szintet is játékba akarjuk hozni, akkor még itt is lehet csavarni a történeten! Nem újdonság ilyen ékben mozgással lezárni a korrekciós mozgást, lényegében hasonlót láthattunk '18-ban is, de '19-ben is.  A '19-es mégis más volt, mivel az akkori 14k-s csúcs szint csak egy alapozó felkészítő  hulláma volt a tavalyi 69k-s sikernek. A hónapos idősík boncolgatása és az ott látható Ellliott hullámos keresgélésre alapozott gondolkodás azt sugallja, hogy a tavalyi csúcsszintünk csak egy impulzív hullám zárása volt. Tehát, ha a '19 egy bevezető szakasz volt, akkor '22-23 a befejező szakasz lesz és igen, itt lehetne elővenni azokat a bizonyos 100k-s gondolatokat!
Hosszú kitérőt tettem az iménti mondatokban!
Vissza a jelenbe, ahol néhány ezer dolláros emelkedést követően várnánk azt a bizonyos 5. lezáró hullámot! Remélhetőleg a szaggatott vonallal behúzott alternatív  támaszra nem lesz szükség, maradunk a jelenleginél és azt az 5. lila hullám fogja vissza-tesztelni, majd a folytatásban már csak arra koncentrálunk, hogyan törhetünk ki felfelé az ékből!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nagyok, sőt brutálisan magasak a longs pozíciószámok! Kizártnak tartom, hogy azt a kiugrást, amit a mögöttünk hagyott hét eredményeként elértünk, szóval hogy ezt az orbitálisan nagy kamu megbízáspumpát eredményesen tartani lehessen! Ha beigazolódik ez a kamu megállapítás, annak egy nagy zuhanás lehet a végeredménye és az előzőekben megfogalmazódott pozitív irányú elképzelések, illetve lehetőségek totális szétverését fogja jelenteni.
Shorts oldalon is hasonlóképpen néztek ki az előző kamu megbízáspumpák, sőt ha a legutóbbira nézünk, akkor a 11-ei kiugró teljesítményt is nevezhetjük annak, ahol nagy valószínűséggel sokkal jobban be szerették volna dönteni az árat! Jelenleg azon a szinten vannak az eladói szándékok, ahol a 11-ei eltévedés előtt is voltak, előlehet venni újra a megfontolt eredményre vezető eladásra irányú szándékokat és várni azt a pillanatot, mikor a longs oldalon felhúzott kártyavár összedől.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/RHqAAOhh/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/JNRWvsDM/


Hetes idősík: kicsit káosz van a bejelölések terén, de fontos infót mutat a kék csatornához is köthető mozgás, hasonlóképpen a csökkenő irányú narancs csatorna, sőt a lila ék és 2020-ra is visszamutató támaszok, stb.
A kék csatorna vissza-tesztelésére már nincs szükségünk, ha ezt mégis megtesszük, azt max azzal a szándékkal tehetjük, hagy felkészülünk a narancs csatornán belüli további csökkenésre! Mindegy hogy a napos csatornához köthető csökkenő irányú zászlóval vagy az itt megjelenített lila ékből kiindulva vetítjük tovább a csökkenési lehetőségeket, illetve kereshetjük a zuhanás alját, a jelenlegi hozzáállás, az emelkedő longs pozíciószámok ellenére inkább negatív!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Ih8fX3uN/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/NdhhsWY8/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/oYP2XpK2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/RhZDNmcT/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/B6weneHb/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/e2FxfMTl/
Napos: https://www.tradingview.com/x/7B3FzYnm/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/m8QMZ3U5/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/3BclUkq9/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#15
Sötét fellegek, halványodó reménysugarak

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.09!

BTC, sajnos nagyon is betalált az előző heti körkép címe, csak egy délibábos reménysugár volt a 40k irányába tartó határozott emelkedés. Azonban, ezt a kisebb határozott emelkedést sem tudjuk a Bitcoin javára írni, mivel ez is csak reakció volt az amerikai gazdasági adatokra, ezt követően rögtön jeleztem, hogy ilyen hirtelen fundamentális hírekre történő megugrásokat visszakorrigálás követi, hát ez meg is történt, majd a shortosok rákaptak ennek az ízére.

4 órás idősík, ami a jelen pillanatban, csak a történések utókielemzésére alkalmas, a jövőbeni történések tekintetében keveset tud hozzátenni! Amitől tartottam azok a kék ellenállása voltak, különösen a kettő közötti zóna és ahogy látjuk, halványan megkarcolva a felső ellenállást, ettől függetlenül a visszaesés ebből az zónából történt!
Ennek a visszaeső történésnek köszönhetően, a piros csökkenő irányú Elliott mozgást is újra kellett tervezni! Jelenleg ismét egy olyan zónában tartózkodik az ár, ahol ezt a csökkenő impulzust zárni is lehetne, majd egy újabb lehetőséget kaphatnánk valahova a 40k-s szint fölé történő megérkezése.


Napos: szintén egy újratervezés történt a harmonikus mintában, ezt a mintát csak azért erőltetem, hogy legyen egy valamihez köthető halvány long remény! Ennek a mintának jelenleg a C csúcsát keressük, minimum szintje a 30k-s támasz zónában alakulhatna ki! Ha a jelenleginél is durván visszaesést kell lássunk, akkor ennek a C hullámnak 23k környékén kellene aljat találni!
Ahogy látjuk, a zöld színnel jelölt divergencia a végsőkig kitartott. Halvány reménysugár volt annál az amerikai adatoknál történő kiugrásnál, viszont ez is kevés volt a kék ellenállás áttörésére. Ha az enyhén emelkedő zöld csatornát és az azt megelőző 36k-s visszaesést, csökkenő irányú zászlóként kezeljék, akkor a kék minta 23k környéki reményei is kevesek lesznek és a története alját valahol 13k és 20k között kell majd keresgéljük!
Ha az RSI csíkon látható alj és csúcs, ill. a gyertya aljak csúcsok összehangolásával szeretnék egy minimális pozitív képet mutatni, akkor vissza kell térni a divergencia megtörése előtti szintekre, azaz 40k fölötti szintekre, konkrétan az 50-es mozgóátlagot kellene először is megtörni, majd a 200-as szorítását, ugyanis, ha visszább nézünk március végére, ott is a 200-as tette be a kaput, azóta pedig kitartó csökkenő trendben mozgunk.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szerencsére sok az intézményi befektető, ezek nem most jöttek, már az év eleji fellendülésnek is részesei voltak, ezek a befektetők kitartóan ragaszkodni fog megszerzett Bitcoinjaikhoz! Viszont néhány a vállalkozást is ehhez költő befektetőnek, valószínűleg meg kell válnia néhány, durva esetben az összes befektetésétől, ezek a szintek 30k alatt lehetnek, 20k alatt pedig már a veszteség csökkentése is eladási kényszert okozhat. Szerintem ezek az indokok azok, amelyek a csökkenő szorítás ellenére is kiváltják a lassan emelkedő aktivitást!
A shorts, tehát az eladói oldal pedig ezekre a pillanatokra várt hónapok óta! Habár még mindig nem tudtak igazán kibontakozni, de már nyitogatják a szárnyaikat. Annyi megállapítható, hogy megbízáspumpával nem siettetik el a dolgot, tartanak attól hogy vevői oldal védekezés okán bedobhatja a rejtett erőtartalékjait! Azaz a befektetők intenzíven nekiállnak vásárolgatni, ezáltal az év eleji kitartó munkával elért eredményeiket megpróbálhatják tartani, egyenesbe hozni, jobb esetben növelni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/X0uZpyNy/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/61VC12Nj/


Hetes idősík: sajnos itt is jók lehetnek a piros bekarikázott területre visszanézve várt elképzeléseim, de mint mindig, itt is van egy utolsó utáni remény, méghozzá ha első lépésként 38k magasságában visszatakarjuk az előző heti gyászos gyertyánkat!
Azonban, van egy árulkodó szürke ellenállási zóna, 38-44k-s szintek között! Tehát, ha bármivel is próbálkozunk javítani, annak ezen zóna fölé kellene kapaszkodni, kb a kék csatornafelezőre, majd vissza-tesztet követően lehetnének csak álomszintet elérő elképzeléseink.
Lila színnel behoztam egy újabb játékost, méghozzá egy nyíló éket, ami tulajdonképpen a napos a zászlóval megegyező negatív előjel. Célszínt megjelölés tekintetében nyugodtan gondolkodhatunk a '17,'19-es csúcsszintek közötti támasz zónában!
A narancs színű csökkenő csatornához is igazodhatunk, ha ez az igazodás hasonló intenzív vagy még ennél is intenzívebb gyertyákkal történik mint a múlt heti, akkor a csatorna aljára érkezés két-három héten belül is megtörténhet, tehát ennyi idő alatt, akár 20k alá is visszaeshet az ár!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk! 
Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/uR0Lk4YM/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/hOs42MeG/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/R6y33BqJ/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/LYHvhGAb/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/8zxyOyOg/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/okDTisTl/
Napos: https://www.tradingview.com/x/0iTBZ0Kd/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/iRt4pVcH/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/upbmjVvs/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#16
Délibábos reménysugarak?

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.05.02!

BTC, remélhetőleg nem csak délibábos reménysugarakkal állunk ismételten szemben! Mintha néhány apró jelzés arra utalgatna, hogy ebben az utóbbi hétben kialakult 37-38k környéki aljak valamit mégiscsak tehetnek a fordulat érdekében.
1 órás idősíkkal kezdünk, csak azért hogy néhány a 4 órás idősíkon összegyűlt jelölés letisztultabb formában is látszódjon!
Például a piros parabolikus alj, amire ha még egyszer visszaérkezünk, úgy gondoltuk hogy azon át is szaladunk, kicsit át is szaladtunk, de végül is a gyertyazárások tartották az ívet. Majd erre az ívre, váratlanul, de utólag mégis hasznosan visszatértünk, ezt a mutatványt nyugodtan nevezhetjük vissza-tesztnek és ha az ismételt pozitív folytatás nem becsapós, akkor talán itt az ideje szebb jövőképet mutatni.
Kék csökkenő ellenállások, tulajdonképpen a rövidtávú trendvonalak, a két trendvonal közötti terület nyugodtan nevezhető ellenállási zónának!
Kisebb feladatot adó ellenállási zónából van egy szürke "akadály"  40,5k magasságában, illetve egy vastagabb a 43k-s árszint alatt. Ezeknek is szerepe lehet egy jövőbeni pozitív folytatásnak, viszont hogy milyen formában az egyenlőre a jövő titka, de elég szép lépcsőzetes elképzéseket lehet köréjük fonni.


4 órás nevezhető a káosz szigetének, de, ha nem akarok 4-5 képet és beszúrni erről az egy chartról, akkor egyen kell megjeleníteni minden elképzelést, pontosan ez sem igaz, mivel az órás, ill. napos idősík kicsit letisztultabb.
A parabolikus alj kicsit részletesebben látszik ezen az idősíkon és ha kicsit előbbre tekintünk a jövőbe, abba a jövőbe ahol mégsem sikerülne rögtön megoldani ezt a lassan egy hónapos gordiuszi csomót, akkor lehet egy olyan elképzelésünk, talán pont a 40,5k környéki ellenállási zónából visszanézünk erre a parabolikus aljra.
Ahogy már előzőleg is említettem, a kék trendvonalak közötti terület, mint ellenállási zóna okozhat gondot, de támasz zónaként is segédkezhet, az ezt megelőző mondatban leírt lehetőség okán.
Szintén a káoszt erősíti a narancsszínnel felhúzott Fibonacci skála, ez sem feltétlenül szükséges, csupán információadás okán kell erre is figyeljünk, főként a csökkenő impulzus utáni korrekciós lehetőségek miatt. Tehát, ha például megcéloznánk a 46k környéki fibo 78-as szintet, ezzel ugyebár átlépnénk a (napos idősík) zöld csatorna felezőszintjét, ahol még arra is gondolhatnánk, hogy erről jön egy csatornafelező vissza-teszt, majd, az a bizonyos végleges gordiuszi csomó megoldás.


Napos idősík fő információja, a zöld csatornában maradás, amelyből halványan kiszúrtunk, de a gyertyazárások egyértelmű bennmaradási szándékot mutatnak! Egyelőre csak kicsit lehet fellélegezni, ugyanis mint látjuk, a kék, piros és fekete ellenállások, illetve az utóbbi 40,857$-os apró csúcsszínt, mind-mind visszalökhetik az árat, amelynek tényleges csatornából kipottyanás lehet az eredménye.
Egy zöld támaszt is behoztam a gondolkodásba, ami a kék ellenállással közösen egy éket formáz, azonban, ha ezt kiegészítjük az RSI csíkra behúzott támasz lehetőséggel, akkor ez a két ellentétes irányú zöld jelzés mutat egy divergenciát, tehát kapunk még egy olyan jelzést, amely okán szintén jogos lehet a pozitív várakozás.
Ha a zöld csatornán belüli mozgás nézzük, akkor a jelenlegi támaszra érkezést D jelzéssel kell megjelölni és mivel a csatornán belüli ABCDE szerkezeti mozgás teljes zárásához vissza kell látogatni a csatorna ellenállására, ami valahol 51-52k környékén tűnne reális várakozásnak.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: egészen jól néz ki a longs mozgás, semmi előjele egy esetleges pániksorozatnak, habár az ilyenek kialakulásához nem kell sok előrejelzés, elég egy jól betaláló hír és a pánik máris magával ránt. Az előjelek abba is megszoktak mutatkozni, hogy jelentősen visszaesnek a számok, esetleg kismértékben csökkenni kezdenek, de egy esetleges rosszabb hangulatú folytatáshoz a túloldalon, tehát eladói oldalon látható aktivitásnövekedésnek is illene hozzájárulni. Ezt a növekedést, egyelőre csak nagyon óvatos long irányú építkezés formájában lehet látni, amelyre jó néhány példát láthatunk előzőleg is. Ezek némileg visszaigazolják a mögöttünk hagyott durván 1,5 év negatív irányú trendben araszolgatását, de ezt az igazán nagy bombát, amellyel dőlhetnének a vevői bábuk, azt még nem sikerült élesíteni.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/S6xGV098/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8Sb78F2L/


Hetes idősík: egyelőre bizakodásra ad okot a kisebb idősíkokon látható történések alakulása, bízzunk a legjobban!
Ezen az idősíkon (sőt idevehetjük a hónapos kitekintést is) még mindig sötétebben látom a nem is olyan távoli jövőt. Ennek fő oka, a háttérben meghúzódó enyhén emelkedő kék csatorna, ami hasonlít, de nem csak formájában a napos idősík zöld csatornához, hanem az azon belüli mozgáshoz is, ezek viszont csak részletkülönbségek, legfontosabb az, hogy ezekbe a csatornákba miként érkeztünk meg!
A zöld csatorna kialakulását egy csökkenő trendben mozgás előzte meg, az itteni csatornát egy elég komoly long trend és mivel mindkét esetben emelkedő irányú a csatorna, de a megelőző történéssorozat ellentétes, így a végkövetkeztetésnek is ellentétesnek kell lenni!
Tehát a zöld csatorna egy negatív jelzés, ellentétben ezzel a kék csatornában mozgással, ami egy pozitív előjelzés! Ha százalékos arányban kellene meghatározni, hogy a napos vagy a hetes csatorna előrejelzése a meghatározóbb, akkor jelenleg a napos csökkenésnek adnák nagyobb esélyt, a piros színnel bekarikázott terület közepére, visszaérkezve a 2021 júniusi aljszintre, megtartva az utóbbi 1,5 év bő keretek között mozgó stagnáló trendjét.


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 1 órás: https://www.tradingview.com/x/tBLXpOz0/
Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/KVUXppDE/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/js8TkZcm/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/qVEzxwZ2/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Q00FExb0/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/BsCk0RpX/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/o4JmE6SD/
Napos: https://www.tradingview.com/x/RFQZZ3Tg/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/514eRHSr/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/zlbC87X7/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#17
Vakon(d(ok)), ok...

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.25!

BTC, vakon tapogatózunk, ezért olyan alakzatok jövőbeni megvalósulási lehetőségében gondolkodunk, pontosabban én ebben gondolkodok, amelyek mutathatnak valamiféle megmagyarázható kiutat.
A mögöttünk hagyott hét történései, az egy helyben toporgással foglalhatóak össze, de ez sem teljesen igaz, mivel pozitív irányba is zárhattunk volna, csak hát leengedett a lufi és hitehagyott lett a hét második felének alakulása.

4 órás idősíkon, volt egy bizakodásra okot adó 39k környéki támasz zóna, ahova, a múlt hét első felében látható határozott emelkedés után, senki sem gondolta volna hogy ismét visszatérünk, sőt, ahogy a jelenlegi, azaz a hétfő hajnali történéseket látjuk, ebből akár csökkenő irányba ki is pottyanhatunk!
Ha sikerült volna megtartani a zöld támasz zónát, akkor a kék harmadikos minta lehetőség, ebből a zónából indíthatta volna meg a D hullámát, valahova az 50k-s magasságba! Ezt a minta lehetőséget újra kellett faragni. Sajnos az új minta C hullámán még van tennivaló, sokkal mélyebbre kell visszanézni, konkrétan 36k alá kellene kicsivel benézni, majd valami pozitív sugallatra, egy éles fordulatot venni és visszatérni 47k környékére.
Tehát,  ez a minta is csak egy lehetőség, mint látjuk van itt még egy vékonyka szürke támasz zóna is 37k magasságában, amely a napos idősík zöld csatornájának aljához megérkezést is jelentené, ez szintén visszafordulási lehetőség.
Egyik lehetőség sem kőbevésett, viszont ha vakon kell tapogatózni, akkor sok olyan dolgot kell előre belelátni a chartba, ami első ránézésre is bonyolultnak, megvalósíthatatlannak tűnik, de...


Napos történések, illetve a jövőbeni lehetőségek, kicsit ellentmondanak a 4 órás idősík 36k-s mélységébe visszahúzódó esetleges várakozásának, de ezt is csak arra alapozhatjuk, hogy a zöld csatorna támasza 37k környékéről kellene visszalökje az árat. A támaszon átszúrás is lehetőség, tehát így még a 4 órás kívánalmak is kielégíthetőek, lényeg hogy a gyertyazárás a csatornán belül történjen!
Sajnos a kék és piros támaszok, múlt hét közepén engedtek a nyomásnak, tehát azokat a gondolatokat, miszerint a zöld csatorna felezőszintjének megtartása esetén felkínálkozó 50k-s lehetőségek mennyire pozitív jövőképet mutatnak egyelőre visszakerül a fiókba, de gyorsan előkerülhet, ha a csatorna mégis kitart.
Az RSI csíkon látható mozgásra sem húzható fel a nagyon pozitív jelző, remélhetőleg tartjuk a középső sávot és bízunk egy hirtelen irányváltásban, ezáltal a csatorna megtartás lehetősége is kap egy reménykedésre okot adó halvány segítséget.
![kép.png](https://cdn.steemitimages.com/DQmWdY9ZqNxoXjS1eM53vyy2vsf6uu6cgcbECLX5RqibkKU/k%C3%A9p.png)


BTCUSD Shorts/Longs chartok: szerencsére a longs oldal továbbra sem veszítette el a hitét, amibe a tavaly augusztusi-szeptemberi zuhanás után beleálltak, az mellett töretlenül kitartanak. Volt egy kisebb korrekciós időszak, ami tökéletes vissza-teszt lehetőséget biztosított a 40k környéki zóna megtartására, tehát ha megfelelően bizalommal állunk hozzá, akkor úgy is gondolkodhatunk, hogy ez volt azaz ugródeszka, amelyről még a 69k-s ATH szint is megugorható!
Shorts oldalon  csak próbálkozásokat láthatunk, a kamu megbízáspumpák általi jéghegyek, mivel átlátszóak voltak hamar el is olvadtak. Jelenleg valami lassabb építkezést láthatunk, tehát kicsit megfontoltabb a hozzáállás, ami érthető, hiszen  az ára egy olyan szint közelében mozog, ahol nagyon is nekik kedvezhet az széljárás, így okkal készülhetnek vitorlabontásra.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/phQCt7xQ/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/q4OR1dNl/


Hetes idősík: a mögöttünk hagyott hétnek nem kis negativitással ugrottunk neki, köszönhető ez a megelőző hetek inkább negatív történéseinek. Tehát jóban csak reménykedni tudtunk, viszont ez is jónak számít ami végül történt, tehát egy mindkét részről elbizonytalanodó megoldással levegőhöz juthatnak a felek.
A vevői oldal bizonyíthat, illetve időt és bizalmat nyerhet egy 40k fölé visszahúzott hetes történéssorozattal!
Az eladói oldalnak könnyebb a dolga, rábízhatják magukat a bizonytalan tömegekre és ha mégsem lesz pozitív a hozzáállás, az is az ő malmukra hajtja a vizet, illetve ezt a farvizet meglovagolva, a narancssárga csatorna eléggé vészjósló lehetőségeit kiaknázva, akár még a csatorna felezőszintet is célba vehetik, visszaesve a 30k-s mélységbe. Ha ez mégis megtörténik, ott lesz csak igazán meleg a pite!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/Qi0zhYJm/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/v32fojI3/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/UMTxJXZv/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/AV8lcqvR/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/Q7zjLWJZ/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/G6UBJfit/
Napos: https://www.tradingview.com/x/FOyzdScs/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/SvLZbDqA/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/ymitX4en/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#18
Vérnyuszi

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.18!

BTC, egyelőre nem túl pozitívak a rövidtávú kilátások, illetve belecsúszhatunk egy kicsit hosszabb távú negatív szériába is, de vannak még mentőövek, remélhetőleg ezekkel élni is fogunk!
4 órás idősíkkal kezdeni csak azért van értelme, hogy a napos idősík enyhén emelkedő zöld csatornáján belüli mozgást kicsit jobban átlássuk!
Nagyon közel vagyunk a csatorna aljához, durván 1000$-os távolságra. A 37k-s árszint környékén 2 fekete támaszt is behúztam, ennek eredményeként egy támasz zóna is kirajzolódik, egészen pontosan a zöld csatorna támaszán, tehát ebből akár még arra is következtethetünk, hogy ez a apró támasz zóna még a megoldás kulcsa is lehet. De itt is vannak veszélyforrások! Mégpedig ha ebből a szürke zónából vissza is pattanunk, de a jelenleg éppen átszakított zöld zónán nem sikerül felfelé átszaladni, akkor ebből a zöld zónából nagyon durván leverhető az ár, tehát elősegítheti a napos zöld csatornából történő csökkenő irányú kilépést.


Napos idősíkon azt a példát kellene kövessük, amellyel már a tavaly augusztus-november közötti időszakban is nagyon szép eredményeket értünk el, konkrétan a 69k-s ATH szintet! Ennek az ATH szintek megdöntésére egyelőre nem nagyon mutatkozik lehetőség, amely lehetőséget a kék színű harmonikus minta lehetőség is mutat, azzal is csak megközelíthető a csúcsszint. Viszont, ha ebbe a magasságba eljutunk és a minta utáni korrekciós visszalépéssel is készen vagyunk, akkor majd lehet keresgélni új csúcsszintre irányuló jelzéseket!
A mai nap mozgása, azaz a jelenleg hétfő délelőtti, egyelőre nem túl fényes jövőt jósol, de várjuk meg a nap végét, mert ebből akár még egy visszahúzás is összejöhet, ami egy apró jelzés a piros és fekete támaszok megtartására. A harmonikus minta A és C csúcsai mind egy napon belül visszahúzásból alakultak ki, tehát ha a mai negatív mozgás be is durvul, még mindig bizakodtunk egy visszahúzásban, halványan még egy éles fordulatban is!
Tehát a remény megfogalmazások pozitívak, de már nagyon az utolsó-utáni pillanatban próbálnánk javítani és legalább egy 7k-s emelkedés kellene gyorsan a viszonylagos biztonsághoz.


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a longs chart figyelésekor továbbra is maradunk a hetes idősíkon, ahol egy szép vissza-teszt utálni zöld gyertyával zártunk, ami annak ellenére pozitív, hogy az ár éppen esésben van. Ha ezt a pozitív hozzáállás sikerül megtartani és az előttünk álló hetet hasonló vevői hozzáállással, illetve gyertyával sikerül megkoronázni, az lehet hogy az előttünk álló egy-két hét ármozgására még nem hat pozitívan, de azokat a magokat sikerül erőltetni, amelyből durván egy hónapos időtávon belül nagyon szép sikereket érhetőek el, akár még az a bizonyos 60k környéki napos lehetősége is!
A jelenlegi áresésért, nagyobb mértékben a macik a felelősek, lakik tulajdonképpen semmi különöset nem csináltak, csak éltek a lehetőséggel és a vevői oldalon kialakult bizonytalankodást a saját hasznukra váltják. Ez egy apró jelzés, viszont nagyon fontos jelzés! Tehát, ha a vevői oldal legalább annyit nem tesz hozzá mint a múlt héten, akkor az eladói nyomás sokszorosára is növekedhet és mivel ez most nem egy kamu eladói hozzáállás, így a napos -hetes idősíkokon megfogalmazódott negatív előrejelzések támogatást is kaphatnak.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/q5ZkAneq/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/XNdnqWj1/


Hetes idősík: sajnos az itt látható jelzések sem pozitívak. A hétvégén még abban bíztunk, hogy sikerül visszahúzni 42k környékére, tehát egy bizonytalan gyertyával időt nyerni, ez sajnos nem jött össze és hát egy EveningStar gyertyakombináció utáni negatív megerősítés nem nagyon hiányzott.
Itt az újabb hetes javítási lehetőség, amellyel az előző heti gyertyánkat kellene egy minimum 42k-s árszint eléréssel betakarni!
Ha ezzel, a jelenleg csökkenő irányú mozgással, a csökkenő csatorna felezőszintjét vettük célba, akkor egy 32k környéki aljjal lehetne számolni, csatorna alj elérés esetén, a kérdőjellel is jelzett nagyon durva 10k környéki gyászszint a realitás.
A szaggatott vonalakkal felvázolt ék félreviheti a gondolkodást, mivel a támaszának kezdőpontja eléggé vitatható aljhoz van igazítva, de ha mégis leszünk olyan szerencsések, hogy a következő egy-két hetes remélhetőleg pozitív mozgással sikerül kilépni az ékből, illetve a csatornából is, akkor ahogy azt a Fibonacci skála is mutatja, egy fibo 61-s célkitűzés, az 56k-s csatornafelezőre is irányulhat!


"Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!"


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/b2AZKJa0/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/70840wl7/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/d1iRauiP/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/aIMlqj2g/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/diH6vaNz/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/BliTkRNf/
Napos: https://www.tradingview.com/x/VAyuSzVP/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/Z9jTw1Qe/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/NtR0eys3/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#19
Sorozatos gyenge helyzetkihasználás!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.11!

BTC, ismét nem arra számítottunk, hogy inkább a 40k-s árszinthez leszünk közelebb egy hét elteltével, főként azt követően, hogy volt egy harmonikus minta utáni 38-as fibo szintre visszanéző korrekció, majd egy hirtelen fordítás. Tehát, a fordítással semmi probléma nem volt, az ennek a nyomán keletkezett vásárlói igények kielégítésével viszont már igen! A hirtelen visszapattanás oka, a short pozíciók elengedése lehetett, itt kellett volna jelentkeznie egy vásárlói nyomásnak, ez sajnos elmaradt. Mivel napokig nem jelentkezett a vásárlói nyomás, újra nyeregben érezhette magát az eladói oldal, aminek meg is lett az eredménye és rögtön 4k-val lejjebb szorították az árát!
Az utóbbi, durván 2 hetes időszak, legjobban a kék csökkenő csatornával foglalható össze. Ebbe a csökkenő csatornába egy határozott 10k-s emelkedést követően szorultunk bele, Így ebből még egy zászló lehetőséggel történő pozitív továbblépés is kisülhet! A zászlóval történet folytatásnak 10k-s emelkedés lehetne az eredménye! Ez, szinte ugyanazt eredményezhetné mint a zöld, piros nyilakkal felvázolt, sajnos sikertelenül végződő mostani lehetőségnél.
Jelenleg a felezőszintje alatt mozgunk a kék csatornának, súlyosbítja a helyzetet, hogy a felezőszintről másodszor is visszapattantunk, ez a folytatás szempontjából nem egy pozitív momentum.


Napos chartot kicsit kigyomláltam, ez jó néhány, lehet hogy idővel fontos, de jelenleg káoszt okozó jelzést kivettem. Maradt a lényeg, ami a harmonikus minta lehetőség, Illetve a csúcsoknak, aljaknak köszönhetően kirajzolódó enyhén emelkedő csatorna! Az eligazodást segítő RSI csúcsokhoz-aljakhoz kapcsolódó gyertya csúcsok-aljak jelölései is maradtak a helyükön, mivel eddig is tökéletesen jól működő következtetés lehet ezekből levonni! Ezek a jelzések jelenleg azt mutatják, ha a következő álljunk, az előző 37k-s aljunk felett záródik, akkor jó esély van a pozitív, tehát a jellegi 48k-s csúcsot is felülmúló folytatásra. A várakozásunk valami hasonló folytatás lenne, mint a tavaly augusztus környéki, ezt egyelőre meghiúsítani látszik a csökkenő mozgás, reménykedünk abban hogy az 50-es mozgatlak, illetve a zöld csatorna felezőszintjének segítségével sikerül irányt váltani!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: nem tudni mennyire tudatos ez a longs oldali csökkenő mozgás, mindenesetre elég szépen visszanéztünk a mögöttünk hagyott támasz zónába! Itt a lehetőség, hogy ezt az ugródeszkát kihasználjuk, az előzőekben megfogalmazódott napos-hetes emelkedési lehetőségeknek szükségük is lenne erre az ugródeszkára! Arra érdemes lesz figyelni, ha azt látjuk hogy jelentős az aktivitás növekedés, viszont ehhez nem társul áremelkedés, akkor az egy kamu megbízásokra, ami akár még a macikban is felkeltheti az érdeklődést.
A shorts oldali érdeklődésnek egyelőre még nincsen sok nyoma, de a megbízáspumpára itt is hamar fény derül, ahogy azt az utóbbi durva kiugrások is jelzik.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/X1Gk7vVO/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/sym3DqV4/


Hetes idősík: egyáltalán nem jó ómen, hogy a múlt heti új csúcsra felkapaszkodás, összességében egy tökéletes fordító gyertyakombinációhoz is hozzájárult. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, ugyanis, hasonló szituációt az idei év elején már egyszer láthattunk, majd következett 3, lényegében irányt kereső hét, de mivel az eladói szándékok nem tudtam megerősödni, így újra lehetőségek voltam a vevői oldalnak kicsit kibontakozni!
Tehát, az is előfordulhat hogy az újabb lábra álláshoz, most is csak egy pár hetes bizonytalan időszakra van szükség. Remélhetőleg az RSI csíkra bejelölt lehetőségben is bízhatunk és a felső zónában mozgáshoz, jelentős, gyertyákkal is alátámasztható mozgás fog társulni.


Hónapos idősík: itt is fel kell hívni a figyelmet arra a jelzésre, hogy a januári gyertyával beszaladtunk a trendvonal alá, majd a februári-márciusi gyertyákkal alulról vissza-teszteltünk!  Egyáltalán nem meglepő folytatás következne azzal, ha visszatérnénk az eggyel lejjebbi, sokkal jelentéktelenebb trendvonalra, illetve azon, hasonlóan a január mozgáshoz leszaladnánk a szürke támasz zónába és majd csak ezt követően jöhetnének, azok a pozitív folytatásról szóló történések!


**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/X0cXgqld/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/f4v3leZv/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/sENLjq20/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/Ul6WXZSu/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/3fS1Sq1h/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/6ITPL233/
Napos: https://www.tradingview.com/x/6EjuYU3T/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/rhy0Q8q5/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/2UmWkdnR/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Heti elemzések a steemit.com oldalán is elérhetőek, ahol a szavazatoddal még egy kis plusszal is hozzájárulhatsz az elemzéshez! Illetve ha van javaslatod mivel tehetném még érdekesebbé a napi elemzéseket azt is jelezd, plusz ha van kritikád azt se tartsd magadban. Legfontosabb pedig hogy mindig kérd ki más elemzők véleményét is ne csak egy alapján dönts!

https://steemit.com/@cryptoparaszt
https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/
#20
Merre és hogyan tovább!

Ez nem befektetési tanácsadás, tehát ha ezzel a szándékkal álltál neki olvasni ezt az elemzést, akkor itt be is zárhatod az oldalt, viszont ha a jelenlegi mozgásra, illetve az adott szituációból következtetve arra vagy kíváncsi, mi várható, akkor jó olvasást kívánok!

Picike Poloniex körkép 2022.04.04!

BTC, többet vártam márciusban, legalább az 50k-s szintnek meglépését, ettől függetlenül a 48k is maradhat, feltételezve azt, hogy az utóbbi néhány napban látható korrekciós visszalépés előkészítése volt a még magasabbra törő folytatásnak!
4 órás idősíkon egy harmonikus mintával vártam 48k környékére az emelkedést. A tökéletestől kicsit elmaradtunk, a korrekciós folytatás pedig egyértelművé tette a minta zárását és talán már azt is megállapíthatjuk, hogy a korrekció is befejeződött a 38-as fibo szinten.
Talán a 44-45k közötti támasz zóna is segítségére sietett a korrekcióra zárásnak, illetve az se egy rossz momentum, hogy a visszapattanás követően, a zóna tetejére még egyszer vissza-teszteltünk, sőt még egyszer rá is erősítettünk. Tehát a folytatásban, a zöld nyíllal is megjelölt módon, az 53k-s ellenállás zóna betámadását kellene lássuk! Viszont, ha áttekintünk a napos idősíkra, az egy kicsit arról árulkodik, lehet hogy megyünk tovább felfelé, de az alapokat jobban meg kell erősíteni!


Napos: tehát az állapot megerősítése! Itt elsősorban arra gondolok, hogy egy konkrét, az RSI csíkon is követett aljra van szükségünk mielőtt a folytatásban gondolkodnánk. Illetve, egyelőre még azt a lehetőséget sem kell kizárjuk, hogy a jellegi 48k-s csúcs, nem a végleges csúcs csak egy ideiglenes.
Példaként nézem az előző harmonikus mintát, muszáj nézem, mivel itt is kezd hasonlítani a tavaly augusztusi történéseket megelőző, akkor is korrekciós, támasz zónába visszanéző mozgásra.
Az utóbbi durván két hónap, illetve az azt megelőző 1 hónap mozgását összefoglaló  háromszögből történő felfelé kilépésre is érdemes figyelni! Kicsit kevésnek tűnik a korrekciós mozgásnak köszönhető, viszont csak egy leszúrással végrehajtott háromszög vissza-teszt, ami szintén arra utalhat, hogy itt még egy esetleges 44k-ra visszanéző mozgást kell lássunk. Ez lehet az, ahol az RSI csíkon látható mozgás is visszatér az alsó zónába, ami kicsit felgyorsíthatná az eseményeket, ettől függetlenül még következhet egy olyan folytatás mint a tavaly augusztusi. De em szükséges azonnal 60k fölé szaladjunk, megelégszünk az 57k környéki pihenővel, alkalmazkodva az Elliott mozgáshoz!


BTCUSD Shorts/Longs chartok: a vevői oldal, kis mértékben ismét hitevesztetté vált, ennek eredménye, nagy valószínűséggel egy ismételt néhány ezer dolláros gyengülés. Ez, remélhetőleg kimerül abban a 44k-s aljban, amit már korábban említettem és nem kell kihasználjuk a 41k-s szintén említett szituációt, illetve a 40k alá visszanéző, egyelőre még elképzelhetetlen elgyengülést. Itt a hetes longs charton 40k környékén van egy a jelen mozgás szerinti támasz zóna, amelynek vissza-tesztelésére is fogható lesz az utólagos magyarázat és mivel az események után kullogunk, egyelőre reményünket is ebbe a magyarázatba kell fektessük.
Shorts oldali viselkedés semmiben sem tér el az előzőekben megszokottaktól, jelenlegi hozzáállása kiválás! A néhány nappal ezelőtti elgyengülést, egy apró kiugrással sikerült csak lereagálniuk, tehát a minimális vérszagra azonnal ugranak, szerencsénkre rögtön be is látják hogy a vérengzésnek még nincs itt az ideje.
Shorts chart: https://www.tradingview.com/x/TrpGeyW6/
Longs chart: https://www.tradingview.com/x/8f3aLveP/


Hetes idősík: egy nagyon veszélyes gyertyát rajzoltunk a chartra, méghozzá egy olyan gyertyát, amely az előző gyertyával és egy esetleges hasonló mértékű következő negatív gyertyával együtt az igazán veszélyes! A veszély mindössze annyi, ha megtörténne az a baleset, hogy az előttünk álló hetet durván negatívban zárjuk, esetleg 41k környékén betakarjuk az utóbbi zöld gyertyát, annak az lehet a következménye, hogy a lehetőségként felvázolt szaggatott vonalas ék mintához igazodunk. Ez esetben, megtartva a háttérben húzódó zóna kerekeit 38k szintén kivitelezve durvább visszanézés is elképzelhető, viszont mégis ez a jobbik megoldás, ami előkészítheti az ékből felfelé kilépő folytatást.
Súlyosbítva a helyzetet, még egy csökkenő csatornát is felvázoltam, amelynek mivel a felső zónájában mozgunk, így annak felezőszintjére visszanézés sem kizárható, ahol, ha még a lehetséges ékhez is igazodunk, akkor 30k környéki aljjal kell számoljunk!
Remélhetőleg az előzőekben felvázolt lehetőségek egyikével sem élünk és a múlt heti gyertya is csak egy megbotlás, amit az előttünk álló hetes long mozgással 50k fölött sikerül kijavítani! 


"Hónapos idősík: és végül Itt ez a hónapos idősík, amelyre már a 2020-as 10k környéki mozgásoknál felvázoltam, egy akkor még nagyon is elképzelhetetlen akár még 100k-s célokat is megcélzó elképzelést. Majd jött egy 2021-es, erősen intenzív év, amelyben ezek az elképzelhetetlen magasságok kezdtek táptalajt találni. Azt hiszem, egyértelműen látszik hogy ez a gondolatmenet az Elliott hullámokra volt felépítve, amit csak erősített az 1,2, 1,2, hullámok kezdősorozata, tehát a nagyobb hullámok kisebb alhullámokra bontódnak. Így a 2021-es év sikere, könnyen megmagyarázható a kék Elliott 3. hullámán belüli impulzussal! Viszont a kék Elliott lehetőségünk még az 5. hullámára vár, amelyet egy új ATH szintre lépéssel lehetne kivitelezni! Azonban itt rugalmas a történet, mivel bőven van terünk a nyújtózkodásra, de arra is figyelni kell, hogy itt még a későbbi siker érdekében korrekciós mozgásnak is teret kell biztosítani."**Ha még nem lenne poloniexes számlád!**
https://poloniex.com/signup?c=6v3zyhgx

Pillanat kép 4 órás: https://www.tradingview.com/x/TwnBbadp/
Pillanat kép napos: https://www.tradingview.com/x/ck0qMLuH/
Januári alj: https://www.tradingview.com/x/1cP5DJLp
'22-es lehetőség: https://www.tradingview.com/x/W2KKtSYt
Pillanat kép hetes: https://www.tradingview.com/x/hT5Vhu5B/
Pillanat kép hónapos: https://www.tradingview.com/x/SLdXepz3/
Bitcoin Futures: https://www.tradingview.com/x/cce3FTL7/
S&P 500 Index  1 órás: https://www.tradingview.com/x/NGOYUD0U/
Napos: https://www.tradingview.com/x/DrnNRXiM/
U.S. Dollár Index, napos: https://www.tradingview.com/x/CAKkFSnZ/
Hetes: https://www.tradingview.com/x/UhOmdCqh/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saját, de nem egyetlen stratégiámról egy kisebb összefoglaló a link alatt! https://steemit.com/strategi/@cryptoparaszt/sajat-strategiam-nem-csak-bitcoinra

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Múlt, jelen, jövő! Saját vélemény és meglátás, majd az idő eldönt mennyire életképes és hol igényel változtatást! https://steemit.com/magyar/@cryptoparaszt/mult-jelen-joevo

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha van javaslatod illetve kritikád azt ne tartsd magadban, jelezd hozzászólásban! Napközbeni változásokat a Facebook poszt  alatt jelzem! https://www.facebook.com/groups/CryptoTraderHungary/

Donate lehetőség csak 20k-s ár fölött!